Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΕΚ «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»!

Πανελλαδική κινητοποίηση, χτες, στο κέντρο της Αθήνας
«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» βροντοφώναξαν χτες δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από 62 οικισμούς όλης της χώρας στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει. Οι δικαιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια με πορεία έφτασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας να μην κλείσει ο ΟΕΚ, να τους δοθούν οριστικά παραχωρητήρια και φτηνή εργατική κατοικία για όλους τους εργαζόμενους. «Επιχειρείται η λεηλασία του ΟΕΚ και της περιουσίας τους που αγγίζει τα 15 δισ. ευρώ και το ξεπούλημά του σε κατασκευαστικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Το θέμα αφορά όλη την εργατική τάξη γιατί χάνεται το δικαίωμά της για φτηνή εργατική κατοικία» τόνισε ο Β. Νάνος, επικεφαλής της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής.
Χαιρετισμό στην κινητοποίηση έκανε και ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του κλάδου στον αγώνα τους και τους κάλεσε να παλέψουν για Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Κατασκευών που θα λύσει το πρόβλημα και της εργατικής κατοικίας, αλλά και την ανάγκη κατασκευής νοσοκομείων, σχολείων κ.ά. Τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων ότι: «Η κατοικία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου που πρέπει να διεκδικήσει και δεν είναι εμπόρευμα. Για την κατάντια του ΟΕΚ που έχει γίνει με τα δικά μας λεφτά ευθύνονται οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί και τον οδηγούν στο κλείσιμο. Ο ΟΕΚ πρέπει όμως να μείνει ανοιχτός με πρόγραμμα έργων, με κρατική χρηματοδότηση, με κατάργηση του επαίσχυντου νόμου που καταργεί τις εργοδοτικές εισφορές. Γιατί από τη μία έχουμε 160.000 άνεργους οικοδόμους, χιλιάδες πολιτικούς μηχανικούς, εργοστάσια οικοδομικών υλικών κλειστά, μηχανήματα που σκουριάζουν και από την άλλη χιλιάδες εργαζόμενους που δεν έχουν σπίτι».
Αντιπροσωπεία των δικαιούχων συναντήθηκε το απόγευμα με τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αλλαγής της κυβερνητικής απόφασης να οδηγηθεί ο ΟΕΚ σε ουσιαστικό κλείσιμο καθώς ξεκαθάρισε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά κατασκευαστικό έργο. Επιχείρησε όμως, να καθησυχάσει υποστηρίζοντας, ότι θα κλείσουν οι εκκρεμότητες του Οργανισμού με ολοκλήρωση κατασκευής 1.500 με 2.000 κατοικιών και παράδοση περίπου 15.000 παραχωρητηρίων. Οσον αφορά για τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού δεν έδωσε καμία απάντηση και υποσχέθηκε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger