Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΟΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (Μ.Α.Σ.)



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!
ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!

                        Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, ενώ η περσινή σχολική χρονιά τελείωσε και εκκρεμούσε ακόμα η δόση που αναμενόταν τον Απρίλη, για τα λειτουργικά έξοδα. Είναι στον αέρα η μεταφορά, η θέρμανση, ενώ η κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, απειλεί την υγεία των παιδιών μας. Πρόσφατος είναι ο τραυματισμός μαθητών στο ειδικό σχολείο στο Φυτόκο από σοβάδες που έπεσαν. Ήταν ένα μόνο τραγικό αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, της επιχειρηματικής λειτουργίας στην παιδεία, των αλλαγών με τον Καλλικράτη. Αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας σαν κόστος. Δίνουν τα λεφτά στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Μας γονατίζουν με χαράτσια, φοροεπιδρομή, ακρίβεια για να σωθεί η πλουτοκρατία! Βάλτε φρένο! Να μπούμε δυναμικά στον αγώνα για να μην πληρώσουν τα παιδιά μας τα αποτελέσματα των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης και των κομμάτων της Ε.Ε.
                        Να καταγγείλουμε τη μετατροπή του Δήμου σε τροχονόμο των φιλανθρωπιών για τις ελλείψεις που έχει ευθύνη επειδή δεν καλύπτονται. Τις δίνει εργολαβία στις εταιρίες, τις φορτώνει στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών. Η εκστρατεία του Δήμου, να βάψουμε εμείς τα κτίρια, να μαζέψουμε εμείς υλικά που είναι υποχρεωμένο να δίνει το κράτος, αργότερα να συνεισφέρουμε εμείς για το φυσικό αέριο κτλ. με επίκληση σε έναν κάλπικο «εθελοντισμό», σημαίνει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη αλλά με περιτύλιγμα «ευγενικής προσφοράς». Χρησιμοποιούν τις ανάγκες των παιδιών μας και την αγωνία μας! Είναι απαράδεκτο! Απαιτούμε να αντιμετωπιστούν όλες οι ελλείψεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά, δεν πληρώνουμε άλλο!

                        Να απαιτήσουμε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών! Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις στο Δήμο Βόλου. Να παρθούν άμεσα και πρακτικά μέτρα ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση γι' αυτό το σκοπό και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτηρίων. Να μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν! Να καταργηθούν τώρα  τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών

                        Τα μέτρα και η πολιτική της Ε.Ε. που ακολουθούν και υπηρετούν πιστά όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, έχουν καταντήσει την παιδεία εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς. Καμία ανοχή! Κανένας φοιτητής εκτός πανεπιστημίου για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους. Να δοθεί τώρα λύση για τα παιδιά που δυσκολεύονται! Άμεσα να δοθεί χώρος (ξενοδοχείο ή άλλο κτίριο) για να φιλοξενηθούν όσοι φοιτητές δυσκολεύονται, χωρίς τροφεία, με όλη την υποδομή και τη λειτουργία του δωρεάν για τους φοιτητές!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,
ΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,
ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger