Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ψάχνουν τον Μαζιώτη στο Βόλο

 Από την περασμένη βδομάδα βρίσκεται στο Βόλο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνώντας για γιάφκα και αξιοποιώντας πληροφορίες και ευρήματα του παρελθόντος.
Ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις ήταν ότι η έλευση της Αντιτρομοκρατικής συνδέεται με την περίπτωση του Θεοφίλου και τις έρευνες για την υπόθεση της Πάρου, οι πληροφορίες λένε ότι οι έρευνες γίνονται κυρίως για να εντοπιστούν ίχνη του Ν. Μαζιώτη και της φίλης του Π. Ρούπα, που έχουν εξαφανιστεί από εβδομάδες χωρίς να δώσουν το «παρών» σύμφωνα με την υπό όρους αποφυλάκισής τους.
Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισής τους.
Οι κατηγορούμενοι όφειλαν να εμφανίζονται σε τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Αλλά στο ραντεβού της 20ής Ιουνίου 2012 ουδείς εμφανίστηκε, αλλά και κανείς δεν τους αναζήτησε.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών άρχισε μόλις στις 5 Ιουλίου, με καθυστέρηση 15 ημερών και ενώ πια οποιοδήποτε ίχνος του ζευγαριού των αντιεξουσιαστών είχε χαθεί.
Η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές γνώριζαν από τον προηγούμενο Μάρτιο ότι καθημερινά ελλοχεύει ο κίνδυνος εξαφάνισης του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα, χωρίς κανείς να αντιδρά, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στις 8 Ιουλίου ένας από τους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων
Μάκης Μπαλλής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λευτεριά στους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους

Ως πότε θα βλέπουμε χωρίς να μιλάμε τα σκυλιά της δημοκρατίας τους, να ξεσκίζουν τις σάρκες και τις ψυχές όσων αγωνίζονται, να στοιβάζουν ανθρώπινα κορμιά στις φυλακές-αποθήκες της, να εξοντώνουν κάθε απόπειρα αντίστασης μέσα από νόμους, βασανιστήρια και διαφόρων ειδών κρατικούς δολοφόνους, δικαστές και αστυνόμους ;

ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Powered By Blogger