Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Καταργούνται τα γραφεία του ΙΚΑ στη Σκόπελο

alt
Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, έστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, με την οποία εκφράζεται η δυσαρέσκεια τους για το κλείσιμο των γραφείων του ΙΚΑ στη Σκόπελο.
Η επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης, έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Διοικητά
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζετε το κλείσιμο των γραφείων του ΙΚΑ στην Σκόπελο, το οποίο εξυπηρετεί τα νησιά Σκοπέλου και Αλοννήσου δηλαδή περίπου 15.000 κατοίκους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Γνωρίζοντας την μέχρι τώρα πρακτική του Δημοσίου και των υπηρεσιών του για το πώς αντιμετωπίζει τους πολίτες και...
τους επαγγελματίες της χώρας, το κλείσιμο των γραφείων στην Σκόπελο θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.
Θα υποχρεώνονται οι κάτοικοι των νησιών να ταξιδεύουν στον Βόλο, ίσως και Λάρισα θέλοντας να λύσουν κάποιο πρόβλημα το οποίο σε πολλές περιπτώσεις το έχει δημιουργήσει η κακή οργάνωση της πολιτείας και υπηρεσίας με την τόση δαιδαλώδη γραφειοκρατία και πολυνομία.
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών θα πρέπει να διανυκτερεύουν εάν απαιτείται στον Βόλο για την επίλυση των θεμάτων, αυτό σημαίνει μακριά από την οικογένεια, εργασία και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε περιόδους τόσο μεγάλης ανεργίας, οικονομικής ύφεσης, ανασφάλειας των εργαζομένων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες με τις λιγοστές συγκοινωνίες και πολλές φορές με τον κίνδυνο του αποκλεισμού λόγου απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων.
Η οικονομία της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στηρίζεται στον τουρισμό και στην οικοδομή και οι 2 αυτές δραστηριότητες έχουν κατά πολύ να κάνουν με το γραφείο του ΙΚΑ στην Σκόπελο.
Η όποια σκέψη για διατήρηση ενός υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Δήμο Σκοπέλου κατ' αρχήν και στην συνέχεια την ενσωμάτωσή του στα ΚΕΠ, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τους φόβους μας για το τι ακριβώς σχεδιασμός υπάρχει για τα νησιά! Τι ακριβώς επιθυμεί η πολιτεία; Την απομάκρυνση των κατοίκων από τα νησιά και την συγκέντρωση μας σε στρατόπεδα στις πόλεις; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, θα πρέπει να ταλαιπωρούμαστε και να ξοδεύουμε χρήματα ταξιδεύοντας στον Βόλο για να επιλύουμε θέματα που μας αφορούν;
Με εκτίμηση
Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου
Ιωάννης Γιολδάσης
Πρόεδρος του Δ.Σ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger