Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Φροντιστήρια αυτοδιαφημίζονται μέσα σε σχολεία!

Παράλληλα με τα μέτρα εξόντωσης των σχολείων, η πολιτική στην παιδεία θέλει να οδηγήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να υποκλιθούν σε κάθε ιδιώτη αντί να ικανοποιήσει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Κοντά στα υπόλοιπα παραδείγματα πολύμορφης εισόδου ιδιωτών στα πολύπαθα σχολεία, έρχεται η περίπτωση στα Δωδεκάνησα όπου το σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων, στην Κάσο, ζήτησε χώρους του Γυμνασίου για να πραγματοποιήσει διημερίδα φροντιστηριακών μαθημάτων.
«Τα μαθήματα θα γίνονταν βέβαια δωρεάν για τους μαθητές αλλά δεν διευκρίνισαν αν θα είναι δωρεάν και οι υπηρεσίες τους στο μέλλον», σημειώνουν σε ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. «Γιατί πραγματικά δυο μέρες δωρεάν μαθήματα όπως δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά, έτσι και δεν κοστίζουν τίποτα σ' αυτούς (δεδομένων των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση) αλλά η πελατεία που προσελκύουν ή η διαφήμιση για την αγαθοεργία τους είναι σίγουρα προσοδοφόρα», αναφέρει, σημειώνοντας επίσης: «η κηδεία γίνεται με ξένα κόλλυβα εφόσον η φιλανθρωπία των φροντιστηριαρχών γίνεται με επιδοτούμενο πρόγραμμα». Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ επισημαίνουν τις βαρύτατες ευθύνες και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος έδωσε την άδεια στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να χρησιμοποιήσουν χώρους του δημόσιου σχολείου για τους δικούς τους σκοπούς.

Η διοίκηση του σωματείου των φροντιστών εξαπέλυσε μάλιστα μύδρους ενάντια στην διευθύντρια του Γυμνασίου Κάσου επειδή δε δέχθηκε να παραδώσει το σχολείο ευθύνης της, βορά στις ορέξεις της παραπαιδείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, πως «φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η αλληλεγγύη δεν μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και πως υπάρχουν ακόμη αναχρονιστικού τύπου στεγανά».
Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αναφορά και την υποκριτική στάση της διοίκησης του σωματείου φροντιστηριούχων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει:ι «όσο όμως η δημόσια και δωρεάν παιδεία για τους φροντιστηριάρχες είναι αναχρονιστική, για μας είναι αίτημα αγώνα και διεκδίκησης. Οποιος πραγματικά "ενδιαφέρεται να βοηθήσει τα παιδιά" δεν κάνει ένα διήμερο φροντιστηριακό μάθημα και μάλιστα επιδοτούμενο αλλά αγωνίζεται καθημερινά για την παιδεία, το σχολείο και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αγωνίζεται για την απαλλαγή από τη μάστιγα της ακριβοπληρωμένης παραπαιδείας».
«Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δε χρειάζονται ελεημοσύνη! Χρειάζονται γονείς με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger