Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Υπόθεση υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ









Στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται πέντε άτομα, ανάμεσά τους και πρώην ειδικός σύμβουλος στον ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα των αδιάφθορων, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έστηναν εταιρίες-"φάντασμα", κόβοντας στη συνέχεια από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών προς αυτές.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη ακήσει δίωξη σε βάρος τους για υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία, όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ειδικός σύμβουλος, που εργαζόταν ως σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, πήρε παρατύπως στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών.


Την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μια γυναίκα για να εισπράξει μια επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ, που αφορούσε σε ξενοδοχείο στη Σύρο.

Ωστόσο, όταν ζήτησε η Τράπεζα επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ ζήτησε να παγώσει η διαδικασία. Το Εσωτερικών Υποθέσεων απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς το πρόσωπό του.

Η έρευνα των αδιάφθορων θα συνεχιστεί προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι βάθος εκτείνεται η συγκεκριμένη υπόθεση και πόσο καιρό γινόταν αυτό.

Για την υπόθεση είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ζήτησε να διελευκανθεί άμεσα και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger