Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Είμαι αναρχικός!

"...Για τον αναρχικό ισότητα σημαίνει "ισότητα στην πράξη", εξάλειψη δηλαδή των αξιωμάτων και της περιουσίας. Κοινωνικο-ιστορική δημιουργία, διαρκής αυτοοργάνωση και αυτοθέσμιση,.."
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: eimai_anarhikos__e.colombo.pdf (application/pdf)
"...Για τον αναρχικό ισότητα σημαίνει "ισότητα στην πράξη", εξάλειψη δηλαδή των αξιωμάτων και της περιουσίας. Κοινωνικο-ιστορική δημιουργία, διαρκής αυτοοργάνωση και αυτοθέσμιση, η ανθρώπινη κοινωνία θα καταστεί ελεύθερη όταν θα σπάσει τους δεσμούς της με οποιαδήποτε ετερονομία, κάτι που σημαίνει επίσης την κατάργηση της κοινωνικο-ιστορικής συνέχειας της αρχής προσταγή / υπακοή, την οποία επιβάλλει κάθε θεσμισμένη εξουσία, κάθε "κράτος" μιλάμε δηλαδή για το τέλος "του παραδείγματος της δίκαιης κυριαρχίας". Η κατάληξη θα είναι η απόλυτη εξουσία του δήμου ή, αν προτιμάτε, η συλλογική οικειοποίηση της θεσμίζουσας δυνατότητας. Αυτή η
ελευθερία είναι μια διαρκής και χωρίς ανακωχή πάλη, ακόμη κι αν βρισκόμαστε σε μια αναρχική κοινωνία. Πάλη εναντίον αυτού που υφίσταται, του εδραιωμένου υπάρχοντος, προκειμένου να δοθεί χώρος σ' αυτό που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη... Ένας αναρχικός που ικανοποιείται με τον περιορισμό των εξουσιών και εγκαταλείπει την ιδέα της κατάργησης του κράτους και της ατομικής ιδιοκτησίας, ένας αναρχικός που αποδέχεται να απολαμβάνει κάποιος τα αγαθά του και τη μικρή του ατομική ευτυχία, διάγοντας μια άνετη ζωή σε μια πλούσια χώρα, ένας αναρχικός, λέω, που αποδέχεται τα όρια τα οποία του επιβάλλει το εδραιωμένο σύστημα, δεν είναι αναρχικός, αλλά φιλελεύθερος. Και δεν θα υπάρξει μια "σχιζοφρενική συνείδηση" που να μπορεί να τον σώσει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger