Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Περιστατικό ξυλοδαρμού σε μαγαζι στο λιμανι

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, για περιστατικό ξυλοδαρμού δύο (02) ημεδαπών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σητείας.
Συγκεκριμένα οι παθόντες εξερχόμενοι πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα περίπου δέκα (10) ατόμων, αγνώστων σε αυτούς, οι οποίοι τους χτύπησαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.  
Ο ένας εκ των δύο (02) παθόντων, περίπου ετών 40, διεκομισθεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας και εν συνεχεία πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ ο δεύτερος 40χρονος ο οποίος έφερε εκδορές εξήλθε του Νοσοκομείου.
Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σητείας.

Η μόνη απάντηση της Αριστεράς: Απεργίες διαρκείας μέχρι να πέσουν!

ΑΠΟ sibilla

Οι εγκληματίες Τροικανοί και η απομονωμένη από την κοινωνία κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον βασικό μισθό της εξαθλίωσης που θέλουν να τον κατεβάσουν κάτω από τα 600€, τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ολοκληρωτική διάλυση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, τον 13ο και 14ο μισθό (αν όχι τώρα, την επόμενη φορά) την περαιτέρω μείωση των συντάξεων (επικουρικών, επιδομάτων, κλπ) τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και, βέβαια, το ξεπούλημα των πάντων για να στήσουν χορό τα κοράκια των πολυεθνικών μαζί με τους...
εδώ πλούσιους φίλους τους.
Μετά από δύο χρόνια των ίδιων πολιτικών, έχουν καταστρέψει τα πάντα κι έχουν κάνει την Ελλάδα πρώτη σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη, αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Μόνο ένα πράγμα καταλαβαίνουν: πώς να υπηρετήσουν πιστά τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου και πώς να διαφυλάξουν τα κέρδη τους!
Η ΓΣΕΕ απαντά με νεροπίστολο…
Η προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σαν «απάντηση» στο νέο απάνθρωπο πακέτο των άθλιων τροϊκανών και της κυβέρνησής τους, είναι εντελώς πίσω από τις ανάγκες της στιγμής!
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των οποίων οι ζωές καταστρέφονται, ξέρουν ότι αυτή η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται με 24ωρες τουφεκιές στον αέρα!
Αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ήθελαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να σταματήσουν την Τρόικα όφειλαν να καλέσουν γενική απεργία εδώ και τώρα μέχρι να φύγει η Τρόικα από τη χώρα! Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία!
Η Αριστερά να πάρει την πρωτοβουλία
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει!
Οι κινητοποιήσεις των Κομμάτων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων είναι σωστές, αλλά για μια ακόμα φορά, καλούνται διαφορετικές συγκεντρώσεις από κάθε φορέα. Τόση έλλειψη σοβαρότητας πια; Μπροστά σε μια τόσο βάρβαρη επίθεση από την Τρόικα και τους υποτακτικούς της, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, η Αριστερά δεν είναι ικανή να συνεννοηθεί μεταξύ της και να οργανώσει μια κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας;
Η μόνη σωστή πρόταση, αυτή τη στιγμή, από όλη την Αριστερά μαζί, είναι απεργίες διαρκείας και κάθοδος στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής. Κατάληψη του χώρου μέχρι να φύγουν οι τροϊκανοί και να πέσει η κυβέρνηση τους! Το ίδιο πρέπει να γίνει σε κάθε πλατεία κάθε πόλης!
Αυτή την πρωτοβουλία δεν μπορούμε να περιμένουμε να την πάρουν οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έχουν αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένες για κάτι τέτοιο.
Αυτή την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουν τα κόμματα της Αριστεράς μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις που υπάρχουν σε μια σειρά γειτονιές, τις επιτροπές «δεν πληρώνω» που έχουν ήδη καταφέρει να δώσουν μαζικές διαστάσεις στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, τα μαχητικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες που έδωσαν μάχες την προηγούμενη περίοδο, όλοι αυτοί μαζί πρέπει να κινητοποιήσουν τον κόσμο, σε απεργίες διαρκείας και σε καταλήψεις πλατειών!
Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων, δεν μας εκπροσωπούν, δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία! Αποτελούν μια μικρή μειοψηφία!
Ένας και μόνο ένας πρέπει να είναι ο στόχος: Να πέσουν μέσα από τους αγώνες μας!
ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Διαβάστε την και σε pdf εδώ 
Μέσω "diama4"

Κράξιμο βουλευτή του πασόκ στη Νάουσα

Κράξιμο βουλευτή του πασόκ στη Νάουσα
Αναρχικοί και αντεξουσιαστές εντόπισαν το βουλευτή του πασοκ Τόλκα Άγγελο να γευματίζει σε κεντρική ταβέρνα της Νάουσας.Αρχίσαμε να το γιουχάρουμε στολίζοντας αυτόν και την παρέα του με ωραία επίθετα.Ενώ απαιτήθηκε να αποχωρήσει μας έλεγε ότι είναι "δημόσιος χώρος" και θα γευματίσει και θα αποχωρήσει.Ενώ συνεχιζόταν το γιουχάρισμα για 40 λεπτά (και δεν αποχωρούσε) σύντροφοι άρχισαν να τρώνε και να πίνουνε από το φτωχικό τους γεύμα.Τελικά επενέβησαν οι "προστάτες του πολίτη" και τον πήγαν με "ασφάλεια" στο σπίτι του.


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει στη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος

Τι αποκαλύπτει η Ισοτιμία για τα χρέη του ομίλου του επιχειρηματία, που θεωρεί χρυσορυχείο την επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα.
Την ώρα, που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τα μέτρα λιτότητας…
Την ώρα, που η διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση βυθίζει όλο και περισσότερο στα χρέη τα ελληνικά νοικοκυριά…
Την ώρα, που όλα αυτά γίνονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από το ευρώ…
…ο υπέρμαχος της δραχμήςΕυάγγελος Μυτιληναίος, ο μοναδικός Έλληνας επιχειρηματίας, που δήλωσε πρόσφατα σε παγκόσμιο δίκτυο (Bloomberg) ότι η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα ήταν χρυσορυχείο για τις επιχειρήσεις του, φέρεται να χρωστά, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 107 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ισοτιμία, παρουσιάζοντας και έγγραφο, το οποίο έχει σταλεί προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, το φέσι της Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος) έχει φτάσει στα 107 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σκαρφαλώνει στα 110 εκατομμύρια!

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο χρέος προς τη ΔΕΗ επέστρεψε – ως εκ… «θαύματος» – στο ύψος του καλοκαιριού του 2010, παρά τις ρυθμίσεις και τις εκπτώσεις προς την εταιρία (κούρεμα 25 εκατομμυρίων και αποπληρωμή σε 60 δόσεις για το υπόλοιπο ποσό).
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία, το ποσό αυξάνεται κατά 15 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.
Όλα αυτά, όταν ο συγκεκριμένος όμιλος ανακοινώνει σημαντική κερδοφορία (99,4 εκατομμύρια ευρώτο 9μηνο του 2011, δηλαδή σχεδόν όσα χρωστάει στη ΔΕΗ) και προχωρά σε εξαγορές.
Δηλαδή, όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς…
Όταν η διοίκηση της επιχείρησης αποφασίζει αυξήσεις στα τιμολόγια…
… ο συγκεκριμένος όμιλος αγνοεί επιδεικτικά αυτή την κατάσταση, την οποία (δηλ. τις αυξήσεις στα τιμολόγια) προκαλεί με το να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
ΠΗΓΗ: tsantiri

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ] ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/2/12, παρέμβαση σε τέσσερα Σούπερ Μάρκετ της περιοχής Αγίου Νεκταρίου, όπου απαιτήσαμε δωρεάν διανομή τροφίμων, σύμφωνα με το παρακάτω κείμενο και μία κατάσταση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης που παραδόθηκαν στους διευθυντές των καταστημάτων.
Θα μας απαντήσουν από βδομάδα.  
Παίρνουμε τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας

ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, απαιτεί από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης μας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δωρεάν διανομή (σε μόνιμη και τακτική βάση) βασικών καταναλωτικών αγαθών πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής και καθαριότητας) στους εξαθλιωμένους συμπολίτες της συνοικίας μας, που πλήττονται από τα συνεχιζόμενα «πακέτα σωτηρίας» που επιβάλλονται στις πλάτες μας, χωρίς τη θέλησή μας και μας καταδικάζουν σε ακραία ένδεια και φτώχεια.
Επειδή «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί»,
Επειδή η διανομή των αγαθών δεν γίνεται με βάση τις ανάγκες μας αλλά με τα ευρώ της τσέπης μας,
Επειδή εμείς δεν έχουμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες της ζωής μας,
Επειδή η κρίση αυτή δεν είναι δική μας, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, δεν την αναγνωρίζουμε και δεν θα την πληρώσουμε ,
Επειδή η αλληλεγγύη είναι το σύνθημά μας και το όπλο μας,
Απαιτούμε τα παρακάτω βασικά είδη ανάγκης, για να καλύψουμε, έστω και μερικά, τις ανάγκες των εξαθλιωμένων από το σύστημα συνανθρώπων  της συνοικίας μας.   
Αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε την άλλη όχθη της κρίσης, που δεν μπορεί παρά να είναι, μία άλλη ζωή, σε ένα κόσμο ριζικά αλλαγμένο, επιτέλους ανθρώπινο, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο.


(Η διανομή των προϊόντων θα γίνει με ευθύνη των συνελεύσεών μας)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μεταφέρθηκε ασθενής 37χρονος άντρας από τη Σκιάθο στον Βόλο,

Με την φροντίδα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ένας 37χρονος άντρας από τη Σκιάθο στον Βόλο, ο οποίος έχρηζε ιατρικής περίθαλψης.
Πιο συγκεκριμένα, η μεταφορά πραγματοποιήθηκε από τις Κουκουναριές Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας με το πλοίο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ».

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ» Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών

Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ
Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των «απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.
Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».
Από παλιότερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πέραμο
Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών - πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.
Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος - πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ
«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC».Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.
Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.
Σεμινάριο για παραστρατιωτικούς
Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων άλλωστε θεσμοθετείται μέσω του παραπάνω μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σεμινάριο με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group» στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12 και 18 Μάρτη 2012. Πρόκειται για μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού που εκτός των άλλων αναλαμβάνει και αποστολές προστασίας των θαλασσίων μεταφορών, πράγμα που εκ των πραγμάτων συνδέεται και με τους «ράμπο» που ετοιμάζονται να βάλουν στα εμπορικά πλοία, στο όνομα της αντιμετώπισης της «πειρατείας».
Το σεμινάριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν πρώην στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS, «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Βέβαια, οι ασκούμενοι δεν θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες, πράγμα που παραπέμπει κατευθείαν σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς. Είναι ενδεικτικό πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών».
Περιλαμβάνει ακόμα «εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού, σύνταξη αναφορών ασφαλείας για χώρες, εκμάθηση των τοπικών θρησκευτικών και εθιμικών κανόνων και νόμων, αντίληψη τακτικής κατάστασης και τέλος ασφάλεια χρήσης και μεταφοράς όπλων».

Μπορούμε να τους σαρώσουμε

Ηδη μετά τη συμφωνία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ, η κυβέρνηση με ασύλληπτα γοργούς ρυθμούς περνά στη Βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους που εξειδικεύουν όλα τα νέα μέτρα-κόλαση για τη ζωή της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας και τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.Η συμφωνία προάγει τα κέρδη των μονοπωλίων μέσα και έξω από την Ελλάδα. Αλλωστε είναι συμφωνία προστασίας του κεφαλαίου στην επιδίωξη να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση σε όφελός του. Και χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού της εργατικής τάξης. Επιδιώκει με την τρομοκρατία και το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» να υποτάξει τους εργαζόμενους, ώστε να αποδεχθούν: Τη νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων, την επιβολή αλλεπάλληλων νέων φόρων και αύξηση των παλιών. Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Το μοίρασμα της φτώχειας και της ανεργίας με περιορισμό ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας. Την προοπτική στάσης πληρωμών μισθών και συντάξεων από το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους καπιταλιστές. Τις νέες περικοπές στις ήδη περιορισμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κ.λπ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ, («Ριζοσπάστης» 23/2/2012), εκτίμησε ότι: «Η συμφωνία θα αποδειχτεί ανεπαρκής και ανεφάρμοστη. Με την πρόσφατη συμφωνία της ελεγχόμενης εξωτερικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται το ελληνικό χρέος να γίνει "βιώσιμο". Το κυριότερο είναι ότι δεν αποτρέπει τη βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία σε βάρος του λαού, η οποία θα συνδεθεί με νέα φάση αδυναμίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού δημόσιου χρέους. Η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δεν εξαρτάται από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Σχετίζεται με το βάθεμα της ανισομετρίας στην Ευρωζώνη, την απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης στην ΕΕ, την προοπτική απώλειας μεριδίου στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, την όξυνση του ανταγωνισμού με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».
Η επιβεβαίωση της εκτίμησης ήρθε άμεσα. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση εξάγγειλε ότι ετοιμάζεται για νέα επώδυνα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη γιατί «τα επόμενα χρόνια έχουμε μπροστά μας να κάνουμε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή! Θα ληφθούν νέα μέτρα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα». Επίσης το ΔΝΤ εκτίμησε ως «ανέφικτους» τους στόχους της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ λόγω βαθέματος της οικονομικής κρίσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε βάθεμα της κρίσης συνολικά στην Ευρωζώνη.
Κλιμάκωση της πάλης
Ηδη εκ των πραγμάτων η κλιμάκωση της ταξικής πάλης από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της πρέπει άμεσα να οργανωθεί. Ο λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Εχει μοναδικό όπλο του την πάλη ενάντια στους καπιταλιστές και στις συμφωνίες τους, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και τη διεθνή αγορά κεφαλαίου. Αμεσος στόχος και επιδίωξη, να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων που γενικεύουν την εξαθλίωση της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας. Για κάθε μία από τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης που καταργούν κυβέρνηση-τρόικα, έχουν δοθεί μακροχρόνιοι ταξικοί αγώνες ποτισμένοι ακόμη και με αίμα. Αγώνες που δεν έφεραν κατακτήσεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Μα που έχουν πλούσια ιστορία για το εργατικό κίνημα και σημαδεύτηκαν από πλούσια παρακαταθήκη. Από πείρα που βοήθησε για να ανοίξουν δρόμοι για νέες νίκες, νέες κατακτήσεις. Για να μπορούν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να ζουν κάτω από κάπως καλύτερες συνθήκες, γιατί πάντα, αυτές οι κατακτήσεις ήταν πίσω από τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ανάγκες, πάντα ανάλογα με το συσχετισμό δύναμης οι καπιταλιστές επεδίωκαν να αφαιρούν κατακτήσεις. Ο αγώνας για το 8ωρο ήταν αγώνας ορόσημο για να μετριαστεί η άγρια εκμετάλλευση και η δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και ήταν αιματηρός. Οι συλλογικές συμβάσεις ήταν επίσης σπουδαία κατάκτηση που ήρθε με μακροχρόνιους αγώνες και καθόρισε τους όρους που ο εργάτης πουλά την εργατική του δύναμη.Το ίδιο και η Κοινωνική Ασφάλιση κλπ. Παρέμενε ωστόσο πάντα το ζήτημα της απλήρωτης δουλειάς που την καρπωνόταν ο κεφαλαιοκράτης και που πάντα ο καπιταλιστής επεδίωκε και επιδιώκει να την αυξάνει με πολλούς τρόπους, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Παρ' όλ' αυτά υπήρξαν κατακτήσεις που τώρα καταργούνται. Αλλά η πείρα των αγώνων, η παρακαταθήκη, είναι για το σήμερα οδηγός για την κλιμάκωση της πάλης.
Παρότι συγκυβέρνηση, τρόικα, εργοδοτικές οργανώσεις βιάζονται να πάρουν αντεργατικά μέτρα, βρίσκουν μπροστά τους σημαντικές δυσκολίες. Μπορεί να παίρνουν μέτρα, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν παίρνουν υπόψη τους τις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις, τον αναβρασμό στους τόπους δουλειάς, την οργάνωση της εργατικής τάξης στα εργοστάσια, στα βαπόρια, στα γιαπιά, στις γειτονιές, παντού. Βρίσκουν μεγάλες δυσκολίες. Και βρίσκουν πάντα όσο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανώνει, συσπειρώνει, συγκεντρώνει δυνάμεις. Κόντρα στον αντεργατικό ρόλο των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συμφωνούν με τους μεγαλοεργοδότες για το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, που βάζουν εμπόδια, υπονομεύουν τους αγώνες. Για παράδειγμα θα ξεκινήσουν οι εργοδότες να εφαρμόζουν τα νέα άγρια μέτρα του μνημονίου και των εφαρμοστικών, όπως π.χ. τη νέα δραστική μείωση των μισθών. Θα το επιτρέψουν αυτό οι εργάτες;
Κάστρα του αγώνα οι τόποι δουλειάς
Χρειάζεται επομένως πλατιά διαφώτιση των εργαζομένων. Ολων όσοι αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα, όλων όσοι ακούν τις σειρήνες των διαφόρων αντιμνημονιακών μετώπων και νέων «αριστερών» συνασπισμών εξουσίας που θα σώσουν τάχα το λαό συνυπάρχοντας με τα μονοπώλια. Που υπόσχονται αναδιανομή όταν τα μονοπώλια απαιτούν και επιβάλλουν αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος. Που πουλάνε φούμαρα για εξανθρωπισμό της ΕΕ των μονοπωλίων. «Είναι υποκριτική, δημαγωγική η κριτική που ασκούν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά και διάφοροι οικονομολόγοι ότι και αυτό το μνημόνιο, όπως και το προηγούμενο, δε διασφαλίζει την παραγωγική ανάπτυξη. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα υποστηρίζουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αποκρύπτοντας από το λαό ότι η ΕΕ, η δικτατορία των μονοπωλίων είναι ασυμβίβαστη με την παραγωγική ανάπτυξη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, οδηγεί στην ανισόμετρη ανάπτυξη των κλάδων και των τομέων της οικονομίας, είναι άναρχη και περικλείει την κυκλική οικονομική καπιταλιστική κρίση». (Από την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «Ρ», 23/2/2012).
Χωρίς ανάπαυλα χρειάζεται πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Με γενικές συνελεύσεις που θα συζητηθούν όχι μόνο τα μέτρα και οι συνέπειες αλλά και η ανάληψη ευθύνης από τα κάτω από τους ίδιους τους εργαζόμενους για την οργάνωση της πάλης. Για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, η εφαρμογή του κατάπτυστου κατώτατου μισθού, η κατάργηση κλαδικών συμβάσεων. Να μην περάσει κλίμα παραίτησης, φόβου. Οι εργάτες δεν πρέπει να φοβούνται, δεν έχουν άλλο να χάσουν, τους τα πήραν όλα. Εχουν όμως με την ταξική πάλη να κερδίσουν τη ζωή τους. Κάθε σχεδιασμός των εργοδοτών μπορεί να σαρωθεί μπροστά στην ακαταμάχητη δύναμη της οργανωμένης εργατικής πάλης. Να γίνουν τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, άπαρτα κάστρα αγώνα. Να δεθούν οι τόποι δουλειάς με τις εργατογειτονιές.
Το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι ότι μπορούμε να τους εμποδίσουμε, μπορούμε να τους σαρώσουμε. Είναι υπερώριμη η δυνατότητα ικανοποίησης των εργατικών και λαϊκών αναγκών που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποχώρηση από τη διεθνή αγορά κεφαλαίου με εργατική λαϊκή εξουσία. Αυτό, όμως, είναι ζήτημα ταξικής πάλης για την εξουσία. Ο λαός άφοβος, όταν αντιπαλεύει όχι μόνο τους νόμους και τα κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά πάνω απ' όλα την εξουσία των μονοπωλίων, μπορεί να συγκρατήσει τον κατήφορο.

Τόπλες από Μελαχρινή Ελληνίδα Σε παραλία της Σκοπέλου Topless Brunette from Greek beach in Skopelos


Thank my friend sent OUR time of light that are the wife of the summer of 2011 in Skopelos

δωματιο στο αμστερνταμ νικολαος ασιμος


ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ “ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ” ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
epistoli-aftoxeira

 ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

«ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »http://olympia.gr/

Βραβεία για το Πνεύμα Σήμερα, Αύριο Όσκαρ Spirit Awards Today, Oscars Tomorrow


Photo Galleries

image of Kate Beckinsale image of John Waters Rashida Jones, Elizabeth Banks and Joseph Gordon-Levitt Seth Rogen
2012 Spirit Awards: Red Carpet | Press Room | Show

image of Christina Hendricks image of Daniel Radcliffe image of Helena Bonham Carter image of Melissa George
The 2012 BAFTA Awards: Red Carpet | Press Room

Michelle Williams Jean Dujardin and George Clooney Viola Davis
2012 Academy Award Nominees Luncheon: Full Photo Gallery

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου