Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΒΟΛΟΣ: Μόνο με τα ΜΑΤ…Ούτε εδώ, ούτε πουθενά

Μαζική απάντηση δόθηκε σήμερα στο Βόλο στις προκλήσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ένα μήνυμα τοπικό αλλά και πανελλαδικό, ότι η ρατσιστική και φασιστική πρόκληση, οι κουμπουροφόροι βουλευτές και τα ντουλαπάκια με τα πτυσσόμενα γκλομπς είναι μια σκόνη που οφείλει την ύπαρξή της στα αδιέξοδα της αστικής δημοκρατίας και της χωρίς τέλος οξύτατης καπιταλιστικής κρίσης .
Κύκλοι του κεφαλαίου με την ανοικτή υποστήριξη ΕΥΠ και αστυνομίας επιχειρούν να στήσουν τη ΧΑ σαν οδόφραγμα μπροστά στους κινδύνους μιας ανοικτής εξέγερσης των μαζών. Η επόμενη εβδομάδα παραμένει εύφλεκτη και το μπαρούτι συσσωρεύεται στα θεμέλια του συστήματος.
Μπροστά στο χάος της απόλυτης καταστροφής των μνημονίων, η μαζική και με παλμό συγκέντρωση στην πλ. Αγ. Νικολάου,συγκέντρωσε περισσότερα από 1000 διαδηλωτές που φώναξαν με όλη τους τη δύναμη “Ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” .
Η αστική προπαγάνδα των “άκρων ” κατέρρευσε,  με καμιά 70 αριά φασίστες συγκεντρωμένους στα άτυπα γραφεία τους στη Σκενδεράνη να παίζουν με τα όπλα και τα γκλοπμπς τους, ΜΑΤ από τη Θεσσαλία να περιφρουρούν όλη τη περιοχή, με όλη την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας επί ποδός, ακόμα και τη Πυροσβεστική σε ετοιμότητα.
Έτσι η “αντιμνημονιακή” πανθεσσαλική συγκέντρωση των χρυασαυγιτών που μετατράπηκε σε πανθεσσαλική συγκέντρωση των ΜΑΤ, έληξε πανηγυρικά, όταν ο ασύρματος στα γραφεία τους έλαβε το μήνυμα ότι η πορεία ολοκληρώθηκε.
Ο κύριος όγκος της πορείας ήταν η μαχητική νεολαία που βρέθηκε παρούσα το Δεκέμβρη 2008 και που σήμερα κατέκλυσε τους δρόμους του Βόλου.¨Ενα φάντασμα που παραμένει παρόν μετά την είσοδο των εργατών του Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Άμυνας.
Από τη μια η φασιστική σκόνη και η αστυνομία και από την άλλη οι μάζες.
Μια-δυο κρότου λάμψης (ή δακρυγόνα?) έπεσαν καθώς η πορεία ξεκίνησε, ενώ οι δυο κεντρικοί δρόμοι της πόλης, Δημητριάδος και Ιάσωνος έγιναν “λουλουδάδικα”, με κλούβες των ΜΑΤ κάθετα τοποθετημένες στο οδόστρωμα και αρκετές διμοιρίες πίσω τους καθώς η απόσταση από την πλ. Αγ. Νικολάου και τη Σκενδεράνη είναι ελάχιστη.
Με πανό κατέβηκαν η Κατάληψη Ματσάγγου, το ΕΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η οποία όμως δεν έβγαλε κάλεσμα για την πορεία), ενώ αυξημένη από κάθε άποψη ήταν η περιφρούρηση της πορείας.
Απόντες; Πλην των 2 οργανώσεων της αριστεράς που αναφέρθηκαν, όλοι οι υπόλοιπες που θεωρούν ότι η αντιπαράθεση στο δρόμο είναι των ……”άκρων”, υιοθετώντας είτε έτσι, είτε αλλιώς την αστική επιχειρηματολογία.
Το μήνυμα στάλθηκε σε κάθε κατεύθυνση.
Όποιος δεν τό έλαβε δεν είναι δική μας υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger