Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Σήμερα απεργούν σε όλη τη χώρα

  • Κόντρα στις επιδιώξεις των εργοδοτών διεκδικούν ΣΣΕ χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων
  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ενα ακόμα αποφασιστικό βήμα στον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων κάνουν σήμερα με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία τους οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη, υψώνουν τοίχος αντίστασης στην επίθεση των εργοδοτών που θέλουν να τσακίσουν μισθούς και δικαιώματα. Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως.
  • Στην Κέρκυρα, η συγκέντρωση που διοργανώνουν 9 σωματεία του νησιού που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πύλη του Παλαιού Φρουρίου.
  • Στη Λευκάδα, επίσης, απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.
  • Στη Ρόδο, η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 10.30 π.μ., απέναντι από το ξενοδοχείο «Olympic».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου με ανακοίνωσή του στηρίζει τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και καλεί του εργαζόμενους να ξεπεράσουν την τρομοκρατία και μοιρολατρία που καλλιεργεί η εργοδοσία και να συμμετέχουν μαζικά σε αυτή.
  • Εν τω μεταξύ, χτες πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της κλαδικής Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους στον ΟΜΕΔ, με τους δεύτερους να εμμένουν στην πρότασή τους για μειώσεις στους μισθούς κατά 18%.
Συνάντηση στη Ρόδο με πρωτοβουλία εισαγγελέα
Για προκλητική παρέμβαση με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, μια μέρα πριν τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, καταγγέλλει τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, χτες ο Εισαγγελέας με πρωτοβουλία του, όπως υποστήριξε, κάλεσε σε σύσκεψη την Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, προκειμένου, όπως είπε, να βρεθεί λύση ώστε να μην εκτεθεί -λόγω της σημερινής απεργίας- η Ρόδος.
Αυτό γιατί -όπως σημειώνει η ανακοίνωση- «όπως υποστήριξε στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι ξενοδόχοι με τους τουριστικούς πράκτορες υπάρχουν όροι που τα καθιστούν άκυρα σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας».
«Στην ουσία δηλαδή, κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχθούν το γεγονός ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι από την αρχή της τουριστικής περιόδου, σε πολλές περιπτώσεις και από πέρσι. Να αποδεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους, τις καραβιές των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη μαθητεία, τη διογκούμενη ανεργία στον κλάδο, το κομμένο ρεύμα στο σπίτι τους, την αδυναμία να πληρώσουν τα φάρμακα των παιδιών τους και να μην κάνουν και πολύ πολλή φασαρία μην τυχόν και θιγούν τα κέρδη των αφεντικών τους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία.
Η Γραμματεία υπογραμμίζει ότι «η εξέλιξη αυτή πρέπει να πεισμώσει τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού, να μη τσιμπήσουν στο καρότο της αναμονής, ότι τα πράγματα πρόκειται να εξομαλυνθούν αλλά και να μη σκύψουν το κεφάλι στο μαστίγιο της απειλής για καταστολή και απόλυση. Μοναδική απάντηση στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία είναι ένα εργατικό κίνημα ρωμαλέο, ταξικά προσανατολισμένο με γερά ποδάρια στους τόπους δουλειάς. Πρώτη προτεραιότητα των εργαζομένων το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι να στηθούν επιτροπές αγώνα σε κάθε ξενοδοχείο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger