Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠικά “Σκάνδαλα” εκατομμυρίων ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥαρώματος! Και με ΓΣΕΕϊκή “σφραγίδα”.

ΓΕΝΟΠικά “Σκάνδαλα” εκατομμυρίων
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟΥαρώματος!
Και με ΓΣΕΕϊκή “σφραγίδα”.
Εφαρμόζει ΔΕΗκές πρακτικές που, πριν,
καταγγέλλει ως...σκάνδαλα!
ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ΧΆΡΜΑ!
Το ΕΠΟΠΤΙΚΟ, δεν έδωσε... άφεση!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΌΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΟΣ ΤΟΥ “ΒΟΎΡΚΟΥ”
ΚΆΘΕ ΜΟΡΦΉΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑΣ!

(Συντάχθηκε από  Γ. Ζωχιό τ. Αντ/δρο ΓΕΝΟΠ)


ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΑΠΑΎΓΑΣΜΑ πλούσιας σοφίας ήταν το ΓΕΝΟΠικό ανάστημα μπρος στο ΡΑΚΙΤΖΗ ώστε να μην τολμήσει και εισέλθει στα ενδότερα. Πλήρης η εμπέδωση, Οργουελιανά: Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!
Πόσα μαθαίνει κανείς στη αγκαλιά των, ΚομματικοΕργοδοτικών, ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ!


Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ, ειδικά αυτή την ιστορική περίοδο, είναι μια κυρίαρχη ταξική επιλογή. Σημαντική αμυντική και επιθετική ταξική πολιτική.
Η πυραμιδική, λοιπόν, συλλογική έκφραση Εργαζόμενων-Άνεργων-Συνταξιούχων (σε συνεργασία και με αγρότες-επαγγελματίες) όχι μόνο θα έπρεπε να στηρίζει και αναδεικνύει τους υπάρχοντες αλλά και να δημιουργεί πολλούς νέους. Όχι μόνο για να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες με αγαθά και τιμές δίχως τα υπερκέρδη των εκμεταλλευτών αλλά κυρίως να τους αντιπαραθέσει στις ποικίλες μορφές εκμετάλλευσης, κλοπής, διαφθοράς, απάτης, αδιαφάνειας. Για αναπτυξιακή επιθετική πολιτική που επιλέγουν-ελέγχουν-προσδιορίζουν και ως αντίπαλη στην Εξουσία!


Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΆΤΙΚΗ Συνέλευση του Συνεταιρισμού Εργαζόμενων-Συνταξιούχων ΔΕΗ (δηλαδή ΓΕΝΟ-ΠΟΣ) θυμίζει κάτι σαν σκουπίδια που, μακρόχρονη απεργία, τα αφήνει αμάζευτα!
Από τις 20 χιλιάδες μέλη, μόνο καμιά 20ριά στην αίθουσα. Οι λίγοι ακόμη που... κουβαλήθηκαν μόνο να ψηφίσουν, κρατήθηκαν εκτός να μην... ακούνε τα δράματα και να... διωχθούν μετά το καθήκον.
Ύστερα από χιλιάδες χρόνια, εμφανίστηκε και Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. ΘΑΥΜΑ!
Της ΠΟΣ (Συνταξιούχων), δεν ασχολούνται με... τέτοια ποταπά! Προετοιμάζουν, μετανιώνοντας, την ψυχή τους εν όψη... αναχωρήσεως.
Τα μέλη της απερχόμενης Διοίκησης, κατά 60%, απόντα! Στα παρόντα, η Συνέλευση διαπίστωσε προκλητική έως... ύποπτη... μακαριότητα!
Της επερχόμενης; Δεν είχε δοθεί ακόμη (από ΓΕΝΟΠ) η... γραμμή για να... ξέρουν. Και να παρευρεθούν!


ΤΗΝ ΈΚΠΛΗΞΗ της παρουσίας του Προέδρου ΓΕΝΟΠ (και μέλους της Διοίκησης ΓΣΕΕ) ακολούθησε η βιασύνη ν' αποχωρήσει. Κυρίως, η προσπάθεια αποστασιοποίησης από το Συνεταιρισμό, τονίζοντας την... αυτονομία του σε σχέση με το Συνδικαλισμό! ΤΙ... ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ! ΠΌΣΗ... ΕΥΘΎΝΗ! ΤΙ...ΤΑΞΙΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ!
Όμως, και τούτο αποτελεί σημαντική εξέλιξη, ο Ν. Φωτόπουλος δεσμεύτηκε, τελικά, ότι η ΓΕΝΟΠ θα στηρίξει τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ μέσω και της υλοποίησης της αποφασισμένης κοινής Ημερίδας. Κυρίως, ότι θα συμβάλει ώστε να “ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΊ” στο Συνεταιρισμό κάθε εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός των σπλάχνων της συνδικαλιστικής πυραμίδας στη ΔΕΗ (αδιαφανής; μη νόμιμη; με φοροδιαφυγή; κλέφτικη; με εξαγορά συνειδήσεων; υποθήκευση του συνδικαλιστικού ρόλου;).
Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει στο σύνολο του διεφθαρμένου, υποταγμένου, αταξικού, προδοτικού -εργατικού και μη- συνδικαλιστικού κινήματος. Γι αυτό και τα Μνημόνια κυκλοφορούν ελεύθερα! Αν δεν τα... απαιτεί κιόλας η Συνδικαλιστική Ελίτ, συντρέχοντας τα Αφεντικά ως πιστή υπηρέτρια!


Οι...δηλώσεις του Προέδρου ΓΕΝΟΠ προκάλεσαν και... σχόλιο: “Ο Φωτόπουλος θα φάει το κεφάλι του με τέτοια που λέει..!”. Ευτυχώς όμως, η συνδικαλιστική απουσία ήταν σε ολομέλεια και τη... γλίτωσε! Άλλωστε, και ο ΓΕΝΟΠοΓραμματέας (ΔΑΚΕ) που πέρασε απέξω, ασχολήθηκε με τα υψηλά καθήκοντα της Παραταξιακής ενότητας και της ψηφοφορίας για τον έλεγχο της Εφορευτικής. Βέβαια, τώρα που η αδελφούλα ΠΑΣΚΕ ψυχορραγεί, κουβαλά στην πλάτη τεράστιες τις ευθύνης στήριξης και της... ΝέαςΔιακυβέρνησης! Και των Μνημονίων βέβαια!


ΚΑΙ ΠΟΣΗ θλίψη δε θα μπορούσε να μεταφέρει κανείς από μια τέτοια Συνέλευση Συνεταίρων, εργαζόμενων-συνταξιούχων! Υπάρχει ένα λεπτομερές ρεπορτάζ από προηγούμενη Συνέλευση:  http://autenergos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_1508.html
Τώρα, λίγα και από την Καλοκαιριάτικη 2012. Συνοπτικά μεν αλλά συνταρακτικά!


ΤΟ ΌΤΙ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΠΣΥΠ/ΔΕΗ ΑΡΝΉΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΤΗΝ... ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΔΙΟΊΚΗΣΗΣ, ΑΠΌ ΜΌΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΡΚΟΎΣΕ.


Σταχυολογούνται όμως ορισμένα απ' όσα ακούστηκαν και από τις επίσημες Εισηγήσεις:
  • Ο Συνεταιρισμός εμφανίζεται με χρέη που οδηγούν στα 10 εκατ. ευρώ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ “προσφέρονται”, απλόχερα/ανέλεγκτα, για συμβουλές ή σε “μη οφειλόμενα”. Στους... συνειρμούς που κυκλοφορούσαν δε δόθηκαν περιθώρια... αντιλόγου!
  • Στον ανταγωνισμό μεταξύ Συνδικαλιστικής επιχειρηματικότητας και Συνεταιριστού, ΌΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΌ, κυριαρχεί η Συνδικαλιστική! Αυτό έλλειπε, ν' αφήσουν στους...μικρούς και...διορισμένους πεδίο ελεύθερο για τα... μεγάλα! Θα ευτελιζόταν η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! Άλλωστε, κριτήριο για τους... διορισμένους είναι η υπηρέτηση και η πίστη προς τους διοριστές. Κυρίως ότι θα σμικρύνουν περαιτέρω των ΠΣΥΠ χάριν του συνδικαλιστικού επιχειρείν!
  • Από τους χιλιάδες Πατέρες της Εργατιάς, μετρημένοι στα δάκτυλα όσοι σχετίζονται με το Συνεταιρισμό. Και αυτό, όσο έχουν εξουσιαστικό ή... άλλο ενδιαφέρον. Μετά την... κάνουν! Άλλωστε, θεωρούν το Συνεταιρισμό αντίπαλο στα επιχειρηματικά τους. Και, ως έμπειροι, ξέρουν να συνθλίβουν τον ταξικό εχθρό!
  • Απείχε το ΠΑΜΕ. Αφού συνδημιούργησε... συντρίμμια, αντί να μείνει και να διορθώσει, έστριψε δια της... αποχής! Και στις εκλογές!
  • Οι ΣΥΡΙΖαίοι; Ε! Τώρα που πάμε για... εξουσία, θα μειώσουμε το... κύρος μας, συνεταιριστικά; Άλλωστε, με τη χρόνια ΣυΡιζική συνδικαλιστική επιχειρηματικότητα, έχουμε εδραιώσει... πεποιθήσεις και... προτιμήσεις! Να φανούμε ασυνεπείς ενόψει εξουσίας; Ποτέ! Να... τρομάξει και το Σύστημα;
  • Κυρίαρχη πλέον η ΔΕΞΙΑ: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-υπολείμματα! Με Συνεταιριστικό όραμα, ιδέες, πάθος, ορμή, οίστρο! Συνέχεια των διαχρονικών, χάριν των οποίων μεγαλούργησαν τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ (όπως και: ΓΕΝΟΠ,Ασφαλιστικό,ΔΕΗ). Και με “ισχυρή-έμπειρη” ΓΕΝΟΠική παρουσία! Με “εκδικητισμό” και “κουκουλισμό” στο χαρτοφύλακα! Για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των οραμάτων!




ΕΚΕΊΝΟ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΌΝΙΣΕ ήταν η είδηση ότι ΧΆΘΗΚΑΝ (ΩΣ ΑΟΡΙΣΤΕΣ) οι 6 αγωγές κατά επιχειρηματία (πρώην κορυφαίου ηγέτη της ΓΕΝΟΠ) ο οποίος “παρακρατεί” από το Συνεταιρισμό, σύμφωνα με Εισηγήσεις-Αποφάσεις, περίπου ΤΈΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ευρώ, οδηγώντας τον σε πιθανή πλήρη καταστροφή.
Και δεν είναι μόνο τα 4 εκατ. χρέη του... επιχειρηματία: ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΣΥΠ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ, ΑΚΟΥΜΠΆΕΙ ΤΙΣ 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. Ναι, ορθά διαβάζετε!
Με σιγή που ξεπερνάει κάθε όριο σκανδαλισμού!
Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ του ΓΕΝΟΠΕπιχειρηματία 70 χιλ. ευρώ για τα... έξοδά του!
Έτσι, θα κατατεθούν πλέον νέες αγωγές, χρησιμοποιώντας, τώρα, τα ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία.
Εκτιμήθηκε δε στη Συνέλευση ότι, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, τα συνολικά έξοδα διεκδίκησης ( με εφέσεις κλπ) θα ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοιο πάρτι σε βάρος Συνεταίρων και Εργαζόμενων του ΠΣΥ/ΔΕΗ!!!! Και με τη σιγή να ταράζει το σύμπαν!


ΣΧΕΤΙΚΆ με αυτό το εκτιμούμενο ως μέγα “σκάνδαλο”, προβλημάτισαν αυτή τη Συνέλευση, όπως και προηγούμενες, η μακρόχρονη συνδικαλιστική σιωπή (ΓΣΕΕ-ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-ΠΣΥΠ) και η μακαριότητα των Διοικούντων .
Συνδυάστηκαν δε και με τις διαχρονικές σχέσεις (κομματικές, παραταξιακές, συνδικαλιστικές, προσωπικές) πληθώρας στελεχών με τον τ. Συνδικαλιστή-Επιχειρηματία.
Τέθηκαν δε σαφή ερωτήματα:
-Γιατί να κριθούν ΑΟΡΙΣΤΕΣ οι 6 Αγωγές όταν ο ΠΣΥΠ διέθετε όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία όφειλαν να τα συμπεριλάβουν σε αυτές;
-Γιατί αρνούνται, με... πάθος, να εξασφαλίσουν τον ΠΣΥΠ/ΔΕΗ δεσμεύοντας την περιουσία του Επιχειρηματία;
-Και βέβαια, μήπως οι... διαχρονικές σχέσεις προ“διαμόρφωσαν” αυτό το αποτέλεσμα; Ίσως και... επόμενα; Απαντήσεις, αναμένονται.
Οι συνειρμοί για τη γενική σιωπή, πολλοί! Κάποιοι την παραλλήλισαν με πολλές άλλες.


Μια απ' αυτές αφορούσε όσα συγκλόνισαν μια ομάδα ΔΕΗτών τουριστών στο πανάκριβο κέντρο του Λονδίνου, όταν άκουσαν από Έλληνα ξεναγό να λέει, ανυποψίαστα: “...να, εδώ είναι το σπίτι μεγάλου στελέχους της ΓΕΝΟΠ.... Χθες ήλθε η σύζυγός του” .
ΕΡΏΤΗΜΑ: ΕΊΝΑΙ Ο ΜΌΝΟΣ; ΤΟΝ ΚΆΛΕΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΝΑ ΤΟΝ... ΡΩΤΉΣΕΙ: ΠΏΣ, ΑΠΌ ΠΟΎ, ΜΕ ΤΙ; ΤΙ ΠΑΡΑΠΈΡΑ ΈΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΟ... ΚΟΎΤΕΛΌ ΤΗΣ;




ΑΚΟΎΓΟΝΤΑΣ στη Συνέλευση για εκατομμύρια χρέη και για... χαρίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνέταιροι ρώτησαν (δίχως βέβαια απάντηση):
-Πώς εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των Συνεταίρων;
-Από πού θα πληρώνονται στο εξής οι Εργαζόμενοι στο Συνεταιρισμό;
Και όχι μόνο απάντηση, αλλά δεν υπήρχε ούτε ίχνος Διοικητικού Προγραμματισμού ή Παραταξιακών προεκλογικών προγραμμάτων, για να δείξουν ότι σκέπτονται, και πως, να διασωθεί ο Συνεταιρισμός. Για να μη βρεθούν και οι Εργαζόμενοι στο δρόμο (παρότι ανακοινώθηκε ότι απολύονται 20, με εθελουσία).
 
ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ, κυρίως τα “σκάνδαλα” εκατομμυρίων, η σιωπή των ΑΡΜΟΔΙΩΝ ήταν προκλητική έως ύποπτη.
Το ότι υπήρχε στη Συνέλευση διπλή η ΓΣΕΕϊκή παρουσία, την κάνει και επικίνδυνη.
Κάποιος ανυποψίαστος, που δε γνωρίζει και τη “μακρόχρονη σχέση”, θα περίμενε, η ντούμπλεξ ΓΣΕΕϊκή παρουσία, με όσα ακούγονταν, να πετάξει μέχρι και τα ρούχα της!!!
Βέβαια, θα αγνοούσε ή θα παράβλεπε την ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΕΥΓΈΝΕΙΑ της ΓΣΕΕ. Και της ΑΔΕΔΥ, βέβαια!
Η ΕΥΓΈΝΕΙΑ της είναι ένα κεκτημένο που μήτε αμφισβητείται αλλά και συμβατικά κατοχυρωμένο είναι! Και νομοθετικά! Επομένως, κανείς αήθης και ύποπτος δε θα μπορούσε να την παρασύρει σε αγενείς πράξεις και συμπεριφορές. Ουδέποτε η ΓΣΕΕ θα παρασυρθεί κατά των Αφεντικών: Κομματικών-Εργοδοτικών/Ελληνικών-Παγκόσμιων! Δε θα τους αποδώσει προθέσεις ή επιλογές: Κλοπής-απάτης-σκανδάλων-βίας-αδικίας-εκμετάλλευσης. Θα ορθώσει τα στήθια της (!!!!) μπροστά σε κάθε επίβουλο που θα ταράξει την ηρεμία, τα συμφέροντα, τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τη φήμη, το ήθος, την αίγλη των Αφεντικών. Ποτέ δε θα οργανώσει Εργατικούς Συνεταιρισμούς, Εργατικά ΜΜΕ, Καταναλωτικό Κίνημα που μπορεί να κλονίσουν τη μονοκρατορία των Αφεντικών, τα κέρδη και υπερκέρδη τους! Αγώνες; Πα! Πα! Πα! Να μολυνθεί η σκέψη και λόγος της; Μέχρι ρανίδος θα υπερασπιστεί την αποκλειστικότητα να υπηρετεί, υποστυλώνει, προστατεύει το ΔΕΞΙΟ Σύστημα των Αφεντικών.


Για όλα αυτά, έχει ιστορία, περγαμηνές! Όμως, από σεμνότητα, δεν τα προβάλλει με εκδηλώσεις και εκθέσεις μνήμης.
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ορθώνοντας ανάστημα, κατατρόμαξε (με δηλώσεις) την Υπαλληλική (εργαζόμενη) Τρόικα επειδή κλέβει... ρόλους αλλά και δεν υπηρετεί ορθά τα κοινά: Ελληνικά-Ευρωπαϊκά-Διεθνή Αφεντικά!(πυραμιδικοί Εργατοπατέρες, συνηθίζουν να ΟΡΘΏΝΟΝΤΑΙ μπρος σε υπαλλήλους για να δικαιολογούν το ΧΑΜΉΛΩΜΑ μπρος στα αφεντικά. Εκμεταλλεύονται δε εργαζόμενούς τους για να προσφέρουν νομιμοποίηση στους... Κοινωνικούς Εταίρους. Τιιι γλυκό!!!!)
Βέβαια, διορθώνουν αμέσως τα όποια, σπάνια, λάθη.
Η ΓΕΝΟΠ πχ κατάγγελλε (και πολύ ορθά) τη ΔΕΗ ότι παρακάμπτει άξια στελέχη-υπηρεσίες της που αρνούνται να κουκουλώσουν ή διαπράξουν σκάνδαλα και χρησιμοποιεί εξωτερικούς χρυσοπληρωμένους συμβούλους, “πρόθυμους” για κάθε σχετική ευγενή πράξη! Βέβαια, ως καλή μαθήτρια, αμέσως είδε ότι οι εργοδοτικές επιλογές είναι σοφές και “αποδοτικές” και τσουκ, τις... προσαρμόζει αμέσως και σε... ίδιες Επιχειρήσεις!
Οι Συνεταιρισμοί, αν κατά λάθος υπάρχουν, δεν πρέπει ν' αποκλίνουν και χαλούν την πιάτσα στο Επιχειρηματικό, εθνικό και διεθνές, Γίγνεσθαι. Η Συνδικαλιστή παρουσία αποτελεί τη μέγιστη εγγύηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger