Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. σε Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Κισσό και Ανήλιο


Θανάσης Νάκος: «Με τις προτάσεις μας στηρίζουμε και ενισχύουμε τη Νέα Επιχειρηματικότητα στο χώρο του Τουρισμού.»
Κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους Θανάση Νάκο, Αργύρη Μποτό και Μαρία Καπάνη, επισκέφθηκε χθες την Τσαγκαράδα, το Μούρεσι, τον Κισσό και το Ανήλιο.
Κατά την τοποθέτησή του στους κατοίκους της Τσαγκαράδας ο Θανάσης Νάκος αναφέρθηκε στην κρίση της Ευρωζώνης, που κορυφώνεται με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας. Η εξέλιξη αυτή, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα θέσει σε σοβαρή δοκιμασία ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, γιατί τα κεφάλαια που ενδεχομένως θα χρειαστεί η Ισπανία, θα είναι μεγάλα. «Αν δεν είχε προλάβει η Ελλάδα να κάνει το κούρεμα του χρέους, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το κάνει τώρα. Αυτό όμως δεν το συνειδητοποιούν κάποιοι στη χώρα μας και ενώ η κρίση κορυφώνεται, με την τυχοδιωκτική τους πολιτική, μας ξαναβάζουν στο μάτι του κυκλώνα και μάλιστα σε κατάσταση πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας», σημείωσε.
Ο βουλευτής του νομού μας αναφέρθηκε επίσης στις ευκαιρίες ανάπτυξης που πρέπει η χώρα μας να εκμεταλλευτεί, όπως «η οργανωμένη και στοχευμένη τουριστική πολιτική» και τόνισε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την «επανασύσταση αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού, που θα έχει την κάθετη ευθύνη χάραξης και παρακολούθησης μιας Ενιαίας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής με σαφείς νομοθετικές, αποφασιστικές, εκτελεστικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες».
Στη συνέχεια ο κ. Νάκος, εξειδικεύοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξης για τον Τουρισμό, τόνισε την ανάγκη για «επαναπροσδιορισμό του σύγχρονου ρόλου του ΕΟΤ, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και για ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού». Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, «ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε περισσότερες και ποιοτικότερες θεματικές τουριστικές ομάδες στη χώρα μας. Αυτό θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αξιοποίηση περιοχών που μέχρι τώρα δεν στήριζαν την ανάπτυξή τους στον Τουρισμό». Επιπλέον, αναφέρθηκε στη ανάγκη στήριξης της Νέας Επιχειρηματικότητας στο χώρο του Τουρισμού, με μέτρα που προβλέπονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες Τουρισμού στο 4,5%, η απλούστευση των διαδικασιών, η μείωση των διοικητικών βαρών, η εκπαίδευση στελεχών και η παροχή κινήτρων στους διαμεσολαβητές που μεταφέρουν τον τουριστικό πληθυσμό.
Κλείνοντας, ο κ. Νάκος επεσήμανε πως «όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις με τις οποίες στοχεύουμε στην ενεργοποίηση των δυνάμεων που θα ανατάξουν τον κλάδο και θα συμβάλλουν στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση, καθώς ο τουρισμός διασφαλίζει ευρύτατη διαστρωμάτωση στην κατανομή εισοδήματος και ενισχύει ουσιαστικά την περιφερειακή ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger