Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ Ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις μέσα σε σχολείο!

Αστυνομική επιχείρηση σύλληψης μεταναστών μέσα στο σχολείο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα το πρωί στο 4ο Λύκειο Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, σε επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας έγινε εισβολή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, δίπλα από το σχολικό κτίριο, γύρω στις 9 το πρωί, όπου διέμεναν 4 μετανάστες. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ορισμένοι μετανάστες αλαφιασμένοι για να αποφύγουν τη σύλληψη, πήδηξαν στη γειτονική ταράτσα του σχολείου όπου έγινε και η σύλληψη ενός εξ αυτών, άλλος πήδηξε στην αυλή του σχολείου και κατευθύνθηκε προς τα χωράφια.

Οι αστυνομικοί νωρίτερα ζήτησαν από τη διεύθυνση του σχολείου να εκκενωθεί η αίθουσα που βρισκόταν κοντά στη στέγη του εγκαταλελειμμένου κτιρίου όπου διέμεναν καιρό τώρα οι μετανάστες. Ορισμένοι από τους μαθητές που βρέθηκαν μπροστά στο ανθρωποκυνηγητό καταγγέλλουν βιαιοπραγία των αστυνομικών σε βάρος του συλληφθέντα μετανάστη. Καταγγελία την οποία αρνείται από την πλευρά της η αστυνομία χωρίς όμως να διαψεύδει και το γεγονός της σύλληψης μετανάστη μέσα στο σχολείο κατά τη διάρκεια μαθήματος. Οι σκηνές τρομοκρατίας και αυταρχισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού που αποτυπώθηκαν στα σοκαρισμένα βλέμματα κάποιων μαθητών που είδαν το σκηνικό, προκάλεσε την ανησυχία όπως είναι εύλογο μαθητών, γονιών και καθηγητών.
Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καταγγέλλοντας την παραπάνω ενέργεια που θα μπορούσε μεταξύ όλων των άλλων, δεδομένων των συνθηκών, του χώρου και του χρόνου που έγιναν, να βάλει σε κίνδυνο τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger