Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στη Σκόπελο


Σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώνεις με διεθνή χαρακτήρα θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, ενισχύοντας την θέση του νησιού στον τουριστικό χάρτη. Στο πλαίσιο των σημαντικών διοργανώσεων εγγράφεται αναμφίβολα η Διεθνής Εβδομάδα Βορείου Αιγαίου, που αποτελεί θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια.



















Η παραπάνω διοργάνωση προγραμματίζεται στο διάστημα μεταξύ 4 και 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης-Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου. Ο θεσμός θα «φιλοξενηθεί» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα χωρικά ύδατα του νησιού και αναμένεται με ενδιαφέρον, διότι συγκεντρώνει συμμετοχές από διάφορες χώρες.





















Η ΔΙΕΒΑ, που πραγματοποιούνταν και κατά το παρελθόν στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, συγκέντρωνε πάντα το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η επάνοδός της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Σκόπελο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος του νησιού αλλά και την τόνωση της τοπικής αγοράς, καθώς τα μέλη των πληρωμάτων και οι συνοδοί τους, απολαμβάνουν την φιλοξενία και τις ομορφιές του νησιού, στην διάρκεια της παραμονής τους.


















Σύμφωνα με την εκτίμηση των μελών του ΝΙΚΟΣ, θα υπάρξει αθρόα συμμετοχή, τόσο από την βόρεια, όσο και από την νότια Ελλάδα, διότι η Σκόπελος βρίσκεται σε κομβικό σημείο του εθνικού χάρτη και κατά συνέπεια είναι εύκολα προσβάσιμη για όλους τους ιστιοπλόους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν.















Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά ο Αγώνας Βορείων Σποράδων, το διήμερο 2 και 3 Ιουνίου, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ο Αγώνας Βορείων Σποράδων διοργανώνεται, σημειωτέον, από τον ΙΟΒΑΘ, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης και φιλοξενείται από το νησί της Σκοπέλου, με υποστηρικτές τον ΝΙΚΟΣ, τον Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Όμιλο Σκοπέλου και τον Δήμο Σκοπέλου. Τα μέλη του δραστήριου Ομίλου της Σκοπέλου καταβάλλουν, όπως είναι προφανές, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχυθούν οι δρόμοι ανάπτυξης του νησιού, με φόντο την θάλασσα και τις διαδρομές σε δημιουργικούς δρόμους.














ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger