Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Βόλος : Παραπομπή στο Αυτόφωρο με βαρύ κατηγορητήριο

EPEISODIA NIKHS-OLYMPΜε βαρύ κατηγορητήριο θα δικαστούν αύριο το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τρεις φίλαθλοι της «Νίκης», ως υπαίτιοι των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας. Συνολικά για τα επεισόδια έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Αστυνομία κατά επτά φιλάθλων. Δύο είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο από το δικαστήριο ανηλίκων. Οι άλλοι δύο έχουν ταυτοποιηθεί ωστόσο η αναζήτησή τους, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν απέδωσε, καθώς δεν εντοπίστηκαν για να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι πήραν προθεσμία και θα δικαστούν αύριο, αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του δικαστηρίου και θα πρέπει να προσέλθουν μόνοι τους ενώπιον του Αυτοφώρου. Το κατηγορητήριο που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού Νόμου. Αντιμετωπίζουν έξι κατηγορίες, και ειδικότερα για διακεκριμένη απρόκλητη φθορά από κοινού από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, για απρόκλητη απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή από άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, για κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη και για άλλες παραβάσεις του άρθρου 189 του ποινικού κώδικα. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι πολυσέλιδη. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, ομάδα 30 περίπου φιλάθλων της «Νίκης», μετά τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με δίκυκλα μετέβησαν έξω από τα γραφεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Εκεί βρίσκονταν δέκα περίπου άτομα. Οι φίλαθλοι της «Νίκης» άρχισαν να εκσφενδονίζουν καδρόνια, τσιμεντόλιθους προκαλώντας ζημιές στα γραφεία του κτιρίου. Όταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βγήκαν στο δρόμο για να τους αντιμετωπίσουν ακολούθησε συμπλοκή. Αμεση ήταν η επέμβαση της Αστυνομίας. Αστυνομικοί της «Δίας» έφτασαν στο σημείο. Οι φίλαθλοι της «Νίκης» έσπευσαν να εξαφανιστούν και ακολούθησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί έκαναν προσαγωγές 10 ατόμων, ενώ έκαναν και έφοδο στα γραφεία του συνδέσμου των φιλάθλων της «Νίκης». Στην κατοχή φιλάθλων βρέθηκε και μαχαίρι.Τα επεισόδια χαρακτηρίζονται σοβαρά και όπως σημείωσε ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας υπήρχε το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε και θύματα.
Το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν αρκετοί φίλαθλοι, κυρίως του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger