Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» στην Σκιάθο

Αφορά την πρωταθλήτρια των Special Olympics Athens Χριστίνα Γκούσω
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι, στις 9:30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», προγραμματίζει την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ».


Με αφορμή της συμμετοχής και υψηλής διάκρισης (δύο χρυσά μετάλλια) της Χριστίνα Γκούσω στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Athens 2011 αλλά και την ανακήρυξη της Σκιάθου ως ‘Πόλις Αμφιτρύων’ των Special Olympics Athens 2011, η εταιρεία παραγωγής Gabari productions των Χάρη και Στεφανίας Ξυδιά δημιούργησε το ντοκιμαντέρ “ΧΡΙΣΤΙΝΑ”.
Το ντοκιμαντέρ αυτό καταγράφει τις σκληρές προσπάθειες της Χριστίνας Γκούσω, ενός κοριτσιού με ειδικές ικανότητες, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και την αναπάντεχη επιτυχία της στους Special Olympics Αθήνα 2011όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο στίβο .

Η Χριστίνα με την πρώτη συμμετοχή της στους αγώνες κατάφερε να πιστέψει στον εαυτό της και να αποκτήσει έναν νέο σκοπό ζωής .Η πρωταγωνίστρια της ταινίας κατοικεί στη Σκιάθο και όλο το νησί αφυπνίστηκε με την επιτυχία της! Απώτερος σκοπός της ταινίας είναι να δοθεί ένα κοινωνικό μήνυμα προς τους γονείς των ατόμων με ειδικές ικανότητες να ωθήσουν τα παιδιά τους να κάνουν τον αθλητισμό μέρος της ζωής τους , βοηθώντας τους με αυτόν τον τρόπο να κοινωνικοποιηθούν και να βγουν από την απομόνωση που συνήθως ζουν. Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί σε μεγάλα φεστιβάλ αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.


Μια ξεχωριστή έκπληξη, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, θα περιμένει όλους τους παρευρισκόμενους.
Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», με την υποστήριξη του Δήμου Σκιάθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger