Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στο να μην περάσει η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ενέργειας συνολικά αφορά όλους τους εργαζόμενους Παλεύουμε:
Ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση  (για να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ, κανένα λιγνιτωρυχείο,  να μην διαχωριστούν πλήρως τα δίχτυα στην Μεταφορά και την Διανομή). Για την μείωση κατά 30% της τιμής του ρεύματος. Καμιά διακοπή ρεύματος για χρέος σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση του τέλους για τις ΑΠΕ. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για κατοχύρωση της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή της, για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Σε αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα φωτιά. Συνεχίζοντας τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, στους χώρους δουλειάς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 6.45 πμ στελέχη της Γραμματείας Ενέργειας του ΠΑΜΕ, μαζί με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Τρόφιμα-Γάλα-Ποτά, την Ομοσπονδία εργαζομένων στο Φάρμακο, την Ομοσπονδία εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα, με στελέχη από το χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών, θα μιλήσουν με τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής στη Μεγαλόπολη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger