Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ημέρες παραμυθιού στο χωριό του Αη Βασίλη!

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

 Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η πόλη της Λάρισας, καθώς ξεκινούν τα πολιτιστικά δρώμενα στο χωριό του Άη Βασίλη, που ανοίγει τις πύλες του στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν τις ημέρες των γιορτών ξεχωριστά, σε ένα περιβάλλον νοσταλγικό αλλά και συνάμα παραμυθένιο.

Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος, ένα σκηνικό άκρως χριστουγεννιάτικο, περιμένει μικρούς και μεγάλους να περάσουν τις γιορτινές ημέρες, παρέα με πραγματικά ζώα (πόνυ, προβατάκια και κατσικάκια) με όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες των παιδιών πλάι στη φάτνη, ενώ λίγο πιο πέρα σε έναν άλλο χώρο, τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στους φούρνους με τα κουλουράκια και τα τσουρέκια, να κρεμάσουν μπάλες στα χριστουγεννιάτικα δέντρα ενισχύοντας φιλανθρωπικά σωματεία, να μαγευτούν από το εργοστάσιο της σοκολάτας και να κάνουν βόλτα με τα πόνυ. Να παίξουν σε πρωτότυπα παιχνίδια, να «δημιουργήσουν» στα εικαστικά εργαστήρια και να γευτούν πεντανόστιμα ζαχαρωτά σε ευφάνταστους διαγωνισμούς.
Και δεν είναι μόνο αυτά, όλα όσα θα συμβούν στο χωριό του Άη Βασίλη, δημοφιλείς καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί και παρουσιαστές θα είναι εκεί για να χαρίσουν όμορφες στιγμές σε όλους όσοι το επισκεφθούν. Στο χώρο θα στηθούν δύο εξέδρες, μία για μεγάλες συναυλίες και μία για τις καθημερινές εκδηλώσεις όπου θα εμφανιστούν όλες οι καλλιτεχνικές δυνάμεις (χορωδιακά σύνολα, μπάντες, ομάδες χορού, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, επίδειξη με ποδήλατα, αθλητικές σχολές κ.ά.).
Στον χώρο θα φιλοξενηθούν συγγραφείς βιβλίων, αλλά και γνωστοί σεφ, που θα μαγειρέψουν χριστουγεννιάτικα πιάτα και γλυκά. Τα παιδιά θα παίξουν με ταχυδακτυλουργούς και κλόουνς, θα ενημερωθούν για το περιβάλλον και για την ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Στο χωριό τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν και τηλεοπτικά τις ευχές τους και οι καλύτερες θα βραβευτούν. Επίσης θα μπορούν να φέρνουν χρησιμοποιημένα αλλά σε καλή κατάσταση παιχνίδια και βιβλία για να προωθηθούν στη συνέχεια σε παιδικά ιδρύματα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
* Τετάρτη 28 Νοεμβρίου
19:00 O Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και περιχώρων «Η Ξηροκρανιά» θα αποδώσει με μοναδικό τρόπο παραδοσιακούς χορούς
* Πέμπτη 29 Νοεμβρίου λίγο πριν τη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, θα κηρύξει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χωριού.
17:30 Η συγγραφέας του γνωστού παραμυθιού, Μάικ ο φασολάκης, Μαρί Κυριακού έρχεται στο χωριό του Αη Βασίλη, όπου θα μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή της «Με αγάπη» και θα διαβάσει τα παραμύθια της με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών.
20:00 Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν
* Παρασκευή 30 Νοεμβρίου
20:00 Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης επισκέπτεται το χωριό και διαβάζει στους μικρούς του φίλους το πολύ γλυκό παραμύθι «Η Φιφί και η Φωφώ» του Ευγένιου Τριβιζά.
* Σάββατο 1 Δεκεμβρίου
Ατέλειωτο και πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά.
* Κυριακή 2 Δεκεμβρίου
17:00 Ένα μαγικό εργαστήρι θα λειτουργήσει για να υποδεχτεί τους λιλιπούτειους φίλους της καλλιτεχνίας.
* Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου
19:30 Η ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου θα διαβάσει στα παιδιά το υπέροχο παραμύθι «Ενα δύσκολο αντίο» της Βούλας Νικολαΐδου.
* Τρίτη 4 Δεκεμβρίου
18:00 Η Ζέτα Μακρυπούλια αναλαμβάνει τα ηνία του χωριού και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στους παραμυθένιους χώρους του.
20:00 Η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζωής Μπελούκα «Οι γυναίκες του Αυγούστου».
* Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου
17:00-19:00 Θεατρικό παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι δημιουργούν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και δημιουργίας.
19:00 Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας παρουσιάζει το δικό του παιδικό παραμύθι με ήρωα τον γνωστό και αγαπημένο πια Μπίλη Καντίλη.
* Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
Στη σκηνή του χωριού θεσσαλικά συγκροτήματα χορεύουν παραδοσιακούς χορούς
* Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
17:00 – 19:00 Το θεατρικό παιχνίδι έχει την τιμητική του. Παραδοσιακοί χοροί παρουσιάζονται στη σκηνή του χωριού και δίνουν εορταστικό τόνο στην ατμόσφαιρα
19:00 Οι πρωταγωνιστές του μικρού θεάτρου Βίβιαν Κοντομάρη και Χρήστος Τριπόδης διαβάζουν για τους μικρούς τους φίλους υπέροχες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
* Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
13:00 Το τηλεοπτικό δίδυμο, Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας, αναλαμβάνει χρέη οικοδεσπότη στο παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη.
17:00 Στη σκηνή του χωριού παίζουν μουσική Θεσσαλοί καλλιτέχνες και δημιουργούν μία εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα.
18:00 Συγκρότημα παραδοσιακών χορών χορεύει για τους επισκέπτες του χωριού και ξεσηκώνει με τον ρυθμό της λαϊκής μας παράδοσης.
* Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
20:00 Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνει στη μουσική σκηνή του χωριού του Αη Βασίλη και τραγουδά για όλους. Η είσοδος θα είναι δωρεάν
* Τρίτη 11 Δεκεμβρίου
Εικαστικές δημιουργίες για τους μικρούς
* Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
Το εργαστήρι ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα της ομάδας «Ανθρωπομάνια», περιμένει όλους όσοι έχουν οικολογική συνείδηση να ανακυκλώσουν υλικά και να δημιουργήσουν με αυτά πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια.
19:30 Η ηθοποιός και συγγραφέας Θεοφανία Παπαθωμά διαβάζει το βιβλίο της «Ήρθαν τα Χριστούγεννα» και αφηγείται τις περιπέτειες του «Ηρακλή Μπιμπερό», του μικρού ήρωα της τριλογίας της.
* Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου
17:00 Η ομάδα της πανευρωπαϊκής πρωταθλήτριας Βίκυς Κοσμίδου κάνει επίδειξη kyokushinkai karate για να γνωρίσουν από κοντά μικροί και μεγάλοι αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα πολεμική τέχνη.
20:00 Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζει το βιβλίο του «Μπαμπά μεγάλωσέ με».
* Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου
17:00 Τα τύμπανα του ρυθμού Latin ηχούν και ένα ξέφρενο Latin party στήνεται στο χωριό για ατελείωτο κέφι και χορό.
19:30 Η συγγραφέας των best sellers Μάρα Μεϊμαρίδη μιλά για τις "Μάγισσες της Σμύρνης" και απαντά στο ερώτημα αν υπάρχουν μαγικές συνταγές για τον έρωτα μέσα από τα βιβλία της «Ατταρτικός κύκλος» και «Βιβλίο μαγείας».
* Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
13:00 Η ψυχολόγος Τένια Μακρή παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «15+7» πολύτιμα μαθήματα και βήματα για καλύτερες σχέσεις. Mαζί της η Ελεωνόρα Μελέτη.
17:00 Zumbathon. Η νέα μόδα που έχει ξετρελάνει παγκοσμίως το κοινό φθάνει στη Λάρισα. Ζούμπα για άσκηση και κέφι μέχρι τελικής πτώσης.
19:00 Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νάσος Γαλακτερός παρουσιάζει το πρώτο του μυθιστόρημα «Τελευταίος αγώνας».
* Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
17:00 Ένα ξεσηκωτικό hip hop Latin Party στήνεται στη σκηνή του χωριού και όλοι λικνίζονται στους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς.
Live μουσική διασκεδάζει το κοινό.
* Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου
Στο εργαστήρι Face painting τα παιδιά μεταμορφώνονται.
19:30 Η πολυγραφότατη συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη φτάνει στο χωριό του Αη Βασίλη με τη βαλίτσα της γεμάτη από τα υπέροχα βιβλία της για τα οποία θα μιλήσει με τους φίλους της.
* Τρίτη 18 Δεκεμβρίου
Η Ζαχαρούπολη έχει την τιμητική της. Τα παιδιά συμμετέχουν σε διαγωνισμό γεύσεων και οι νικητές παίρνουν βραβείο.
19:30 Η γνωστή παρουσιάστρια και top model Ιωάννα Σουλιώτη θα βρεθεί στο χωριό του Αη Βασίλη για να απαντήσει μέσα από «Το βιβλίο του στυλ»: Τι σημαίνει η τάση 30’s; Ποια σταρ του Χόλιγουντ πρωτοφόρεσε αντρικό κοστούμι; Ποιο παντελόνι με δείχνει πιο αδύνατη; Πώς θα κρύψω τη μεγάλη περιφέρειά μου; Τι να πετάξω και τι να αφήσω στην γκαρνταρόμπα μου;
* Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
19:00 Η σχολή kyokushinkai karate Βόλου ανεβαίνει στη σκηνή του χωριού. Οι πρωταθλητές του Γιάννη Στεφάνου παρουσιάζουν ένα μοναδικό πρόγραμμα πολεμικών τεχνών.
20:00 Η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου παρουσιάζει με το ταμπεραμέντο της, το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Ηθοποιός Άμεσου Δράσεως».
* Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
19:00 Ο πρωταγωνιστής του Θεσσαλικού θεάτρου Σταύρος Νικολαΐδης διαβάζει στα παιδιά το αγαπημένο του παραμύθι.
20:00 Ο Νίκος Μουρατίδης φτάνει στη Λάρισα και στο χωριό του Αη Βασίλη για να διαβάσει αποσπάσματα από τα πολύ δημοφιλή βιβλία που έχει γράψει για παιδιά.
* Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
19:30 Αφήγηση και δραματοποίηση του αγαπημένου παραμυθιού των παιδιών με ηρωίδα την Brave, το κορίτσι που συναρπάζει με τη γενναιότητά της.
* Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
17:00 Ζωντανή μουσική για όλους τους φίλους του χωριού.
* Κυριακή 23 Δεκεμβρίου
17:00-19:00 Θεατρικό παιχνίδι και μουσική για όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στο χωριό.
* Τρίτη 27 – Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
17:00 Ένας από τους ομορφότερους τρόπους να επικοινωνούν τα παιδιά μέσω των αισθημάτων τους είναι το θεατρικό παιχνίδι.
* Πέμπτη 29 – Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου
17:00 Οι φίλοι στο χωριό του Αη Βασίλη αποχαιρετούν το 2012 υπό τους ήχους ζωντανής ρυθμικής μουσικής και με συμμετοχή στο θεατρικό παιχνίδι.
 Παράλληλες δράσεις
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας
Κεντρική Πλατεία - Παραδοσιακό χωριό
Έναρξη Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου και λήξη 17 Δεκεμβρίου
Κεντρική Πλατεία - Γιορτή των Αστεριών
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger