Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αύριο η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής

Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πραγματοποιείται διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου εντείνεται η ολομέτωπη επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης στο εισόδημα και στην ζωή των μικρομεσαίων αγροτών, καλούνται να συμμετάσχουν οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, για να συζητηθούν και να ληφθούν μέτρα για την οργάνωση της αντίστασης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να δυναμώσουν την κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία ενάντια στον κοινό αντίπαλο, που είναι η ΕΕ και η ΚΑΠ, οι κυβερνητικές πολιτικές. Να απαντήσουν στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην απογοήτευση, στη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.
Επισημαίνοντας ότι η αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή λαίλαπα είναι μονόδρομος για να είναι δυνατή η συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και η επιβίωση, τονίζει πως αυτό προϋποθέτει την οργάνωση του αγροτικού κινήματος, την ισχυροποίηση και αναζωογόνηση των Αγροτικών Συλλόγων, τη συγκρότηση νέων, που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, θα μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των κατοίκων της υπαίθρου για όλα τα δικαιώματά τους στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια, την Παιδεία, την αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο.
Σημειώνοντας, δε, ότι η επιτυχία ενός αγώνα δεν κρίνεται με το τι παίρνεις στο χέρι, ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση και το σύστημα δεν έχουν τη δυνατότητα να ελιχθούν μέσω μικροπαροχών, υπογραμμίζει: Εχουμε πλούσια εμπειρία μαζικών αγώνων, ηρωικών πολυήμερων μπλόκων, ξέρουμε πως ό,τι κατακτήσαμε ήταν με τη σκληρή πάλη μας. Είναι γεγονός πως χωρίς αυτούς τους αγώνες, χωρίς τέτοιες αναμετρήσεις, θα ήμασταν ακόμα πιο κάτω. Θα είχαν περάσει τα μέτρα πιο γρήγορα, θα ήταν πιο πολλά και ακόμα πιο σκληρά. Το πρόβλημα σήμερα εντοπίζεται στο στοιχείο πως οι αγώνες που έχουμε είναι κατώτεροι των αναγκών και των περιστάσεων. Οι αγώνες δε γίνονται εξ αποστάσεως, ούτε με ένα ανάθεμα, αλλά χρειάζεται οργάνωση, αντοχή, πειθαρχία και στόχο την ανατροπή της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας των μονοπωλίων και των κομμάτων τους.
Στη Μαγνησία
Η οργάνωση της αντίστασης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής στη σφοδρή επίθεση που δέχονται από την τρικομματική κυβέρνηση, συζητήθηκε σε σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στο Βόλο, στην οποία αναδείχτηκε 7μελής Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΥ, αποτελούμενη από τους Ν. Αγγελή. Δ. Καπουρνιώτη, Βάιο Μπιμπίλη, Σπ. Χιώτη, Μαρία Μαμούχα, Ν. Νάσιο, Ανδρ. Κωστίκα.
Η Γραμματεία απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger