Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Άρθρο 191 Προδιαγραφές για την κατάταξη κατ/τος


Για την κατάταξη κέντρου και κατ/τος σε μια απο τις κατηγορίες που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο πρέπει αυτό να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1] Για την κατηγορία Υπερπολυτελείας και Πολυτελείας
α) Κτίριο σε άριστη κατάσταση απο κάθε άποψη [αποκλείονται τα ξυλόπηκτα παραπήγματα]
β) Αίθουσες ελαιοχρωματισμένες, επαρκείς και ανάλογες με την κίνηση του καταστήματος, πολυτελώς επιπλωμένες και διακοσμημένες
γ) Δάπεδο απο αδιαπότιστο υλικό, το οποίο να διατηρείται σε άριστη κατάσταση
δ) Επαρκή φωτισμό φυσικό και τεχνιτό, αερισμό και θέρμανση
ε) Έπιπλα πολυτελούς κατασκευής, σκεύη και σερβίτσια σε άριστη κατάσταση [για τα Υπερπολυτελή τα επιτραπέζια σκέυη με τον τίτλο του καταστήματος]
στ) Εργαστήριο παρασκευής ειδών [μαγειρείο ή ζαχαροπλαστείο] απολύτως καθαρό που να πληροί τους όρους του Υγειονομικού Κανονισμού
ζ) Αποχωρητήριο και ουρητήριο, εφόσον διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα, προς χρήση της πελατείας σε άριστη κατάσταση, με δάπεδο και τοίχους κατασκευασμένους απο αδιαπότιστο υλικό. Στον ίδιο χώρο πρέπει να υπάρχουν νιπτήρες με σαπούνι και καθαρές πετσέτες, για χρήση των πελατών.
η) Αποχωρητήριο για χρήση του προσωπικού
θ) Εγκατάσταση ζεστού και κρύου νερού [στο εργαστήρι ή μαγειρείο]
ι) Ηλεκτρικά ψυγεία και βιτρίνες, προκειμένου για ζαχαροπλαστείο
ια) Πλήρες σύστημα αποχέτευσης
ιβ) Ιματιοθήκη πελατών και προσωπικού σε ιδιαίτερο χώρο για κάθε μια
ιδ) Τραπεζομάντηλα και πετσέτες, καλής ποιότητας βαμβακερά και απολύτως καθαρά, προκειμένου για εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
ιε) Άμεμπτη και καθαρή εμφάνιση πωλητών, πωλητριών και σερβιτόρων
2] Για την Α' Διακεκριμένη κατηγορία
α) Κτίριο σε καλή κατάσταση απο κάθε άποψη [αποκλείονται τα ξυλόπηκτα παραπήγματα]
β) Αίθουσα ελαιοχρωματισμένη για χρήση των πελατών
γ) Έπιπλα, σκεύη και σερβίτσια αρκετά καλής κατασκευής και κατάστασης
δ) Εργαστήριο παρασκευής ειδών που προσφέτονται στο κατ/μα, σε καλή κατάσταση ελαιοχρωματισμένο, που να αερίζεται καλά και με χώρο επαρκή, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης
ε) Αποχωρητήριο για χρήση της πελατείας που να διατηρείται σε καλή κατάσταση, με σαπούνι και καθαρές πετσέτες [μόνο εφόσον διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα]
στ) Ηλεκτρικό ψυγείο και προκειμένου για ζαχαρτοπλαστεία και γαλακτοπωλεία, και ηλεκτρική βιτρίνα
ζ) Πλήρες σύστημα αποχέτευσης
η) Αρκετά καλή εμφάνιση του εσωτερικού του καταστήματος και των βιτρινών του, γενικά
θ) Επαρκή φωτισμό, φυσικό και τεχνητό
ι) Τραπεζομάντηλά και πετσέτες [προκειμένου για εστιατόριο], καλής ποιότητας βαμβακερά και πολύ καθαρά
ια) Αρκετά καλή εμφάνιση πωλητών και σερβιτόρων
ιβ) Ιματιοθήκη προσωπικού σε ιδιαίτερο χώρο
ιγ) Χωριστό χώρο και εγκαταστάσεις πλύσης σκευών με ζεστό νερό και κρύο νερό
3] Για την Α' κατηγορία
α) Κτίριο σε καλή κατάσταση
β) Αίθουσα καθαρή και ελαιοχρωματισμένη, τουλάχιστον ένα μέτρο απο την επιφάνεια του δαπέδου, για χρήση της πελατείας
γ) Εγκαταστάσεις ζεστού και κρύου νερού [στο εργαστήριο ή μαγειρείο]
δ) Έπιπλα, σκέυη και σερβίτσια, καλής κατασκευής και κατάστασης. Τα τραπεζομάντηλα και οι πετσέτες, προκειμένου για εστιατόρια, πρέπει να είναι βαμβακερά και καθαρά
ε) Εργαστήριο παρασκευής ειδών [μαγειρείο ή ζαχαροπλαστείο] σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τους όρους του Υγειονομικού Κανονισμού
στ) Αποχωρητήριο, για χρήση της πελατείας, το οποίο να διατηρείται σε καλή κατάσταση
ζ) Ψυγείο και προκειμένου για ζαχαροπλαστείο και ηλεκτρική βιτρίνα
η) Πλήρες σύστημα αποχέτευσης
θ) Καλή εμφάνιση του εσωτερικού του κατ/τος και των βιτρίνων του, γενικά
ι) Καλή και καθαρή εμφάνιση πωλητών και σερβιτόρων
ια) Χωριστό χώρο και εγκαταστάσεις πλύσης σκευών σύμφωνα με τους όρους του Υγειονομικού Κανονισμού
ιβ) Ιματιοθήκη προσωπικού
4] Για την Β' κατηγορία
α) Καλή εμφάνιση του εσωτερικού του κατ/τος [υδροχρωματισμός ή ελαιοχρωματισμός]
β) Σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης με ζεστό νερό στο μαγειρείο ή το εργαστήριο, προκειμένου για ζαχαροπλαστείο ή γαλακτοπωλείο
γ) Επαρκή φωτισμό και αερισμό
δ) Έπιπλα, σκεύη και σερβίτσια ανάλογα. Τα τραπεζομάντηλα μπορεί να είναι πλαστικά και οι πετσέτες χάρτινες
ε) Χωριστό χώρο πλύσης σκευών με εγκατάσταση ζεστού νερού
στ) Ψυγείο ή ηλεκτρική βιτρίνα, προκειμένου για ζαχαροπλαστείο
ζ)Αποχωρητήριο, που να διατηρείται σε καλή κατάσταση
η) Δάπεδο καθαρό
5] Για την Γ' κατηγορία
α) Αίθουσα καθαρή και υδροχρωματισμένη
β) Έπιπλα και σκεύη ανάλογα
γ) Επαρκή φωτισμό
δ) Χώρο πλύσης σκευών με εγκατάσταση ζεστού νερού
ε) Δάπεδο το οποίο να διατηρείται σε καλή κατάσταση
στ) Σύστημα αποχέτευσης
ζ) Ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger