Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τουρκική πολεμική άσκηση επάνω στα ενεργειακά πεδία της Κύπρου στο "Οικόπεδο" 12!


Σε μία στιγμή που η κατάσταση στην περιοχή θυμίζει βόμβα που ο χρονοδιακόπτης έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση, η Τουρκία ωθεί "στα άκρα" την ένταση στο μέτωπο κατά της Κύπρου και στην προσπάθειά της να αποκτήσει λόγο στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί.
Με μία μεγάλη αεροναυτική δύμαμη η Άγκυρα αποφάσισε να εκτελέσει για πρώτη φορά αεροναυτικές ασκήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ακριβώς επάνω από το οικόπεδο 12 στο οποίο έχει ανακαλυφθεί  το πρώτο μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου! Επίσης είναι η πρώτη τουρκική άσκηση γενικότερα, από τότε που η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία στην ΕΕ.
Η άσκηση θα επεκταθεί και στα γειτονικα οικόπεδα 8 και 9 για τα οποία επίσης φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης φυσικού αερίου.
Αδιαφορώντας για το την συραική κρίση που εκτυλίσσεται στην ίδια περιοχή, απλά κτίζει διεκδικήσεις με την παειλη της στρατιωτικής ισχύος, όπως την επιτρέπουν να κάνει οι ελληνικές φοβικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.
Θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση τόσο πλωτά όσο και ανεάρια μέσα: Μαχητικά F-16C/D, ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, φρεγάτες, δύο αεροσκάφη CN-235 κλπ.
Όταν πληροφορήθηκαν την τουρκική κίνηση οι Ισραηλινοί εξήγγειλαν και αυτοί, αφού ζήτησαν πρώτα άδεια από την την Λευκωσία, φυσικά. Επίσης μαχητικά F-16 Sufa και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου θα συμμετάσχουν στην ισραηλινή άσκηση που φαίνεται ότι έχει ως καθαρό στόσο να "σκρινάρουν" την Τουρκία. 
Η Άγκυρα έχει δεσμεύσει τις περιοχές αυτές από αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι και Παρασκευή 13 Ιουλίου (από τις 5 το πρωί μέχρι και την 1.00 μ.μ.).
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger