Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ


 
Καταγγέλλουμε την επίθεση των μηχανισμών του κράτους, των ΜΑΤ, της εισαγγελίας και της αστυνομίας απέναντι στους απεργούς της Χαλυβουργίας του Ασπρόπυργου, ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουλίου, με τη χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών.

            Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «έπιασε» δουλειά στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Μάνεση, να παραμείνει γκέτο το εργοστάσιο για να αβγατίσουν κι άλλο τα κέρδη του επιχειρηματία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να θάψουν τις εγκληματικές ευθύνες του Μάνεση στο Βόλο όπου το ραδιενεργό φορτίο (Καίσιο -137) έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή και υγεία των εργαζομένων σε Βελεστίνο και λιμάνι, στους κατοίκους, αλλά και στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της περιοχής μας.
            Το μήνυμα είναι σαφές: μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων του ομίλου όλοι πρέπει να γίνουν θύματα: οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Μάνεση και ως παράπλευρες απώλειες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των «κοινών» δήθεν συμφερόντων κεφαλαίου και λαού.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση

τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου ώστε:

·         Να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στον ηρωικό αγώνα των απεργών Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου.
·         Να απαιτήσουμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από τον Ασπρόπυργο.
·         Να παρθούν άμεσα μέτρα για τα ραδιενεργά απόβλητα της Χαλυβουργίας του Μάνεση στο Βελεστίνο στη βάση των θέσεων που διατύπωσαν τα σωματεία και οι φορείς της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger