Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Προβληματισμός για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Μείζονος σημασίας θέματα των νησιών προωθούν προς επίλυση οι Δήμαρχοι
Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη επιδιώκουν οι Δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, έχοντας ως στόχο να θέσουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πεδίο της ακτοπλοΐας.
Ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, συγκεκριμένα, έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους επικεφαλής του Υπουργείου Ναυτιλίας και η συνάντηση με τον κ. Μουσουρούλη αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βαφίνης, επισημαίνει ότι «στην συνάντησή μας με τον Υπουργό, θα τεθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τα νησιά στην ακτοπλοΐα, κυρίως, και μάλιστα ενόψει χειμώνα.
Θα τεθούν προς συζήτηση, προσθέτει ο ίδιος, οι τιμές εισιτηρίων, τα δρομολόγια, το μεταφορικό ισοδύναμο, όλα τα θέματα που απασχολούν τα νησιά, ο αποκλεισμός από την σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα και όσα έχουν κατ’ επανάληψη υπογραμμιστεί και από τους τρείς Δημάρχους».
Ο φημολογούμενος διαχωρισμός της Ελλάδας σε πέντε ζώνες, ο καθορισμός γόνιμων και άγονων ζωνών και άλλα ζητήματα μείζονος σημασίας, θα τεθούν παράλληλα υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Θα πάμε με πλήρη ατζέντα στον Υπουργό και θα θέσω μεταξύ άλλων, σε ότι αφορά την Αλόννησο, θέματα που αφορούν εταιρίες, οι οποίες παρότι φθάνουν μέχρι την γειτονική Σκόπελο, αφήνουν την Αλόννησο εκτός σχεδιασμού» τονίζει ο κ. Βαφίνης.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, αναφέρει από την πλευρά του ότι είναι καθ’ όλα σύμφωνος με την παραπάνω συνάντηση, όπως άλλωστε και ο Δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα χρόνια προβλήματα των τριών νησιών.
Αναφερόμενος στην προωθούμενη συνάντηση με τον κ. Μουσουρούλη, ο κ. Μιχελής υπογραμμίζει ότι «δύο είναι τα βασικά θέματα που μας απασχολούν. Το ένα είναι το θέμα των συγκοινωνιών και το δεύτερο η καθυστέρηση υπογραφής της κοινής υπουργικής απόφασης, προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία».
Υπενθυμίζεται ότι για την υπογραφή της διαπιστωτικής πράξης από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, απαιτείται προηγουμένως η έκδοση της ΚΥΑ, που αναμένεται, ως εκ τούτου, εναγωνίως από τους ιθύνοντες.
Ο Δήμαρχος της Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, υπογραμμίζει από την πλευρά του «μετά την άρση του καμποτάζ, οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί των θεμάτων στα οποία αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, δηλαδή το ακριβό κόστος μεταφοράς και η συχνότητα των δρομολογίων, δεν μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο. Κι αυτό είναι το ορθό.
Από την άλλη πλευρά, θα υποβάλουμε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Σκιάθου και ποιο είναι το πλάνο. Το θέμα, υπογραμμίζει ο ίδιος, είναι να μην είμαστε ονειροπόλοι, γιατί όταν υπάρχει μονοπώλιο, ο κάθε επιχειρηματίας λειτουργεί σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα».
Στόχος και προσδοκία των τριών Δημάρχων είναι να δοθεί επιτέλους λύση στα δεκάδες προβλήματα των Βορείων Σποράδων, τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα δε, θα αναπτυχθεί συζήτηση πάνω στην έντονα φημολογούμενη ομαδοποίηση της νησιωτικής χώρας σε πέντε ζώνες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται τα κερδοφόρα νησιά, αλλά
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger