Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Iδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή κουκουλοφόρων σε συγκεντρώσεις

Πρόταση στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών

Να τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή κουκουλοφόρων σε συγκεντρώσεις, θα προτείνει στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, όπως δήλωσε ο ίδιος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη λήψη μέτρων προς άμεση αποκατάσταση ζημιών, που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους επιχειρηματίες που είχαν υποστεί ζημιές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, 21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα εκφράσει επιμέρους επιφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger