Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τι θέλει η «αλεπού στο παζάρι»;

Αλήθεια, μήπως είναι ν' απορεί κανείς και ν' αναρωτιέται τι θέλει άραγε η «αλεπού στο παζάρι»; Πώς προέκυψε η παρουσία τριών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Γλέζου, Κουρουμπλή, Μητρόπουλου, σε μάζωξη εργαζομένων και συνταξιούχων στο Φάρμακο, που οργάνωσε η διασπαστική Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών στις 15/12/2012, στην οποία ηγούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαλεύει την Ομοσπονδία των εργαζομένων στο Φάρμακο; Αραγε είναι τυχαίο; Να που, όπως αποκαλύπτεται, «γύρισε ο τέντζερης να βρει το καπάκι»...
Αυτό που ενώνει την ηγεσία της εν λόγω Ομοσπονδίας με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι σε μια κρίσιμη περίοδο ταυτίζονται με τις θέσεις ενός μέρους των φαρμακοβιομηχάνων. Αποδεικνύεται η ηγεσία αυτή άξιος πλασιέ των αφεντικών της.
Πέραν των άλλων, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της αυτός και από τις θέσεις που διατύπωσαν στα κείμενά τους, όπως: «Να στηριχθεί εμπράκτως η ελληνική παραγωγή, η έρευνα και η ανάπτυξη της
φαρμακοβιομηχανίας και στην Ελλάδα, οι οποίες θα διασφαλίσουν την επάρκεια στην αγορά, την ποιότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων και θα στηρίζουν τις θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία». 'Η η ανάλογη θέση της «...τη συνταγογράφηση μόνο με το επώνυμο γεννόσημο για την προστασία, ασφάλεια και προαγωγή της υγείας των πολιτών». Καλούν δηλαδή τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία να ταυτίσουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να στηρίξουν ένα τμήμα των φαρμακοβιομηχάνων που έχουν πιστοποιητικό γέννησης στην Ελλάδα.
Καλούν τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι σε αυτούς που τους ξεζουμίζουν κάθε μέρα και νύχτα στο εργοστάσιο, σε αυτούς που έχουν ξετινάξει τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, αυτούς που δε διστάζουν μπροστά στα κέρδη τους να αφήνουν χωρίς φάρμακα τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Λένε ψέματα στους εργάτες πως θα σώσουν τις θέσεις εργασίας τους αν στηριχθεί η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου. Η αλήθεια είναι αυτή που ζει καθημερινά ο εργάτης και η εργάτρια, ότι τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας περνάνε μέσα από τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Ανάλογες πολιτικές θέσεις έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό (...) και θεωρεί αναγκαία τη στήριξη των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών και τη δημιουργία εθνικής φαρμακαποθήκης και φαρμακοβιομηχανίας». Καλλιεργεί στους εργαζόμενους την αυταπάτη ότι μπορούν και τα κέρδη να αυξάνονται και οι εργάτες να έχουν δικαιώματα, καλώντας τους να ταχθούν με το μέρος μιας μερίδας του κεφαλαίου.
Οι εργάτες και οι εργάτριες στη φαρμακοβιομηχανία ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και χωρίς δισταγμό ας τους γυρίσουν την πλάτη. Το κοινό ταξικό τους συμφέρον βρίσκεται στον ανειρήνευτο αγώνα ενάντια συνολικά στην εργοδοσία, ανεξάρτητα από πιστοποιητικά γέννησης, ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στη μείωση των μισθών, τις απολύσεις, την ανατροπή των δικαιωμάτων τους στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger