Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ταξιδεύουν στην Αλόννησο για να ζητήσουν ελεημοσύνη!


Αποροι από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα, που έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση, δεν δίστασαν να ταξιδέψουν μέχρι την Αλόννησο, στην διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή του τοπικού ιερέα, π. Αβραάμ Αποστολίδη, ο οποίος αναπτύσσει ευρύ κοινωνικό έργο. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην διάρκειας της διακονίας του π. Αβραάμ, είναι ενδεικτικό της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι για λόγους αξιοπρέπειας, προτίμησαν να μεταβούν από τον τόπο διαμονής τους, στην Αλόννησο, ζητώντας την βοήθεια του τοπικού πληθυσμού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου
Καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρία διαφορετικά περιστατικά κάθε εβδομάδα, γεγονός που μαρτυρά τις εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις που εκλαμβάνει η οικονομική κρίση. «Πρωτόγνωρο είναι, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, το γεγονός ότι ερχόντουσαν άνθρωποι από το Βόλο, την Καρδίτσα και άλλες περιοχές, σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ζητώντας βοήθεια» αναφέρει ο π. Αβραάμ. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφορούν κατά βάση οικογενειάρχες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, μη έχοντας την δυνατότητα να προμηθευτούν φαγητό, γάλα ή ρούχα για τα παιδιά τους. Σε μια μάλιστα περίπτωση, μητέρα δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει ούτε το γάλα του μωρού της και απευθύνθηκε στον ιερέα της Αλοννήσου, ζητώντας βοήθεια.
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι την Αλόννησο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προκειμένου να βοηθηθούν» υπογραμμίζει ο εφημέριος της Αλοννήσου. Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι οι εν λόγω άποροι κατέβαλαν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται για την μετάβασή τους.
Το ευρύ κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που αναπτύσσει ο π. Αβραάμ είναι πιθανότατα, ένας από τους λόγους που οδήγησαν δεκάδες απόρους στην Αλόννησο. «Όσο μπορούμε, συνδράμουμε όλες τις περιπτώσεις και παράλληλα συγκεντρώνουμε χρήματα, προκειμένου να βοηθήσουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο νησί μας» υπογραμμίζει ο ίδιος. Η τοπική Εκκλησία συνδράμει ορισμένες οικογένειες του νησιού που δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης στην διάρκεια του χειμώνα ή αδυνατούν, αντίστοιχα, να πληρώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Πρόκειται για οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βοηθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε» εξηγεί ο π. Αβραάμ. Πρόσφατα μάλιστα, αντικαταστάθηκε το στρώμα απόρου, που είχε καταστραφεί, ενώ στην διάρκεια των γιορτών πραγματοποιείται γεύμα αγάπης για τους μοναχικούς ηλικιωμένους του νησιού.
Το πνεύμα ετοιμότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης είναι πάντα ζωντανό και όπως τονίζει ο δραστήριος ιερέας, «δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιες εξελίξεις θα υπάρξουν φέτος τον χειμώνα και γι’ αυτό τον λόγο, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger