Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διακομιδές τραυματιών με φορτηγά και Ι.Χ. στα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων.


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ασθενών... που μεταφέρονται με ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ασθενοφόρο είτε στο Νοσοκομείο Βόλου είτε στα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων.
Χθες δύο διαφορετικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα λόγω έλλειψης υποδομών αφενός και αφετέρου την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Στη μία περίπτωση, με Ι.Χ αυτοκίνητο υποχρεώθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου μία 75χρονη από τη Ζαγορά για να «προλάβουν» τα χειρότερα. Στη δεύτερη, μία επίσης 75χρονη τραυματίστηκε νωρίς το πρωί στην οδό Παπαδιαμάντη στο νησί της Σκιάθου. Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με μικρό φορτηγάκι αρτοποιείου, που λειτουργεί στο σημείο όπου τραυματίστηκε.

Η ηλικιωμένη στη Ζαγορά αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και δυσφορία στην καρδιά και σύμφωνα με την κόρη της μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας .
Εκεί ωστόσο, όπως υποστηρίζει η κόρη της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν υπήρχε το φάρμακο που κρίθηκε απαραίτητο να πάρει για να ηρεμήσει και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και έτσι η κόρη της απευθύνθηκε σε ιδιωτικό φαρμακείο από όπου και το προμηθεύτηκε για να γίνει η αγωγή.
Και ενώ κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Βόλο για να ελεγχτεί περισσότερο από τους γιατρούς και η κόρη της ζήτησε ασθενοφόρο, δεν κατέστη δυνατό να γίνει η μεταφορά, χωρίς όμως όπως καταγγέλλει η ίδια να της δώσει κανείς από τους αρμοδίους εξήγηση γι' αυτό.
Όλα αυτά και ενώ όπως κατήγγειλε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς βρισκόταν στον προαύλειο χώρο, αλλά πιθανότατα δεν υπήρχε δυνατότητα μετακίνησή του για λόγους που ωστόσο δεν είναι γνωστοί και ενώ από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς που απευθύνθηκε ζητώντας επειγόντως ασθενοφόρο την προέτρεψαν να καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Βόλο για να γίνει η διακομιδή.
Η κόρη της ηλικιωμένης κυρίας και μπροστά στο κίνδυνο η υγεία της 75χρονης να επιδεινωθεί πήρε μόνη της την πρωτοβουλία και μεταφέρθηκε η μητέρα της με ιδιωτικό Ι.Χ στο Βόλο και στο Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς και να αποσοβηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για την ίδια.
Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λειτουργεί με τρεις μόνο γιατρούς γενικής ιατρικής, ενώ δεν υπάρχουν οι ειδικότητες παιδιάτρου και οδοντογιατρού και εδώ και τρία χρόνια δεν βρίσκεται στο κέντρο μικροβιολόγος. Επιπλέον στο Κέντρο υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό και είναι άμεση ανάγκη να γίνει προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος, ψηφιακού εμφανιστηρίου ακτινών, οδοντιατρικού μηχανήματος, απινιδωτή, αλλά και μικρότερων αναγκαίων μηχανημάτων.
Διακομιδή με φορτηγάκι
Εξάλλου χθες το νωρίς το πρωί, στον κεντρικότερο δρόμο της Σκιάθου στην οδό Παπαδιαμάντη, μία 75χρονη τραυματίστηκε και αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας του νησιού προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οδηγός όμως δεν υπήρχε στην πρωινή βάρδια, λόγω των γνωστών κενών, με αποτέλεσμα, η 75χρονη να μεταφερθεί σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο Κέντρο Υγείας του νησιού, με το φορτηγάκι που γίνεται η μεταφορά ψωμιού από παρακείμενο αρτοποιείο που λειτουργεί στο σημείο όπου τραυματίστηκε η άτυχη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger