Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε 48ωρη απεργία αύριο-μεθαύριο οι εφοριακοί

Θα υπολειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο οι Εφορίες, λόγω της 48ωρης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται  αύριο και την Παρασκευή οι εφοριακοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τις συνενώσεις-συγχωνεύσεις εφοριών, τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, την ιδιωτικοποίηση φορολογικού έργου και τις περικοπές μισθών και συντάξεων βάσει του νέου μνημονίου. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μεταξύ των εφοριακών υπαλλήλων της Μαγνησίας υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς αν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών εξαιρούνται του μέτρου της διαθεσιμότητας, σύμφωνα με την ανακατανομή των οργανικών θέσεων που έγινε, οι Εφορίες στο νομό φαίνονται να έχουν πλεόνασμα υπαλλήλων.
Το φερόμενο πλεόνασμα προκαλεί ανησυχίες σε εφοριακούς, ότι ίσως κληθούν να στελεχώσουν κενές οργανικές θέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς συνολικά υφίσταται έλλειμμα 400 υπαλλήλων πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) της Μαγνησίας κ. Κ. Βαΐτσης με βάση την ανακατανομή των οργανικών θέσεων που έγινε από το υπουργείο Οικονομικών την 1η Νοεμβρίου στις Δ.Ο.Υ. με τις συγχωνεύσεις που επήλθαν, σε 33 νομούς της χώρας φέρεται να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, 400 συνολικά και σε τρεις νομούς, μεταξύ των οποίων και η Μαγνησία, φέρεται να υπάρχει πλεόνασμα έναντι των οργανικών. Στη Μαγνησία το πλεόνασμα που ισχυρίζεται το υπουργείο ότι υπάρχει, είναι 28 υπάλληλοι. Στη Δ.Ο.Υ. Βόλου (Α’-Β’) προβλέπονταν αρχικά 116 υπάλληλοι και στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας, όπου θα συγχωνευθούν και οι Δ.Ο.Υ. Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου, προβλέπονταν 57 υπάλληλοι. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Βαΐτσης, με την ανακατανομή στη Δ.Ο.Υ. Βόλου προβλέπονται 89 υπάλληλοι και στη Ν. Ιωνία 56. «Ο Σύλλογος έκανε παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για διόρθωση του λάθους, γιατί λάθος έγινε και περιμένουμε να διορθωθεί. Το λάθος οφείλεται στα κριτήρια κατανομής των οργανικών θέσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.
Πάντως, μεταξύ των εφοριακών επικρατεί ανησυχία, ότι ίσως υπάρξουν μεταθέσεις σε άλλες περιοχές των 28 φερομένων ως πλεοναζόντων.
Αντίθετα, στο ΣΔΟΕ Θεσσαλίας υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μάλιστα σημαντική. Υπηρετούν σήμερα 55 υπάλληλοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 72. Ειδικά, μόνο για τη διαχείριση του συστήματος Elenxis απαιτούνται τέσσερις χειριστές και εργάζεται μόλις μία…
48ωρη απεργία
Θα υπολειτουργήσουν αύριο και μεθαύριο οι Εφορίες, λόγω της 48ωρης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων. Σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, που αντιδρά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
-«Στις συνενώσεις-συγχωνεύσεις των υπηρεσιών μας και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν, με τις συνεχιζόμενες «αναδιαρθρώσεις» (ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις καταργήσεις εφοριών), κατά τις οποίες δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη εθνικά, γεωγραφικά, πληθυσμιακά, φοροδοτικά, συγκοινωνιακά και άλλα ουσιώδη κριτήρια (νησιωτικές περιοχές κλπ). Το καθολικό αίτημα των εργαζόμενων στις υπό κατάργηση Εφορίες (ιδιαίτερα των νησιών), για δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα αποτρέψουν το κλείσιμο των υπηρεσιών, την ερήμωση των νησιών, την αναγκαστική μετανάστευσή τους και τη μείωση των εσόδων του Δημοσίου.
-Στις προωθούμενες απ’ την κυβέρνηση απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και απολύσεις συναδέλφων, οι οποίες γίνονται με πρόσχημα και άλλοθι την εκδίωξη των «επίορκων». Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή της στα φαινόμενα διαφθοράς και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, που ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθούν. Δεν θα επιτρέψουμε με πρόσχημα και άλλοθι τη «διαφθορά» να οδηγηθούν σε απόλυση συνάδελφοι, που είχαν την ατυχία, ενώ εκτελούσαν κανονικά και νόμιμα την υπηρεσία τους, να έχουν εμπλακεί σε δικαστικές περιπέτειες, από διάφορες ανυπόστατες και άσχετες καταγγελίες, οι οποίες πέραν όλων των άλλων βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της έρευνας. Ζητούμε να εφαρμοστεί (το ήδη αυστηρό) θεσμικό πλαίσιο και όσοι τελεσίδικα αποδειχθούν διεφθαρμένοι, να απολυθούν! Το γιατί καθυστερούν οι εκδικάσεις των σχετικών υποθέσεων διαφθοράς, είναι ερώτημα, που πρέπει να απαντήσουν τα αρμόδια Υπουργεία!
-Στο γεγονός ότι το κλείσιμο των υπηρεσιών και η διάλυσή τους, οι ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων και κατά συνέπεια οι απολύσεις «υπεράριθμων» και «ανίκανων» υπαλλήλων, αποτελούν τμήματα ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Ενός σχεδίου που προβλέπει την διάλυση του κλάδου και την ανεργία για χιλιάδες από εμάς.
-Στην ανάγκη να ενώσουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη κοινωνία, για όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα που κατεδαφίζονται. Ειδικά τα θέματα φορολογίας, ακρίβειας και υγείας, μας αφορούν όλους, όπως η βάρβαρη αύξηση της έμμεσης φορολογίας στο πετρέλαιο που οδηγεί τις οικογένειές μας, στην εποχή των «παγετώνων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger