Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ξέφραγο αμπέλι οι δημόσιες υπηρεσίες




Ρεπορτάζ: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι», ανοίγοντας τις πόρτες τους σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ενημερωθεί για… απόρρητα θέματα.

Την ώρα που η κρατική μηχανή έχει επιδοθεί σε φοροεπιδρομή προκείμενου να καταφέρει να μαζέψει χρήματα, οι δημόσιοι οργανισμοί φαντάζουν εγκαταλελειμμένοι και αφύλακτοι. Βορρά σε κάθε επιτήδειο, ο οποίος, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν, έχει πρόσβαση σε άκρως απόρρητα στοιχεία.

Μπάτε σκύλοι αλέστε...

Ενδεικτικό της κατάστασης σήψης που επικρατεί είναι ένα βίντεο που βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr και απεικονίζει έναν πολίτη, ο οποίος μπαίνει ανενόχλητος στο δωμάτιο που φυλάσσονται τα αρχεία μιας από τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ. του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ο πολίτης ανενόχλητος αρχίζει να εξερευνεί τον χώρο, ενώ τίποτα δεν τον εμποδίζει στο να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο και να βιντεοσκοπήσει το γεγονός.

Η λήψη έγινε στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, στον τρίτο όροφο, σε χώρο που υπήρχε μόνο μια γυναίκα υπάλληλος, η οποία όμως ήταν κλεισμένη στο γραφείο της με αποτέλεσμα να μην «πάρει χαμπάρι» το τι συμβαίνει λίγα μέτρα μακριά της.

«Κώδικας βιβλίων και στοιχείων. Εφορία. ΔOY... Κανείς. Μπαίνω μέσα στα αρχεία, μπορώ να κάνω ότι θέλω» ακούγεται να λέει ειρωνικά, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση της υπηρεσίας.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger