Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ενεργειακή αναβάθμιση διδακτηρίου στη Σκόπελο

Την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Γλώσσας θα προτείνει ο Δήμος Σκοπέλου, στο πλαίσιο προγράμματος που απευθύνεται στους δήμους. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στην προχθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου, θα προωθηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις και του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας, τα οποία εντάσσονται σ’ ένα ενιαίο σχολικό συγκρότημα. Σύμφωνα με το ισχύον πληθυσμιακό κριτήριο, στους Δήμους που έχουν κάτω των 10.000 κατοίκων, έχουν οριστεί ως μάξιμουμ ποσό οι 200.000 ευρώ και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καταρτίστηκε η συγκεκριμένη πρόταση.
















Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν δημόσια κτίρια, προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά, με αποκλειστικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας». Στην προκειμένη περίπτωση, το αναλογούν, για τον Δήμο Σκοπέλου, ποσό, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του προαναφερθέντος σχολικού συγκροτήματος και όπως επισημαίνει ο κ. Μιχελής «επιλέξαμε το σχολικό συγκρότημα της Γλώσσας, το οποίο είναι πάρα πολύ παλιό, εκατό περίπου ετών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα καλοριφέρ, τα παράθυρα και τις πόρτες του και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να το εντάξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα». Ιδιαίτερος λόγος έγινε, εξάλλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η στέγη του κτιρίου, η οποία θα επισκευαστεί σύμφωνα με την διαβεβαίωση του Δημάρχου.




















Ποικίλες θέσεις διατυπώθηκαν πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Ραμαντάνης, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα έπρεπε προηγουμένως να έχει λυθεί το πρόβλημα της επάρκειας των κτιρίων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι κατάλληλα ή όχι». Σε ότι αφορά στην γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος «Εξοικονομώ», ο κ. Ραμαντάνης τόνισε ότι «θα έπρεπε η πολιτεία με φορείς του δημοσίου να ελέγξει τα κτίρια και να εκπονήσει τις συγκεκριμένες μελέτες, αντί να καταργούνται έργα από το ήδη πενιχρό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την εφαρμογή του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων».






















Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε εξάλλου, η μελέτη του έργου συντήρησης της εσωτερικής οδοποιΐας του Δήμου Σκοπέλου και η επιλογή του τρόπου κατασκευής του. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ραμαντάνης επεσήμανε ότι το έργο θα έπρεπε να κατασκευαστεί δια αυτεπιστασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα χρήματα καλύτερα και να μπορέσει ο Δήμος να απορροφήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, σε εποχές όπου κυριαρχεί η ανεργία. Παράλληλα, ο ίδιος προσέθεσε ότι «η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει το έργο».
























Ο Δήμαρχος κ. Μιχελής τόνισε από την πλευρά του ότι για την συντομότερη δυνατή εκτέλεση του έργου, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία, εκτιμώντας παράλληλα ότι «σε λιγότερο από ένα μήνα είναι δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου».












ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger