Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τρομοκρατία και ελιγμοί για να περάσουν τα μέτρα

Για να ελέγξει τις λαϊκές αντιδράσεις, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για τη διαδικασία ψήφισης των ανατροπών στη Βουλή
Στην ψήφιση των βάρβαρων μέτρων από τη Βουλή επικεντρώνει τώρα την προσοχή του το Μέγαρο Μαξίμου, με δεδομένη την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει μέχρι τέλους την επίθεση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και να κλιμακώσει τον πόλεμο κατά του λαού.
Το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή, επιδιώκοντας να αποτραπούν ή να περιοριστούν στο ελάχιστο οι «διαρροές» από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι τα μέτρα ή το μεγαλύτερο μέρος τους να ενταχθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και να λάβουν έτσι τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού προεξοφλούν πως θα υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις κατά την περίοδο ψήφισης των μέτρων, αλλά ευελπιστούν πως αυτές «θα είναι ελεγχόμενες», ερμηνεύοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα σαν ανοχή του λαού στην κυβέρνηση.
Τα κυβερνητικά επιτελεία αναμένεται να κλιμακώσουν στο έπακρο την προπαγάνδα, οξύνοντας τα γνωστά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα περί «ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας» και «εξόδου από το ευρώ» στην περίπτωση που δε διασφαλιστεί η επόμενη δόση, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η υπερψήφιση του νέου πακέτου των άγριων μέτρων.
«Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα ψηφιστεί στη Βουλή, έστω και με δυσκολίες», εκτίμησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η πολιτική διαχείριση των μέτρων είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, εάν το πολιτικό σύστημα δεν δείξει το απαραίτητο θάρρος να βρει επιτέλους αυτούς οι οποίοι συστηματικά έκλεβαν τον Ελληνα φορολογούμενο».
Η δήλωση Μητσοτάκη προδίδει τη στόχευση που έχει η προπαγάνδα για «κάθαρση» του αστικού πολιτικού συστήματος με παρεμβάσεις όπως αυτή των οικονομικών εισαγγελέων ή οι αλλεπάλληλες προτάσεις για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, στις οποίες συναγωνίζονται ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Στόχος τους είναι να καλλιεργήσουν την αίσθηση ότι για τα βάσανα του λαού φταίνε κάποιοι «κλέφτες» και «προδότες» πολιτικοί που πρέπει να πληρώσουν, για να αποπροσανατολιστεί και τελικά να ενσωματωθεί η λαϊκή αγανάκτηση.
Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες τον κύκλο των επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες και στελέχη της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις του για πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων και ταχεία προώθηση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί με τους ξένους δανειστές.
Στο πλαίσιο αυτό, θα έχει την Παρασκευή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ την Τρίτη θα μεταβεί στη Φραγκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι.
Χτες, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε ότι στη φετινή ΔΕΘ δε θα υπάρξει η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους «παραγωγικούς φορείς» το βράδυ του Σαββάτου, ούτε η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αντ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη - εξπρές το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τελέσει στις 10 π.μ. τα εγκαίνια της Εκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger