Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Εμπορικό άνοιγμα της Σκοπέλου

Δρόμους συνεργασίας με τον Δήμο Χορέζου της Ρουμανίας ανοίγει η Σκόπελος, θέτοντας στο επίκεντρο την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Την κωμόπολη Χορέζου, που βρίσκεται στο νομό Ολτένια, 200 χιλιόμετρα δυτικά του Βουκουρεστίου επισκέφθηκε, συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής μετά από πρόσκληση του ομόλογού του Κωνσταντίν Νίτου, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης κεραμικής Cocosul de Hurez.







Η συγκεκριμένη κωμόπολη είναι γνωστή για την κεραμική της τέχνη και τα πολλά μοναστήρια της. Οι δύο Δήμαρχοι, παρουσία του αντιπροέδρου της Ρουμανίας Βασίλη Βλάγκα, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών, στους τομείς του εμπορίου, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.







Στην διεθνή έκθεση κεραμικής που άνοιξε στην κωμόπολη Χορέζου την 1η Ιουνίου, συμμετείχαν αγγειοπλάστες από τη Βουλγαρία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Μολδαβία, την Σερβία, την Ισπανία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από την Μάγδα Ρόδιου, γόνο γνωστής οικογένειας αγγειοπλαστών της Σκοπέλου, η οποία βραβεύτηκε για τα έργα που παρουσίασε στην παραπάνω έκθεση.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger