Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Φουρτούνες διαρκείας έφερε η τρόικα στην ακτοπλοΐα

Φουρτούνες διαρκείας έφερε η τρόικα στην ακτοπλοΐα


Φουρτούνες αναμένονται προσεχώς στην ακτοπλοΐα, αλλά και στην ποντοπόρο ναυτιλία, καθώς στα μέτρα που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται και η εναρμόνιση της ναυτικής εργασίας με το νόμο 4046/12 που επιβάλλει τις επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα επήλθε συμφωνία για αλλαγή στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων μέσω τροποποίησης του Π.Δ. του 1974 που τις καθορίζει μέχρι σήμερα.
Το δε υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να επιφέρει αλλαγές και στο 10μηνο της υποχρεωτικής επάνδρωσης των ακτοπλοϊκών.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ελαφρύνουν αρκετά τα έξοδα των εταιρειών για τη διαχείριση των πλοίων τους, αλλά θα πλήξουν του εργαζόμενους.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων για αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, προειδοποίησε πως η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί την απαρχή προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεών που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με την ΠΝΟ πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος, που έχουν πάρει τα πράγματα και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην ολοσχερή εξαφάνιση του κλάδου.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger