Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Κρίμα κύριε Οικονόμου, κρίμα…


Μαθαίνουμε πως ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κύριος Παντελής Οικονόμου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε πολέμιο του Μνημονίου και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του πολίτη που παραβίαζε συστηματικά, οριζοντίως και καθέτως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έσβησε όλες του τις δηλώσεις και τοποθετήσεις κατά του Μνημονίου.

Αυτό έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της υφυπουργίας που του δόθηκε από τη Μνημονιακή – Τροϊκανή κυβέρνηση του κατοχικού υπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κύριος Παντελής Οικονόμου δέχτηκε την πρόταση που του έγινε και έσβησε μονοκοντυλιά το παρελθόν…! Η καρέκλα που του δόθηκε φαίνεται πως είχε απαιτήσεις…

Εάν δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα στον σέρβερ που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του κυρίου Παντελή Οικονόμου, τότε δυστυχώς ζήσαμε και την σε πρώτο χρόνο μεταβολή ενός πολιτικού χάριν του οφισίου που του δόθηκε!!!

Τι να πούμε; Κρίμα… κύριε Οικονόμου. Είναι μεγάλος αυτό-ευτελισμός να αλλάζετε άρδην τις απόψεις σας για μία καρέκλα! Κυριολεκτικά για μία καρέκλα!!!

Επειδή δεν μπορούμε να σας καταθέσουμε τις διαγραμμένες τοποθετήσεις του κυρίου Παντελή Οικονόμου, σας παραθέτουμε την τοποθέτησή του στην Βουλή που έγινε στις 30 Μαρτίου 2011:

Να βγούμε από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα : γίνεται! (30-3-11)

Το πλήρες κείμενο των θέσεων του Παντελή Οικονόμου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (30 Μαρτίου 2011)

Θα συμφωνήσω με την διαπίστωση της κυρίας Υπουργού ότι η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, διότι δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να αξιολογήσουμε αυτό το Σύμφωνο για το Ευρώ, το προς τα πού προχωράει με αυτό η Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, είναι μια απόπειρα αναβίωσης της ιδέας της ΟΝΕ κουτσουρεμένης. Αυτό είναι το Σύμφωνο για το ευρώ. Λέω ότι είναι μια αναβίωση της ιδέας της ΟΝΕ η οποία είχε εγκαταλειφθεί και είχε γίνει μια έκπτωσή της σε μια ζώνη κοινού νομίσματος. Αλλά είναι μια ΟΝΕ από την ανάποδη και κουτσουρεμένη. Δηλαδή, με άλλη χρονική διαδοχή και κουτσουρεμένη. Πρώτα απ’ όλα δεν προβλέπεται πουθενά σύγκλιση επιπέδων ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα προβλέπεται σύγκλιση πολιτικών οικονομικών. Μόνο. Άρα, δηλαδή, να γίνει δεύτερη φάση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πρώτη, δηλαδή η σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης. Όμως, για να το δούμε και αυτό, διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία εργαλεία για να γίνει, δηλαδή, προβλέπουμε ότι κάποια στιγμή το 2013 θα συγκροτηθεί ένας μηχανισμός, υποτίθεται για να στηρίξει το νόμισμα. Και αυτό είναι κουτσουρεμένο. Ο μηχανισμός αυτός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο και είναι πιο ακριβός από τα πακέτα, τα οποία υπήρχαν μέχρι τώρα. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ναι μεν η Ευρώπη προχωρά με κρίσεις και συμβιβασμούς, αλλά προχωράει προς την ασυναρτησία, διότι αυτό που γίνεται είναι, νομίζω, απόλυτα ασυνάρτητο.

Παρ’ όλα αυτά, εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση καλώς είπε ναι στην ασυναρτησία, διότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να σώσει την Ευρώπη από την ασυναρτησία, αλλά να βγάλει την πατρίδα μας από τα δύσκολα. Το αντίτιμο το οποίο απέσπασε, υπό τις δεδομένες συνθήκες, εγώ το θεωρώ ικανοποιητικό. Το θεωρώ ικανοποιητικό, πριν μπω στο δύσκολο ερώτημα εάν φτάνει. Να το δούμε αυτό. Λοιπόν, εγώ σας λέω ότι με αυτά που αποσπάσαμε, το αποτέλεσμα είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να συντάξουμε και να ψηφίσουμε, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως πάλι δεν βγαίνει λογαριασμός έτσι. Αυτά τα λέω, διότι έχω να προτείνω κάτι να κάνουμε. Εμείς έχουμε πάθει τώρα το εξής: βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δανειακής σύμβασης, που είναι το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο ακούω από διάφορες πλευρές ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η κυβέρνηση το επικαιροποιεί και συμφωνεί με τους δανειστές. Όμως, δεν βγαίνει τίποτα από τα δύο ούτε η επικαιροποίηση, ούτε η αναθεώρηση. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο.

Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα. Εάν μπορούσε να ενταχθεί τώρα να το συζητήσουμε. Το 2012 να το ξανασυζητήσουμε, αλλά το 2013 είναι πλέον δώρον άδωρον. Για να μη σας πω ότι μέχρι το 2013, ακριβώς επειδή η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή αντί για δανειακές διευκολύνσεις, να υπάρξουν κάποιες αόριστες εγγυήσεις και να δούμε ποιοι θα είναι τότε στις κυβερνήσεις κλπ..

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, διότι αυτό είναι το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα θέματα όπου έγινε μεγάλη συζήτηση και για τους οίκους αξιολόγησης και για όλα αυτά. Εγώ έχω να σας πω το εξής: έχω κάνει μια ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών, διότι αυτό είναι θέμα της διεθνούς κοινότητας και δεν μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί το θέμα και ο ΟΗΕ πρέπει να αντιμετωπίσει και να απαγορεύσει τη λειτουργία των μηχανισμών αυτών. Τρεις «παίκτες» έχουν φτιάξει «ένα μαγαζί» και άλλοι τρεις «παίκτες» ένα άλλο και παίζουν οι ίδιοι με βάση τις εκτιμήσεις τις οποίες διαχειρίζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος αυτά που λένε για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει ίσως να το συζητήσουμε, αλλά να επηρεάζουν αυτό που λέγεται αγορά - το οποίο είναι αμφίβολο αν υπάρχει καν αν και αυτό είναι ένα άλλο θέμα -. Νομίζω το Υπουργείο σας κυρία Υπουργέ, όχι εσείς η ίδια, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και κάτι θα πρέπει να γίνει. Δε μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση μόνη της, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σε διεθνές επίπεδο πρωτοβουλία. Κατά τη γνώμη μου στον ΟΗΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής. Επειδή εχθές συζητήσαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τη Λιβύη όπου και εκεί υπάρχουν πάρα πολλά αμφιλεγόμενα σημεία. Βεβαίως, συμφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Βρεττός ότι εμείς δε μπορούμε να συμμετέχουμε αλά καρτ κάπου, διότι άμα συμμετέχουμε, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ξέρετε όμως ότι αξιολογούμεθα και για το βαθμό της συνέπειας και τη προθυμίας μας και θα σας έλεγα ότι διαισθάνομαι με όλα αυτά που βλέπω, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» περισσότερο από ότι μας συμφέρει ως χώρα και ίσως αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε λίγο.


Κωνσταντίνος

άλλαξε ο Μανώλιος

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων

κι έβαλε …τις κότες του αλλιώς!

ΦΩΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Aegina Beach Volley Aegina

Οι κορυφαίοι συνεργάτες της Generali ταξίδεψαν στη Σκόπελο

Ένα μοναδικό τετραήμερο περιπετειών και συγκινήσεων έζησαν οι κορυφαίοι συνεργάτες του agency της Generali στις Σποράδες.
Στους τυχερούς που συμμετείχαν σε ένα ταξίδι επιβράβευσης για τις επιτυχίες τους, δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρωτότυπο ταξίδι μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας.
Οι συνεργάτες της Generali, με έδρα την καταπράσινη Σκόπελο, εξερεύνησαν την εκπληκτική θαλάσσια φύση της περιοχής, με την βοήθεια ενός μικρού στόλου φουσκωτών και σκαφών με συνταξιδιώτες τα δελφίνια και τις φώκιες που έχουν καταφύγιο το Θαλάσσιο Πάρκο των Σποράδων.
Επιδόθηκαν με πάθος ως γνήσιοι πρωταθλητές σε ναυταθλητικούς αγώνες, και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, αξιοποιώντας όλες εκείνες τις αρχές που χαρακτηρίζουν τους ασφαλιστές της Generali, όπως είναι η πίστη στη νίκη, το ομαδικό πνεύμα, η αγωνιστικότητα, η αντοχή, η ακρίβεια, η ευρηματικότητα.
Αποχαιρετώντας την Σκόπελο οι συνεργάτες της Generali έδωσαν ραντεβού για ένα άγριο…σαφάρι στη ζούγκλα της Αφρικής, το προσεχές Φθινόπωρο.

Συλλαλητήριο απ’ το ΠΑΜΕΗ Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση νέου συλλαλητηρίου το Σάββατο 18 Ιούνη στο Βόλο στη Πλ. Πανεπιστημίου στις 11 π.μ., απαιτώντας και αποφασίζοντας 48ωρη απεργία (στις 28 και 29 Ιουνίου) με τη συζήτηση του μνημονίου στη Βουλή.

Ο Θανάσης Νάκος για τον ανασχηματισμό

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όποιον κι αν βάλεις να κάνει το λάθος, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.

Ο κ. Παπανδρέου δεν άλλαξε τίποτε. Ούτε τον εαυτό του, - όπως φάνηκε από τις τελευταίες εξελίξεις - και κυρίως δεν άλλαξε το λάθος που υπηρετεί η πολιτική του. Απέρριψε την εθνική συνεννόηση.


Πέτυχε όμως να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας των εσωκομματικών απαιτήσεων».

ΝΤΡΟΠΗ: ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
  Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί το δράμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Δανίας. Αυτοί οι μεγάλοι ανθρωπιστές, που πάνω από όλα βάζουν το δίκιο των λαών και μοχθούν για το καλό της ανθρωπότητας, δε μπορούν πια να συνεχίσουν το «θεάρεστο έργο τους». Με ιδιαίτερη θλίψη η Πολεμική Αεροπορία της Δανίας ανακοίνωσε αδυναμία συνέχισης των αεροπορικών βομβαρδισμών στην Λιβύη, γιατί παρουσιάστηκε έλλειψη πυρομαχικών. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Politiken η Πολεμική Αεροπορία της Δανίας δεν έχει άλλες βόμβες να χρησιμοποιήσει στους βομβαρδισμούς της Λιβύης καθότι τα μαχητικά της που συμμετέχουν σε αυτές τις αποστολές έχουν χρησιμοποιήσει το απόθεμα των βομβών που υπήρχε. Τι κρίμα! Ο Καντάφι θα παραμείνει ζωντανός, οι υποδομές της χώρας δε θα δεχτούν τα πλήγματα των πολεμικών αεροσκαφών της Δανίας, ενώ «παράπλευρες απώλειες» θα συνεχίσουν να προκαλούν μόνο τα υπόλοιπα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Για να μην μείνουν όμως έξω από τη γιγάντια αυτή «ανθρωπιστική προσφορά» προς το λαό της Λιβύης, η κυβέρνηση της Δανίας έριξε τα μούτρα της και παρακάλεσε την Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας να την συνδράμει με βόμβες. Δεν είμαστε όμως αγνώμονες. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ως τώρα προσφορά της Δανίας.Υπενθυμίζουμε ότι η Αεροπορία της Δανίας συμμετέχει στους βομβαρδισμούς στην Λιβύη από τις 20 Μαρτίου με 6 μαχητικά F-16 που έχουν πραγματοποιήσει 274 εξόδους και έχουν ρίξει 494 βόμβες ακριβείας. ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 Diktiospartakos.blogspot.com diktiospartakos.blogspot.com/

Κώστας Βεργόπουλος Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ : Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο.

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

«Αμφότερα τα κόμματα έχουν χειρισθεί το ζήτημα με ασυγχώρητη ελαφρότητα. Έχουν αμφότερα προετοιμάσει το έδαφος από χρόνια και έχουν συμβάλει στην παράδοση του λαού και της χώρας σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας». Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων ο συγγραφέας και ...
πανεπιστημιακός Κώστας Βεργόπουλος.


Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόννη. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Doctorat d' Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο Κώστας Βεργόπουλος διδάσκει Πολιτική Οικονομία στο Παρίσι και σε πανεπιστήμια της Βορείου και της Νοτίου Αμερικής. Είναι οικονομικός εμπειρογνώμων διεθνών οργανισμών. Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.

Η συνέντευξη

Κύριε Βεργόπουλε με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μπορούμε να μιλάμε για μια συντονισμένη επίθεση, με έντονα και τα τρομοκρατικά στοιχεία του καπιταλιστικού συστήματος; Εκτιμάτε πώς πρώτος στόχος ήταν η Ελλάδα, ή η Νότια Ευρώπη και πως θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες;

«Εκτιμώ πως η Ελλάδα χρησιμοποιείται πράγματι ως πειραματόζωο και ακολουθούν οι άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως και οι υπόλοιπες της ευρωζώνης. Το ζήτημα είναι σε ποιο ακριβώς πείραμα η χώρα μας χρησιμεύει ως πειραματόζωο. Σήμερα, η ευρωζώνη έχει το υψηλότερο δείκτη δημοσίου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Το πρόβλημα δεν είναι το χρέος καθαυτό, αλλά το τι χρήση γίνεται αυτού του γεγονότος. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, έχει εξαπολυθεί κύμα λιτότητας δημοσίων δαπανών, μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Με ορίζοντα παντού τις ιδιωτικοποιήσεις και την ασυδοσία των αγορών, δηλαδή προς κατεύθυνση απολύτως αντίθετη από αυτήν που είχε διαφανεί το 2008, όταν η διεθνής κρίση ξεκινούσε. Οι χρεοκοπημένες τράπεζες του 2008, αφού διασώθηκαν με χρήμα του δημοσίου και των φορολογουμένων, επιβάλλουν σήμερα τον κανόνα της ασυδοσίας τους που ήταν η αιτία της κρίσης του 2008. Το πριόνισμα της εσωτερικής αγοράς με φιλοδοξία τις εξαγωγές στην ουσία αποσκοπεί στην συμπίεση της εργασίας και την αποσάρθρωση του κοινωνικού κράτους, όμως αυτό δεν είναι βιώσιμο και βρίσκεται ήδη υπό κατάρρευση. Η εγχείρηση επιτυγχάνει, αλλά ο ασθενής απεβίωσε στους ουρανούς και σήμερα επιστρέφει στις πλατείες. Ως γνωστόν, από κάθε πείραμα συνάγεται και κάποιο πόρισμα».

Μπορείτε να αναφερθείτε στα χαρακτηριστικά αυτής της νέας πραγματικότητας; Θα ενταθούν αυτές οι καταστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα;

«Με την γενίκευση των πολιτικών λιτότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα εθνικά εισοδήματα επιβραδύνονται, ενώ τα χρέη επιβαρύνονται ως ποσοστά των εισοδημάτων. Συνεπώς, το όλο πείραμα εγγράφεται σε ορίζοντα αυξανόμενης δυσπραγίας και τελικής κατάρρευσης, που έχει ως συνέπεια το απόλυτο έλλειμμα ορατότητας για τις κοινωνίες και ειδικότερα για τους νέους. Κανείς πλέον δεν ομιλεί για το μέλλον, αλλά αποκλειστικά και μόνον για το πως θα εξυπηρετηθεί το παρελθόν που είναι παρόν μέσω του χρέους. Για τους σημερινούς νέους, το δίλημμα είναι πλέον «η ζωή ή το χρέος;»

Την απάντηση σε αυτό την δίνουν οι κινητοποιήσεις στις πλατείες που προσελκύουν όλο και περισσότερους νέους, μακρυά απο το σύνολο των πολιτικών κομμάτων. Οι κινητοποιήσεις δεν είναι πολιτικού ούτε κομματικού χαρακτήρα, αλλά βιοτικού. Καταγράφουν αύξουσα βιοτική δυσανεξία της κοινωνίας απέναντι στις συνταγές που εφαρμόζουν οι πολιτικοί, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Εφόσον οι συνταγές γίνονται σκληρότερες, η δυσανεξία της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων θα ογκώνεται, μέχρι την πλήρη απεξάρτηση από αυτές. Όσο σκληρότερες είναι οι συνταγές, τόσο πιο ριζική θα είναι η τελική απεξάρτηση».

Η χώρα μας έχει εισέλθει στο τούνελ του μνημονίου, όπου κατά πολλούς δεν έχει πισωγύρισμα... Ποια η ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας για αυτή την κατάντια;

«Αμφότερα τα κόμματα έχουν χειρισθεί το ζήτημα με ασυγχώρητη ελαφρότητα. Έχουν αμφότερα προετοιμάσει το έδαφος από χρόνια και έχουν συμβάλει στην παράδοση του λαού και της χώρας σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας. Όσον αφορά στο χρέος, τα δύο τρίτα προήλθαν από το ΠΑΣΟΚ και το ένα τρίτο από την ΝΔ. Όμως, δεν πρόκειται μόνον για το χρέος, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αυτό αντιμετωπίσθηκε τόσο έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσο και έναντι του ελληνικού λαού. Οι συνθήκες θυμίζουν έντονα και ανεξίτηλα κλίμα εθνικής και κοινωνικής καταστροφής».

Κατά πόσο σύμφωνα με τη δική σας άποψη η Ελλάδα μπορεί να είναι ελεύθερη μετά από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις;

«Μέσα στο ισχύον πλαίσιο, η Ελλάδα δεν μπορεί να θεωρηθεί ελεύθερη. Όμως, το πλαίσιο αυτό δεν είναι μοιραίο, αλλά μπορεί να μεταβληθεί με διαφορετική πολιτική, που να στηρίζεται στην κοινωνία και όχι να εξαπολύει πόλεμο εναντίον της. Ποτέ άλλοτε ο ελληνικός λαός και η χώρα μας δεν έχουν τόσο ελεηνολογηθεί από την ίδια την κυβέρνησή τους».

Η Αριστερά πού βρίσκεται μπροστά σε όλες αυτά τα γεγονότα; Μήπως έχει χάσει το τρένο των εξελίξεων; Και οι γεμάτες πλατείες αυθόρμητων πολιτών; Πιστεύετε πώς θα γεμίσουν κι αυτές των πλούσιων και προηγμένων βιομηχανικά χωρών;

«Η Αριστερά βρίσκεται πράγματι εκτός φάσης. Έχει κατορθώσει να περιθωριοποιηθεί και να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε λέξη σε όσα συμβαίνουν. Ό,τι και να λέει, είτε είναι προϊόν διαλόγου με τα δόγματα και έμμονες ιδέες της είτε αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από τους νέους, που γνωρίζουν είτε το βεβαρυμμένο παρελθόν της είτε τα βαρίδια που μέχρι σήμερα σύρει στα πόδια της από δουλείες που δεν ενδιαφέρουν καθόλου, μα καθόλου, την εποχή μας».

http://www.greekamericannewsagency.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_6605.html 

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Βόλου διοργανώνει τις ακόλουθες εμπορικές αποστολές στην Ιταλία:


·         Αποστολή στη Μπέργκαμο 1-4/09/2011 στην Αγροτική Έκθεση SantAlessandro
Τομείς: γεωργία, ανθοκομία, ζωοτεχνία, ιππασία.
Προϊόντα: γεωργικά μηχανήματα, μηχανές για τον κήπο, γεωργικός εξοπλισμός

·         Αποστολή στο Μιλάνο 08-11/09/2011 στην έκθεση διακόσμησης ABITA MI & MACEF www.abitami.net & www.macef.it

·         Αποστολή στο Μιλάνο 08-11/09/2011 στην έκθεση αξεσουάρ BIJOUX www.macef.it/bijoux 

·         Αποστολή στην Ρώμη 13-17/09/2011 στην έκθεση Αιολικής Ενέργειας www.zeroemissionrome.eu    

·         Αποστολή στο Μιλάνο στις 18-22/09/2011 στην έκθεση υποδημάτων MICAM HOEVENT www.micamonline.com   

·         Αποστολή στο Μιλάνο στις 22-25/09/2011 στην έκθεση γυναικείας ένδυσης MI MILANO PRET A PORTER www.mimilanopretaporter.it   

Οκτώβριος:
·         Αποστολή στο Μιλάνο στις 20-23/10/2011 στην έκθεση γάμου FORWEDDING www.spossa2011.it

Μαθήματα Ιταλικών Εμπορικών Διαλόγων:

Σας ενημερώνουμε ότι, για την διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, λειτουγούν στο Ελληνο-Ιταλικό
Επιμελητήριο τμήματα εκμάθησης ιταλικών εμπορικών διαλόγων αποκλειστικά για τα μέλη μας.

Πώς η Ελλάδα έφτασε στην ανομολόγητη πτώχευση;; Ποιοι οδήγησαν τη χώρα στην τραγική ... Αποτελούν μέρος αυτής, κατ' εικόνα και ομοίωσή της. ...

-ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ! -ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ  ΚΑΝΕΝΟΣ! ...
Τώρα τα διαλύσατε ΟΛΑ....

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ! Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!

Το δίκιο είναι με το μέρος μας, η νίκη είναι κοντά! Ήμασταν χιλιάδες και χιλιάδες. Γεμίσαμε τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα. Μετά από 22 μέρες στις πλατείες, το μήνυμα της αντίστασης στη νέα βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, η ΕΕ και το ΔΝΤ, και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους, ακούστηκε ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο αποφασιστικό. Ενώθηκε με τη φωνή των χιλιάδων απεργών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, ενάντια στον εργαζόμενο-δούλο που ονειρεύονται οι δυνάμεις του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου. Οι φωνές και τα συνθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη τη χώρα ενάντια στο Μνημόνιο και το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» κάλυψαν τα ιδεολογήματα των υποστηριχτών της υποδούλωσής μας και τις κραυγές των επίδοξων «σωτήρων» μας που, κραδαίνοντας το φόβητρο της χρεοκοπίας, ζητούν κι άλλες αιματηρές θυσίες από το λαό και την εργατική τάξη αυτής της χώρας. Αντέξαμε τους τόνους των χημικών, το όργιο της βίας και της καταστολής. Μετατρέψαμε το σκηνικό τρόμου που θέλησαν να επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, σε πνοή αντίστασης και ελπίδας. Υποχωρήσαμε πολλές φορές, αλλά ανασυγκροτηθήκαμε άλλες τόσες. Γιατί το μέλλον μας δεν βρίσκεται στην υποχώρηση και στο σκύψιμο του κεφαλιού. Το μέλλον και η ελπίδα μας βρίσκονται στη μαζική αντίσταση, στη σύγκρουση με τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς του συστήματος αυτού. Είδαμε τις μάσκες τους να πέφτουν. Εκεί που μας «χαϊδολογούσαν» και μας «συμμερίζονταν», τους είδαμε να μας επιτίθενται με λύσσα, με πρόσχημα ή χωρίς. Γιατί η «συναίνεση» που διαφάνηκε να δρομολογείται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πριν απ’ όλα προϋποθέτει την καταστολή κάθε λαϊκού αγώνα, κάθε εργατικής διεκδίκησης. Γιατί οι διάφορες παραλλαγές κυβερνητικής συνεργασίας, οι ανασχηματισμοί, τα δημοψηφίσματα και οι κάθε λογής μανούβρες που προωθούνται έχουν ως ραχοκοκαλιά τους την προώθηση της ίδιας και χειρότερης πολιτικής. Αυτής που οδήγησε το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, αυτής που έκανε την οργή μας να ξεχειλίσει. Να συνεχίσουμε να κάνουμε την οργή μας δράση. Δράση πολιτική, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής. Να μην αποδεχτούμε κανένα σενάριο εκτόνωσης της οργής μας. Να μην αποδεχτούμε τα νέα φτιασιδώματα που θα σκαρφιστούν για να μας ξεγελάσουν. Να μην μας ξεγελάσουν τα νέα τους προσωπεία (με παλιά ή νέα πρόσωπα). Να μην τους επιτρέψουμε να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία τους έφεραν οι αγώνες μας, αλλά να την κάνουμε ακόμη δυσκολότερη. Να γυρίσουμε την πλάτη στα διάφορα πολιτικά δεκανίκια τους που θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα μας. Δεν θα δεχτούμε τίποτε λιγότερο από την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων του «μεσοπρόθεσμου» και του Μνημονίου. Και βρισκόμαστε ήδη πολύ κοντά σε μια νίκη. Που θα μας επιτρέψει να πάμε ακόμη παραπέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να επιμείνουμε. Αγωνιστικά και αποφασιστικά. Με απεργίες και διαδηλώσεις. Με την καθημερινή μαζική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό! 16/6/2011 Χώρος «Αριστερά στην πλατεία»
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1306919 

Τέρμα τα νάιλον στα καταστήματα

  Τέρμα τα νάιλον στα   καταστήματα
Περιθώριο έξι μηνών δίνει ο Δήμος Βόλου στους καταστηματάρχες προκειμένου να προσαρμοστούν με τις προϋποθέσεις, τις προδιαγραφές και τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Κανονιστικής Απόφασης για τους κοινόχρηστους χώρους, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Δήμο Βόλου, καθώς όπως είπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσαν χθες ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Πολεοδομίας, κ.κ. Π. Σκοτινιώτης και Ν. Μόσχος αντίστοιχα, η απόφαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012. Πήραμε αυτή την απόφαση, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος σε όλους τους επαγγελματίες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε από το νέο χρόνο η νέα κανονιστική να μην είναι κενό γράμμα, αλλά να εφαρμοστεί στην πράξη και αφού προηγουμένως γίνει και η αναγκαία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ανάμεσα στις προτάσεις που έχει συντάξει η αρμόδια Ομάδα Εργασίας του Δήμου προτείνονται εκτός των άλλων:
- Να φύγουν όλα τα νάιλον όχι μόνον από την παραλία, αλλά και από τις γειτονιές. Είναι μία φτηνή κατασκευή, είπε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της πόλης.
- Διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού τους παραδοσιακούς οικισμούς. Γι΄ αυτό στις περιοχές αυτές, είπε ο κ. Μόσχος, οι ρυθμίσεις είναι πιο αυστηρές.
- Για να είναι εφικτός ο έλεγχος από τη Δημοτική Αστυνομία θα γίνεται εφεξής διαγράμμιση του χώρου οριοθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων.
- Πιστή εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης του πρώην Δήμου Βόλου που ισχύει για τα καταστήματα της παραλίας από το 2008. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κανονιστική απόφαση απαγορεύεται κάθε πακτωμένη ή μόνιμη κατασκευή. Επιτρέπονται ειδικές κινητές κατασκευές από ξύλο και γυαλί.
 
 
Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ
 
 
Α. Το Κέντρο της πόλης του Βόλου
1. Το τμήμα αυτό περικλείεται από τις οδούς Παπαδιαμάντη – Ξενοφώντος – 28ης Οκτωβρίου – Μεταμορφώσεως – Αν. Γαζή – Φιλελλήνων.
Στα πεζοδρόμια των οδών της περιοχής αυτής απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα
Εξαιρείται η οδός Αργοναυτών.
 
2. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η ανάπτυξη μίας σειράς τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Γαλλίας, μεταξύ Ελευθ. Βενιζέλου και Αντωνοπούλου (πεζοδρόμιο Πλατείας Ελευθερίας). Απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους διαδρόμους της πλατείας.  
 
3.   Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κάθετους της Ερμού πεζοδρόμους (εκτός Αγ. Νικολάου από Ερμού έως 28ης Οκτωβρίου) άνω των 7,50 μ.,  ως εξής:
α) Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται στο χώρο που εκτείνεται, σε εύρος δύο (2) μέτρων εκατέρωθεν του άξονα της οδού. Η ακριβής διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων θα καθορίζεται από την αρμόδια για την χορήγηση της άδειας υπηρεσία για να διασφαλίζεται πρωτίστως η ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. 
β) Στις παρακάτω περιπτώσεις η λύση θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση και θα εξετάζεται από την Δημοτική Αστυνομία και την αρμόδια υπηρεσία:
[1] Καταστήματα που βρίσκονται εκατέρωθεν του άξονα: η επιφάνεια κατάληψης θα περιορίζεται αμφίπλευρα έτσι ώστε να μένει ελεύθερος διάδρομος πλάτους τουλάχιστον 3,00 μέτρων για την κίνηση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
[2] Καταστήματα που βρίσκονται σε πεζόδρομους πλάτους μικρότερου των 7,50 μέτρων και ως 3,50 μ. στους οποίους δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των όρων της παραπάνω παραγράφου (α).
γ) Στην περίπτωση πεζοδρόμων πλάτους μικρότερου των 3,50 μέτρων επιτρέπεται η ανάπτυξη μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση ότι το εναπομένον ελεύθερο πλάτος για την κίνηση των πεζών θα είναι τουλάχιστον 1,50 μέτρα.  
 
 
4. Στον πεζόδρομο Ερμού απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα.
Κατ’ εξαίρεση να επιτρέπεται:
α) Για το τμήμα της οδού Ερμού, που περιλαμβάνεται μεταξύ του νότιου και βόρειου κλάδου της οδού Αγ. Νικολάου, επιτρέπεται μόνο μία (1) σειρά τραπεζοκαθισμάτων σε επαφή με την οικοδομική γραμμή της νότιας πλευράς της οδού Ερμού.
β)  Η ανάπτυξη μιας ή δύο σειρών τραπεζοκαθισμάτων προς την πλευρά του περιβόλου του ναού στο τμήμα από Αγίου Νικολάου (νότιος κλάδος) έως Γκλαβάνη.
γ) Στο τμήμα από Γκλαβάνη έως Ογλ να επιτρέπεται η τοποθέτηση στις προσόψεις των καταστημάτων εκατέρωθεν μία ή δύο σειρών τραπεζοκαθισμάτων ή σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής όπως κρίνει αρμοδίως η υπηρεσία. Ο διάδρομος προσπέλασης των πολιτών να είναι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 3,00 μέτρων.
δ) Στο τμήμα από Αθ. Διάκου έως Ξενοφώντος
Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της Ερμού με τις προϋποθέσεις της παραγράφου γ.
 
5. Παράλληλοι πεζόδρομοι της οδού Ερμού
Επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους παράλληλους της Ερμού πεζόδρομους (Δ. Κονταράτου - Τ. Οικονομάκη κ.λ.π.) σε μία σειρά έμπροσθεν του καταστήματος ή με τοποθέτηση μίας ή δύο σειρών στο μέσον του πεζόδρομου-όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες- μετά από οριοθέτηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
 
Β. Οδός Αργοναυτών
α)         Στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών και προς την οικοδομική γραμμή, επιτρέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση εξασφάλισης διαδρόμου πλάτους τουλάχιστον 2,50 μέτρων σε επαφή με το κατάστημα, για την ελεύθερη κίνηση των πεζών. Επίσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο τμήμα της οδού Μπόρελ μεταξύ Ιάσονος και Αργοναυτών και της οδού Φιλελλήνων από Ιάσονος μέχρι της οδού Δημητριάδος τηρουμένων των προαναφερόμενων όρων ανάπτυξής τους.
β) Κατ’ εξαίρεση στον πεζοδρόμιο προ του «Αχιλλείου», η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα επιτρέπεται πέραν των 4,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, ενώ δεν θα επιτρέπεται να εγκατασταθούν τέντες, ώστε να παραμείνει ορατή η διατηρητέα όψη του κτηρίου.
γ)         Τα στέγαστρα των καταστημάτων (πλην του «Αχιλλείου») θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ξύλινο σκελετό καλής ποιότητας, μονοκλινούς επίπεδης οροφής, περασμένα με λάδι (χωρίς βερνίκι ή χρώμα). Η επικάλυψη των στεγάστρων θα γίνονται με τέντα επίσης επίπεδη μονοκλινής από πανί μονόχρωμο και στις δύο επιφάνειες άνευ σχεδίων, χρώματος ανοικτού λευκού ή μπεζ αποκλειστικά. Το ελάχιστο καθαρό ύψος των στεγάστρων θα είναι 2,2 μ. ενώ το πλάτος τους θα καλύπτει το χώρο από την πρόσοψη των καταστημάτων μέχρι την άκρη του πεζοδρομίου. Στις θέσεις των δένδρων αφήνεται υποχρεωτικά ελεύθερος χώρος πέριξ αυτών κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Η απόσταση αυτή υπολογίζεται από την επιφάνεια του κορμού του κάθε δένδρου.
δ) Επιτρέπεται μεταξύ των καταστημάτων τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών αποτελούμενα στο κάτω τμήμα από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο ύψους ως 60 εκ. και άνωθεν αυτών τοποθετείται κρύσταλλο securit στερεωμένο σε πλαίσια 8 Χ 8 ύψους 1 μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο ώστε το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να μην υπερβαίνει το ύψος του 1,80 μ.
ε) Οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων οριοθετούνται με την τοποθέτηση των σταθερών διαχωριστικών ύψους 60 εκ. ώστε να διασφαλίζονται οι χώροι διέλευσης των πεζών τόσο στους διαδρόμους των 2,5 μέτρων όπως και επίσης των κάθετων πεζόδρομων της παραλίας καθώς και στις εισόδους των οικοδομών.
στ) Επιτρέπονται κινητά θερμαντικά συστήματα, μέγιστων διαστάσεων βάσης εκάστου 0,50*0,50μ. εφόσον πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Απαγορεύονται οι σταθερές εγκαταστάσεις ψύξης – θέρμανσης καθώς και οι κινητές με διαστάσεις βάσεις μεγαλύτερες από 0,50 μ.*0,50 μ.
ζ) Οι ανωτέρω κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους θεωρούνται Δημοτικό έργο κατασκευασμένο με δαπάνες των ιδιωτών.
η)   Στην παραλία του Βόλου απαγορεύεται η ανάπτυξη πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων.           
Οι κατασκευές αυτές θα επιτρέπονται μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΑΕ και της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, αφού εξεταστεί ο σχετικός φάκελος που θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους. Σε περίπτωση καταστρατήγησης των όρων και των προϋποθέσεων που τίθεται με την παρούσα, θα ανακαλείται η άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου. Επίσης ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα πρέπει να άρει εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση της ανάκλησης, κάθε κατασκευή ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνει δια των υπηρεσιών του ο Δήμος, καταλογίζοντας σε αυτόν όλες τις σχετικές δαπάνες και έξοδα.
Οι ανωτέρω προδιαγραφές θα ισχύουν ωσότου προκύψει ένα υπόδειγμα κατασκευής που θα ακολουθούν όλοι υποχρεωτικά, μετά από σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.
η) Στους κάθετους της οδού Αργοναυτών πεζοδρόμους (Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Ογλ, Γαμβέτα, Σπυρίδη και Αντωνοπούλου) και μέχρι την οδό Ιάσονος, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζοδρόμου στους χώρους που διαμορφώνονται μεταξύ των κατασκευασμένων μονίμων παρτεριών.
Οι χώροι που παραχωρούνται για τραπεζοκαθίσματα να οριοθετούνται κατά περίπτωση για να παραμείνει ελεύθερος διάδρομος 3,00 μέτρων για τη διέλευση πεζών και τροχοφόρων.
Οι υποβαλλόμενες μελέτες να προσαρμόζονται σύμφωνα με τα υπόλοιπα καταστήματα στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.  (Σημείωση:   Στο αυριανό   φύλλο θα δημοσιευτούν οι προτάσεις   της Κανονιστικής Απόφασης    για τις   υπόλοιπες   περιοχές του Βόλου, όπως και τις υπόλοιπες  Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου).  

Δεν ασχολούμαι;;;

Γράφτηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες στο blog αναφορικά με τους αγανακτισμένους. Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τα 2α βιολιά και τους κομπάρσους και να γράψουμε την άποψη μας.

Για να πω την αλήθεια είναι από τις φορές που είμαι πολύ μπερδεμένος όμως και δεν έχω ακόμα ξεκάθαρη ιδία άποψη.. Λόγω εξεταστικής δεν μπορώ να βουτήξω στη θάλασσα για να ξελαμπικάρει το μυαλό μου από τη ζέστη της πόλης, μπορώ όμως να κάνω μια βουτιά στο συλλογικό ασυνείδητο και να ξεφύγω από το βρασμό που προκαλεί η ρευστότητα της τωρινής κατάστασης, δροσίζοντας το κεφάλι μου με σκόρπιες σκέψεις διαφορετικών ανθρώπων.

Μιλούσα με έναν ξαδερφό μου αστυνομικό και μου εξηγούσε ότι οι μετανάστες είναι το μεγάλο μας πρόβλημα ξάδερφε. Τους βλέπω κάθε μέρα να κλέβουν, να βιάζουν, να σκοτώνουν. Δεν ξέρω τι μου λες εσύ. Μπορεί κι εμείς να κάναμε εγκλήματα στην Αμερική όντας μετανάστες, αλλά αυτοί οι δικοί μας είναι Μουσουλμάνοι, τους λέει το Κοράνι να σφάζουν για να βρουν την ευτυχία..
Με λένε Γιάννη, είμαι 19 , φοιτητής και γραμμένος στην ΚΝΕ. Νιώθω να πνίγομαι, το κεφάλαιο μας καταπιέζει, μας λοβοτομεί για να μας κάνει υποχείριά του, να μας ξεζουμίσει να μας πετάξει.. Μια μεγάλη συνωμοσία ενάντια στο λαό. Το προλεταριάτο πρέπει να αντισταθεί, χρειάζεται πάλη για να πετύχουμε τη λαϊκή κυριαρχία. Κι όσα λέει η Σμαράγδα είναι προπαγάνδα, την είδαμε και όταν κατέβαινε σε πορείες με τη ΓΕΣΕΕ!!
Είμαι η Σμαράγδα, 22 αριστερή εακκίτισσα. Χαίρομαι που μέσω των αγανακτισμένων προάγεται ένα κίνημα αμεσοδημοκρατίας όμως δεν ξέρω αν μπορεί να νοηθεί αναίμακτη επανάσταση. Πόσο μάλλον με συμμετέχοντες το παρωχημένο ΚΚΕ και ένα σωρό βολεμένους αποκυήματα της πελατειακής σχέσης που προωθεί τόσα χρόνια η εκάστοτε κυβέρνηση. Λείπει η μορφή του καθαρού και αδυσώπητου αγώνα απέναντι στην εξουσία. Αυτοδιαχείριση τώρα, τα αφεντικά δε χωράνε στις απαιτήσεις μας και έχουν από καιρό εκδιωχθεί από τα όνειρα μας..
Είμαι ο Γιώργος, είμαι 45.. Έχω 3 παιδιά. Ο Χυτήρης με βόλεψε πριν χρόνια και από τότε στηρίζω ΠΑΣΟΚ. Το στηρίζω όταν με θυμάται κάθε 4 χρόνια, το στηρίζω όταν μου σφίγγει το χέρι και με κοιτάει απρόσωπα σαν να μην έχω υπόσταση... Το στηρίζω όταν μου κόβει το μισθό, με υποχρεώνει να πηγαίνω τα παιδιά μου φροντιστήριο, όταν.... Και βλέπω κάποιες στιγμές τον εαυτό μου παιδί. Τόσο ταλαντούχο παιδί, όλοι το λέγανε.. Και σκέφτομαι ότι δεν είμαι ούτε μια τρίχα από τα @@ αυτού που μπορούσε να γίνει εκείνο το παιδί..
Πρέπει να φταίνε οι μετανάστες δε γίνεται αλλιώς. Αυτοί.. από αυτούς άρχισε το κακό. Φταίει το κράτος, φταίνε οι πολιτικοί, φταίνε οι μεγαλοεταιρίες που δουλεύουν μόνο για το συμφέρον τους.. Φταίνε όσοι βολεύτηκαν, φταίνε οι μπάτσοι, που μας χτυπάνε, φταίνε οι φοιτητές που τα σπάνε, φταίνε οι απεργίες που παραλύουν το κράτος, φταίνε οι μεσάζοντες που απομιζούν... Φταίει ο πατέρας μου που ποτέ δεν αντιστάθηκε, φταίνε οι μασόνοι που προωθούν την κατάκτηση του κόσμου. Την αρχή θα κάνουν με το λίκνο του πολιτισμού την Ελλάδα. Γι' αυτό και μας ψεκάζουν καθημερινά. Φταίνε οι ασφαλίτες που δημιουργούν επεισόδια για να τρομάξει ο κόσμος και να μην κατέβει στις πορείες. Φταίει ο κόσμος που έχει βολευτεί στον καναπέ του.
Φταίει η τηλεόραση, φταίνε τα ΜΜΕ, φταίνε οι και καλά συνδικαλιστές που τα τακιμιάζουν με τους πολιτικούς για ένα ξεροκόμματο εξουσίας. Φταίνε οι καλλιτέχνες που σωπαίνουν. Φταίνε οι καλλιτέχνες που υποκινούν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες. --Συγνώμη, συγνώμη είμαι ο Γιάννης από την ΚΝΕ και να συμπληρώσω πως φταίνε κάποιοι σύντροφοι που τόλμησαν και εξέφρασαν διαφορετική γνώμη από αυτή του συμφωνήσαμε στη συνεδρίαση μας!! Έτσι ο κόσμος θα νομίζει πως είμαστε ένα ασαφές κόμμα πολυγνωμίας!! Βασικές αρχές της προπαγάνδας..---
Φταίει η ελπίδα που πέθανε...
Όντως μπορεί η ελπίδα να πέθανε, μα μια βασική αρχή λέει πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.. Αν πέθανε η ελπίδα πρέπει πρώτα να πεθάναμε όλοι εμείς. Κατά κάποιο τρόπο έγινε.
Νεκρωθήκαμε σαν σύνολο.. Και για να νεκρωθεί ένα σύνολο πρέπει τα κομμάτια του να σταματήσουν να επικοινωνούν. Γιατί έγινε αυτό;
Πολλοί λένε επειδή χωριστήκαμε σε στρατόπεδα. Νεοδημοκράτες και πασόκοι, αριστεροί και δεξιοί, ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί κ.ο.κ.. Εδώ διαφωνώ. Και θα αφήσω το φίλο μας το Μαρίνο να μας εξηγήσει γιατί διαφωνώ.
Είμαι ο Μαρίνος και είμαι Ολυμπιακός, φανατικός. Φέτος χάσαμε άδικα το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, το πιστεύω, το συζητάω με φίλους μου Ολυμπιακούς και το βλέπουμε πως έχουμε δίκιο. Σιγά μην κάτσω να το συζητήσω και με τους βάζελους, αφού είναι χαζοί δεν καταλαβαίνουν. Θύματα της αντιολυμπιακής προπαγάνδας.. Και γιατί να τσακωθώ; Τι θα κερδίσω; Δεν ασχολούμαι..
Καταλάβατε; Μάλλον όχι. Προσέξτε λοιπόν τώρα γιατί θα σας εντυπωσιάσω.
Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι χωριστήκαμε σε μεριές, αλλά στο ότι μάθαμε να προσκωλούμαστε ασφυκτικά σε αυτές τις μεριές και να ταυτοποιούμε τόσο πολύ τις θέσεις και τις συντεταγμένες μας ανάλογα με την αντίπαλη μεριά που πλέον μας ενδιαφέρει μόνο να βλέπουμε απέναντί μας τον γνώριμο αντίπαλο ακόμα και αν με την πάροδο του χρόνου έχουμε αλλάξει θέσεις..
Για όσους δεν κατάλαβαν αυτό το οπτικοακουστικό βοήθημα δείχνει 2 πόλους που μπορούν να περιστρέφονται γύρω από το κοινό τους κέντρο και πάνω στον κοινό τους άξονα. Παρατηρούμε πως οι 2 πόλοι ορίζουν τις συντεταγμένες τους αυστηρά ο ένας από τον άλλον.
Και τώρα έρχεται το χειρότερο. Η γέννα όλων των κακών, με 10.000.000 νίκες και καμία ήττα, στη δεξιά μας γωνία η all mighty εσωστρέφεια..

Tι κάνει λοιπόν αυτή η εσωστρέφια;
Η εσωστρέφεια δημιουργεί πολλά μικρά δίκια ενώ το δίκιο είναι ένα. Δεν αφήνει τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν το δικό τους δίκιο, ενώ παράλληλα τους κλειδαμπαρώνει σε θέση άμυνας όταν κάποιος άλλος τους το αμφισβητήσει. Όσοι λένε με περίσσεια χαλαρότητα "εσύ έχεις την άποψή σου, εγώ τη δική μου", φοβούνται να βάλουν τις ιδέες τους στο ντορβά. Φοβούνται να ρίξουν τις απόψεις του στο πεδίο των αντιπαραθέσεων, μήπως μέσα από τη διαμάχη φτάσουν να αμφισβητήσουν οι ίδιοι τις απόψεις τους, τις σταθερές της ζωής τους.
Συζητάμε μόνο με τους φίλους και τους συνδαιτυμόνες μας και για όλους τους άλλους έχουμε ένα τρανό " δεν ασχολούμαι".. Λέμε στον εαυτό μας ότι δεν ασχολούμαστε γιατί είναι χάσιμο χρόνου να μιλάς με κολλημένους ή γιατί δε μας αφορούν ως άνθρωποι. Μα λέω:
Είναι εύκολο να κατηγορείς ως ηλίθιους όσους ακολούθησαν τον Χίτλερ. Το δύσκολο είναι να κατανοήσεις πως ήταν άνθρωποι σαν κι εσένα και να βρεις τα δικά σου στοιχεία που θα εκμεταλλευόταν ο Χίτλερ ώστε να σε κάνει υποχείριό του.

Πώς λειτουργεί η εσωστρέφεια;
Είμαι πολιτικός, με λένε Θώδωρα και βάλλομαι από παντού. Βάλλομαι από χαραμοφάηδες που τους διόρισα και τώρα με βρίζουν. Βάλλομαι από φοροδιαφεύγοντες, από ανθρώπους που έχτισαν αυθαίρετα και πλήρωσαν για άδειες για τα μαγαζιά τους. Είμαι σωστός, το ξέρω στα @@ μου τους γράφω. <-----> (Αυτό το σύμβολο σημαίνει ταξίδι στο πίσω μέρος του μυαλού) Ντάξει ναι. Εγώ έχω κερδίσει πολύ περισσότερα από όλο αυτό. Εγώ κινούσα τα νήματα. Εγώ είχα την ευκαιρία να τα αλλάξω όλα αλλά δείλιασα..
Είμαι η Σμαράγδα από πάνω και όταν μιλάει η ΔΑΠ ή η ΠΑΣΠ στη συνέλευση μιλάω με τους διπλανούς μου ή γιουχάρω ή γελάω ειρωνικά. Ναι συμφωνώ η βάση του φασισμού είναι η απόρριψη αλλά δεν μπορώ να ακούω πουλημένους. Κι οι μπάτσοι είναι αγράμματοι καυλωμένοι με τη σημαία. Όλοι θα προπαγανδίσουν ενάντια στο λαό αν τους δοθεί εντολή. <-----> Γίνεται όλοι οι μπάτσοι να ναι αμόρφωτοι; Γίνεται όλοι να θέλουν το κακό του αγώνα μας και της επανάστασης; Ε;; Γιατί να αμφισβητώ παγιωμένες αντιλήψεις; Εγώ έχω τις απόψεις μου γιατί να ακούσω άλλους; Ό,τι νέο θέλω να μάθω, ενημερώνομαι μες στο σχήμα και στο intymedia και σια. Πρώτη φορά βρήκα ανθρώπους που να μου μοιάζουνε, πρώτη φορά ανήκω και δημιουργώ με "δικούς μου". Πρώτη φορά βγάζω από μέσα μου την οργή και τη φλόγα μου.. Ναι συνήθως με τις πορείες αλλάζουμε ελάχιστα, μα υπάρχει και άλλος δρόμος; Όλοι 100 χρόνια τώρα έτσι δεν αγωνίζονταν; Εμείς φταίμε που ο κόσμος δεν ασχολείται; Ούτε το 1/5 δεν κατέβηκε στις εκλογές. Γιατί κατέβηκαν 300000 στους αγανακτισμένους; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι σκεπτόμενοι που επιλέγουν να μιλάνε χωρίς ξύλινο λόγο και καρμπόν εκφράσεις; Πώς θα μπορούσα να βγω από το σύνολο και να ψάξω απαντήσεις και μόνη μου;
Δεν μπορώ το Λαζόπουλο. Δεν τον μπορώ ξάδερφε. Γουστάρω όπως τα λέει για τους αγανακτισμένους, αλλά έλεος όταν μιλάει για τους μετανάστες και τους υπερασπίζεται κλείνω την τηλεόραση. Δεν τον αντέχω. Και δεν αντέχω τους αριστεριστές τους χασικλίδες. <----> Είμαι πού οργισμένος από τη δουλειά μου. Περνάω καθημερινά από πολλούς κινδύνους δίπλα σε δημοσιουπαλλήλους κυλαράδες με μηδενική εκπαίδευση, παίρνω 900 το μήνα και όλο μου κόβουν. Η οργάνωση του τμήματος είναι χάλια, νιώθω ανίκανος να φέρω μια αλλαγή και αυτό με πνίγει. Ο μόνος τρόπος να συγκρατήσω τα κομμάτια μου είναι να κλειστώ στον εαυτό μου, όμως κάποια στιγμή βούτηξα τόσο βαθιά που νομίζω χάθηκα. Αισθάνομαι πως από όλους πρέπει να χω ένα μυστικό. Και όταν το καταλαβαίνουν αυτό τους διώχνει μακριά μου. Πρέπει να βρω ενόχους για να ξεσπάσω την οργή που με σκεπάζει και με εγκλωβίζει μέσα μου.. Πρέπει να βρω ενόχους. Δεν μπορώ να δεχθώ πως οι εακκίτες έχουν διαβάσει κι ένα βιβλίο παραπάνω και έχουν άποψη για τα πράγματα και δεν υποκινούνται. Κάποιος ανθέλληνας τους υποκινεί. Ε;; Ξέρω πως ο Λαζόπουλος όταν υποστήριξε τους μετανάστες μόνο ζημιά θα μπορούσε να χει. Ξέρω πως θέλει θάρρος για να πεις κάτι που πιστεύεις όταν ξέρεις πως θα δημιουργήσεις μόνο εχθρούς.
Είμαι η Μαρία και αγωνίζομαι με την ΠΚΣ. <------>; Δε διαβάζω πολύ προτιμώ να με ενημερώνει ο καθοδηγητής μου. Νιώθω πως θυσίασα την προσωπικότητα μου στα πλαίσια της προβολής μια ενιαίας και αδιάσειστης μάζας από το κόμμα. Είναι σωστό; Δε διαβάζω για να μη βρω κάτι που θα με κάνει να αμφισβητήσω αυτά που πιστεύω. Καλό δεν είναι και αυτό; Τουλάχιστον αγωνίζομαι , τουλάχιστον προσπαθώ, τουλάχιστον κάτι κάνω!!

Το πρόβλημα με τους ανθρώπους βέβαια είναι πως υποσυνείδητα πάντα σε "πιάνουν", πάντα σε καταλαβαίνουν είτε είναι μικρό είτε μεγάλο το ψέμα σου. Δεν πιάνουν το ψέμα σου το ίδιο αλλά ένα σύγκρυο στη ραχοκοκκαλιά τους στέλνει σημάδια προειδοποίησης για σένα.
Η εσωστρέφεια κατέστρεψε τον αληθινό διάλογο και τη διαμάχη. Το μόνο όπλο για να φτάσουν 2 άνθρωποι σε ένα κάποιο αυστηρά δικό τους συμπέρασμα και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να γνωρίσουν τον εαυτό τους.. Πώς θα γνωρίσεις τον εαυτό σου αν δεν τον δεις να ταπεινώνεται για μια άποψη που νόμιζε πως ήτανε σωστή;;

Είπα πολλά και είπα λίγα... Υπάρχουν τόσα πολλά για όλες τις προσωπικότητες που θα μπορούσα να πω και άλλες τόσες προσωπικότητες που έθαψα.. Δεν το 'κανα σκόπιμα, δεν το 'κανα για προπαγάνδα.. Προσπάθησα να πάρω απλώς ορισμένες φωτογραφίες του υποσυνείδητου.
Και οι φωτογραφίες πάντα αδικούν.
http://blogopaignio.blogspot.com/2011/06/blog.html

Ανακοίνωση Συνασπισμού για τον ανασχηματισμό


Σε ανακοίνωση προέβη το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και είναι η ακόλουθη:

«Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό. Τίποτα όμως δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της .

Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή ''εθνική'' προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του.

Η φωνή και το μήνυμα του λαού και της νεολαίας μας από τις πλατείες δεν προσπερνιέται και είναι σαφές. Απεμπλοκή από το μνημόνιο, όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, πραγματική δημοκρατία».

Έμεινε άταφος για 5 μέρες λόγω... απεργιών!

Μετά από διάστημα πέντε ημερών (!) κατάφεραν να θάψουν οι συγγενείς του τον 60χρονο που αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας.

Αυτό συνέβη διότι μεσολάβησε το τριήμερο της αργίας του Αγ. Πνεύματος με αποτέλεσμα να μην γίνει ιατροδικαστική εξέταση της σορού του αυτόχειρα. Σύμφωνα με το e-enimerosi.gr, η καταγγελία έγινε στο ράδιο «Ζυγός» από τον Ζήση Καραγιάννη, συγγενή του 60χρονου, ο οποίος τόνισε ότι «ο θανών ξάδελφός του επέλεξε λάθος μέρα να δώσει τέλος στην ζωή του και δεν υπολόγισε τις αργίες του ελληνικού δημοσίου».

Αρχικά συνάντησε την άρνηση του ιατροδικαστή Λάρισας στο να γίνει η απαιτούμενη νεκροψία – νεκροτομή ενώ όταν απευθύνθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Τρικάλων για να του χορηγήσει την άδεια μεταφοράς της σορού στην Θεσσαλονίκη όπου και είχε κανονίσει να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση από ιατροδικαστή πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ούτε αυτό συνέβη καθώς θα έπρεπε ο διαθέσιμος ιατροδικαστής να βρίσκεται εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι σε άλλη περιφέρεια της χώρας.

Τελικά η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την περασμένη Τρίτη 14 Ιουνίου στην Λάρισα και οι συγγενείς του 60χρονου τον κήδευσαν το απόγευμα της ίδιας μέρας

Εκτός νέου σχήματος υπουργοί και υφυπουργοί

Τέσσερις υπουργοί και δώδεκα υφυπουργοί δεν περιλαμβάνονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον Γιώργο Πεταλωτή.

Ο Δημήτρης Δρούτσας αντικαθίσταται στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Σταύρο Λαμπρινίδη ενώ η Λούκα Κατσέλη βλέπει στη θέση της στο υπουργείο Εργασίας τον έως σήμερα αναπληρωτή υπουργό της Γιώργο Κουτρουμάνη.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος τη θέση της Τίνας Μπιρμπίλη αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ ο έως σήμερα υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης είδε το υπουργείο του να καταργείται ουσιαστικά και να υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Εκτός κυβέρνησης μένουν και δώδεκα υφυπουργοί. Πρόκειται για τους Τηλέμαχο Χυτήρη (αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού), Σπύρο Κουβέλη (υφυπουργός Εξωτερικών), Γιώργο Ντόλιο (υφυπουργός Εσωτερικών), Θεοδώρα Τζάκρη (υφυπουργός Εσωτερικών), Δημήτρη Κουσελά (υφυπουργός Οικονομικών), Παναγιώτη Ρήγα (υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης), Γιάννη Πανάρετο (υφυπουργό Παιδείας), Σπύρο Βούγια ( υφυπουργός Υποδομών), Άννα Νταλάρα (υφυπουργός Εργασίας), Βασίλη Κεγκέρογλου (υφυπουργός Εργασίας), Μιλένα Αποστολάκη (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης) και Ελπίδα Τσουρή (υφυπουργός Θαλασσίων υποθέσεων).

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων
βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής
συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή – πολιτική
αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και....
εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου