Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Καίγεται σπίτι στο Πλατάνι Αχαΐας Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αχαΐα


Καίγονται Αργυρά και Σελλά στην Πάτρα από newsview




Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αχαΐα. Εντολή εκκένωσης στο Κάτω Καστρίτσι και το Πλατάνι, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες που έχουν φτάσει στο χωριό. Αναζωπυρώθηκε και το μέτωπο στο χωριό Πλατάνι. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Αχαΐα, με τη φωτιά να έχει μπει στο χωριό Κάτω Καστρίτσι και να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες.
Αυτή την ώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες σπίτι στο Πλατάνι.
Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στο Πλατάνι, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια. Αυτή την ώρα καίγεται η αυλή από μία οικία στο Πλατάνι.
Έρχονται προς ενίσχυση πυροσβεστικά οχήματα από την μονάδα του Αράξου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται και από τα μέσα του στρατού.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σύμφωνα με το patrastimes.gr, κηρύσσει τις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αναμένεται να ζητήσει βοήθεια για την κατάσβεσή της βοήθεια από ξένα κράτη.
Με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου ζητείται από τους φοιτητές βρίσκονται στο χώρο του Ιδρύματος να αποχωρήσουν, ενώ οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο χώρο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους αν χρειαστεί. Επίσης πριν από λίγο απομάκρυναν τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο στο Πλατάνι.
Περικυκλωμένο από τις φλόγες και το χωριό Πλατάνι, με το μέτωπο που βρισκόταν στάσιμο να έχει αναζωπυρωθεί και να κινείται απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι ενημερώνονται για εκκένωση του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger