Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΠΑΣΟΚ +ΝΔ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑ..ΚΑΜΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Ενδεικτική της επί της ουσίας συμφωνίας της ΝΔ είναι η φράση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά στη χθεσινή συζήτηση ότι «ψηφίζουμε στα βασικά και στα κρίσιμα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου», τα οποία και περιέγραψε: «Ψηφίζουμε κρίσιμα άρθρα γιατί είναι πράγματα που εμείς προτείναμε και γιατί μας ενδιαφέρει να προχωρήσουν.


Ψηφίζουμε το κεφάλαιο για την περιστολή της σπατάλης που συμπίπτει σε πολλά με τη δική μας πρόταση και έπρεπε να γίνει από πέρσι. Επίσης, στις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες θα είμαστε ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, αν οι τελικές αποφάσεις ληφθούν με διαφάνεια και με σεβασμό στην επενδυτική διάσταση. Οχι με μόνο κίνητρο τον εισπρακτικό πανικό».
Αποκαλυπτικός ήταν και σε ό,τι αφορά την οργάνωση της διαδικασίας ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που περιγράφεται στον «εφαρμοστικό νόμο» με τη συγκρότηση ειδικού ταμείου, λέγοντας ότι «την αξιοποίηση της περιουσίας, που υπήρξε δική μας πρόταση, την ψηφίζουμε έτσι και αλλιώς». Για να στηρίξει την προσχηματική αρνητική ψήφο επί της αρχής του νομοσχεδίου, είπε ότι δε θα στηρίξει τις διατάξεις για την επιβολή νέων φόρων, ενώ επιτέθηκε κατά των εργαζομένων κάνοντας λόγο για «κάποιες θρασύτατες συντεχνίες που σήμερα μπλοκάρουν τα πάντα», τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε, «προστάτευε η κυβέρνηση».

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΩΡΑ ....


ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΤΑΜΕΝΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΑΥΤΗ Η ΆΧΡΗΣΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΆΛΛΗΛΗ
ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ SKOPELOSNEWS EMAIL ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εντόπισαν μολυσμένο κρέας από το E-coli
Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-coli O157, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων του Ε.Φ.Ε.Τ. στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.

Καθησυχαστικός ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ., κ. Γιώργος Νυχάς, ανέφερε ότι «το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Οι καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν, γιατί όλο αυτό δείχνει πόσο καλά αντανακλαστικά έχει ο Ε.Φ.Ε.Τ., καθώς κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που έκανε την ανάλυση, εντοπίστηκε η μολυσμένη παρτίδα και ζητήθηκε η άμεση απόσυρσή της».
Οδηγίες προς τους καταναλωτές
Συγκεκριμένα πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

Σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.
Τα συμπτώματα από την μόλυνση από το Ε-coli
Η λοίμωξη από το βακτήριο E- coli μπορεί να προκαλέσει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS).

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

- κοιλιακές κράμπες
- έμετος
- διάρροια (δυσεντερία), που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση
- έντονη κόπωση
- αναιμία
- ουραιμία
- αιμορραγικές τάσεις.

Απαραίτητη είναι η ενημέρωση του κοινού για την καλή υγιεινή προκειμένου να περιοριστεί η  εξάπλωση της νόσου.

Αυτό περιλαμβάνει το σωστό πλύσιμο των χεριών, πριν την κατανάλωση ή την προετοιμασία των γευμάτων, αλλά φυσικά και μετά τις επισκέψεις στο μπάνιο!

Επίσης, απαραίτητο είναι το πολύ καλό και προσεκτικό πλύσιμο των ωμών λαχανικών και φρούτων με τρεχούμενο νερό, πριν σερβιριστούν ή ψηθούν.


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την ανάγκη τηρήσης των απαραίτητων κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια χειρισμού και κατανάλωσης τροφίμων, παραθέτει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

-Την υγιεινή των χεριών κατά τον χειρισμό των τροφίμων, πριν από την κατανάλωση τροφής και μετά από τη χρήση τουαλέτας.

-Το καλό μαγείρεμα των τροφών (θερμοκρασία > 70 βαθμών για περισσότερο από 2 λεπτά).

 -Τον διαχωρισμό ωμών από μαγειρεμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα την προσοχή στον ξεχωριστό χειρισμό των ωμών κρεάτων από ωμά λαχανικά

-Σε περίπτωση που καταναλωτές των παραπάνω προϊόντων εμφανίσουν κλινική συμπτωματολογία γαστρεντερίτιδας συστήνεται η επικοινωνία με γιατρό.
ZOYGLA

ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ !


ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ,Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ
ΤΩΡΑ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΔΙΌΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ....


Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΊΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ,
ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Τα δρομολόγια του «Εξπρές Σκιάθος» το καλοκαίριΑπό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σκιάθος», που ισχύουν από χθες μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως και τα δρομολόγια των ταχύπλοων καταμαράν μέχρι και τις 10 Ιουλίου.


Σύμφωνα με τον πίνακα δρομολογίων του «Εξπρές Σκιάθος», θα αποπλέει από το λιμάνι του Βόλου κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 7,45 το πρωί. Τη Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, το πλοίο να ξαναπιάνει το λιμάνι του Βόλου στις 14.50 και θα αποπλέει ξανά για τα νησιά.

Την Τρίτη, θα έρχεται στο λιμάνι του Βόλου στις 18.40, ενώ την Κυριακή, θα πιάνει και πάλι Βόλο στις 17.00 και θα αποπλέει ξανά για Σκιάθο και Γλώσσα Σκοπέλου.


Όσον αφορά στα ταχύπλοα της Hellenic Seaways, από χθες μέχρι και τις 10 Ιουλίου, θα αποπλέουν κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από το λιμάνι του Βόλου στις 10.30 το πρωί και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 10.05 το πρωί, καθημερινά στη 1 το μεσημέρι και από Δευτέρα ως και Σάββατο, στις 20.00.

«Ροδούλα Ζήση και Κώστας Καρτάλης εγκλημάτισαν σε βάρος του λαού»

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ  ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ

Σκληρή επίθεση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κ. Καρτάλη και Ροδούλα Ζήση εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου.
Η Ν.Ε. καταφέρεται κατά της αστυνομικής βίας και της τρομοκρατίας που υπέστη ο λαός από την κυβέρνηση της χούντας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Μαγνησίας.


«Η κ. Ροδούλα Ζήση και ο κ. Κώστας Καρτάλης είναι οι δύο βουλευτές της Μαγνησίας που εγκλημάτησαν χτες σε βάρος του Ελληνικού λαού.


Είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψουν.


Ευθύνονται για κάθε σπίτι που δεν θα έχει ρεύμα μια και δεν θα μπορεί να πληρώσει τα αστρονομικά ανεβασμένα τιμολόγια της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ.


Έχουν βάλει την υπογραφή τους πίσω από κάθε λουκέτο που δημιουργούν τα φορολογικά χαράτσια και ο θάνατος που θα επέλθει στην εμπορική αγορά.


Η κ. Ρ. Ζήση και ο κ. Κ. Καρτάλης είναι δύο από τους μοιραίους ανθρώπους που οδηγούν τη νεολαία στον αφανισμό της ανεργίας και όλους τους υπόλοιπους στην εξαθλίωση της ακραίας φτώχειας.


Οι ευθύνες που επωμίστηκαν και οι δύο ψηφίζοντας, για να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του λαού της Μαγνησίας αλλά και όλης της Ελλάδας είναι τεράστιες. Με ποιο δικαίωμα με ποια λαϊκή εντολή προχώρησαν στην άθλια ενέργειά τους, ευτελίζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού, κάθε έννοια αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας.

Υπάρχει έστω και μία γραμμή από την αθλιότητα του μεσοπρόθεσμου που είχαν αναφέρει στις προεκλογικές τους τοποθετήσεις ; Αν διαθέτουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια οφείλουν αυτή τη στιγμή να καταθέσουν την παραίτησή τους.

Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, EKT, για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, για την ανατροπή οποιουδήποτε τωρινού ή επίδοξου διαχειριστή αυτής ή παρόμοιας πολιτικής.


Καλούμε τους εργαζόμενους να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής . Διακηρύσσουμε πως :Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε, Δεν φοβόμαστε. Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες μέχρι την ανατροπή».
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ 

Καταγγελίες του ΠΑΜΕ κατά του ΕΚΒ για απεργοσπαστικό μηχανισμό


Σε καταγγελίες κατά του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ότι έπαιξε απεργοσπαστικό ρόλο, στην 48ωρη απεργία των δύο προηγούμενων ημερών, προχώρησαν μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που έκαναν απολογισμό της κινητοποίησης και τόνισαν ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα.


Τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Ρούσσας, Απόστολος Ριζόπουλος, Βασίλης Βλαχάκης και Μαρία Πλαγερά, επισήμαναν ότι η πετυχημένη 48ωρη απεργία, επιβεβαίωσε ότι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναδεικνύεται σε πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων και των πόθων των εργαζομένων, σε αυθεντικό εκφραστή της εργατικής τάξης. Το ΠΑΜΕ έβαλε για άλλη μια φορά τη σφραγίδα του και σε αυτή την απεργιακή μάχη, κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που ουσιαστικά υπονόμευσε την απεργία.


Στο πλευρό του ΠΑΜΕ βρέθηκαν και χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων , το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Παναγροτική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.


«Το ταξικό αγωνιστικό κίνημα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι με οργανωμένο τρόπο ξέρει και μπορεί να διεξάγει τη σύγκρουση με το κεφάλαιο. Έβαλε και βάζει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, κόντρα στις διαθέσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Αν δεν ήταν η καθημερινή ασίγαστη πάλη των ταξικών σωματείων στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις εργατογειτονιές, αν δεν υπήρχε αυτή η δράση, να ασκεί πίεση στις πλειοψηφίες μοχλούς του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, δε θα οργανώνονταν πανεργατικές απεργίες ώστε η εργατική τάξη, τ' άλλα λαϊκά στρώματα να ορθώσουν ανάστημα στη βαρβαρότητα», ανέφερε ο Γιώργος Ρούσσας.


«Είναι καθήκον να απαντήσουμε αποφασιστικά, μαχητικά, να δυναμώσουμε την πάλη μας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε σωματειακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα , υπέρ των ταξικών δυνάμεων σε βάρος των συμβιβασμένων - εργοδοτικών και κυβερνητικών πλειοψηφιών που και σε αυτή τη 48ωρη απεργία αποκαλύφτηκε ακόμα πιο χαρακτηριστικά ο απεργοσπαστικός τους ρόλος», επισημάνθηκε στη συνέντευξη.


Ο Γιώργος Ρούσσας κατήγγειλε ότι η απεργία που έγινε μετά από πίεση του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ, φάνηκε ότι στήθηκε ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός. «Η Διοίκηση του ΕΚΒ δεν έλαβε καμία απόφαση, γιατί δεν είχε συνεδριάσει και στους χώρους δουλειάς δεν ήθελαν να οργανώσουν την απεργία και να την περιφρουρήσουν. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δ,. Κουτσούκος και ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θ. Παπαδημόπουλος, προχθές, συμμετείχαν σε επιτροπή του ΙΚΑ και συνέχισαν τον απεργοσπαστικό τους ρόλο», επισήμανε ο Γ. Ρούσσας.

Συμπλήρωσε δε ότι πολλά σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΒ, άλλαξαν τις αποφάσεις τους και από 48ωρη απεργία έκαναν τετράωρες στάσεις εργασίας, ενώ κάποια σωματεία, με τους συνδικαλιστές, την πρώτη μέρα της απεργίας, περίμεναν να απομακρυνθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για να πάνε για δουλειά.

Στο «κόκκινο» τα χρέη του Δήμου ΣκιάθουΣτους 56 ανέρχονται οι δήμοι, οι οποίοι παρουσιάζουν συνολικό χρέος άνω του 100% των τακτικών τους εσόδων και της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης), σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών.

Βάσει των στοιχείων που έχουν καταχωρηθεί από τους ίδιους τους δήμους στη Βάση Οικονομικών Δεδομένων, μέχρι την 5η Μαΐου, οι δήμοι αυτοί είναι:

* Τήλου
* Φυλής
* Αμαρουσίου
* Περάματος
* Αχαρνών
* Πειραιώς
* Σπάτων-Αρτέμιδος
* Αγιάς
* Δίου-Ολύμπου
* Ρόδου
* Καρδίτσας
* Ασπροπύργου
* Πύλης
* Λυκόβρυσης-Πεύκης
* Μαρκοπούλου - Μεσογαίας
* Βιάννου
* Βύρωνος
* Τροιζηνίας
* Σαλαμίνας
* Κορυδαλλού
* Τρικκαίων
* Κοζάνης
* Σιθωνίας
* Ζωγράφου
* Σύμης
* Μεταμορφώσεως
* Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη
* Αγίας Βαρβάρας
* Κέρκυρας
* Ιστιαίας-Αιδηψού
* Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας
* Αλίμου
* Βέλου-Βόχας
* Κασσάνδρας
* Σερβίων-Βελβεντού
* Κύμης-Αλιβερίου
* Μεγαρέων
* Κισσάμου
* Λαυρεωτικής
* Ήλιδας
* Ωρωπού
* Κεφαλονιάς
* Νέας Προποντίδας
* Σκιάθου
* Ζακύνθου
* Ύδρας
* Κατερίνης
* Ορχομενού
* Περιστερίου
* Καισαριανής
* Ιωαννιτών
* Θερμαϊκού
* Αίγινας
* Ρεθύμνης
* Κρωπίας
* Διρφύων-Μεσσαπίων


Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες από τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη, ο οποίος ζητούσε από την κυβέρνηση να τον ενημερώσει πόσοι δήμοι βρίσκονται στην «πορτοκαλί» ζώνη και πόσοι στην «κόκκινη», που θα υποχρεωθούν να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Με το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι τελεί υπό έκδοση απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για την αξιολόγηση των Δήμων, με τρόπο που θα διαπιστώνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του νόμου, βάσει δεικτών, για την υπαγωγή τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης και θα ρυθμίζει και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

Δουλειά για 5.300 ανέργους στη Θεσσαλία

Δουλειά για 5.300 ανέργους στη Θεσσαλία
Πρωτοβουλία για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, από τα οποία μπορούν να βρουν δουλειά 5.300 άνεργοι στη Θεσσαλία -1.370 θέσεις στη Μαγνησία- αναλαμβάνει η αιρετή Περιφέρεια.
Τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούνται όλοι οι φορείς, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, δηλαδή σωματεία, ιδρύματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις (εξαιρούνται το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το κράτος, οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και νομικά τους πρόσωπα).
Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», οι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα επιχορηγούνται για την απασχόληση των ωφελούμενων που θα απασχολούνται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δικαιούχων. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ και όχι πλέον των 625 ευρώ μηνιαίως.
Η εργασία μετριέται σε ανθρωπομήνες ανά ειδικότητα, έως 5 μήνες σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης για τη Θεσσαλία είναι 17,4 εκατ. ευρώ και κατανέμεται ανά περιφερειακή ενότητα: Μαγνησίας 4.495.312 ευρώ, Λάρισας 5.578.125, Τρικάλων 3.839.062, Καρδίτσας 3.478.125. Η κατανομή των κονδυλίων, σύμφωνα με το υπουργείο, προέκυψε με βάση την απογραφή.
Με βάση τα ποσά ανά ωφελούμενο προκύπτει ότι δύνανται να απασχοληθούν συνολικά 5.300 και συγκεκριμένα 1.370 στη Μαγνησία, 1.700 στη Λάρισα, 1.170 στα Τρίκαλα και 1.060 στην Καρδίτσα.
Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν τοπικό χαρακτήρα και μπορούν ενδεικτικά να περιλαμβάνουν:
-έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση,
-δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές   αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ
-υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λ.π.
-κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
-δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
-δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ενημέρωση όλων των εν δυνάμει Δικαιούχων του προγράμματος αυτού, προκειμένου άμεσα να επεξεργαστούν - συντάξουν το επιχειρησιακό σχέδιό τους και αναλόγως αυτού να συνεργαστούν και συμβληθούν με τον αντίστοιχο δημόσιο φορέα (π.χ. τοπικής εμβέλειας σωματείο κ.λ.π. με τον Δήμο της περιοχής του, περιφερειακής εμβέλειας Επαγγελματική Ένωση με την Περιφέρεια κ.λ.π.).
Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας επεξεργάζεται τα στοιχεία των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, εξετάζει βάσει των αρμοδιοτήτων της πού δύναται να συμμετέχει, προκειμένου να είναι έτοιμη για υποβολή προτάσεων και αυτή ως «συμπράττον φορέας» με εν δυνάμει Δικαιούχους του προγράμματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για τις συκοφαντικές δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη

«Να βγείτε να πείτε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημους τίτλους, ανταρσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο»…. κραύγαζε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή σήμερα για να χρεώσει τις καταστροφές γραφείων βουλευτών των Χανίων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οργής κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Η αρχηγός της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση και ως γνήσια εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών προαλείφεται για υπουργεία σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Δεξιάς και χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στην εκρηκτική είσοδο στο προσκήνιο χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που δεν τηρούν το σαβουάρ βιβρ της καθεστωτικής πολιτικής ορθότητας. Μήπως περιμένει ότι ο λαός θα  ραίνει τους βουλευτές με ροδοπέταλα για την γενναία «εθνική» απόφαση να στηρίξουν τον Παπανδρέου και τους πλούσιους φίλους του στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Τόσο λίγη επικοινωνία με το οργισμένο λαϊκό αίσθημα έχουν;
Η συκοφαντία και η λάσπη κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πέσει στο κενό. Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε αταλάντευτα την εκρηκτική είσοδο των μαζών στο πολιτικό προσκήνιο, όλους αυτούς που αμφισβητούν τους παραδοσιακούς στυλοβάτες του συστήματος που βουλιάζει στη κρίση οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Στα αδιέξοδα τους συστρατεύονται πίσω από την αστυνομική κτηνωδία και στοχοποιούν τη μαχητική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας.Ας ανησυχούν ακόμη περισσότερο διότι η επόμενη μέρα μετά τη εγκληματική ψηφοφορία στη Βουλή υπέρ του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση των αγώνων στους χώρους δουλειάς και στις Πλατείες.Δεν μας σταματάνε ούτε με ΜΑΤ, ούτε με δακρυγόνα, ούτε με τους φασίστες τραμπούκους, ούτε και με τις συκοφαντικές εκστρατείες τους  διαγραφή του χρέους, η αντικαπιταλιστική ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Το ποτάμι της οργής πίσω δεν γυρνά και θα παρασύρει όλους όσους έβαλαν πλάτη και ψήφο στη μεγάλη ληστεία κατά του λαού!

Με άλλα λόγια, όχι μόνο ομολογούσαν ότι στέλνουν στις διαδηλώσεις ασφαλίτες με πολιτικά - οι οποίοι αποτελούν θυλάκους για τη δημιουργία προβοκάτσιας - αλλά έφτασαν και στο έσχατο σημείο ντροπής να συκοφαντούν τους εργάτες και την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, επειδή τους εντοπίζουν!


«Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία... »
Στις 8/9/2002, όπως υπενθύμισε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» έφερνε στο φως το απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με τον τίτλο «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών».
Πρόκειται για το «εγκόλπιο του προβοκάτορα», σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ - των «15» τότε - «νομιμοποιεί» την κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων (σ.σ.: αναλυτικότερα στη σελίδα 8 του σημερινού «Ρ»).
*
Ο χαφιές και ο προβοκάτορας, όπως ορίζεται στο εν λόγω εγκόλπιο, είναι ένα
«άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές»,
το οποίο μάλιστα
«με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!
*
Δύο μέρες αργότερα, ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του «Ρ», ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος - και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος - του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, απάντησε:
«Δεν προτίθεμαι να σχολιάζω έγγραφα αστυνομικών αρχών» (!) και συνέχισε:
«Στο πλαίσιο των "15", λαμβάνονται και κάποιες γενικές αποφάσεις (...). Για τα ειδικά ζητήματα που συνδέονται με τις αστυνομικές αρχές, ρωτήστε τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.»!
*
Αυτές είναι οι ...«απαντήσεις» που έδωσε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, για το εγχειρίδιο δηλαδή κατασκευής χαφιέδων στην Ελλάδα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Χαφιέδες οι οποίοι κατά την τέλεση των «καθηκόντων» τους
(σ.σ.: να επανδρώνουν τους μηχανισμούς «διάβρωσης» και «διείσδυσης», όχι βεβαίως του χώρου του οργανωμένου ή κοινού εγκλήματος, αλλά του λαϊκού κινήματος)
έχουν την άδεια να προβαίνουν ακόμα και στη διάπραξη εγκλημάτων!
*
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε κάτι ακόμα:
Ηταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος ομολόγησε ότι το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του στέλνουν χαφιέδες με πολιτικά στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων.
Με αφορμή τον επ' αυτοφώρω εντοπισμό και την εξουδετέρωση ασφαλίτη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά του 2002 (απ' όπου και η σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η στήλη), ο τότε πρωθυπουργός δήλωσε από βήματος Βουλής:
«Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με διαβεβαίωσε ότι αστυνομικός "συνελήφθη" από τους διαδηλωτές, εδάρη, του πήραν και τα χρήματα, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»!
(Δηλώσεις πρωθυπουργού Σημίτη, Πρακτικά Βουλής, 17/5/2002).
*
Με άλλα λόγια, όχι μόνο ομολογούσαν ότι στέλνουν στις διαδηλώσεις ασφαλίτες με πολιτικά - οι οποίοι αποτελούν θυλάκους για τη δημιουργία προβοκάτσιας - αλλά έφτασαν και στο έσχατο σημείο ντροπής να συκοφαντούν τους εργάτες και την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, επειδή τους εντοπίζουν!


http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/7/2011&id=13602&pageNo=31&directio n=1

KKE: ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΩΞΗ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Και μόνο το γεγονός ότι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν στον Αστέρα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι αρκετό για να εγκαταλείψει τα κόμματά τους κάθε εργαζόμενος που τους ακολουθεί. Η σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα, που έχει το θράσος να εμφανίζεται και ως ανανέωση.

Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα του παρελθόντος αποτελεί ύβρη», αφορά το λαό και....
τους αγώνες του και όχι τη σωρεία των αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι’ αυτή τη βαρβαρότητα ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι, ενώ για τους λαϊκούς αγώνες ντρέπονται. Αυτά είναι τα αστικά κόμματα.

«Κλαίει» και «οδύρεται» η Ροδούλα Ζήση: «είμαι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ»

«Έχω στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε, χωρίς φυσικά περαιτέρω εξηγήσεις, στην ΕΡΑ Βόλου, η αντιπροέδρος της βουλής Ροδούλα Ζήση. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αργά το απόγευμα της Πέμπτης έδινε «οδηγίες» για την διαμαρτυρία… εκατοντάδων ατόμων έξω από τα....
πολιτικά γραφεία του Καρτάλη και το δικό της. Πάντως δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει πιο πολύ η αντιπρόεδρος μιας και τα μεσάνυχτα ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε μπροστά από το πολιτικό γραφείο της που διαδήλωναν ειρηνικά οι πολίτες.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική εναντίον των δύο βουλευτών, τους οποίους χαρακτηρίζει «μοιραίους ανθρώπους» τονίζοντας ότι «εγκλημάτισαν σε βάρος του λαού» με την υπογραφή τους στο μεσοπρόθεσμο.

http://www.kentrinews.gr/

Επιστολή Γιώργου Μαστρογιάννη


Για να μην υπάρχουν διάφορες εντυπώσεις και για να μη κυκλοφορούν διάφορα σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, οφείλω να ξεκαθαρίσω πως ουδέποτε εγώ, τηλεφώνησα στον Μπέο.

Αντίθετα έχω δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από τον προφυλακισμένο πλέον παράγοντα, που στα περισσότερα υπήρξε υβριστικός προς το πρόσωπο μου, όπως επίσης στα πρόσωπα των κ.κ. Καϊμακάμη, Γιδόπουλου και Βαλαχή.

Μάλιστα είχα απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο της πόλης, με σκοπό την κατάθεση μήνυσης για τις συχνές τηλεφωνικές ενοχλήσεις και απειλές που δεχόμουνα, με εμετικό περιεχόμενο.

Σε δύο περιπτώσεις, με την μέθοδο της ανοικτής ακρόασης, κατάφερα να έχω μάρτυρες, συναδέλφους δημοσιογράφους, όταν εργαζόμουν σε εφημερίδα και που άκουσαν το πλούσιο υβρεολόγιο του.

Με τον Μπέο γνωρίστηκα την εποχή που ήρθε στη Νίκη και δημόσια, μέσα από τηλεοπτική εκπομπή, διαχώρισα την θέση μου μαζί του, όταν έκανε γνωστά τα σχέδια που είχε για την συγχώνευση της ομάδας μας.

Αμέσως παραιτήθηκα από υπεύθυνος τύπου της Π.Α.Ε. και δεν είχα καμία επαφή μαζί του, μέχρι που επανήλθε στη πόλη ως ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και από τότε, άρχισε να μου τηλεφωνεί από διάφορα τηλέφωνα  που ανήκουν σε πρόσωπα που σχετίζονται με το περιβάλλον του, λέγοντας μου με διάφορους τρόπους, να σταματήσω να ασχολούμαι με την Νίκη.

Σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές, οι απαντήσεις μου ήταν ξεκάθαρες.

«Δεν έχω να παζαρέψω τίποτα μαζί σου και όσο ζω θα είμαι ενάντια σε όσους επιβουλεύονται το όνομα και την ιστορία της ΝΙΚΗΣ».

Τώρα για τις δύο φορές που βγήκε ο Μπέος στην εκπομπή μου και κάποια αδέρφια το κατακρίνουν, θα πρέπει να γνωρίζουν, πως όσοι έπαιρναν τηλέφωνο και συμμετείχαν στο ραδιόφωνο μας, πάντα τους έβγαζα κατ’ ευθείαν στον αέρα, χωρίς να ζητώ διαπιστευτήρια.

Άλλωστε είναι αρχή μου να δίνω πάντα τον λόγο σε όποιον τον ζητά και ποτέ στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου πορεία κανέναν δεν απέκλεισα, ανεξάρτητα αν μου άρεσε η όχι η άποψη του.

Τέλος η αποχή μου από τις ραδιοφωνικές εκπομπές, έχει να κάνει με προσωπικό θέμα υγείας και ελπίζω σύντομα να επανέλθω, σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια που γίνεται, για να ακούγεται και μέσα από την εκπομπή μου, η φωνή της ΝΙΚΑΡΑΣ μας.

Γιώργος Μαστρογιάννης

Ντροπή! Οι γραφειοκράτες ακύρωσαν στο παρά πέντε διακοπές εκατοντάδων δικαιούχων της Εργατικής Εστίας!

 

- Θα παραιτηθεί κανένας αρμόδιος για αυτή την απίστευτη κατάσταση;
- Οι άνθρωποι αυτοί κάθησαν ώρες σε ουρές για ένα εισιτήριο!
- Τώρα τους λένε: "Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!"
- Οι ημερομηνίες που αλλάζουν

Εκείνοι που χωρίς ίχνος ευαισθησίας ανακοινώνουν στους δικαιούχους οτι δεν θα φύγουν αύριο για διακοπές θα πάρουν κανονικά την άδειά τους.
Εκείνοι που αναστατώνουν την ζωή οικογενειών που ονειρευόταν αυτές τις διακοπές θα φύγουν στην ώρα τους για το καλοκαίρι όπως έχουν προγραμματίσει!

Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους εκατοντάδες ανθρώπους που κάθησαν με τις ώρες και από τα χαράματα σε ουρές για να πάρουν το μαγικό χαρτάκι, γιατί πολύ απλά δεν έχουν χρήματα να πάνε αλλιώς έστω και λίγες μέρες διακοπές.

Που είναι η ευαισθησία για τους μη έχοντες; Την ακούμε πολύ συχνά να βγαίνει από τα χείλη των κυβερνώντων. Που είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας; Που είναι η πάταξη της ατιμωρησίας σε όποιον δεν κάνει καλά την δουλειά του;

Εξήγηση γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν διακοπές υπάρχει. Αλλά ποσώς ενδιαφέρει τους δικαιούχους. Το κακό έχει γίνει!

Η εξήγηση


Oι δικαιούχοι που θα έφευγαν αύριο καλούνται να κάνουν διακοπές τον Σεπτέμβρη εάν βέβαια μπορούν να πάρουν άδεια τότε.
H αναστάτωση είναι τεράστια για εκατοντάδες δικαιούχους του ΟΕΕ οι οποίοι έφτιαχναν βαλίτσες για να ταξιδέψουν αύριο 2 Ιουλίου ή μεθαύριο 3 Ιουλίου.
Στην ίδια μοίρα και εκείνοι που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν 9 και 10 Ιουλίου.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο άργησε να προεγκρίνει την δαπάνη και έτσι οι εκδρομείς ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ότι δε θα κάνουν τώρα διακοπές αλλά τον Σεπτέμβρη.

Φυσικά,  όλοι καταλαβαίνουμε ότι τινάζεται στον αέρα ο προγραμματισμός εκατοντάδων οικογενειών.

Σύμφωνα μετ τον ΟΕΕ οι 7ημερες και 8ημερες διακοπές που θα ξεκινήσαν 2 και 3 Ιουλίου μετατίθενται για τις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και οι εκδρομές που θα ξεκινούσαν στις 9 και 10 Ιουλίου μετατίθενται για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε στο Newsit η πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Βάσω Τσιμπίδα:

"Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που είναι πέρα από τον Οργανισμό, δεν υποκρύπτεται τίποτα πίσω απο αυτό. Αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε τις 2 πρώτες εκδρομές στις ημερομηνίες των δύο τελευταίων του Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα και οι εκδρομές θα πραγματοποιηθουν κανονικά. Είναι τεχνικά θέματα που δυστυχώς είναι πέρα απο τις αποφάσεις του Οργανισμού. Δεν υποκρύπτεται ούτε οικονομικό θέμα, ούτε ακύρωση. Εχουν ξανασυμβεί και στο παρελθόν αυτά."

Και συνεχίζει: "Επρεπε να έχουμε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου. Από τον Οργανισμό τα έγγραφα πήγαν κανονικά πριν ένα μήνα. Κατανοώ την ταλαιπωρία του κόσμου, πλην όμως θα πρέπει να κατανοήσετε και εμάς καθώς το θέμα μας υπερβαίνει. Χθες το μεσημέρι το πληροφορηθήκαμε και αμέσως οι υπάλληλοι του Οργανισμού επικοινωνούν με τους δικαιούχους τηλεφωνικά. Σήμερα πήραμε την κανονική απόφαση απο το Διοικητικό Συμβούλιο για την μετάθεση των εκδρομών, είναι αλλωστε όρος της προκήρυξης αυτό. Όταν υπάρχουν θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό μπορούμε να μεταθέτουμε τις εκδρομές. Δεν είχαμε πιο πριν την ενημέρωση. Το μάθαμε χθες το μεσημέρι. Αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά, έχει γίνει και στο παρελθόν πάρα πολλές φορές. Δεν είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι θέμα χρημάτων. Όλες οι συμβάσεις πηγαίνουν σε προσυμβατικό έλεγχο, είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπολογίζαμε πως μέσα σε ένα μήνα θα είχαμε τελειώσει αλλά δυστυχώς αυτο δεν έγινε. Ζητάμε συγνώμη από τους δικαιούχους αλλά είναι τεχνικά θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό".

Βραδιά κλασσικής μουσικής στην Γλώσσα Σκοπέλου


 


Βραδιά κλασσικής μουσικής
Classical Concert

Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού
με μουσικούς από ΗΠΑ, Ολλανδία, Σουηδία και Ελλάδα

International Festival of Song
With performances by artists from the USA, Holland, Sweden, and Greece

Δημοτικό σχολείο Γλώσσας
The borough school of Glossa

Σάββατο, 9 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ

Saturday, 9th July, 9:00 in the evening


Maria Bertilsson            piano / πιάνο

Crissman Taylor            singer/ τραγούδι
Persephone Abbott        singer/ τραγούδι

Mary Hammann            viola / βιόλα
Maaike Peters             cello / τσέλλο

Είσοδος: 3 ευρώ
Entrance: €3

Ελεύθερη είσοδος σε μαθητές
Free entrance to the pupils

Καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Βόλου τις διαγραφές συνδικαλιστών
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταδικάζει την απόφαση του Σωματείου της ΜΕΤΚΑ να προχωρήσει στη διαγραφή των τριών συναδέλφων Βογιατζή Κώστα, Καλαντζή Βασίλη και Παυλίδη Αλέξη, από τη δύναμη των μελών του!


Θεωρεί πως η απόφαση διασπά την ενότητα των εργαζομένων- προϋπόθεση απαραίτητη για την απόκρουση της αντεργατικής λαίλαπας των τροικανών μέτρων και «μνημονίων» - και λειτουργεί υπέρ των εργοδοτών και των δικών τους στόχων.


Το ΕΚΒ απευθύνει έκκληση για άμεση αναθεώρηση αυτής της απόφασης, ώστε να κλείσουν οι «πληγές» που έχουν ανοίξει στο Σώμα του Σωματείου της ΜΕΤΚΑ και να αποκατασταθεί το καλό εργασιακό κλίμα μέσα στο εργοστάσιο.


Στους εξαιρετικά δύσκολους αυτούς καιρούς, η «πολυτέλεια» των διχασμών, αλλά και η επικινδυνότητα των άστοχων χειρισμών, πρέπει να δώσει τη θέση της στην υπευθυνότητα των λόγων και των συνδικαλιστικών πράξεων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κατευθύνονται οι στόχοι ολωνών.

Άμεσες ενέργειες στο λιμάνι για τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιωνΣύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Άμεσες ενέργειες στο λιμάνι για να βελτιωθεί η υποδοχή των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια και τρόποι για να επωφεληθεί περισσότερο από τις επισκέψεις αυτές ο Βόλος, κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Γ. Πρίγκος, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Ηλ. Τσαμπαρδούκας, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κ. Απ. Παπαδούλης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Τσέλιος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κ. Λεβέντης.


Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τη συνεργασία του Οργανισμού με εταιρεία συμβούλων, οι οποίοι ειδικεύονται στην κρουαζιέρα και τους ενημέρωσε για τις προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών στην πόλη, από τους χιλιάδες επισκέπτες που θα φτάσουν το φετινό καλοκαίρι με τα κρουαζιερόπλοια.


Ανέφερε δε ότι το λιμάνι του Βόλου πλεονεκτεί έναντι άλλων γιατί μπορεί να δεχθεί κρουαζιερόπλοια μέχρι 350 μέτρα.
Στις άμεσες παρεμβάσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη περιλαμβάνονται:
• Η αναβάθμιση του σταθμού με αισθητικές και πρακτικές παρεμβάσεις (κατασκευή στεγάστρου).
• Ειδική ενημερωτική σήμανση στο σημείο της εξόδου των τουριστών.
• Παρουσίαση με χάρτες και ενημερωτικό υλικό των διαδρομών στην πόλη, αλλά και το κόστος των διαδρομών (ταξί, λεωφορεία).
• Τη δημιουργία λεωφορειακής γραμμής), σε συνεργασία με το τοπικό ΚΤΕΛ, από την προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων προς την πόλη και κάποιες σημαντικές διαδρομές (π.χ. Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Η λειτουργία, το αμέσως επόμενο διάστημα, των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών στο σταθμό υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων.


Ο πρόεδρος του ΟΛΒ ανακοίνωσε ακόμη, πως ο Οργανισμός σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς του Βόλου πρόκειται να εκδώσει εκπτωτική κάρτα (Volos port visitor cart), με την οποία οι τουρίστες οι οποίοι φθάνουν δια θαλάσσης στο Βόλο, θα μπορούν να προμηθεύονται, με σημαντική έκπτωση, προϊόντα από συμβεβλημένα καταστήματα.

Παράλληλα στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως πρέπει να σταματήσουν αρνητικά φαινόμενα στην πόλη (π.χ. προβλήματα καθαριότητας), ώστε να δημιουργείται θετική εικόνα στον επισκέπτη.

Προβολή του Βόλου για κρουαζιέρες
Εντωμεταξύ η εταιρεία συμβούλων κρουαζιέρας, η οποία συνεργάζεται με τον ΟΛΒ, έχει προχωρήσει σε μια σειρά επαφές σε διεθνή forum με στόχο την ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως προορισμός κρουαζιέρας.

Η αρχή έγινε από το Μαϊάμι, όπου έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους των τριών κυρίαρχων ομίλων και με στελέχη θυγατρικών τους εταιριών του κλάδου της κρουαζιέρας και η παρουσίαση συνεχίστηκε στο συνέδριο εργασίας της MedCruise στις αρχές Ιουνίου 2011 στον Πειραιά, με επαφές με τα μέλη των εταιρειών: Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Holland America, Pullmantur, MSC, VShips και Louis Cruises.
Ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα του Βόλου τα 4 κορυφαία παγκόσμια περιοδικά του κλάδου και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους εταιριών στο πρόσφατο συνέδριο των Ποσειδωνίων, (POSIDONIA SEA TOURISM FORUM), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Συμφωνήθηκε τέλος, να επισκεφθεί το λιμάνι του Βόλου και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του ως προορισμός κρουαζιέρας ο John Tercek αντιπρόεδρος της Royal Caribbean Cruises Ltd, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τις επενδύσεις του παγκόσμιου ομίλου σε λιμάνια.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΑΞΙΖΕΙ? ΣΚΕΨΟΥ... ΑΞΙΖΕΙ??

BLOG VOLIOTAKI προς ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ

ΡΟΔΟΥΛΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΤΕ, ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΕΙΧΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: "ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΤΟΥΣ".

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΟΜΩΣ, ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑΞΑΝΕ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΛΕΟΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Ή ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ... ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ...!!

ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΡΟΔΟΥΛΑ...!!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΣΚΕΨΟΥ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ, ΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ??

ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΡΕ ΣΥ ΡΟΔΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΣΕΝΑ?? ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ??

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΡΟΔΟΥΛΑ, ΑΞΙΖΕΙ? ΣΚΕΨΟΥ... ΑΞΙΖΕΙ??


Υ.Γ.: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΟΔΟΥΛΑ... ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΗ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ...!! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΡΟΔΟΥΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ...!! ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΡΟΔΟΥΛΑ ΜΑΣ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. ΠΗΡΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ? ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ...!! ΕΑΝ ΟΧΙ... ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ...!!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου