Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

 Σάμος: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού

Απο την εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε να ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας»
Με ενθουσιασμό και κέφι τα παιδιά της Σάμου αγκάλιασαν το Σάββατο 22 Δεκέμβρη μια γιορτή αφιερωμένη σ’ αυτά και τα δικαιώματά τους , με τίτλο «Ελάτε να ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας».
Δικαιώματα και όνειρα που σήμερα καταπατούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο από τη βάρβαρη επιδρομή των πλουτοκρατών.
Πλημμύρισε η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου που για μια ακόμη φορά κάνει πράξη και μ’ αυτό τον συμβολικό τρόπο το σύνθημα που βρίσκεται στη είσοδο: «Εργατικό Κέντρο Σάμου: Κάστρο αντίστασης και σπίτι κάθε εργαζόμενου»

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη που είχε την πρωτοβουλία και η Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών (ΟΓΕ) που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση πρόσφεραν στα παιδιά μια χαρούμενη αλλά και χρήσιμη διαπαιδαγωγητικά βραδιά δίνοντας το μήνυμα της αγωνιστικής στάσης απέναντι στα προβλήματα και του ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Τα παιδιά είδαν ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού ( στην αίθουσα δέσποζε πανό με τους στίχους «Υπερασπίσου το παιδί. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»), ενώ στη συνέχεια με την βοήθεια παιδαγωγών, καλλιτεχνών, λογοτεχνών, μελών των φορέων, αυτοσχεδίασαν θεατρικά πάνω στο θέμα, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Με τις ζωγραφιές τους στο τέλος της εκδήλωσης στόλισαν ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το «Δικαιωματόδενδρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger