Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Συγκλονιστικό το σημερινό συλλαλητήριο για τα μεταλλεία χρυσού

Ήταν ένα συλλαλητήριο που πέτυχε απόλυτα τους στόχους που έβαλε η Συντονιστική Επιτροπή του από τη Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Θράκη. Είχε μια πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή που ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς πως ως κεντρικό πυρήνα του είχε την ανάδειξη οικολογικού (κύρια) ζητήματος και συγκριθεί με ανάλογες κινητοποιήσεις καθαρά πολιτικών διεκδικήσεων. Και βέβαια πέτυχε το στόχο του γιατί κατάφερε να επικοινωνήσει την κατάσταση της εξόρυξης και των συνεπειών που αυτή θα επιφέρει στην γειτονική Θεσσαλονίκη.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου και ακολουθήσε πορεία μέχρι το Καναδικό Προξενείο με κατάληξη στον Λευκό Πύργο. Οι επιτροπές κάλεσαν τον κόσμο να "διαδηλώσει ειρηνικά ενάντια στην σχεδιαζόμενη καταστροφή της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ροδόπης, του Έβρου" εκτιμώντας ότι "δεν πρόκειται υπάρξει βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας εάν δεν σταματήσει τώρα η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού". 
Εβδομάδα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ξεκίνησε με το σημερινό συλλαλητήριο από το Συντονιστικό ενάντια στα μεταλλεία. Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε Γιάννενα, Αθήνα και  Αγρίνιο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger