Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΦΟΠ-ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ «Ψαλίδι» από σήμερα στα δρομολόγια προς τις βόρειες Σποράδες


«Ψαλίδι» από σήμερα, στα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες, που θα αναλάβει να εκτελέσει έως τέλος της εβδομάδας, το Εξπρές Πήγασος. Τα νησιά θα μείνουν χωρίς πλοίο το Σάββατο, ενώ στη σκληρή χειμερινή… πραγματικότητα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού επανέρχεται η Αλόννησος, όπου το πλοίο θα πιάσει λιμάνι μόνο τρεις φορές την εβδομάδα!


Το Εξπρές Πήγασος δρομολογείται από σήμερα, Δευτέρα και για μία εβδομάδα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου- Βορείων Σποράδων, προκειμένου να γίνει η ετήσια συντήρηση του Express Skiathos που σήκωσε το «βάρος» των δρομολογίων της θερινής περιόδου.

Ωστόσο, το πλοίο δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στην τοπική ακτοπλοϊκή γραμμή. Μαζί, αλλάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων, τα οποία «κουρεύονται» με δεδομένη τη μείωση της επιβατικής κίνησης τη χειμερινή σεζόν.

Έτσι λοιπόν, το Εξπρές Πήγασος θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι του Βόλου, το Σάββατο, χωρίς να εκτελεί κανένα δρομολόγιο. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα σηκώνει άγκυρα στις εννέα το πρωί από το λιμάνι του Βόλου και ακολουθώντας κυκλικό δρομολόγιο προς Σκιάθο, Σκόπελο και αντίστροφα, θα επιστρέφει στις 6:15 το απόγευμα, με εξαίρεση κάθε Κυριακή που θα ολοκληρώνει τα δρομολόγιά του στις 7:30 το απόγευμα.

Λιμάνι στην Αλόννησο θα πιάσει μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, την Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, «προσγειώνοντας» τους κατοίκους του… ακριτικού νησιού, στη σκληρή πραγματικότητα.

Ωστόσο, από την πλευρά της Αλοννήσου, εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω μείωση των δρομολογίων, κάτι που θα επιτείνει τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που υφίστανται κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού κάθε χειμώνα και ιδίως με την παραμικρή κακοκαιρία, οπότε και το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει στο λιμάνι.
















«Ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger