Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ (Ομάδα Φοιτητών Πύργου)

"Κειμενο για σιτιση και καλεσμα σε συζητηση"
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: zitima_leshis_1_prgs.pdf (application/pdf)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
Στα πλαίσια της γενικής κοινωνικής εξαθλίωσης, οι περικοπές στα δημοσία αγαθά με υπουργική απόφαση, θίγουν άμεσα το δικαίωμα μας στη σίτιση. Κρατικά κονδύλια  που διαμοιράζονται στις πρυτανείες διαχειρίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε τα 2/3 των φοιτητών να μένουν χωρίς δικαίωμα δωρεάν σίτισης-με απλά λόγια ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ!Τίθενται κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, αμφισβητήσιμα και με βάση διαχωρισμού και κοινωνικού στιγματισμού , σύμφωνα με τα οποία ο φοιτητής αντιμετωπίζεται ως μέλος μιας «χ» οικογένειας και όχι ως αυτόνομη και αυτοτελής προσωπικότητα.
Τη Δευτέρα 22/10 ανακοινώνονται οι λίστες των νέων δικαιούχων  προς σίτιση, ενώ 10 μέρες μετά λήγει η ισχύς των παλαιοτέρων καρτών, με αποτέλεσμα όσοι από εμάς δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση πλέον να είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε για να μην μείνουμε νηστικοί ή να αφήσουμε τις σπουδές μας στη μέση μιας και το κόστος της επιβίωσης σε μια ξένη πόλη έχει αυξηθεί. Το παραπάνω δίλλημα-ή σπουδές ή φαγητό είναι ανεπίτρεπτο και πρέπει να το τσακισουμε!
Το κράτος με τη συγκεκριμένη τροποποίηση του νομού που προσθέτει επιπλέον κριτήρια για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές στοχεύει σταδιακά σε μια  ολοκληρωτική κατάργηση του θεσμού της σίτισης και κατ’ επεκταση της παιδείας.
Ως φοιτητές αλλά και ως άνθρωποι είμαστε αδιάλλακτοι στην οποιαδήποτε «στοχοποίηση» του δικαιώματος μας να τρώμε δωρεάν διεκδικώντας το αυτονόητο

 
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ Η ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΙΣΩ ΑΠ'ΤΟ Τ.Ε.Ι ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00μμ

 
Ομάδα Φοιτητών Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger