Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο ΠΑΣΟΚ

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ
http://newpost.gr/post/160658/i-lista-lagkarnt-prokalei-seismikes-doniseis-sto-pasok/

Μια από τις δυσκολότερες περιόδους του διανύει το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι  χειρισμοί για τη «λίστα Λαγκάρντ» προκαλούν τριγμούς και εσωστρέφεια, ενώ ταυτοχρόνως η επιρροή του στην κοινωνία βαίνει συνεχώς μειούμενη.

Πρώτη φορά από την ημέρα που τα ηνία ανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρατηρείται τόσο βαρύ κλίμα. Πολλοί βουλευτές, υποστηρικτές του προέδρου στην πλειοψηφία τους, στις  ιδιωτικές συζητήσεις δεν διστάζουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να σημειώσουν ότι οι χειρισμοί της λίστας Λαγκάρντ ήταν καταστροφικοί.

Την ίδια στιγμή σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει και για τη γενικότερη πολιτική του, συμμετέχοντας από την μια στην κυβέρνηση και θέλοντας από την άλλη να εμφανίζεται σαν αντιπολιτευόμενο κόμμα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε και από τις αποστάσεις που πλέον τηρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος και από την αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση, όσο και αν συνεργάτες του προέδρου προσπάθησαν να την απαξιώσουν.

Αν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να περάσει τον σκόπελο της λίστας Λαγκάρντ- αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ουδεμία σκιά για τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο, ορισμένοι πιστεύουν ότι σε βάθος χρόνου θα ανακάμψουν.Για να γίνει όμως αυτό, σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ζητήσει και να πετύχει ανασχηματισμό της κυβέρνησης, προκειμένου να μετάσχει στο σχήμα με κορυφαία του στελέχη και να συνδέσει πλήρως το μέλλον του με την πορεία διάσωσης της χώρας.

Στην πορεία αυτή- λένε, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να καταστήσει εμφανέστερο τον ρόλο του.

Το ενδεχόμενο απόσυρσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, μόνον σαν εφιάλτη το βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμούν- βλέπετε- ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο και η πιθανότητα διενέργειας νέων εκλογών με ευθύνη της Ιπποκράτους θα σημάνει περαιτέρω συρρίκνωση και ενδεχομένως απώλεια της τρίτης θέσης.

Ήδη όπως καταγράφηκε και στο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει τις λιγότερες θετικές γνώμες από όλα τα κόμματα, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητας του καθώς αξιολογείται αρνητικά από το 77% των ερωτηθέντων και μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger