Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ



 Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση, με αφορμή τις καταγγελίες της διοίκησης του Ορφανοτροφείου Βόλου για σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.
Ο κ. Νάκος επισημαίνει προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι οι σχετικές καταγγελίες αφορούν «τόσο ζητήματα νομικού πλαισίου και οργανωτικής δομής του Ιδρύματος όσο και ζητήματα φιλοξενούμενων παιδιών, κυρίως δε τα τεράστια οικονομικά ζητήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα του Ορφανοτροφείου». Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα που διατυπώνει η διοίκηση του Ιδρύματος –κυρίως τα αιτήματα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση και για χορήγηση επιδόματος από την Πρόνοια για τα παιδιά που εισάγονται στο Ορφανοτροφείο, καθώς και για φορολογικές ελαφρύνσεις– και να αναλάβει μέριμνα «προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση του σημαντικού κοινωνικού έργου που προσφέρει το Ορφανοτροφείο Βόλου».
Ο κ. Νάκος δήλωσε σχετικά: «Ειδικά στην παρούσα συγκυρία που βιώνει η κοινωνία μας, η εύρυθμη λειτουργία προνοιακών δομών που παρέχουν περίθαλψη και ανατροφή σε παιδιά αποκτά πρόσθετη, μεγάλη σημασία. Το Ορφανοτροφείο Βόλου είναι ένα ιστορικό ίδρυμα, που για περισσότερα από 100 χρόνια προσφέρει πολύτιμο έργο στην κοινωνία του Βόλου. Σε αυτή την περίοδο, που η κοινωνία μας δοκιμάζεται και πάλι, η παρουσία και η λειτουργία του Ορφανοτροφείου είναι απαραίτητη. Όπως απαραίτητο είναι η αρμόδια πολιτεία να λάβει κάθε αναγκαία μέριμνα ώστε το σημαντικό έργο του ιδρύματος να συνεχιστεί απρόσκοπτα, προς όφελος όλων όσων έχουν πραγματική ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger