Το clasico ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάζει! Δείτε πως ο ισπανικός Τύπος υποδέχεται την μεγάλη αναμέτρηση!

Η ώρα της κρίσης έφτασε, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κινδυνεύει να μείνει 11 βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς σε περίπτωση που ηττηθεί. Δείτε πως υποδέχονται οι δύο μαδριλένικες και οι δύο καταλανικές εφημερίδας την μεγάλη αναμέτρηση. Μόνο στην AS υπάρχει αναφορά στην πολιτικοποίηση της αναμέτρησης λόγω των «φωνών» που επιθυμούν αυτονομία της Καταλονίας.

«Μπάρτσα, Μπάρτσα, Μπάρτσα! Κάτι παραπάνω από ένας αγώνας», αναφέρει χαρακτηριστικά η καταλανική Sport και προσθέτει: «Το clasico μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Μία νίκη της ομάδας του Τίτο σε μία πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση μπορεί να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης 1 βαθμούς πίσω».

«Στόχος το +11», γράφει η έτερη εφημερίδα της Καταλονίας, El Mundo Deportivo, έχοντας πρωτοσέλιδο τον Λιονέλ Μέσι μέσα στο περίγραμμα του σήματος της Μπαρτσελόνα. «Η Μπάρτσα έχει μια χρυσή ευκαιρία για να ανοίξει το χάσμα και να μεγεθύνει την κρίση της Μαρίτης. Ο Πικέ προπονήθηκε με χθες και ο προπονητής θα αποφασίσει σήμερα αν θα παίξει ή όχι», προσθέτει.

Στην άλλη πλευρά, η Marca γράφει: «Το Πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι. Άμεση ανάγκη για την πρωταθλήτρια να κερδίσει και να μειώσει την διαφορά των οκτώ πόντων στην έβδομη αγωνιστική», ενώ έχει μία μικρή δήλωση του Μουρίνιο πρώτη-πρώτη, που τονίζει: «Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου για να κερδίσουν στο Καμπ Νου, έχουν αλλάξει το τσιπ», ενώ φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της και μία δήλωση του Τίτο Βιλανόβα και του Ζεράρ Πικέ.

Η AS τονίζει: «Τσεκ στον βασιλιά. Η Μαδρίτη αντιμετωπίζει μία διαφορά οκτώ βαθμών και ένα μη φυσιολογικό περιβάλλον της πολιτικής συγκυρίας», ενώ στο πάνω μέρος της σελίδας της έχει κάποια μικρά στατιστικά.