Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα «δελφίνια» τελείωσαν πριν αρχίσουν


Δεν πρόκειται, τουλάχιστον για φέτος, να πραγματοποιηθούν δρομολόγια με «ιπτάμενα δελφίνια», από το λιμάνι του Πλαταμώνα και του Αγιοκάμπου.
Τα «δελφίνια» πάνε προς... Τουρκία και τους λόγους εξήγησε ο μέτοχος της εταιρίας GL κ. Γιώργος Σαραφιανός, με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» της Κατερίνης. Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:
«Η Εταιρία GL, με έδρα τον Πειραιά, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις 40 ημερών, αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών από Θεσσαλονίκη-Πλαταμώνα-Αγιόκαμπο προς Σποράδες. Αιτία είναι οι ακυρώσεις εκδρομών από ανατολικές χώρες, όπως επίσης και η ακυβερνησία της χώρας επί 9 μήνες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Eλληνες τουρίστες για το μεγάλο ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους. Δεν φταίμε εμείς, δεν φταίνε τα ΜΜΕ, δεν φταίνε οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας, δεν φταίει το πλήρωμα που προσλάβαμε. Τέλος, είμαστε δίπλα στον μέτοχο της εταιρίας μας Γιώργο Σαραφιανό, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφάσισε να μετακινηθούν τα 6 ιπτάμενα δελφίνια (ΚΟΜΕΤΕΣ, όπως λέγονται στην ειδική ορολογία) στις μαρίνες γειτονικής χώρας. Ήδη, από 15 Ιουλίου αρχίζουν οι ημερήσιες εκδρομές σε 60 μαρίνες της Τουρκίας».
Επίσης, ο μέτοχος κ. Γιώργος Σαραφιανός δήλωσε στην εφημερίδα της Κατερίνης, ότι «φέτος η Ελλάδα έχασε 1,5 εκ. τουρίστες. Συγκεκριμένα υπήρξαν 400.000 ακυρώσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες». Πρόσθεσε όμως ότι από το χειμώνα θα καλύψει με 3 ΚΟΜΕΤΕΣ και 1 ΚΟΛΧΙΔΑ τα δρομολόγια Βόλος-Σποράδες, Αγ. Κωνσταντίνος-Σποράδες, Σποράδες-Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη. Ευχήθηκε, επίσης, καλή τύχη στον νέο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη καλή τύχη. Αναφερόμενος στην Πιερία είπε ότι η γραφειοκρατία στάθηκε εμπόδιο για τον Πλαταμώνα, κάτι που συνδέεται με το δρομολόγιο του Αγιοκάμπου που είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο και δεν μπορούν να μπουν μεγάλα σκάφη. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το λιμάνι της Παραλίας Κατερίνης.
Επανερχόμενος στο θέμα των δυνατοτήτων των λιμανιών, ο κ. Σαραφιανός δήλωσε: «Υπάρχει περίπτωση αλλαγής χαρακτηρισμού, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός, που σημαίνει ότι τα αλιευτικά καταφύγια θα μπορούν να προσελκύουν μεγάλα σκάφη». Παραμένοντας σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική, ο μέτοχος της GL σχολίασε, «όλοι φωνάζουν την κυβέρνηση να είμαστε στο ευρώ, δεν κοιτούν όμως αν θα υπάρχει το ευρώ σε 5 μήνες.
Δυστυχώς, η ανάπτυξη του τουρισμού γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Με συνέπεια, Γιώργος Σαραφιανός». Ένα ακόμα σημείο που διευκρίνισε ήταν η διαφορά ανάμεσα σε δρομολόγιο και εκδρομή, όπου το πρώτο είναι υποχρεωτικό να εκτελείται και τον χειμώνα ενώ οι εκδρομές είναι με λίστα και όχι με εισιτήρια. Χρειάζεται άλλο ΦΕΚ για το ένα και άλλο για το άλλο. Όσο για την εταιρία, ο κ. Σαραφιανός είπε, «ευτυχώς που τα 6 ιπτάμενα δελφίνια είναι πληρωμένα με 5,5 εκ. ευρώ μετρητά και δεν υπάρχει δάνειο από τράπεζα. Για τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, ο κ. Γ. Σαραφιανός τονίζει πως «δεν είναι ανακοίνωση ελεημοσύνης. Από το Σεπτέμβριο είχε δημοσιευθεί ότι θα γίνουν εκδρομές, ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger