Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου «Για τις εξελίξεις στον κλάδο του Μετάλλου»



Σημαντικές διεργασίες και εξελίξεις λαμβάνουν χώρα, ιδιαίτερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα στον κλάδο του μετάλλου. Γίνονται πλέον καθεστώς οι νέες επιχειρησιακές συμβάσεις με μισθούς πραγματικά πείνας, η εκ περιτροπής εργασία, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενοι φτάνουν πολλούς μήνες απλήρωτοι και καταλήγουν σε επίσχεση εργασίας.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του εργοστασίου Νικ Κιολεΐδης ΑΕ. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 2 στάσεις εργασίας (Παρασκευή13/07 και Δευτέρα 16/07) απαιτώντας δεδουλευμένες αμοιβές για 4 μήνες (Μάρτιος – Ιούνιος) το επίδομα αδείας και το υπόλοιπο από το δώρο του Πάσχα.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο στηρίζοντας την κινητοποίηση των εργαζομένων, αποδεχόμενοι το κάλεσμα υποστήριξης που εξήγγειλε το συνδικάτο μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας». Το δημόσιο κάλεσμα έγινε την περασμένη εβδομάδα στη συνέλευση του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Από το ΕΚΒ ο Αλ. Μεϊκόπουλος προέτρεψε τους εργαζομένους του μετάλλου να συνεχίσουν οργανωμένα το δίκαιο αγώνα τους σε συντονισμό και αλληλεγγύη με όλους τους κλάδους της ΒΙ.ΠΕ. που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, αλλά και με κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας της Μαγνησίας, ενάντια στις πολιτικές που ακολουθεί η τροϊκανή κυβέρνηση, υποστηριζόμενη από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Πέρα από το εργασιακό κομμάτι, ο κλάδος του μετάλλου βρίσκεται σε κίνηση και μετά από τις αποκαλύψεις για το ραδιενεργό φορτίο της Χαλυβουργίας. Ήδη ο Αλ. Μεϊκόπουλος μαζί με τη βουλευτίνα Λάρισας, Ηρώ Διώτη κατέθεσαν επερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση αντιμετώπισης του προβλήματος, τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της Χαλυβουργίας αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δε θα μείνει στη συγκεκριμένη επερώτηση αλλά θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο ζήτημα, το οποίο θεωρεί σημαντικότατο, και θα πιέζει να λυθεί σε κατεύθυνση που θα διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.
Το συνδικάτό μετάλλου πήρε τη σημαντική πρωτοβουλία να οργανώσει συζήτηση ενημέρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο μάλιστα καλέστηκε και καθηγητής από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Ο Αλ. Μεϊκόπουλος παρευρέθηκε στη συγκεκριμένη συζήτηση, μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας αν και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να κάνει μία σύντομη ενημέρωση για το θέμα, μεταφέροντας πληροφορίες που συλλέχτηκαν καθώς και για τον τρόπο που κινήθηκε κοινοβουλευτικά.
Από το Γραφείο Τύπου
15/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger