Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Volleyball Skopelos 2012


χιονίζει τώρα στην Σκόπελο !

μπαμπακουλα πέφτει στον περιφερειακό Σκοπέλου τώρα

Oι προσαγωγές είναι 3 και άλλοι τόσοι και οι τραυματισμοί μέχρι τωρα. Λίγες θαναι οι μέρες τους, αδέρφια


Οι προσαγωγές ήταν επειδή καποιοι κάθησαν στο δρόμο και εμπόδιζαν τη διέλευση των οχημάτων
Οι τραυματισμοί είναι ελαφροί, μια κοπέλα έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο, φαίνεται κάπως επιπόλαιο χτύπημα και δύο ακόμη χτύπησαν ελαφρά πέφτοντας.
Επίμονα οι μπάτσοι θέλανε να ανοίξουν την κυκλοφορία στην Αμαλίας.
Λίγες θαναι οι μέρες τους, αδέρφια

από τον τραυματισμό της κοπέλας.

http://a.yfrog.com/img194/6883/10rm.mp4   από τον τραυματισμό της κοπέλας.
Υπάρχει άλλος ενας τραυματίας κια 2 προσαγωγές.
Η συνέλευση διακόπηκε και ο κόσμος έχει σκορπίσει

Ένταση στο Σύνταγμα ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ LIVE

Έγινες φίλος με τους γονείς σου στο Facebook. Μήπως να το ξανασκεφτείς; [Infographic]


Αν δεχτήκατε πρόσφατα ένα ασυνήθιστο Friend Request από τους …γονείς σας, σκεφτείτε το καλά πριν πράξετε το οτιδήποτε. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Lab42, η συντριπτική πλειοψηφεία των γονιών συνηθίζει να κατασκοπεύει τα παιδιά του στο Facebook, με ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 43% να το κάνει, μάλιστα, σε καθημερινή βάση!

Όπως υποστηρίζουν, οι λόγοι που τους οδηγούν στη διαδικτυακή παρακολούθηση έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα ασφαλείας (40%) αλλά και απλή περιέργεια (15%). Ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες ανησυχίας τους είναι αν το Facebook τους αποσπά από το διάβασμα (56%) ή τους φίλους και συγγενείς τους (45%), αν συναναστρέφονται με αγνώστους (41%) και τέλος αν ασκούν (17%) ή δέχονται (16%) κακόβουλα πείραγματα και βία από τους συμμαθητές του.
Και ενώ μέχρι εδώ όλα καλά και ως ένα βαθμό αναμενόμενα, η έρευνα αναφέρει ότι το 72% των γονιών γνωρίζει ακόμα και τους κωδικούς των παιδιών του! Αυτές και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα πατήσετε τελικά το -πολυπόθητο για τους γονείς σας- ‘Accept’ θα βρειτε στο παρακάτω Infographic:
BONUS: Ακολουθεί και η χιουμοριστική πλευρά της ιστοσελίδας 9GAG.
[πηγή lab42]

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan - «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»

Ποντάρει στην χρεοκοπία της Ελλάδας η JP Morgan - «Αγοράστε σε ευρώ, εξοφλήστε σε δραχμές!»  Συστήνει στους πελάτες της αγορές ακινήτων με δάνεια από ελληνικές τράπεζες


Συστήνει στους πελάτες της αγορές ακινήτων με δάνεια από ελληνικές τράπεζες

Στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, έχουν αρχίσει και «στοιχηματίζουν» πλέον οι ξένοι επενδυτές και οι επενδυτικές εταιρείες, που συστήνουν στους πελάτες τους να… παίξουν όλα τα λεφτά τους στην παραπάνω προοπτική.

Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που αποσύρουν τα χρήματά τους από τη χώρα μας, υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης, ωστόσο, γίνεται και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ημερησία”, μεγάλες ξένες εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα ελληνικά ακίνητα αλλά με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο. Η πρόταση αυτή είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επενδυτικές προτάσεις της εταιρείας και στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Οι αναλυτές της JP Morgan συστήνουν στους πελάτες τους που έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα (εξοχικά, οικόπεδα κατά κύριο λόγο) αλλά με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.

Η πρόταση αυτή γίνεται με το σκεπτικό ότι στην επενδυτική τράπεζα θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, ποντάρουν στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί. Μ' αυτό το σενάριο οι αγοραστές ακινήτων θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.

Μάλιστα, οι… dealers της JP Morgan θεωρούν σίγουρη αυτή την επενδυτική επιλογή και «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς την Ελλάδα.

Τους λένε, δε ότι θα έχουν διπλό κέρδος: Και από το δάνειο αλλά και από την τιμή του ακινήτου, καθώς οι τιμές έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά, κυρίως για τα ακριβά σπίτια.

Θα αγοράσουν δηλαδή π.χ. ένα εξοχικό αξίας 2 εκατ. ευρώ το 2008 σήμερα στην τιμή του 1,3 εκατ. ευρώ. Θα πάρουν δάνειο από ελληνική τράπεζα σε ευρώ και θα ποντάρουν στη χρεοκοπία. Μόλις συμβεί αυτό και το δάνειο δραχμοποιηθεί θα μπορούν να το «αγοράσουν», κοινώς να το αποπληρώσουν με λιγότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης που θα ακολουθήσει.

Η πρόταση αυτή μπορεί να είναι ένα σενάριο που ενέχει το κίνδυνο να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, ωστόσο, και πάλι οι πελάτες της JP Morgan δεν βγαίνουν χαμένοι, αν επενδύσουν στο ελληνικό real estate σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών.

Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. Η ουσία είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια.


Πέραν της JP Morgan, οι μεγάλες εταιρείες real estate του εξωτερικού έχουν αρχίσει και βάζουν ξανά την Ελλάδα στο στόχαστρο, περιμένοντας, όμως, νέο γύρο αποκλιμάκωσης των τιμών μέσα στο 2012. Εκτιμούν πως είτε η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ είτε παραμείνει αλλά με πολύ σκληρούς όρους, η κτηματαγορά θα υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων και της υπέρμετρης φορολόγησης.

Από τις τάσεις που επικρατούν σήμερα, φαίνεται μια ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στα ακριβά και μεγάλα σπίτια. Πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, αλλά και σπίτια σε αστικές περιοχές τα οποία πωλούνται από 700 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Οσο μεγαλύτερη είναι η αξία του, τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό της μείωσης.

Για παράδειγμα, πολυτελείς μονοκατοικίες αξίας 7 εκατ. ευρώ μπορούν να πουληθούν ακόμη και 5 εκατ. Επίσης, μεζονέτες αξίας 1,2 εκατ. ευρώ πωλούνται κάτω από 1 εκατ. ευρώ.

Αυτού του είδους τις ιδιοκτησίες, όπως και οικόπεδα σε προνομιούχες περιοχές, βάζουν στο στόχαστρο οι ξένοι.

Επίσης, τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα λεγόμενα «κοράκια», σύμβουλοι ακινήτων και μεσίτες δηλαδή που αναζητούν ευκαιρίες αγοράς για λογαριασμό ξένων πελατών τους. Ψάχνουν για περιουσίες που βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ιδιοκτητών.

Επίσης, έχουν εμφανιστεί κάποιοι επενδυτές, κυρίως off shore εταιρείες που δίνουν ρευστό για να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας οι τιμές μειώνονται σημαντικά καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στο εσωτερικό, το απόθεμα είναι τεράστιο, ενώ δεν πραγματοποιούνται πάνω από 1.500-2.000 αγοραπωλησίες κάθε χρόνο. Στις τουριστικές περιοχές οι «μεσάζοντες» εμφανίζονται και αγοράζουν μετρητά ό,τι πωλείται. Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Μύκονος και Σαντορίνη έχουν μπει στο στόχαστρο Ρώσων, Γερμανών, Αράβων και Κύπριων επενδυτών.

Επίσης, επενδυτές από το εξωτερικό ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους και να αγοράσουν ολόκληρα χαρτοφυλάκια με ακίνητα τραπεζών ή αλυσίδων του λιανεμπορίου που θα βγουν σύντομα προς πώληση. Πρόκειται για εταιρείες real estate που διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και επενδύουν σε… κατεστραμμένες αγορές.

Σκόπελος -Μικροθήβες 3-0


ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ

Όλοι στην παναττική Απεργία. Αρχή νέου γύρου αγώνων.

apergia_29_6.gifΣυγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, 11.00 π.μ. οδός Σανταρόζα και Σταδίου
. 
«Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στον νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση» τονίζει σε κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και συνεχίζει «Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα βαδίσουν στον αταλάντευτο δρόμο των χαλυβουργών, των εργαζόμενων στο ALTER και τους άλλους χώρους που βρίσκονται σε αγώνα. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του τραπεζίτη. Να πάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Να παλέψουμε για να βελτιώσουμε άμεσα την θέση μας και την ζωή μας, σε σύγκρουση με την πολιτική των τραπεζιτών, του ΣΕΒ και της ΕΕ.»
Στην ανακοίνωσή του για την απεργία στις 17 Γενάρη, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί «Όλοι στην Απεργία, ώστε να γίνει η 17η Γενάρη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης. Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.»
Το ΝΑΡ, η ν.ΚΑ, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες, καλούν μαζικά τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 11.00 π.μ. στην οδό Σανταρόζα και Σταδίου.

Πιο δύσκολα στην αρχή, πιο μακριά στον προορισμό

Και στην Αργεντινή η επιμονή στο ΔΝΤ, η αυστηρή προσαρμογή στη λιτότητα και η θηλιά του χρέους θεωρούνταν μονόδρομος και κάθε άλλη προοπτική συνώνυμη του θανάτου, της απομόνωσης και της εξαθλίωσης. Κι εκεί, ο συσχετισμός δυνάμεων φάνταζε αμείλικτος. Και όμως ήρθε η ορμή της εξέγερσης να επιβάλει το δικό της νόμο, τη δική της λογική για την ιστορία.


του Θάνου ΑνδρίτσουΠριν από περίπου δέκα χρόνια, βγήκε στις αίθουσες των κινηματογράφων μια ταινία με τίτλο Kάντο όπως ο Μπέκαμ. Διηγούταν την ιστορία μιας νεαρής Ινδής που λάτρευε το ποδόσφαιρο και ήθελε να μοιάσει στο ίνδαλμά της, το βρετανό Ντέιβιντ Μπέκαμ. Σήμερα, στην Ελλάδα, πολλές φορές συζητιέται κάτι αντίστοιχο, όχι βέβαια για να γίνει μια ολόκληρη χώρα μεσοεπιθετικός, αλλά για κάτι διαφορετικό, που θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο Κάντο όπως η Αργεντινή, με αναφορά στην εξέγερση του 2001.
Κλείνοντας σήμερα το μικρό αυτό αφιέρωμα στα 10 χρόνια από το αργεντινάζο, υπογραμμίζουμε αυτή την αναζήτηση μιας αγωνιστικής εναλλακτικής από την καταστροφική πορεία που διαβαίνουμε τα τελευταία χρόνια. Πάντοτε, κάθε εξεγερτική κατάσταση λειτουργούσε σαν φάρος του οποίου το φως κρατούσαν οι αγωνιζόμενοι σε κάθε μεριά του κόσμου. Όπως εκεί μπόρεσαν να αλλάξουν σελίδα, έτσι μπορούμε κι εμείς, ενάντια στους δικούς μας δυνάστες.

Σε τι συνίσταται η υιοθέτηση του αργεντίνικου παραδείγματος; Αδιαμφισβήτητα σε όλη την πορεία πριν και μετά την εξέγερση. Μια χώρα συνδέει την εξέλιξη και την οικονομική της πολιτική με τις ΗΠΑ και τους διεθνείς οργανισμούς, κυρίως με το ΔΝΤ σε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ο παραγωγικός ιστός καταστρέφεται, η φτώχεια και η ανεργία εκτινάσσονται, ώσπου έρχεται η κατάρρευση, το πάγωμα των καταθέσεων και το ανυπέρβλητο κοινωνικό αδιέξοδο. Κι όμως, εκείνη τη στιγμή, ο λαός εισβάλλει ορμητικά στο προσκήνιο και με ένα συνεχή αιματηρό αγώνα διώχνει –με το γνωστό ελικόπτερο– τον πρόεδρο και την κυβέρνηση. Μετά και την εκδίωξη και άλλων προέδρων έρχεται μετά από δύο χρόνια η εκλογή του Κίρχνερ, συνδυαζόμενη με ένα μετριοπαθές πρόγραμμα που μειώνει το χρέος και φέρνει σταδιακά βελτιώσεις στο βιοτικό επίπεδο.

Είναι επομένως εμφανέστατα τα θετικά διδάγματα που μπορούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Στις αρχές του νέου αιώνα, μόλις δέκα χρόνια μετά τις καταρρεύσεις και την ενσωμάτωση της Αριστεράς και ενώ όλοι μιλούσαν για το «τέλος της ιστορίας», ήρθε το Αργεντινάζο να θυμίσει ότι η ιστορία κρίνεται από την ταξική πάλη. Ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες, η δύναμη των αγωνιζόμενων εργαζόμενων μπορεί να φέρει τούμπα την ιστορία, μπορεί να ανοίξει δρόμους. Δεν είναι άσχετο το παράδειγμα, όπως μερικοί υποστηρίζουν. Και εκεί η επιμονή στο ΔΝΤ και τις διεθνείς συμφωνίες, η αυστηρή προσαρμογή στα προγράμματα λιτότητας και η θηλιά του χρέους θεωρούνταν μονόδρομος και κάθε άλλη προοπτική συνώνυμη του θανάτου, της απομόνωσης και της εξαθλίωσης. Και εκεί, ο συσχετισμός δυνάμεων φάνταζε αμείλικτος και έκανε πολλούς να θεωρούν ανέφικτη κάθε απόπειρα ή και ριψοκίνδυνη. Και όμως, ήρθε η ορμή της εξέγερσης να επιβάλει το δικό της νόμο, τη δική της λογική για την ιστορία.
Μπορείς να ανατρέψεις έναν πρόεδρο, μπορείς όμως να φέρεις και βελτιώσεις; Αυτό είναι το επόμενο ερώτημα, όπου επίσης υπάρχει πολύτιμη παρακαταθήκη. H σημαντική βελτίωση των συνθηκών ζωής, με τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας δεν ήταν παρά νίκες ενός διαρκούς αγώνα με αποκορύφωμα το διήμερο 19-20 Δεκέμβρη του 2001 και υποχωρήσεις τις οποίες αναγκάστηκε να αποδεχτεί η αστική τάξη. Αυτό επίσης πρέπει να το κρατήσουμε. Μπορούμε, στο σήμερα, να επιβάλλουμε κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που να βελτιώσουν τη θέση μας, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί συνολικό κλονισμό της αστικής κυριαρχίας με εξεγερτικά γεγονότα. Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζει και σε πρόσφατο κείμενό του ο Κώστας Λαπαβίτσας, δεν μπορούμε ούτε να δεχτούμε ότι η Αργεντινή μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο επειδή είχε περισσότερες εξαγωγικές δυνατότητες, ενώ η Ελλάδα έχει μπροστά της μόνο καταστροφή. Όχι, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, αν ορίσουν οι εργαζόμενοι τη μοίρα τους, έξω από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ, μπορούν άμεσα να υπάρξουν σημαντικά σημάδια βελτίωσης.
Όμως πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα. Γιατί για μας το ερώτημα μάλλον πρέπει να τίθεται ως εξής: Μπορείς να ανατρέψεις τον πρόεδρο, μπορείς όμως να ανατρέψεις την επίθεση; Ή και πιο πολύ, μπορείς να ανατρέψεις το σύστημα; Και αν ναι, πώς; Γιατί το παράδειγμα της Αργεντινής πρέπει να το μελετήσουμε με όλη την αντιφατικότητα, τα όρια και τα πισωγυρίσματά του. Όχι για να κάνουμε εύκολες κριτικές, ούτε για να το παίξουμε μετά Χριστόν προφήτες, αλλά γιατί μόνο έτσι μπορούν πραγματικά να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματα για την διαφορετική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα. Άλλωστε, αυτό δεν έκανε ο Λένιν με την εμπειρία της Κομμούνας;
Ένα πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με το χρόνο και τον τόπο του Αργεντινάζο, που διαφέρει αισθητά. Οι αρχές του αιώνα μπορεί να έφερναν τα πρώτα δείγματα από την κρίση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, σε τίποτα όμως δεν συγκρίνονται με την εποχή μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την παγκόσμια ύφεση που τα τελευταία χρόνια πλήττει την καρδιά του καπιταλιστικού κόσμου. Και βέβαια αυτό συνδέεται και με το επίπεδο του κινήματος διεθνώς, την άνοδο παγκόσμια αν και αντιφατικά των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Από την άλλη, δεν μπορεί να λησμονείται η καθοριστική σημασία της γεωγραφικής τοποθεσίας. Από τη μια μεριά η ύπαρξη του Τσάβες στη Βενεζουέλα και γενικά η στροφή ολόκληρης της λατινοαμερικανικής ηπείρου προς μια αντιαμερικανική, αντιιμπεριαλιστική, αριστερόστροφη προοπτική αποτελούσε εμφανώς μια βοήθεια, με συγκεκριμένες υλικές αποτυπώσεις, όπως τον ευνοϊκό δανεισμό για την αποπληρωμή του χρέους. Από την άλλη, αυτό το κλίμα, σε συνδυασμό με την ύπαρξη κομματιών εντός της αστικής τάξης που έρχονταν σε σύγκρουση με την αμερικανική ηγεμονία και επιδίωκαν μια συνεργασία με λατινοαμερικανικά κράτη, δημιουργούσε και εντονότερες διεργασίες ενσωμάτωσης, πράγμα που τελικά συνέβη εκφραζόμενο και πολιτικά και κοινωνικά από κομμάτια του ίδιου του αριστερού περονισμού που κυβερνούσε τη χώρα για δεκαετίες.
Είναι έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Μάλλον όχι, χωρίς βέβαια να αποκλείονται σενάρια που θα εμφανιστούν στο βαθμό που αναπτύσσεται η ταξική πάλη. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι σήμερα, με την παγκόσμια κρίση να περιορίζει τις δυνατότητες πρώτα και κύρια των κυρίαρχων, σε μια ΕΕ και μια ευρωζώνη που κλονίζεται όλη μαζί από την κρίση χρέους, έχουμε ένα διαφορετικό έργο. Το σπάσιμο της ασφυκτικής αλυσίδας, η αρχή της άλλης πορείας θα είναι πιθανότατα πιο δύσκολη. Ωστόσο, όταν γίνει αυτό το βήμα, τότε όλο και πιο εύκολα θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το δρόμο που άνοιξαν οι εξεγερμένοι το 2001, δηλαδή το δρόμο της ανατροπής της αστικής κυριαρχίας και της οικοδόμησης μιας άλλης εξουσίας από τους εργαζόμενους.

Από την εξέγερση στην επανάσταση

Και αν οι διεθνείς συσχετισμοί, σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας, φαντάζουν δυσχερέστεροι, εμείς υποστηρίζουμε ότι ένας νέος διεθνισμός των αγωνιζόμενων λαών ήδη γεννιέται. Και ποιος μας λέει ότι μαζί με μια ελληνική εργατική εξέγερση, δεν θα ξυπνήσει το γειτονικό θηρίο της Ιταλίας με το μάλλον κοιμισμένο κίνημα ή και η μητέρα των επαναστάσεων Γαλλία;
Όμως δεν αρκεί αυτή η αναγνώριση. Πρέπει να δούμε σοβαρά και τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Αργεντινής που είναι τα όργανα του κινήματος, που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση, έδωσαν διάρκεια στον αγώνα, ακόμα και διαμόρφωσαν σε ορισμένες στιγμές σπέρματα δυαδικής εξουσίας. Τέτοια είναι οι καταλήψεις τον εργοστασίων και η διαχείρισή τους με εργατικό έλεγχο, οι επιτροπές των ανέργων, οι λαϊκές συνελεύσεις κ.ά. Πρέπει να οικειοποιηθούμε άμεσα την κληρονομιά αυτή με νέα όργανα του λαού, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές. Χωρίς αυτά μπορεί να έρχονται ξεσπάσματα που κάθε φορά θα συγκρούονται σε τοίχους και θα ξανασβήνουν. Ωστόσο όταν οι εργαζόμενοι κατακτούν με την ίδια τους την πείρα μορφές αυτοοργάνωσης και όργανα επιβολής, τότε η πάλη αποκτά διάρκεια και προοπτική.

Πρέπει όμως και τις μορφές αυτές να τις βλέπουμε πάντοτε συνδεδεμένες με το στόχο της αντικαπιταλιστικής διεκδίκησης, της επανάστασης και της εργατικής εξουσίας, και όχι σαν στατικές ολοκληρωμένες μορφές. Πολλοί σύγχρονοι διανοητές, όπως ο Τζον Χόλογουεϊ, πέφτουν σε αυτό το λάθος αναγνωρίζοντας σε μορφές σαν τους πικετέρος της Αργεντινής, όπως συγκεκριμένα αναφέρουν, αυτές τις ρωγμές στον καπιταλισμό που αντιπροσωπεύουν τον κομμουνισμό στο σήμερα. Ίσως σημαντικότερο να είναι το παράδειγμα του περάσματος στα χέρια των εργατών κομματιών της παραγωγής κάτι στο οποίο καλεί και σήμερα ο Ρίτσαρντ Γουλφ, τους «καταληψίες» του παγκόσμιου «Occupy» κινήματος. Και σαφώς έχει δίκιο. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που υπενθυμίζει σε πρόσφατο κείμενό του ο Ντέιβιντ Χάρβευ. Ότι, όπως επισημαίνει και ο Μαρξ, η κυκλοφορία του κεφαλαίου συγκροτείται σε τρεις διαφορετικούς κύκλους, του χρήματος, της παραγωγής και του εμπορίου. Καταλαμβάνοντας έναν από αυτούς, μπορεί να επιτυγχάνεις ένα ηρωικό αγωνιστικό παράδειγμα ωστόσο, τα όρια της ζωής του θα είναι πάντα περιορισμένα μέσα σε αυτές τις χρηματοπιστωτικές και συναλλαγματικές συνθήκες και μέσα σε αυτό το καθεστώς διεθνούς εμπορίου. Γι’ αυτό και το βήμα από την εξέγερση στην επανάσταση καθορίζεται από τον πρωταρχικό στόχο της συνολικής ανατροπής της αστικής εξουσίας και του κράτους. Σαφώς η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να φωτιστεί σε ένα τόσο μικρό κείμενο, ωστόσο τα κρίσιμα διδάγματα του Αργεντινάζο σχετίζονται εν τέλει με όλα τα ερωτήματα της επανάστασης και της εξουσίας που θα βρίσκουμε διαρκώς μπροστά μας.

Πολύ επικίνδυνο το νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα πλοία

Από στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι η πλειοψηφία των επιθέσεων έγινε σε διεθνή ύδατα με τα πλοία σε κίνηση, ενώ σημαντικός επίσης είναι και ο αριθμός των επιθέσεων σε αγκυροβόλια, μέσα σε εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά και σε περιοχή λιμανιών, επιβεβαιώνοντας καταγγελίες για την εμπλοκή κρατικών αρχών
Το φαινόμενο της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας στη θάλασσα, που στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με θύματα χιλιάδες ναυτεργάτες, είναι διαχρονικό, αλλά σε κάθε ιστορική περίοδο αποκτά τα δικά του ποιοτικά στοιχεία.
Η αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που το γεννούν και των παραγόντων που το τροφοδοτούν και το αναπαράγουν σε ισχυρότερη βάση, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν περιορίζεται στους «φτωχοδιάβολους» που κάνουν ρεσάλτο στα πλοία για να αποσπάσουν τα μέσα για την επιβίωση.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που, για παράδειγμα, στον Κόλπο της Βεγγάλης ή σε άλλες περιοχές, τα καράβια είχαν συχνά «ραντεβού» με τους ένοπλους ληστές, με τις πιρόγες.
Σήμερα, η απόλυτη φτώχεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, που προκαλεί ο καπιταλισμός στην Αφρική, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ισχυρά, διεθνή κυκλώματα που αναπτύσσουν την πειρατεία ως μια πολύ κερδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία εξαπλώνεται σε αρκετές γεωγραφικές περιοχές, αλλάζει κατά καιρούς κέντρο, αξιοποιεί πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, συνδέεται με το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τα κυκλώματα της πορνείας.
Η πειρατεία στη θάλασσα αναπτύσσεται πάνω στην κοινωνικοοικονομική καπιταλιστική βάση που γεννάει την εγκληματικότητα κάθε μορφής και το φαινόμενο ανθεί σε συγκεκριμένες συνθήκες, με την ενεργοποίηση ορισμένων παραγόντων.
Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται στο Κέρας της Αφρικής και στη γενικότερη περιοχή, συνωστισμός ναυτικών δυνάμεων ιμπεριαλιστικών κρατών, που χρησιμοποιούν την πειρατεία για την εδραίωση θέσεων στην περιοχή και την προώθηση σχεδιασμών για τον έλεγχο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας σημείων
Για παράδειγμα, η ενίσχυση της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής έχει τη δική της διαδρομή. Συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Σομαλία που δυνάμωσε μετά την αμερικανο-αιθιοπική επέμβαση το 2006 και διατηρείται μέχρι σήμερα στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.Το φαινόμενο άνθισε σε συνθήκες καταστροφής χιλιάδων ψαράδων, θυμάτων της εκμετάλλευσης του θαλάσσιου πλούτου από μεγάλα συμφέροντα αλλά και της καταστροφής του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρίψη χημικών και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων, οδηγώντας, μαζί με την ξηρασία, εκατοντάδες ανθρώπους και, πολύ περισσότερο παιδιά, στο θάνατο από την πείνα και τις αρρώστιες.
Σ' αυτές τις συνθήκες και με οδυνηρή την έλλειψη επαναστατικού κινήματος, διαμορφώθηκε το έδαφος για τη στρατολόγηση ντόπιου φτωχού πληθυσμού.
Η δράση του πειρατικού κυκλώματος
Ποιοτικό στοιχείο είναι ο εμπλουτισμός της δράσης του πειρατικού κυκλώματος, αφού κατά κανόνα ο στόχος σήμερα δεν περιορίζεται στη ληστεία των ναυτεργατών, στην απόσπαση τροφίμων ή διαφόρων άλλων ειδών του πλοίου, αλλά στην αιχμαλωσία πλοίων και πληρωμάτων, στην πώληση του φορτίου, στην απόσπαση λύτρων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών, τα χρήματα που συγκεντρώνονται διασκορπίζονται σε διάφορες πλευρές. Το 50% λαμβάνουν οι «επενδυτές», το 30% οι πειρατές, το 10% όσοι εγγυήθηκαν για τη μεταφορά των πειρατών έως τους στόχους, αλλά και για τη φύλαξη των ομήρων, ενώ, τέλος, το 10% προορίζεται για τα μέλη της φυλής («Ελευθεροτυπία», 16.7.2011). Το σύνολο των λύτρων που έχουν καταβληθεί στους πειρατές της Σομαλίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών υπολογίζεται στα 280 - 300 εκατομμύρια δολάρια, με συμμετοχή των Ελλήνων εφοπλιστών στο 10 - 13% (www.Dealnews.gr, 10.5.2011).
Οι αλλαγές αυτές συνδέονται με σημαντικό εκσυγχρονισμό της υποδομής και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν αυτά τα κυκλώματα.
Εγκαταστάσεις ραντάρ, δορυφορικά συστήματα εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης των πλοίων και δορυφορικά τηλέφωνα, πλοία βάσεις - μάνες και ταχύτατα πλοιάρια για το διασκορπισμό των ενόπλων, σύγχρονος στρατιωτικός εξοπλισμός.
Βεβαίως, ακόμα ένας σημαντικός αριθμός επιθέσεων μέσα στο 2010, με τάση μείωσης, έγινε με μικρά σκάφη και με μαχαίρια. Πράγμα που δείχνει πως παραμένει ένα μικρό τμήμα που δεν έχει ενταχθεί ακόμα στα οργανωμένα κυκλώματα.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Διακυβερνητικού Οργανισμού του ΟΗΕ, του ΙΜΟ για το 2010, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των περιστατικών έλαβε χώρα στην Ανατολική Αφρική (Σομαλία, Κένυα, Τανζανία, Μοζαμβίκη), με τάση μεγάλης συγκέντρωσης στη Σομαλία και στον Κόλπο του Αντεν, τάση που αυξήθηκε μέσα στο 2011.
Τα περιστατικά αυξήθηκαν γενικότερα στον Ινδικό Ωκεανό (όπου έγιναν 77 επιθέσεις το 2010, από 27 το 2009) και στην Αραβική Θάλασσα, ανάμεσα στην Ινδία και Ομάν - Νότια Υεμένη, στο έμπα του Περσικού Κόλπου, όπου συνολικά καταγράφηκαν 16 περιστατικά το 2010 από 2 το 2009.
Σημαντική αύξηση επίσης των περιστατικών σημειώθηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στην οποία αναφέρθηκαν 134 επιθέσεις το 2010 από 77 το 2009. Μείωση σημειώθηκε στο Mallacca Strait, ανάμεσα στη Μαλαισία και την Ινδονησία, όπου εκτός της αλλαγής των πειρατικών στοχεύσεων, επέδρασε, στον έναν ή στον άλλο βαθμό, η συντονισμένη φύλαξη από πολεμικά σκάφη των Μαλαισίας, Ινδονησίας, Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης.
Στη Νότια Αμερική και Καραϊβική τα περιστατικά αυξήθηκαν σε 40 το 2010 από 36 το 2009 και στη Δυτική Αφρική παρέμειναν στα 46 - 47.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008 μέχρι και 2010 έγιναν περίπου 15 επιθέσεις σε πλοία υπό ελληνική σημαία και τα δύο καταλήφθηκαν από πειρατές χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Από στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι η πλειοψηφία των επιθέσεων έγινε σε διεθνή ύδατα με τα πλοία σε κίνηση, ενώ σημαντικός επίσης είναι και ο αριθμός των επιθέσεων σε αγκυροβόλια, μέσα σε εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά και σε περιοχή λιμανιών, επιβεβαιώνοντας καταγγελίες για την εμπλοκή κρατικών αρχών, δείχνοντας όμως από την άλλη πλευρά και τη δυνατότητα μετριασμού του φαινομένου στις περιπτώσεις αυτές, αν υπήρχε σχετική φύλαξη και ενεργοποίηση των εθνικών μέσων.
Συνωστισμός ιμπεριαλιστικών δυνάμεων
Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται στο Κέρας της Αφρικής, και στη γενικότερη περιοχή, συνωστισμός ναυτικών δυνάμεων ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών αλλά και κρατών με υποδεέστερη θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, στα πλαίσια γενικότερων γεωστρατηγικών στοχεύσεων, χρησιμοποιώντας την πειρατεία για την εδραίωση θέσεων στην περιοχή και την προώθηση σχεδιασμών για τον έλεγχο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας σημείων, όπως ο Κόλπος του Αντεν, η Αραβική Θάλασσα και ο Περσικός Κόλπος.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, η επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά του Ιράν και η προετοιμασία ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου βρίσκουν μια ετοιμοπόλεμη ναυτική μηχανή στην περιοχή, που ενισχύεται και με το πρόσχημα της πειρατείας.
Στις ναυτικές δυνάμεις που κινούνται στην περιοχή περιλαμβάνονται:
Οι COMBINED MARITIME FORCES (CMF), συνδυασμένες ναυτικές δυνάμεις στα πλαίσια των οποίων κινητοποιούνται περίπου 36 πολεμικά πλοία από 24 χώρες, με ειδική τακτική δύναμη στην περιοχή του Κόλπου του Αντεν.
Η EUNAVFOR SOMALIA, ναυτική δύναμη που έχει συγκροτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα με ένα ή δύο πολεμικά πλοία. Η δύναμη αυτή οργανώνει επιχειρήσεις με το κωδικό όνομα «ATALANTA» σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΟΗΕ στο όνομα της προστασίας των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Σομαλία, για την παρεμπόδιση της πειρατείας στον Κόλπο του Αντεν.
Η EUNAVFOR έχει διευρυμένες αρμοδιότητες και εκπληρώνει το ρόλο του συντονιστή στα πλαίσια του Maritime Security Centre (Horn of Africa) - MSCHOA.
Η παρέμβαση της ΕΕ δεν περιορίζεται στη ναυτική δύναμη αλλά επεκτείνεται σε γενικότερες πολιτικοοικονομικές κινήσεις, στα πλαίσια της πολιτικής προώθησης των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στο Κέρας της Αφρικής και γενικότερα στην αφρικανική ήπειρο, όπου παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το Δεκέμβρη του 2011, για την τοποθέτηση του γνωστού Αλεξ Ρόντος, συμβούλου του Γ. Παπανδρέου τη δεκαετία του '90, ως εκπροσώπου της ΕΕ στην περιοχή.
Η τοποθέτηση Ρόντος συνδέεται με τη συγκρότηση μηχανισμού και την προώθηση σχεδίου που αφορά, π.χ., δραστηριότητες για οικοδόμηση πολιτικών δομών, αναβάθμιση της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή, με προτεραιότητες την εκμετάλλευση τεράστιων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, φυσικών πόρων για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Το STANDING NATO MARITIME GROUP, δύναμη που αποτελείται από πλοία των ΗΠΑ και άλλων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.
ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας, που κινούνται κυρίως σε περιοχές που περικλείουν τον Διεθνή Δίαυλο διέλευσης των πλοίων με ανατολική ή δυτική πορεία, στον Κόλπο του Αντεν.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως έχει ιδιαίτερη αξία το πρόσφατο δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», που τονίζει όχι μόνο ότι η ελληνική ναυτιλία είναι ενταγμένη στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γενικότερα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά ότι με συνεννόηση των εφοπλιστών και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναζητούνται πλοία και πληρώματα που θα μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό για μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.
Ενοπλοι στα πλοία
Το θέμα περιπλέκεται πάρα πέρα αν σκεφτούμε πως οι εξελίξεις αυτές σχετίζονται και με την κυβερνητική απόφαση περί ένοπλων φρουρών επί ελληνικών πλοίων.
Σήμερα εμφανίζεται μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που τροφοδοτεί με ένοπλους και άοπλους φρουρούς τα πλοία.
Από στοιχεία εταιρειών που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες, φαίνεται πως σε παγκόσμια κλίμακα κινούνται το τελευταίο διάστημα περίπου 125 εταιρείες, που τις αποκαλούν εταιρείες «ναυτιλιακής ασφάλειας».
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σ' αυτό τον τομέα τουλάχιστον 5 εταιρείες, που διαθέτουν σημαντικό αριθμό εφέδρων ή εν αποστρατεία άνδρες των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), καταδρομείς, γενικότερα άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού.
Οι εταιρείες αυτές, εκτός από τη μίσθωση ενόπλων, αναλαμβάνουν την προμήθεια εξοπλισμού, την τοποθέτηση συρματοπλέγματος και ηλεκτροφόρων καλωδίων, την εκπαίδευση πληρωμάτων, με συνολικό αντίτιμο από 30.000 έως και 80.000 δολάρια.
Οι εταιρείες αυτές έχουν ήδη διαμορφώσει βάσεις στη Μομπάσα (Κένυα), στο Νταρ ελ Σαλάμ (Τανζανία) και άλλα αφρικανικά λιμάνια.
Παρά τη σκόπιμη προβολή της λύσης των ένοπλων η άοπλων φρουρών, ακόμα μόνο ένα 10% του παγκόσμιου στόλου έχει επιλέξει τη λύση αυτή και το στοιχείο αυτό μαρτυρά ταλαντεύσεις που εκδηλώνονται και σε τμήμα του εφοπλιστικού κεφαλαίου λόγω των μεγάλων κινδύνων για τα ίδια τα πλοία.
Παράλληλα, παρά τις υπερβολές που ακούγονται για τον αριθμό των κρατών που έχουν επιλέξει τη λύση των ενόπλων, στοιχεία διαφόρων πηγών αναφέρουν πως η λύση αυτή έχει επιλεγεί από τις κυβερνήσεις της Ινδίας και της Λιβερίας.
Να αποσυρθεί το επικίνδυνο νομοσχέδιο
Υπολογίζοντας πολύπλευρα τις συνέπειες που θα επιφέρει η εφαρμογή του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για την παρουσία ένοπλων φρουρών στα πλοία, υποστηρίζουμε αποφασιστικά τη θέση της άμεσης απόσυρσης και της ακύρωσης κάθε τέτοιου σχεδιασμού για τους εξής λόγους:
1. Η ύπαρξη ένοπλων φρουρών και ο στρατιωτικός εξοπλισμός επί του πλοίου διαμορφώνουν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που θα έχει τραγικές συνέπειες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, θα ενισχύσει την επιθετικότητα του πειρατικού κυκλώματος και συνεπώς τους κινδύνους σε βάρος του πλοίου και του πληρώματος.
Αφού, όπως είναι γνωστό, το κύκλωμα αυτό διαθέτει τα οικονομικά μέσα και προσαρμόζει τη δράση του, διαθέτοντας σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, ικανό να ξεπερνάει την αντίσταση που προβάλλεται από το πλοίο, εμπλέκοντας το πλήρωμα σε πολύ μεγάλους, μεγαλύτερους από σήμερα, κινδύνους.
Επί της ουσίας η ύπαρξη ένοπλων φρουρών διαμορφώνει πραγματικά συνθήκες πολέμου, που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες ζημιές, ακόμα και σε καταστροφές πλοίων, σε νεκρούς και βαριά τραυματίες, σε μεγέθη που δε θα συγκρίνονται με τις σημερινές συνέπειες και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Είναι αναμφισβήτητο πως η ανταλλαγή πυρών σε πλοίο που μεταφέρει πετρέλαιο, κάθε λογής παράγωγα, αέριο και χημικές ουσίες, μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά, έκρηξη ή ακόμα και ανατίναξη του πλοίου με εκατόμβη νεκρών και τραυματισμένων.
Παρά τις διαφορές, το ίδιο, στον έναν ή στον άλλο βαθμό, ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των πλοίων υπολογίζοντας ότι οι πειρατές διαθέτουν ή μπορούν να εξασφαλίσουν σύγχρονα όπλα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αυτόματα ή ημιαυτόματα ΑΚ-47 (Καλάσνικοφ) , RPG-7 εκτοξευτές χειροβομβίδων, εκτοξευτές ρουκετών SPG-9 και μεγάλου διαμετρήματος πολυβόλων, με δυνατότητες διάτρησης της λαμαρίνας του πλοίου και πρόκλησης μεγάλων καταστροφών.
Η εκδοχή αυτή που αφορά την περίπτωση ανταλλαγής πυρών χωρίς την άνοδο των πειρατών στο πλοίο, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη στην περίπτωση αναμέτρησης πάνω στο πλοίο, παίρνοντας υπόψη τη σκληρότητα που θα έχει μια μάχη, την επιθετικότητα των πειρατών και την εξέλιξη που θα έχει με την εμπλοκή των ναυτεργατών.
Μπορούμε, επίσης, βάσιμα να υποστηρίξουμε ότι τα πλοία που θα φέρουν ένοπλους φρουρούς θα αποτελέσουν ειδικό στόχο των πειρατικών κυκλωμάτων με ανάλογη προετοιμασία.
2. Η ύπαρξη ένοπλων φρουρών διαμορφώνει συνθήκες που αλλάζουν το χαρακτήρα του ναυτικού επαγγέλματος αφού η ναυτολόγηση σε ένα τέτοιο πλοίο συνιστά ναυτολόγηση σε «εμπόλεμη ζώνη» με μεγάλους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ναυτεργατών.
Το γεγονός αυτό γίνεται φανερό από άρθρο του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα παλιννόστησης σε μέλος του πληρώματος που δεν επιθυμεί να παρέχει εργασία σε αυτές τις συνθήκες. Αλλά, βεβαίως, η πρόβλεψη αυτή δε λύνει το πρόβλημα γιατί ανεξάρτητα από τη θέλησή τους, οι ναυτεργάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους κινδύνους και στην ανεργία.
Γενικότερα, η κατάσταση αυτή παρεμβαίνει αρνητικά στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, εγκυμονεί κινδύνους αυθαιρεσιών, προβοκάτσιας, χρησιμοποίησης του μηχανισμού αυτού για αντεργατικές πιέσεις.
Παράλληλα, αλλάζει ο χαρακτήρας της εργασίας του πλοιάρχου, ο οποίος, σύμφωνα με άλλο άρθρο του νομοσχεδίου, αναγκάζεται να εκπληρώσει στρατιωτικό ρόλο, γιατί, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, οι ένοπλοι φρουροί «τελούν υπό την εξουσία του». Ο πλοίαρχος θα είναι υποχρεωμένος να φροντίζει για την εξοικείωση των φρουρών, να καταγράφει τις δραστηριότητές τους και να υφίσταται κυρώσεις για τυχόν παραλείψεις.
3. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητικές οι διατάξεις που παραπέμπουν στην έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για ζητήματα τύπου, ποσότητας εξοπλισμού, χρήσης όπλων κ.λπ., που καθιστούν την υπόθεση των ένοπλων φρουρών στα πλοία ακόμα πιο επικίνδυνη στην εξέλιξή της. Υπολογίζοντας πως στην υπόθεση αυτή είναι δυνατόν να εμπλέκεται «κάθε καρυδιάς καρύδι», συμπεριλαμβανομένων τμημάτων μισθοφορικών στρατών, αφού θα αποτελούν προσωπικό εταιρειών που διαθέτουν τα νόμιμα, τυπικά προσόντα και αναγνωρισμένη πιστοποίηση ποιότητας (!) όπως αναφέρει προκλητικά το νομοσχέδιο.
Σύμπτωμα του καπιταλισμού που σάπισε
Τις παραπάνω θέσεις δεν μπορεί κανείς λογικά να τις αμφισβητήσει και να τις απορρίψει στο όνομα των κινδύνων της πειρατείας.
Η τελευταία, 89η Σύνοδος της Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας του ΙΜΟ (11 - 20 Μάη 2011) παρέμεινε (μέχρι τώρα) στις παλιότερες συστάσεις για την αντιμετώπιση των πειρατικών επιθέσεων και των ένοπλων ληστειών και δεν ενέκρινε προτάσεις για έκδοση συστάσεων περί ύπαρξης ένοπλων φρουρών στα πλοία, αφού υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις αρνητικές συνέπειες σε βάρος της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Σε σχετική συμβιβαστική εγκύκλιο αναφέρεται πως το θέμα των ένοπλων φρουρών εναπόκειται στην ευθύνη του κράτους της σημαίας του πλοίου.
Ενδιαφέρον, όμως, έχουν οι οδηγίες που έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς την ελληνική αντιπροσωπεία που πήρε μέρος στην παραπάνω σύνοδο του ΙΜΟ, γιατί αποκαλύπτουν ότι στο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για διαβούλευση προκρίνονται θέσεις που πριν λίγους μήνες είχαν απορριφθεί από το εν λόγω υπουργείο.
Μεταξύ των άλλων στις οδηγίες αναφέρεται: «Πάγια θέση της χώρας μας μέχρι σήμερα αποτελεί η μη επιβίβαση τόσο ένοπλων, όσο και άοπλων ομάδων Φρούρησης επί του πλοίου με σκοπό την προστασία αυτού από πράξεις πειρατείας ή ένοπλης ληστείας, όπως άλλωστε συνιστάται και από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ)».
Σημειώνουμε πως οι αποκαλούμενες «καλύτερες πρακτικές διαχείρισης» του ΙΜΟ για το φαινόμενο της πειρατείας προβλέπουν σειρά μέτρων που σχετίζονται με την ετοιμότητα του πληρώματος και τη χρήση διαφόρων αποτρεπτικών μέσων, μεταξύ των οποίων η ταχύτητα του πλοίου, η χρησιμοποίηση πυροσβεστικών μέσων, ειδικό συρματόπλεγμα, άμεση επικοινωνία με τη στεριά, χρησιμοποίηση ειδικών φρουρούμενων διαύλων στη θάλασσα κ.ά.
Τα μέτρα αυτά έχουν τη σημασία τους, μπορούν στον έναν ή στον άλλο βαθμό να αναχαιτίσουν μια επίθεση σε συνδυασμό με τη φύλαξη των χωρικών υδάτων, αγκυροβολίων, λιμανιών αλλά και της γύρω περιοχής, από ναυτικές και εναέριες δυνάμεις των κρατών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο της σύγχρονης πειρατείας, όπως και τα άλλα καπιταλιστικά καρκινώματα, αποδεικνύει ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα, που διανύει το τελευταίο ιμπεριαλιστικό στάδιο, έχει σαπίσει και αποπνέει δυσωδία, βάζοντας μπροστά στους λαούς το καθήκον της ανατροπής του.

Του
Γιώργου ΜΑΡΙΝΟΥ
Μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

Στις 16 Γενάρη
Λάρισα, 6 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Τρίκαλα, 6 μ.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Καρδίτσα, 6 μ.μ. Λαϊκή Αγορά.
Γιάννενα, 10 π.μ. ΔΕΗ.
Στις 17 Γενάρη
Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ. Αγαλμα Βενιζέλου.
Μουδανιά, 6 μ.μ. στην πλατεία.
Κοζάνη, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Πτολεμαΐδα, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Νάουσα, το ΕΚ καλεί στις 11 π.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ και στις 6 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου.
Κατερίνη, 6 μ.μ. σιντριβάνι (πλατάνι).
Κιλκίς, 6 μ.μ. πλατεία Ειρήνης.
Αλεξανδρούπολη, 6 μ.μ. Δημαρχείο.
Ξάνθη, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Αρτα, 6.30 μ.μ. πλατεία Κιλκίς.
Πρέβεζα, 7 μ.μ. Θεοφάνειο.
Αγρίνιο, 6.30 μ.μ. πλατεία Δημοκρατίας.
Μεσολόγγι, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Ναύπακτος, 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία.
Κέρκυρα, 8.30 π.μ. ΔΕΗ.
Χαλκίδα, 6.30 μ.μ. πλατεία Αγοράς.
Λαμία, 6.30 μ.μ. πλατεία Πάρκου.
Λιβαδειά, 6.30 μ.μ. πεζόδρομος Μπουφίδου.
Ηράκλειο, 7 μ.μ. πλατεία Ελευθερίας.
Χανιά, 7 μ.μ. Νέα Καταστήματα.
Ρέθυμνο, 6.30 μ.μ. Δημαρχείο.
Χίος, 6.30 μ.μ. είσοδος Απλωταριάς.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στόχος η άμεση κλιμάκωση της πάλης
Η επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης να στείλει μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Καμιά αναμονή κανείς εφησυχασμός σε όσους θέλουν το σφαγιασμό του λαού
«Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή... να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες σε όλη τη χώρα. Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα»! Σ' αυτή την κατεύθυνση (όπως σημειώνει και το σχετικό απεργιακό κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ) πρέπει την Τρίτη να ηχήσει βροντερά η απάντηση χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αλλά και αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών και νέων των λαϊκών στρωμάτων στα νέα μέτρα - σφαγείο που ετοιμάζουν κυβέρνηση - τρόικα - εργατοπατέρες.
Δύο μέρες πριν την Παναττική απεργία της Τρίτης αλλά και τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή των ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, εντείνεται η προετοιμασία για την επιτυχία τους, με στόχο να συμβάλλουν στην άμεση κλιμάκωση του αγώνα που πρέπει να οργανωθεί χωρίς καμιά αναμονή.
Την επομένη κιόλας μέρα της απεργίας, όπως όλα δείχνουν, εργοδότες κι εργατοπατέρες αρχίζουν το διάλογο - απάτη για το νέο γύρο σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
Την ίδια ώρα θα έχουν ήδη ξεκινήσει οι νέες συναντήσεις κυβέρνησης - τρόικας για την άμεση επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή τονίζει: «Σε αυτές τις συνθήκες έντασης του πολέμου από το κεφάλαιο η εργατική τάξη χρειάζεται να οργανωθεί καλά, να δώσει απάντηση με κλιμάκωση του αγώνα,να ετοιμαστεί για αγώνες που θα παρεμποδίσουν τη σφαγή των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει είτε με το εργαλείο του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου, είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Κανένας διάλογος - Καμία υποχώρηση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Κάτω η κυβέρνηση των χαρατσιών, της φοροληστείας. Εκλογές τώρα. Εχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια».Ταυτόχρονα, πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων καταδικάζουν τη συμμετοχή των εργατοπατέρων στο «διάλογο». Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σημειώνει: «Η επιμονή της ΓΣΕΕ στον "κοινωνικό διάλογο" δεν είναι τυχαία, έχει αναδειχτεί σε πολύτιμο εργαλείο της προπαγάνδας της ταξικής ειρήνης, του συμβιβασμού και κυρίως της εξουδετέρωσης των εργατικών αγώνων, διακηρύσσει πως οι εργάτες και οι εργοδότες έχουν κοινά συμφέροντα». Απ' την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Βορείου Δωδεκανήσου, επισημαίνει: «Οι φραστικοί λεονταρισμοί δεν αρκούν για να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τον βρώμικο ρόλο των πλειοψηφιών αυτών χρόνια τώρα».
Οργάνωση και αντίσταση παντού
Οι ταξικές δυνάμεις ήδη συνδυάζουν τη δουλειά της απεργιακής μάχης με την ανάγκη περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα. Η Ομοσπονδία Φαρμάκου έχει ήδη πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη, με ανοιχτή ημερομηνία. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων προχωρά στην ετοιμασία της πανοικοδομικής απεργίας τις επόμενες μέρες. Την ίδια ανάγκη ανέδειξαν με τις καταγγελίες τους για το διάλογο-απάτη οι Ομοσπονδίες Τύπου-Χάρτου, Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας, τα ΕΚ Αγρινίου, Λευκάδας, η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών.
Η κλιμάκωση, ωστόσο, του αγώνα για να γίνει και να έχει επιτυχία, χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και βασικότερο όλων είναι η οργάνωση στους τόπους δουλειάς και η αντίσταση απέναντι σε κάθε αντεργατικό μέτρο που προωθείται τόσο από την εργοδοσία, όσο και από την κυβερνητική πολιτική.
Ολη η χώρα, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργοτάξιο και γραφείο, κάθε λαϊκή γειτονιά να γίνει κάστρο αντίστασης. Να μην αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί» την εργοδοσία και τα τσιράκια της, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Απαραίτητο στοιχείο για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, είναι ο αγώνας, τόσο μπροστά στην απεργία, όσο, κυρίως, για την κλιμάκωση της μάχης μετά, να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Δεν υπάρχει εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος, φτωχός αγρότης, νεολαίος ή γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων, που να μην χτυπιέται από αυτή την πολιτική.
Είναι, λοιπόν, απαραίτητο:
  • Στην οργάνωση του αγώνα να μπουν όσο περισσότερες δυνάμεις της εργατικής τάξης κατά κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Δουλειά με συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους τόπους δουλειάς, που θα βάλουν στη δράση τα μέλη του κάθε σωματείου και άλλους εργαζόμενους.
  • Σε κάθε τόπο δουλειάς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες συζήτησης για την απεργία και την αναγκαιότητά της.
Να αναπτυχθεί ταυτόχρονα ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που ήδη δίνουν τη μάχη. Η αλληλεγγύη είναι το ισχυρότερο όπλο της εργατικής τάξης. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα όχι μόνο στην περίπτωση της Ελληνικής Χαλυβουργίας, αλλά και με τους απεργούς στα αλουμινάδικα του Περιστερίου (Λουκίσα, Ρωμανάς-Μυλωνάς, Αλουμινέξ), τους εργαζόμενους της 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ και του ALTER.
Καμιά αναμονή, κανείς εφησυχασμός
Σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη δοθεί καμιά αναμονή στα όσα σχεδιάζονται. Να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Κάθε δευτερόλεπτο χρόνου που δίνει η εργατιά και τα πλατιά λαϊκά στρώματα στο σημερινό μαύρο μέτωπο, αυτό θα επιτίθεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Η αυταπάτη πως η ανηλεής αυτή επίθεση μπορεί να σταματήσει αν δοθεί η επόμενη δόση από την τρόικα ή αν οι εργαζόμενοι «κάτσουν ήσυχοι» ή αν κοπούν τα δώρα και πετσοκοπούν οι μισθοί προκειμένου να υπάρξει ανταγωνιστικότητα, διαψεύδεται εδώ και δύο χρόνια, που τα πλατιά λαϊκά στρώματα, βλέπουν τη ζωή τους να κατακρημνίζεται. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η εργοδοσία, μαζί με τη συγκυβέρνηση και την τρόικα, είναι αποφασισμένες. Θέλουν υπάκουους εργαζόμενους, φτηνούς, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να βγουν όσο περισσότερο αλώβητοι γίνεται απ' την κρίση. Η εργατιά, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να επιτρέψουν την καταστροφή της ζωής τους και των παιδιών τους. Καμιά υποταγή. Τώρα όλοι στο δρόμο του αγώνα, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Στα 54.. αρχίζει η τρίτη ηλικία για τους 20άρηδες!


Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, η νέα γενιά (οι ηλικίες κάτω των 25 ετών) πιστεύει ότι η τρίτη ηλικία αρχίζει στα… 54 χρόνια και ότι η νιότη τελειώνει μόλις κλείσουμε τα 32 μας χρόνια.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, εξάλλου, ο κόσμος στη Βρετανία πιστεύει πως η νιότη τελειώνει στα 41 και η τρίτη ηλικία αρχίζει στα 59, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας & Συντάξεων.

Αντιθέτως , οι μόνοι που θεωρούν ότι η νιότη κρατάει πολύ είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι θεωρούν τα 52 χρόνια ως τέλος της νιότης και τα 68 ως έναρξη της τρίτης ηλικίας.

Ο βρετανός υπουργός Συντάξεων Στηβ Ουέμπ, δήλωσε πως οι στατιστικές αυτές αντανακλούν την αρνητική στάση που έχουμε απέναντι στη γήρανση – μία στάση που δεν δικαιολογείται από την αδιάκοπη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και την πρόοδο της επιστήμης, που επιτρέπει σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους να γερνούν με απαράμιλλη χάρη.

«Οι άνθρωποι σήμερα ζουν περισσότερο, εργάζονται περισσότερο και συμβάλλουν επί περισσότερα χρόνια στην κοινωνική και οικονομική ζωή», είπε.

«Οι αντιλήψεις μας για το γήρας πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της αυξανόμενης μακροζωίας μας και όχι να μένουν προσκολλημένες στο παρελθόν».

Επιπλέον η δημοσκόπηση έδειξε, πως ο ένας στους επτά συμμετέχοντες, θεωρεί «εντελώς απαράδεκτο» να έχουν ως μάνατζερ ή προϊστάμενο έναν 70χρονο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πάντως, οι αντιλήψεις αυτές είναι αρνητικές γιατί υποδηλώνουν πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΣΑΣ ΈΚΟΨΕ Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ?YOUR I cut hunger and WE THE SOLUTION IS SKOPELOS;

μεγάλη πρόσφορα του skopelos delivery σήμερα ΣΤΗΣ 2 ΠΙΤΣΕΣ ΔΩΡΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ! + και μια φιάλη κρασί Αμπελήσιους δώρο

σε κάθε παραγγελία πίτσας και δώρο μια φιάλη από της πάνω
Λίγα λόγια

Βασικές αρχές της λειτουργίας είναι η αυστηρή επιλογή φρέσκων και επώνυμων υλικών, η συνέπεια στην ποιότητα και η άμεση εξυπηρέτηση.

Σήμερα η skopelos pizza με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη γνώση σας προσφέρει καθημερινά υπέροχες γεύσεις με σκοπό να διατηρήσει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης και απόλαυσης.ΠΕΙΝΑΣΑΤΕ; ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ. ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS DELIVERYI

Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434

Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434

μεγάλη πρόσφορα του skopelos delivery σήμερα ΣΤΗΣ 2 ΠΙΤΣΕΣ ΔΩΡΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ! + και μια φιάλη κρασί Αμπελήσιους δώρο

σε κάθε παραγγελία πίτσας και δώρο μια φιάλη από της πάνω
Λίγα λόγια

Βασικές αρχές της λειτουργίας είναι η αυστηρή επιλογή φρέσκων και επώνυμων υλικών, η συνέπεια στην ποιότητα και η άμεση εξυπηρέτηση.

Σήμερα η skopelos pizza με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη γνώση σας προσφέρει καθημερινά υπέροχες γεύσεις με σκοπό να διατηρήσει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης και απόλαυσης.Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434

Περιοχή Σκόπελος > Αμπελική Διεύθυνση Παραλία Σκοπέλου Τηλέφωνο παραγγελίας 2424023434


Πίτσες Μακαρονάδες σπαγγέτι σαλάτες Delivery Πίτσα ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Πολικό ψύχος στην Σκόπελο από το βράδυ σήμερα


Από το βράδυ η Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και στην Σκόπελο από το πρωί σήμερα είχε ήλιο με δόντια και τώρα που έπεσε ο ήλιος έπεσε και η θερμοκρασία αυτήν την ώρα στα ορεινά στην Σκόπελο είναι στους 0 βαθμούς και θα πέσει και άλλο αργά το βράδυ ,τώρα πρέπει να πούμε ότι η σόμπας και τα τζάκια δουλεύουν στο κάργα βλέπεις της κουκούλες και χαίρεσαι ,επιστρέψαμε στα παλιά και  βεβαία λόγω ανάγκης ,λόγω πετρελαίου 1,10 ευρώ το λίτρο,και λόγο οικονομικής καταστάσεως που περνά όλος ο κόσμος παντού και στην Σκόπελο ,ευτυχώς στην Σκόπελο που έχουμε πολλές χιλιάδες ελαιόδεντρα και έτσι κανένα πρόβλημα αφού αν κανείς μια βόλτα πολλά κτήματα παρατημένα άρχισαν να καλλιεργούνται  ,κλείνοντας προτείνουμε προσοχή αύριο το πρωί διότι πιθανόν να έχουμε πάγο στους δρόμους της Σκοπέλου και προς Γλώσσα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ

Κάθε απόπειρα διακοπής του ρεύματος σε σπίτια ή μικρομάγαζα πρέπει να προσκρούσει στην αποφασιστική δράση του εργατικού κινήματος, στον ξεσηκωμό κάθε γειτονιάς. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη πρέπει να πληρώσει ακριβά την επίδειξη θράσους και απανθρωπιάς. Πρέπει να διαπιστώσει πόσο μικρή είναι μπροστά στη λαϊκή αποφασιστικότητα, δράση και αλληλεγγύη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να επιβάλει την κατάργηση του εξοντωτικού χαρατσιού.ΑΘΗΝΑ 15/1/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα 7 κριτήρια αξιολόγησης του Δημοσίου


Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πλαίσιο αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών, με στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας
 
Στο επίκεντρο των εξελίξεων στο Δημόσιο τίθεται η αξιολόγηση δομών και προσώπων, που θα υλοποιηθεί το 2012.
Το υπουργείο Μεταρρυθμίσεων σε συνεργασία με την Task Force έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο αξιολόγησης των υπηρεσιών, των οργανισμών, αλλά και του προσωπικού, βάσει του οποίου θα μετρηθεί ο προγραμματισμός, η δυνατότητα συνεργασίας των υπηρεσιών, καθώς και αποτελεσματικότητα και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Σε δημοσίευμά του, το "Έθνος της Κυριακής" αποκαλύπτει τα 7 κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου.
1) Εξυπηρέτηση του κοινού
Η μέτρηση του βαθμού ικανοποίησης των πολιτών από την εξυπηρέτηση που θα έχουν στις διάφορες υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια, που θα δοθούν στο κοινό, με καταγραφή του αριθμού παραπόνων, καθώς με το χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα.
2) Προσόντα στελεχών
Η αξιολόγηση του συγκεκριμένου τομέα αφορά στην ικανότητα των ανώτερων στελεχών της διοικητική ιεραρχίας των οργανισμών, ως προς την ικανότητα τους να οργανώνουν, να διαχειρίζονται, αλλά και να συντονίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους.
3) Συντονισμός, χρόνοι, προγραμματισμός
Ο προγραμματισμός, δηλαδή η διαδικασία μέσω της οποίας διαμορφώνεται το όραμα και η αποστολή των δημόσιων οργανισμών, οι σκοποί, οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη αυτών, είναι ένα από τα πλέον αδύνατα σημεία της δημόσια διοίκησης στην Ελλάδα. Με την αξιολόγηση θα διαπιστωθεί ποιες δομές διαθέτουν προγραμματισμό και με ποιες μεθόδους διαμορφώνεται το σχέδιο δράσης των υπηρεσιών΄.
4) Αξιοποίηση δυνατοτήτων
Ένας ακόμα τομέας, στον οποίον θα κριθούν οι ικανότητες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτουν ανώτερα στελέχη και πολιτική ηγεσία στο Δημόσιο. Πρόκειται για την αξιοποίηση των υπαλλήλων όχι μόνο βάσει των αλλά και των ουσιαστικών προσόντων τους. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μία παράμετρος που απουσιάζει από τη δημόσια διοίκηση.
5) Συντονισμός υπηρεσιών
Στο συγκεκριμένο κριτήριο θα μετρηθεί η ετοιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών, σε επίπεδο σχεδιασμού, να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες που ακολουθούν.
Ουσιαστικά, το δημόσιο θα βαθμολογηθεί για την δυνατότητά του να απορροφά πόρους του ΕΣΠΑ κυρίως στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
6) Νέες τεχνολογίες
Οι επιτροπές θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των οργανωτικών δομών του κράτους. Η μέτρηση των αποτελεσμάτων έχει σχεση με το αρχικό κριτήριο, που αφορά στον προγραμματισμό. Θα αναλυθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, με βάση την αρχική στοχοθεσία στον βαθμό βέβαια που αυτή υφίσταται.
7) Κρατικές δομές
Θα μετρηθούν οι κοινές συσκέψεις, που πραγματοποιούνται μεταξύ υπηρεσιών υπουργείων, η συχνότητά τους και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών.

Δήλωση των μελών του Επαναστατικού Αγώνα για την κατάληψη στον FLASH


      ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ
      ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ FLASH

  Η σύλληψη και η παραπομπή σε δίκη των 20 συντροφισσών-ων που προέβησαν στην κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH στις 10 Γενάρη ως ενέργεια αλληλεγγύης τόσο σε μας, τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα όσο και στους συντρόφους-ισσες που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, αποδεικνύει ότι το καθεστώς φοβάται την διάδοση του μηνύματος της ανατροπής και της Κοινωνικής Επανάστασης.
  Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει μια δομική κρίση, σε μια εποχή όπου όχι μόνο έχει χάσει την συναίνεση της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά εισπράττει την οργή και την αγανάκτηση του λαού, σε μια εποχή γενικευμένης φτώχειας και εξαθλίωσης όπου κυριαρχεί ο νέος φασισμός του κεφαλαίου και του κράτους, το μήνυμα της ανατροπής και της Κοινωνικής Επανάστασης δικαίως μπορεί να θεωρείται επικίνδυνο.
  Η σύλληψη και η παραπομπή σε δίκη των συντροφισσών-ων με την κατηγορία του «εγκωμιασμού εγκληματικής πράξης» που βασίζεται στο γεγονός ότι, τόσο μέσα από την φυλακή όσο και στην δικαστική αίθουσα, υπερασπιζόμαστε πολιτικά με το λόγο μας την οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας  και αυτός ο λόγος μεταδόθηκε μέσω του Ρ/Σ FLASH, είναι μια καινοτομία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.
  Στοχεύει διττά τόσο εμάς και τους συντρόφους-ισσες με τους οποίους δικαζόμαστε και θέλουν να μας απομονώσουν πολιτικά από τον χώρο απ΄ τον οποίο προερχόμαστε όσο και τους συντρόφους-ισσες από τον α/α χώρο που θεωρούν ότι η δίωξή μας είναι υπόθεση του κινήματος, υπόθεση του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους.
  Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε να περάσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης. Χρέος μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση.

                      Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα
               Πόλα Ρούπα, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης     
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1369312

Βουτιά στη θάλασσα έκανε αυτοκίνητο στον Πειραιά

αυτοκίνητο, θάλασσα, βουτιά Λιμενικό Σώμα, οδηγός, Πειραιάς

Βουτιά στη θάλασσα έκανε χθες το βράδυ ένα αυτοκίνητο στον Πειραιά στην περιοχή του Ηετίωνα. Στο σημείο πήγαν άμεσα άντρες του Λιμενικού και εντόπισαν το όχημα βυθισμένο στη θάλασσα και τον οδηγό και τον συνοδηγό στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με δήλωση του οδηγού, δεν υπήρχε κάποιο άτομο μέσα στο όχημα, όταν αυτό κινήθηκε από τη θέση του και έπεσε στη θάλασσα. Άμεσα ενημερώθηκε η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της οποίας διενήργησαν υποθαλάσσια έρευνα για τυχόν ύπαρξη επιβαινόντων, με αρνητικά αποτελέσματα ενώ το όχημα ανελκύθηκε από γερανό.

«ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ»

Η ξενάγηση των πεζοπόρων γίνεται σε ομάδες 12 έως 20 ατόμων

Δείχνει το... μονοπάτι στον τουρισμό

Ο Ορτβιν Βίντμαν, μόνιμος κάτοικος της Σκιάθου από το 1994, επιμηκύνει την τουριστική περίοδο την άνοιξη και το φθινόπωρο με προγράμματα πεζοπορίας σε μονοπάτια που χαρτογράφησε μόνος του

Η ξενάγηση των πεζοπόρων γίνεται σε ομάδες 12 έως 20 ατόμων
«Ιχνηλάτης» μονοπατιών στη Σκιάθο, ο 64χρονος Γερμανός Oρτβιν Βίντμαν καλεί συμπατριώτες του και όχι μόνο για πεζοπορικές διαδρομές στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων.
«Ερωτεύτηκε» το νησί του Παπαδιαμάντη το 1994, όταν το επισκέφθηκε για τις διακοπές του και από τότε είναι μόνιμος κάτοικος, με τη γυναίκα του, Ούρσουλα, και τα επτά ζώα τους (6 γάτες και ένα σκύλο) αφήνοντας πίσω στη Γερμανία τα 3 παιδιά και τα 4 εγγόνια τους.
Oχι μόνο έμαθε τη γλώσσα και τις τοπικές παραδόσεις, αλλά «ανακάλυψε» τα μονοπάτια του νησιού, τα χαρτογράφησε με δικά του έξοδα, τα σηματοδότησε με πινακίδες, τα κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια σε βιβλίο και σχεδίασε προγράμματα ομαδικών πεζοπορικών διαδρομών για επισκέπτες του νησιού.
Ο Ορτβιν Βίντμαν έγραψε και κυκλοφορεί και στο εξωτερικό το βιβλίο «Σκιάθος. Περπατώντας στον παράδεισο του Αιγαίου»
Ο Ορτβιν Βίντμαν έγραψε και κυκλοφορεί και στο εξωτερικό το βιβλίο «Σκιάθος. Περπατώντας στον παράδεισο του Αιγαίου»
Χρέη ξεναγού εκτελεί ο ίδιος, που δηλώνει «παθιασμένος πεζοπόρος» και διατεθειμένος να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου που τόσο αγάπησε και θεωρεί νέα πατρίδα του.
Μόνο το 2011, ο Γερμανός αύξησε κατά 600 άτομα τους τουρίστες του νησιού, με πεζοπόρους που έφτασαν μόνο γι' αυτό τον σκοπό και μάλιστα σε περιόδους εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν.
Από φέτος, ο 64χρονος επεκτείνει το πρόγραμμα πεζοπορίας και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά και στο Πήλιο, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο στους λάτρεις της πεζοπορίας.
Περιήγηση
Δείχνει το... μονοπάτι στον τουρισμό
Το πρόγραμμα «Περπατώντας στις Βόρειες Σποράδες» προβλέπει την άφιξη τουριστών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο, διήμερη περιήγηση στις ομορφιές του Πηλίου και πεζοπορικές διαδρομές σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Η ξενάγηση μπορεί να γίνεται σε ομάδες πεζοπόρων από 12 έως 20 ατόμων. «Στόχος είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν.
Τους καλοκαιρινούς μήνες τα νησιά σφύζουν από ζωή, όμως στόχος μας είναι να έρχονται τουρίστες την άνοιξη και το φθινόπωρο, που είναι ιδανικές εποχές για πεζοπορία», λέει ο ίδιος. Γιατί όμως τα κάνει όλα αυτά; Eχει κάποιο χρηματικό όφελος;
«Αγαπάω πολύ την καινούργια μου πατρίδα και θέλω να κάνω κάτι γι' αυτή», απαντά ο ίδιος και προσθέτει πως τον περασμένο χρόνο συγκέντρωσε περίπου 1.000 ευρώ από δωρεές των πεζοπόρων για τη συντήρηση των μονοπατιών και έβαλε άλλα 2.000 ευρώ από την τσέπη του για τις ανάγκες του προγράμματος.
Ο ίδιος, που γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων από Eλληνες για τις πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση της χώρας του στην Ελλάδα, εντοπίζει ακριβώς εκεί την αιτία της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η χώρα που τον φιλοξενεί:
«Οι Eλληνες, από τον απλό εργάτη, τον δημόσιο υπάλληλο, τα συνδικάτα, τους πολιτικούς, έως τους πλούσιους πλοιοκτήτες, για πολλά χρόνια δούλευαν μόνο για το προσωπικό τους όφελος. Eφτασε ο καιρός να σηκώσουν τα μανίκια, να δουλέψουν με τιμιότητα και εργατικότητα και να σκεφτούν ο καθένας τι μπορεί να κάνει για την πατρίδα του», σημειώνει.
Βιβλίο - οδηγός
25 διαδρομές για αρχάριους και μυημένους
Για να κάνει γνωστό το πρόγραμμα στο εξωτερικό έχει στείλει σε πεζοπορικούς και ορειβατικούς συλλόγους της πατρίδας του αντίτυπα του βιβλίο του, με τίτλο «Σκιάθος. Περπατώντας στον παράδεισο του Αιγαίου», που είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά). Σε αυτό, ο Oρτβιν Βίντμαν έχει καταγράψει 25 πεζοπορικές διαδρομές, συνολικής έκτασης 197 χιλιομέτρων, με διαβαθμισμένη δυσκολία, για αρχάριους έως και μυημένους. Παράλληλα, παραθέτει ιστορικά στοιχεία για τις περιοχές που διασχίζουν τα μονοπάτια, αλλά και πληροφορίες για τη βλάστηση σε αυτές. «Η πεζοπορία στις Βόρειες Σποράδες την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι σαν μια επίσκεψη σε περιβόλι βοτάνων. Παντού επικρατεί το άρωμα διάφορων θεραπευτικών φυτών», σημειώνει, αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του σπάνιου είδους της «μπλε καμπανούλας», που φυτρώνει μόνο στη Σκιάθο, σε ξερά βράχια, ακόμη και πάνω σε ξερολιθιές.
Θανάσης Χρήστου

Η φώκια πάει... σχολείο

Ένα πακέτο που «μυρίζει» θάλασσα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν μαθητές σχολείων της χώρας μας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θαλάσσια θηλαστικά.
Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο που θα διακινηθεί από τη MOm / Εταιρεία για τη Μελέτη & Προστασία της μεσογειακής φώκιας και το WWF Ελλάς στις περιβαλλοντικές διευθύνσεις της χώρας προκειμένου να φτάσει στη συνέχεια σε έναν μεγάλο αριθμό σχολείων.

"Το εκπαιδευτικό αυτό πακέτο που περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά, οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, φωτογραφίες και ήχους των θαλάσσιων θηλαστικών (CDs), παζλ και οπτικό υλικό (DVD), απευθύνεται σε μαθητές της τρίτης Δημοτικού και πάνω" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάλια Σαββίδου, από τη MΟm, προσθέτοντας ότι 60 "πακέτα- βαλιτσάκια" θα είναι έτοιμα τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, η MΟm ετοιμάζει και ένα ακόμη εκπαιδευτικό εργαλείο, μία ιστοσελίδα (υπό κατασκευή www.thalassapedia.gr) που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και θα αποτελεί μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τα θαλάσσια θηλαστικά, με φωτογραφίες, ήχους, παιχνίδια και διαδικτυακές δραστηριότητες.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com 

Οι άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στον αντεργατικό Μεσαίωνα

Τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο δοτός πρωθυπουργός για τους ανέργους «που δεν παίρνουν 13ο και 14ο μισθό» και γι’ αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, για να γίνουν δήθεν προσλήψεις...
 Και τολμούν και το λένε αυτό, ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί που βύθισαν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και στην ανεργία. Όσοι έφτασαν μέσα σε δύο χρόνια τους ανέργους στο 1.000.000, στο 20% και πάνω και ειδικά στη νεολαία στο 50! Όσοι έχουν αφήσει χωρίς επίδομα ανεργίας τους μισούς και πλέον ανέργους, και για όσους παίρνουν το κρατούν στο άθλιο επίπεδο των 500 ευρώ. Όσοι διευκόλυναν τις απολύσεις (με τη μείωση των αποζημιώσεων και τη διεύρυνση των ορίων απόλυσης), όσοι επιβάλλουν στους ανέργους φόρους και χαράτσια, τους κόβουν το ρεύμα και τα φάρμακα!  
Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ανεργία που εκτόξευσαν στα ύψη τα 2 αυτά χρόνια για να πείσουν την κοινωνία ότι πρέπει να μεγαλώσει η λιτότητα και η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Η λιτότητα οδηγεί κατευθείαν στην εκτόξευση της ανεργίας!Λίγη ντροπή επιτέλους, εγκάθετοι των τραπεζών και των βιομηχάνων! Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
Παλεύουν και απαιτούν:
-    Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.
-    αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας σε όλους χωρίς προϋποθέσεις, τουλάχιστον ίσο με τον βασικό μισθό-    μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση – αλλά με αύξηση- των μισθών
-    άμεση κατάργηση των χαρατσιών, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες
-   επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που κλείνουν, υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. Απαλλοτρίωση της περιουσίας των εργοδοτών που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους.
-    Όχι στις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο!
-    αντικαπιταλιστική ανατροπή συνολικά της επίθεσης και του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 
Οι άνεργοι και οι νέοι της Αττικής να βρεθούν, μαζί με τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα, την Τρίτη 17 Γενάρη, στην 24ωρη παναττική απεργία. 

Οι φασίστες είναι σαν τα φίδια, δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλυτους

από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω: http://sinialo.espiv.net
Σήμερα το πρωί ομάδα φασιστών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή μας με τον γνωστό αιφνιδιαστικό και ακάλεστο τρόπο, με τον οποίο συνηθίζει να το κάνει στις δυτικές γειτονιές. Πάρκαραν τα οχήματά τους γύρω στις 12 στην πλατεία “29 Σεπτέμβρη 1944″ (εκεί δηλαδή που υπάρχει το μνημείο για τους 100 εκτελεσμένους αιγαλιώτες από τους ναζί την συγκεκριμένη ημερομηνία) -και όλως τυχαίως πίσω από το Β’ ΑΤ Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού και Κηφισού- και με βήμα ταχύ περιφέρθηκαν στον άξονα Ιεράς Οδού μέχρι την Θηβών και μέσω οδού Σμύρνης πίσω στα οχήματα. Δύο ηλικιωμένοι και δύο γυναίκες μοίραζαν την εφημερίδα τους και όλοι οι άλλοι (περίπου 30 άτομα) έκαναν την γνωστή τους τραγελαφική παρέλαση. Παρόντες ήταν και δύο ηγετικά στελέχη, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον των ασπόνδυλων για την περιοχή μας. Να σημειώσουμε επιπλέον την διακριτική συνοδεία της αστυνομίας η οποία συνεπλήρωνε τον συμβολισμό αυτής της απεχθούς κουστωδίας.
Η απάντηση από μεριάς των εξαγριωμένων αντιφασιστών του Αιγάλεω ήταν τέτοια που επέτρεπαν τα χρονικά περιθώρια και στο βαθμό που δεν ήταν πλέον δυνατόν να “συναντηθούμε” παρά την αμέριστη επιθυμία μας, πορευτήκαμε στην ίδια ακριβώς διαδρομή διαλύοντας τον απόηχο αυτής της θλιβερής εμπειρίας για τις γειτονιές μας, αποκαθιστώντας τα νοήματα της λυσσώδους ελευθερίας και της κοινωνικής αντίστασης.
Η σκόπιμη βεβήλωση των αντιφασιστικών συμβόλων της περιοχής δεν είναι τυχαία (να σημειώσουμε εδώ την επιμονή των φασιστών πριν δύο περίπου μήνες να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Κοκκινιάς, μιας περιοχής που έχει σημαδευτεί από το αίμα των μαχητών του Μπλόκου στην κατοχή). Θέλουν να σηματοδοτήσουν μια ιστορική κατίσχυση ως πρόδρομο της νέας ολοκληρωτικής εποχής που πρεσβεύουν.
Λογαριάζουν, όμως, χωρίς το αίμα που θα χρειαστεί να χύσουν μέχρι να επιστρέψουν στις τρύπες τους.

*aαναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω:
http://sinialo.espiv.net
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1369221 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Γιαούρτωσαν την Ντόρα Μπακογιάννη στο Ηράκλειο Κρήτης

Παρέμβαση σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκαναν πολίτες όπου απολάμβανε το δείπνο της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι πολίτες "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ σήμερα Σαββάτου, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, τα πέταξαν προς την Ντόρα την οποία και πέτυχαν στο πρόσωπο και στα μαλλιά.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1369234 

Κυριακάτικες Πολιτικές

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου