Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ Υποδομές για κρουαζιερόπλοια


Σειρά πρωτοβουλιών τίθενται στην ατζέντα προγραμματισμού του νεοσύστατου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, με επίκεντρο την δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού, το οποίο αποτελεί μια από τις δύο βασικές πύλες εισόδου του νησιού. Μεταξύ των σημείων στα οποία δίνεται προτεραιότητα, είναι η αποκατάσταση του τμήματος του λιμανιού το οποίο έχει υποστεί υποσκαφή, αλλά και η δημιουργία υποδομών που θα το καταστήσουν πιο λειτουργικό.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προοπτική δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια, τα οποία στην παρούσα φάση δεν προσεγγίζουν το λιμάνι, αλλά οι επιβάτες μεταφέρονται με πλωτά μέσα στην στεριά. Αναγκαία προϋπόθεση για την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών είναι η εφαρμογή του μάστερ πλαν του λιμανιού, με τις ανάλογες προσθήκες, αφού
προηγουμένως ολοκληρωθεί, λάβει ΦΕΚ και εξασφαλιστούν οι πόροι που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του μεγαλόπνοου στόχου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της σεζόν σημειώθηκαν αρκετές επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων, έως και τις αρχές Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, στην διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, τέθηκε το θέμα του αποχαρακτηρισμού του λιμανιού από τουριστικό, σε εμπορικό. «Θα υποβάλουμε αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να χαρακτηρισθεί εμπορικός ο λιμένας της Σκιάθου, ώστε να μπορέσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δεσμεύσεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, Πασχάλης Πασχάλης. Στην παρούσα φάση, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου επαναφέρει το αίτημα, το οποίο σημειωτέον, είχε λάβει την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης και «αναθέσαμε στον ίδιο δικηγόρο ο οποίος μετέφερε την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου στην αποκεντρωμένη διοίκηση, επί των ημερών του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, να διεκπεραιώσει το θέμα» προσθέτει ο κ. Πασχάλης.
Στην διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης αποφασίστηκε, εξάλλου, ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην ζώνη του λιμανιού, εντός του 2013. Σε ότι αφορά στο θέμα αποκατάστασης του τμήματος που έχει υποστεί υποσκαφή, ο κ. Πασχάλης εκτιμά ότι «το συγκεκριμένο έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής σεζόν» και προσθέτει ότι μόλις επικυρωθεί ο αποχαρακτηρισμός, θα υλοποιηθούν αναγκαίες δράσεις. Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η δημιουργία ενός παραλιακού χώρου, στον οποίο θα στεγαστούν τα κιόσκια προβολής διαφόρων τοπικών φορέων, που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του λιμανιού.
Επίσης θα αντικατασταθούν τα παλιά πίλαρς του λιμανιού με καινούργια, θα τοποθετηθεί σύστημα πυρόσβεσης, θα γίνει αποκατάσταση των σημείων στα οποία λιμνάζουν τα νερά της βροχής στην διάρκεια του χειμώνα και τέλος, έχει προγραμματιστεί και η ενοικίαση του αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο λιμάνι.




Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger