Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη: Μείωση ΦΠΑ εστίασης εντός του 2013



  Μέσα στο 2013 η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% που ισχύει σήμερα, όπως προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ Παντού», μεταδίδει το ert.gr. Λόγω του υψηλού ποσοστού χιλιάδες είναι τα εστιατόρια και οι καφετέριες που έχουν βάλει λουκέτο, ενώ και ο ελληνικός τουρισμός χάνει την ανταγωνιστικότητά του.
  Με αγωνία αναμένουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ 23%, μέσα στο 2013, καθώς η κατανάλωση έχει μειωθεί δραματικά.

  Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, μέσα σε ένα χρόνο ο τζίρος στα καταστήματα εστίασης μειώθηκε κατά 40%, από περίπου 3 δισ. ευρώ σε 1,8 δισ. ευρώ ετησίως.
  Οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τα μειωμένα διαθέσιμα εισοδήματα, έβαλαν τη διασκέδαση σε δεύτερη μοίρα.
  Μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, 4.000 επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης έβαλαν λουκέτο μέσα σε ένα χρόνο, ενώ 30.000 άτομα βρέθηκαν στην ανεργία.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σήμερα, θα μειωθεί στο 13%. Η υπουργός Τουρισμού, προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει ανάσα στον κλάδο εστίασης που ασφυκτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger