Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Γενική Συνέλευση Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου

Ανακοινώνεται ότι η ετήσια Τακτική και Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου. Η ώρα έναρξης της συνέλευσης ορίζεται στις 7 μ.μ. και σε περίπτωση μη απαρτίας θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα δηλαδή στις 8 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ορίζονται ως εξής:

  1. Ορισμός προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης.
  2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2009-2010 και 2010-2011.
  3. Αγωνιστικός απολογισμός του 2009-2010 και 2010-2011.
  4. Παραίτηση του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου και προκήρυξη εκλογών.
  5. Γενικά θέματα που τυχόν προκύψουν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα ενήμερα οικονομικά μέλη του συλλόγου.
Το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης καλεί όλους τους φίλους της Νίκης Βόλου και τους γονείς των αθλητών του συλλόγου, να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη και να συμμετέχουν ενεργά με την παρουσία τους.
Υπενθυμίζεται ότι η μηνιαία συνδρομή είναι 2 ευρώ και η εγγραφή των νέων μελών 10 ευρώ. Για πληροφορίες και εγγραφές μελών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, στην οδό Μαιάνδρου 14 στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς στις ώρες 11:00-13:00 και 19:00-21:00.

Bγήκαν από τα ρούχα τους οι ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη και παρέλασαν γυμνοί..

http://news247.gr/ellada/article1095675.ece/ALTERNATES/w460/two.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην 4η διεθνή γυμνή ποδηλατοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν από τα ρούχα τους και πήραν τα ποδήλατά τους πραγματοποιώντας πορεία για να ....
τονίσουν την χρήση του εν λόγω μεταφορικού μέσου στη σύγχρονη πόλη.

Οι συμμετέχοντες παρέλασαν με λιγοστά ρούχα ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τίμησαν το όνομα της ποδηλατοδρομίας και πήραν μέρος απολύτως γυμνοί.Στόχος της Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είναι η "προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου ...και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος", ενώ προσπαθούν  να ευαισθητοποιήσουν τους Θεσσαλονικείς γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα με κεντρικό σύνθημα τους αυτή τη φορά "Πυρηνική Ενέργεια; Όχι ευχαριστώ!".

Μάλιστα οι γυμνοί ποδηλάτες σταμάτησαν και στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.
news247

Προς τους 32 ανησυχούντες του «πνευματικού» κόσμου…

Έτσι ξαφνικά…
…Από το πουθενά της σκέψης και του πνεύματος, από της αλαλίας τον άνυδρο κήπο, από τις περιφερόμενες αμπελοφιλοσοφίες στις λαθρόβιες αστικές φυλλάδες …
Έτσι, ξαφνικά, από τα Κολωνάκια δώματα και τις παρά φύση πνευματικές συνευρέσεις, ήρθαν να μας τραβήξουν το αυτί οι «αυτοαποκαλούμενοι», ήρθαν να «μας μάθουν», να μας θυμίσουν τη χρόνια απουσία τους, την ακμάζουσα θρασύτητά τους…
Ήρθαν να «πάρουν κεφάλι» οι τελευταίοι των τελευταίων, οι ανύπαρκτοι των ανύπαρκτων, οι εφησυχάζοντες και οι μονίμως ανησυχούντες…
«ΤΟΛΜΗΣΤΕ»… Την ώρα που ο λαός τολμά, την ώρα που το σοσιαλιστικό σκότος διαλύεται, την ώρα που ο κάθε κατεργάρης καλείται στον πάγκο του, την ώρα που η ελπίδα αναγεννιέται…

«ΤΟΛΜΗΣΤΕ»… Παρότρυνση προς τις πολιτικές δυνάμεις της φθοράς, προς τους βιαστές της λαϊκής θέλησης, προς τους άρπαγες και τους λεηλάτες του εθνικού πλούτου, προς τους εθνικούς μειοδότες … Παρότρυνση να νομιμοποιήσουν το έγκλημα και την αρπαγή, την απελπισία του λαού και την διεθνή καταισχύνη…

«ΤΟΛΜΗΣΤΕ»… Τη σωτηρία της πατρίδας παρέα μ’ αυτούς που ξεδιάντροπα καυχώνται για τα τοκογλυφικά τους κέρδη… Μ’ αυτούς που υποβίβασαν την Ευρώπη σε διεθνές Τοκογλυφείο και Πορνοστάσιο ηθικού εκμαυλισμού…

ΤΟΛΜΗΣΑΝ εντέλει οι άτολμοι και περιχαρακωμένοι, διακηρύσσοντας ως ύψιστο αγαθό την ομοψυχία των «Μεγάλων Στοχατών», των τραπεζιτών, των εκμεταλλευτών και των… εκμεταλλευομένων!!!

Όλα στον ίδιο «πνευματικό» ντορβά ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ…
… Έτσι, ‘οπως την εννοούν οι μεγαλοσχήμονες, οι μεγαλορρήμονες και οι επιβήτορες της εξουσίας.
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/32_3819.html 

Συνέπεια όσων διαδραματίζονται στους δρόμους

 Χαμός. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον κοινοβουλευτικό λόχο και στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.
Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο, αν και αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν προχωράει ακάθεκτη για να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους συνεταίρους της,  της τρόϊκας για να ξεπουλήσει την χώρα και να οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Με όρους κινήματος φυσικά, όλα αυτά, τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δηλαδή,  δεν έχουν καμιά σημασία από ταξική σκοπιά. Όμως βλέπουμε την αντανάκλαση που έχουν τα όσα συμβαίνουν στους δρόμους τον τελευταίο καιρό και στο πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, όπως επίσης και στο κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος.

Εδώ και μέρες κυκλοφορεί πλατιά η πληροφορία ότι 1.500 στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κυκλοφορήσουν «Μανιφέστο» με το οποίο θα διαφοροποιούνται από το κόμμα του ΓΑΠ κατά την Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει η «Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ» στις 18 Ιούνη στην Αθήνα.
Χτες στο περιοδικό «Επίκαιρα» δημοσιεύτηκε ότι υπάρχει «σχέδιο αποστασίας» που αποσκοπεί στην «Ανταρσία με στόχο την ανατροπή του Γιώργου». Όπως σημείωνε αυτό το έντυπο «Στο παρασκήνιο οι "εκσυγχρονιστές" του Κώστα Σημίτη προωθούν στην πρωθυπουργική καρέκλα τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Σήμερα απ’ το πρωί διέρρευσε η πληροφορία –πιθανόν απ’ τους ίδιους που ίσως ενόψει κυβερνητικού ανασχηματισμού ψάχνουν υπουργική καρέκλα- ότι τις επόμενες μέρες θα παραιτηθούν απ’ την βουλευτική τους καρέκλα οι Μίμης Ανδρουλάκης και Βάσω Παπανδρέου διαφωνώντας με τα μέτρα που προβλέπονται στο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα».
(Στρακαστρούκα ήταν η επιστολή των «16» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ γ’ αυτό δεν αναφερόμαστε καθόλου σ’ αυτή).

Δεν έχει και τόση σημασία αν τα όσα βλέπουν την δημοσιότητα και αναφέραμε παραπάνω, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εκτίμηση μας είναι ότι όσα αναφέραμε και αφορούν τα όσα διαδραματίζονται στο κυβερνητικό κόμμα είναι συνέπεια όλων των τελευταίων γεγονότων και διαδηλώσεων που συμβαίνουν, στους δρόμους.

Γεγονός είναι πάντος ότι όλα αυτά έχουν φέρει σε αμηχανία τον ΓΑΠ που προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην καρέκλα του για να κατορθώσει να βάλει ταφόπλακα σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα του ελληνικού λαού και να μπορέσουν οι αιματορουφήχτρες πλουτοκράτες ντόπιοι και ξένοι να λεηλατήσουν την δημόσια περιουσία.

Με οικολογική συνείδηση το «Skiathos Palace»


Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στις Κουκουναριές Σκιάθου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία με 550 κλίνες, βραβεύτηκε με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο «Green Key» για το 2011, μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις».


Το Green Key (Πράσινο Κλειδί) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες.

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καλύπτοντας τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά.


Στa πλαίσια της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το Skiathos Palace έχει ήδη πιστοποιηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO , ενώ η ακτή «Μάραθα», όμορη του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε φέτος για πρώτη φορά με τη Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) και αποτελεί τη μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Κότα ο Σαμαράς! Μόνο οι Αγανακτισμένοι μπορούν να δώσουν τη "λύση" στο δράμα της πατρίδας.

Από την Σοφία Παυλίδου


Η δειλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν είχε τα κότσια να ζητήσει εκλογές μέσα και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αφήνει τη «λύση» του δράματος της πατρίδας στους ώμους των Αγανακτισμένων Πολιτών.
Μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν τη λύση...
Ο πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, τα βρήκε με τον Γιουνκερ  για  το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  ενώ οι 16 πασόκοι που  υπογράφουν τη γνωστή επιστολή αποδεικνύονται κότες λυράτες.
Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στη ΝΔ- SATURN δείχνει  εφτάψυχη γάτα με καρδιά λιονταριού μπροστά στον "λιποτάκτη" και κιοτή Αντ. Σαμαρά. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσες παπαροαναλύσεις κι αν γράψουν οι αναλυτές της πλάκας.
Γιατί o Σαμαράς έχει την ψευδαίσθηση  ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός σε 2 χρόνια, εάν ο Παπανδρέου καταφέρει  κουτσά-στραβά να περάσει το κάβο;
Η πολιτική δειλία δεν ταιριάζει στους ηγέτες...

βρέθηκαν αρχαία η όχι στον Πάνορμο,Στην λιμνοδεξαμενή της ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Εάν ναι γιατί δεν γίνεται ανακοίνωση .δεν θέλουμε να γίνει ότι έγινε στην αμπελικη, που τσιμεντάρισαν τα αρχαία μάρμαρα .....

Οι μοναδικές γεύσεις της Σκοπελίτικης κουζίνας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Οι μοναδικές γεύσεις της Σκοπελίτικης κουζίνας, σας εγγυώνται ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις το διάστημα που θα βρίσκεστε εδώ. Θα ανακαλύψετε ότι η κουζίνα του νησιού αποτελείται από μία μεγάλη ποικιλία πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων. Ροφός στιφάδο, κρέας με κυδώνια, καλαμάρια γεμιστά, αστακός με μακαρόνια, σουπιές με χόρτα, γαύρος ξιδάτος, γίδα Σκοπέλου, στριφτές τυρόπιτες, κρεμμυδόπιτες και χορτόπιτες, κοτόπουλο γεμιστό, τζιτζίραφα, κρίταμα (η τροφή των αρχαίων Ελλήνων), γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο (αυγάτο) και αμυγδαλάτο, χαμαλιά, ροζέδες, φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα, το περίφημο κατσικίσιο τυρί και το μέλι. Οι ανεπανάληπτες αυτές γεύσεις θα είναι ένα ακόμη κίνητρο για να επισκεφθείτε τη Σκόπελο ξανά.

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Σκοπελίτικη Τυρόπιτα Σκοπελίτικη Τυρόπιτα

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ (ΑΥΓΑΤΟ) ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΞΕΡΑ
Γλυκό του κουταλιού ΑΥΓΑΤΟ Ξερά Δαμάσκηνα

Δεκάλογος για την προστασία των δασών στην ΣΚΟΠΕΛΟ


   «Η φωτιά είναι καλός υπηρέτης, αλλά κακός αφέντης». Το παράδοξο αυτό είναι γνωστό. Κάθε χρόνο, όμως, λησμονείται με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα στρέμματα δάσους να «καταβροχθίζονται» από πυρκαγιές, στις οποίες οι άνθρωποι είναι ενεργητικοί η παθητικοί συνεργοί.

    Η φετινή αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, αλλά οι άνθρωποι, τι; Θα επαναπαυθούν στο ότι το 2010 ήταν η χρονιά, που εκδηλώθηκαν οι λιγότερες σε ένα 24ωρο αγροτοδασικές πυρκαγιές; Ή, μήπως, στο ότι πέρυσι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, την Πορτογαλία και τη Ρωσία, και με άλλες χρονιές, το 2007 και το 2009, οι απώλειες από τις πυρκαγιές ήταν λιγότερες;

    «Πρέπει να καταλάβουμε ότι η υπόθεση “προστασία του περιβάλλοντος” δεν είναι μόνο υπόθεση ορισμένων υπηρεσιών ή φορέων, είτε αυτοί είναι η Δασική Υπηρεσία, είτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ή η Πολιτική Προστασία. Το περιβάλλον αφορά όλους και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία του», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός γραμματέας Δασών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμοργιανιώτης. «Όσον αφορά τους πολίτες, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πυρκαγιών προέρχεται από αμέλεια», διευκρινίζει.

    Η συμβολή του εθελοντισμού στη δασοπροστασία δεν επιδέχεται, πλέον, αμφισβήτηση. Καθαρισμός δασών, δασοπυροφυλάξεις κ.λπ. είναι τομείς στους οποίους ο εθελοντής μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά, βιώνοντας, ταυτόχρονα, την έννοια του μέλους ενός κοινωνικού συνόλου, σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, που αποτελεί προσωπική «περιουσία» του. Στη σημερινή οικονομική κρίση η εθελοντική δράση για την προστασία του δάσους αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Συγκεκριμένη μέθοδο οργάνωσης της διάθεσης του κάθε πολίτη για προσωπική θυσία προτείνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο link http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=bdVwcGTanRk%3D&tabid=233&language=el-GR.

    Συνεπές στον ρόλο του ως εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία εγρήγορσης. Κωδικοποίησε, σε συνεργασία με τον ερευνητή του ΕΘΙΑΓΕ, Γαβριήλ Ξανθόπουλο, έναν «δεκάλογο» του προνοητικού πολίτη για τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

    Ο «δεκάλογος της πρόληψης» του πολίτη κοντά στο δάσος.

    1. Να ακολουθώ τον νόμο ως προς το αν, πότε και πώς μπορώ να ανάψω φωτιά.

    2. Να είμαι προσεκτικός και να χρησιμοποιώ την κοινή λογική όταν ανάβω οποιαδήποτε φωτιά. Π.χ. δεν ανάβω φωτιά όταν φυσάει δυνατά.

    3. Να κατανοώ ότι οποιαδήποτε φωτιά ανάψω εγώ, ή οι γύρω μου, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

    4. Όταν ανάβω φωτιά να το κάνω σωστά, λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις και να μην την αφήνω χωρίς παρακολούθηση.

    5. Να εξασφαλίσω ότι κάθε φωτιά που άναψα εγώ, φίλοι ή και άγνωστοί μου έχει σβηστεί τελείως πριν φύγω.

    6. Να μην πετάω ποτέ αναμμένο τσιγάρο (ή άλλο υλικό που καπνίζει) είτε ως πεζός, είτε από αυτοκίνητο.

    7. Να προσέχω τι έχω γύρω μου (βλάστηση, εύφλεκτα υλικά) όταν χειρίζομαι μηχανήματα (δισκοπρίονο, αλυσοπρίονο, ηλεκτροσυγκόλληση, κλπ.) ή ανάβω ψησταριά, ή εξωτερικό ξυλόφουρνο, κάτω από συνθήκες ζέστης, ξηρασίας και ανέμου.

    8. Να κάνω παρατήρηση ή και να επέμβω αν δω ότι οι ενέργειες κάποιου μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

    9. Να αναφέρω κάθε δασική πυρκαγιά που εντοπίζω στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο τηλέφωνο 199, δίνοντας όσες πληροφορίες μου ζητηθούν (τα στοιχεία μου, πού είναι η πυρκαγιά, από πού την παρατηρώ, τι καίγεται, τι συνθήκες υπάρχουν, αν είδα κάτι ύποπτο ως προς την αιτία, κλπ).

    10. Δεν πρέπει να θεωρήσω ότι «αφού φαίνεται τόσο ξεκάθαρα, κάποιος άλλος θα ειδοποίησε».

    Η έκφραση «δασικός πλούτος» δεν είναι λεκτικό σχήμα. Τα δάση είναι πλούτος, σε οικονομικό επίπεδο, σε επίπεδο υγείας, σωματικής και ψυχικής, σε επίπεδο ανάσχεσης των αλλαγών του κλίματος του κόσμου που κληροδοτούμε στα παιδιά μας.

    Η προστασία του δάσους είναι υπόθεση όλων.

Καλοκαιρινές πυρκαγιές: "O Θεός να βάλει το χέρι του"

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία.

Στην καταγγελία που ανάβει…
φωτιές (ένα μήνα μάλιστα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου) απαριθμούνται οι δραματικές ελλείψεις στην Υπηρεσία λόγω των περικοπών και της μείωσης των κονδυλίων.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι σημαντικότατες με τις κενές οργανικές θέσεις να έχουν ανέλθει σε 4.100, δηλαδή στο 33% του συνόλου. Παράλληλα, καταγγέλλουν και πως ένα στα πέντε (το 20% δηλαδή) υδροφόρα πυροσβεστικά οχημάτα είναι εκτός λειτουργίας και εκτιμούν πως τους «καυτούς» μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) το ποσοστό θα έχει αυξηθεί στο 25% ή και περισσότερο δεδομένου ότι μιλάμε για γερασμένο στόλο και έχουν μειωθεί τα κονδύλια συντήρησης.

Ούτε στη δράση από αέρος είναι καλά τα πράγματα σύμφωνα με την καταγγελία των αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Όπως τονίζουν, μόλις 8 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» βρίσκονται σε ετοιμότητα, με τα υπόλοιπα 13 να είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης ή ελλιπούς Συντήρησης.

Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (2 εκ των οποίων Σούπερ Πούμα) που είναι ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/o.html#ixzz1OD1ixfg0

«... δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες... »

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
«Τριάντα δύο άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης», όπως τιτλοφορείται η είδηση, με χτεσινή επιστολή υπό τον τίτλο «Τολμήστε»,
απευθύνονται στον πολιτικό κόσμο καλώντας κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, αλλά και την κοινωνία εν γένει, «να κάνουν το καθήκον τους» για τη «σωτηρία της χώρας» (πάλι η «σωτηρία της χώρας»),
υποδεικνύοντας ως οδηγό την επίδειξη πνεύματος «συναίνεσης», «ομοψυχίας» και «ευθύνης» από «όλους».

*
Πνευματικοί άνθρωποι, λοιπόν. Επομένως, να η πρώτη «απορία»:

Πώς γίνεται - πνευματικοί άνθρωποι καθώς είναι - να μην έχουν καταλάβει ότι ο διά της «εκκλήσεώς τους» καταλογισμός ευθυνών προς «όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», αναπαράγει τον ισοπεδωτισμό, το λαϊκισμό και τελικά τον βολικό ολοκληρωτισμό του «όλοι ίδιοι είναι»;

`Η μήπως το έχουν καταλάβει και αυτό ακριβώς κάνουν;...
*
Ενας προηγούμενος όταν ρωτήθηκε βρήκε τη δικαιολογία να απαντήσει πως το καιρό της χούντας δε γνώριζε τι γινόταν γιατί... διάβαζε. Προφανώς οι πνευματικοί του «Τολμήστε» δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Ξέρουν (μάλλον) τι συμβαίνει όλο αυτό τον καιρό στην Ελλάδα και έχουν ακούσει (μάλλον) ποιοι κυβερνούν από το 1974.

Πώς, επομένως, και δεν έχουν αντιληφθεί ότι η προσφιλής τακτική των ενόχων για να αποδράσουν, των υπόλογων για όσα έχουν συμβεί στη χώρα, είναι, ακριβώς, να επικαλούνται το «όλοι φταίμε», το «όλοι μαζί τα φάγαμε» κ.ο.κ.

Αλλά πώς γίνεται να κυβέρνησαν αυτοί, και να έρχονται μετά οι ίδιοι - και μαζί τους οι πνευματικοί άνθρωποι - για να πουλούν «υπευθυνότητα» και να ζητούν εύσημα τη στιγμή που πάνε να την κάνουν «στριφογυριστή» (καθόλου πνευματική λέξη, το παραδεχόμαστε...) διά της θεωρίας του «όλοι φταίμε»;

Πώς γίνεται να φταίνε και οι χειροκροτητές των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά και οι «Λακεδαιμόνιοι» αντίπαλοί τους;

Ολα αυτά μοιάζουν με ασύγγνωστη σύγχυση για πνευματικούς ανθρώπους.

`Η μήπως δεν πρόκειται για σύγχυση, μα για εξαιρετικά διαυγή και ψύχραιμη «πνευματική» συμβολή για την επίταση του κλίματος σύγχυσης;...

*
Οι «32» ζητούν «ομοψυχία» πέρα από «ιδεολογικές και πολιτικές περιχαρακώσεις», όπως λένε. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι το παραπάνω σχήμα μοιάζει πολύ με το σχήμα του Παπανδρέου, που υπογράφει μνημόνια λέγοντας ότι είναι «έξω από την ιδεολογία» του, αλλά είναι «αναγκαία» και ως εκ τούτου... υπερτερούν της ιδεολογίας του.

Αλλωστε, ουδείς μπορεί να απαγορέψει ακόμα και σε πνευματικούς ανθρώπους να συμπεριφέρονται στην «ιδεολογία» και στην «πολιτική» λες και είναι περιττά, μεταφυσικά σχήματα που, τάχα, δεν αντανακλούν υλικές συνθήκες.

Θα μείνουμε, όμως, σ' αυτή καθαυτή την «ανάγκη» της «ομοψυχίας», όπως την παρουσιάζουν οι «32».

Πώς ακριβώς εννοούν την «ομοψυχία», για παράδειγμα ανάμεσα στους τραπεζίτες, που μέχρι στιγμής έχουν πάρει ενισχύσεις 108 δισ. ευρώ, και στους εργαζόμενους, που θα πληρώνουν μια ζωή τα 110 δισ. της τρόικας (που τα έχουν αρπάξει ήδη οι τραπεζίτες);

Πώς εννοούν την «ομοψυχία» ανάμεσα στους μεγαλομετόχους του «Πράκτικερ», με τα δεκάδες εκατομμύρια κέρδη, και στους πάνω από 100 απολυμένους του «Πράκτικερ», που απολύθηκαν για να διατηρήσουν οι μεγαλομέτοχοι τα κέρδη τους;

Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς πνευματικός άνθρωπος για να αναγνωρίζει ότι στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες, από την εποχή των δούλων και των δουλοκτητών, των πατρικίων και των πληβείων, υπάρχουν «τάξεις». Αντιτιθέμενες, αντιπαρατιθέμενες, «εμπόλεμες» και ουδέποτε «ομοούσιες» και «ομόψυχες» τάξεις.

Τελικά, φαίνεται ότι στην εποχή των καπιταλιστών και των προλετάριων, δεν αρκεί η ιδιότητα του πνευματικού ανθρώπου για να αναγνωριστεί αυτή η αλήθεια. Απαιτείται άλλου τύπου «ψυχή».
*
Τη διευκρίνιση, όμως, για το πώς εννοούν την «ομοψυχία», την δίνουν οι ίδιοι λίγο παρακάτω στην επιστολή τους, όπου και ξεκαθαρίζουν:
Ολα τα προηγούμενα περί «ομοψυχίας» του πολιτικού κόσμου είναι απαραίτητα διότι μόνο έτσι θα γίνει κατορθωτό να αποδεχτεί ο λαός τις «θυσίες που απαιτεί η σωτηρία» της Ελλάδας!

Μα δε χρειάζεται να είναι κανείς πνευματικός άνθρωπος για να τα λέει αυτά. Και ο Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι, τα ίδια λέει.
*

Οι «32» δεν παραλείπουν να συστήσουν την ανάδειξη - για τη «σωτηρία της χώρας» - μιας «ηγεσίας ευθύνης».

Ακόμα κι αν αρκετοί από αυτούς δεν είχαν ενσωματωθεί (στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν) στην αυλή αντίστοιχων «υπεύθυνων ηγεσιών», των ηγεσιών δηλαδή που έφεραν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν, ένα είναι σίγουρο:

Σύμφωνα με τις αντιλήψεις των «από πάνω»
ότι οι «από κάτω» είναι «κοπάδι», το να εμφανίζεις την τύχη ενός λαού ως υπόθεση που επαφίεται στα κομπρεμί των «κορυφών», μπορεί να φαντάζει «πνευματώδες». Αλλά πνευματικό δεν είναι.
*
Με έμφαση οι «32» επισημαίνουν ότι η «εθνική ανασυγκρότηση» έχει μια βασική προϋπόθεση: Τη «συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Προφανώς μιλούν για τους «εταίρους» που, σε συνεργασία με τους εγχώριους φίλους τους, έχουν οδηγήσει, σύμφωνα με την Λαγκάρντ και τον Γιούνκερ, «τα ελλείμματα της Ελλάδας να είναι τα πλεονάσματα της Γερμανίας».
***
Οι «32», που άλλος εξ αυτών τυγχάνει σήμερα επικεφαλής του ιδρύματος των βιομηχάνων και παλιότερα - την εποχή που αλώνιζε η Γκόλντμαν Σακς - τύγχανε ανώτατος οικονομικός αξιωματούχος, άλλος «φανοστάτης» του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», κι άλλος περισπούδαστος «ιστορικός» - απολίθωμα του αντικομμουνισμού των «κονσερβοκουτιών»,
δεν είχαν διαπιστώσει μέχρι τώρα καμία «καταστροφή», όπως αυτή για την οποία μας επισείουν τον κώδωνα του κινδύνου με την επιστολή τους.


Γι' αυτούς ούτε το μνημόνιο, ούτε τα 500 ευρώ μισθός, ούτε οι απολύσεις, ούτε η σύνταξη μετά θάνατον, είναι «καταστροφή».

Αρχισαν να βλέπουν «καταστροφή» - και να απειλούν με «καταστροφή» - τη στιγμή που η αγανάκτηση απειλεί να σαρώσει και τους τρομοκράτες και τους καταστροφολόγους.
*
Δικαίωμά τους.
Δικαίωμα δικό μας να τραγουδήσουμε:

*
«...δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες /
Κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες /
Κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς /
Με ιδεώδεις υποτακτικούς /
Που είναι στο μυαλό νωθροί /
Μα υπακοή έχουν περισσή /
Τους έχω βαρεθεί /...»


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6280342&publDate=3/6/2011

Η Νάξος που δε θέλουμε

Ζούμε σε μια εποχή που το νησί μας επιβάλλεται να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα απέναντι στους τουρίστες που το επισκέπτονται αφού όλοι ανεξαιρέτως περιμένουμε το «ζεστό χρήμα» του τουρισμού για να ανακάμψουμε και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το άμεσο τουλάχιστον μέλλον μας.
Επίσης ζούμε σε μια περίοδο που πολύς λόγος γίνεται για τη διαχείριση απορριμμάτων, για το πρόβλημα των σκουπιδιών, για το σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον κλπ.
Η εικόνα που συναντούσαν οι επισκέπτες μας την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στην περιοχή που συνδέει το Lagos Mare με το δρόμο Αγίου Αρσενίου – Αγίας Άννας (βενζινάδικο Χαρανά), φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Ναι, καλά βλέπετε. Είχαν βάλει φωτιά στα σκουπίδια που κάποιοι ασυνείδητοι αφήνουν στο συγκεκριμένο μέρος. Και παραμένουν οι ίδιοι ασυνείδητοι εδώ και...... πολλά χρόνια αφού τα «ψηφαράκια» δεν άφησαν κανένα αρμόδιο Δήμαρχο ή αντιδήμαρχο να τους επιβάλλει κάποιο πρόστιμο.

Το θέμα όμως είναι ποιος ιδιώτης ή αρμόδιος «καρεκλοκένταυρος» αποφάσισε να κάψει τα σκουπίδια εν μέσω τουριστικής περιόδου προκειμένου να λύσει έτσι το πρόβλημα. Δε φαντάζομαι να έγινε εν γνώσει του Δημάρχου αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να το ψάξει και να μας πει ποιος ή ποιοι ήταν οι ευσυνείδητοι Ναξιώτες που το έκαναν.

Τα αποκαΐδια θα είναι σε κοινή θέα για πολλές μέρες προκαλώντας άσχημα σχόλια για το νησί μας από όλους όσους έχουν την ατυχία να περάσουν από το συγκεκριμένο μέρος. Μήπως λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη και κάποιοι επιτέλους να πληρώσουν τη χαζομάρα τους, την ανευθυνότητα ή την επιπολαιότητά τους; Εκτός και αν αυτή η ενέργεια είναι μέρος από τα «νέα ήθη» και τη «νέα τάξη πραγμάτων» οπότε απλά θα πρέπει να τα συνηθίσουμε….
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

http://naxosfan.blogspot.com/ 

Παρεξήγηση λόγω facebook μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη και μελών της Δημοτικής Αρχής ΣΚΙΑΘΟΥ

 Ξαναχτύπησε με μήνυση…
Πήρε φόρα ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης και… μοιράζει μηνύσεις! Μετά τη μήνυση που κατέθεσε προχθές κατά της μειοψηφούσας συμβούλου Μαρίας Κανταράκια για εξύβριση και προπηλακισμό, χθες κατέθεσε νέα μήνυση, αυτή τη φορά κατά υπαλλήλου του Δήμου για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Ειδικότερα η συγκεκριμένη υπάλληλος πριν από δύο μήνες περίπου είχε προβεί σε καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου ότι, ενώ κόβουν τα παράβολα αλλοδαπών και τα περνάνε κανονικά στα στοιχεία, δεν αποδίδουν τα χρήματα που πρέπει στην Εφορία.
 
Προχθές η ίδια υπάλληλος προέβη σε αναφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας άλλη υπάλληλο του Δήμου για «παράνομες ενέργειες».
 
Χθες ο Δήμαρχος Σκιάθου μαζί με την Αντιδήμαρχο κ. Τσολοβίκου κατέθεσαν μήνυση εναντίον της υπαλλήλου για συκοφαντική δυσφήμιση και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο η υπάλληλος δεν είχε βρεθεί από την αστυνομία μέχρι και το βράδυ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις οι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου έμαθαν για τη μήνυση ζητούσαν από το Δήμαρχο εξηγήσεις και του έλεγαν ότι «δεν είναι σωστά πράγματα αυτά να κάνεις μήνυση» και γενικά δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο Δημαρχείο.
 
Παρεξήγηση λόγω facebook
Εν τω μεταξύ παρεξήγηση προκλήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη και μελών της Δημοτικής Αρχής από μια ανάρτηση στο facebook.
 
Ειδικότερα σε σελίδα στο διαδίκτυο αναρτήθηκε η πληροφορία ότι ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Διολέττας το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ δεν είχε λήξει η προθεσμία του αυτοφώρου για την κ. Κανταράκια, την φυγάδευσε με το ιδιωτικό του πλοιάριο στον Πλατανιά.
 
Η είδηση μαθεύτηκε στο Δημαρχείο και οι πληροφορίες θέλανε το Δήμαρχο να μαλώνει με τους συμβούλους του και να ζητά εξηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο.
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ  ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΡΕΞΙΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Βλάβη στη μηχανή του «FLYING DOLPHIN XV»Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε σήμερα στις 07:50, στο πλοίο «FLYING DOLPHIN XV» στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα, με πενήντα δύο επιβάτες.

Η Λιμενική Αρχή Αίγινας ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ Ν.Π. 8036, το οποίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην Αίγινα με μειωμένη ταχύτητα, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι δεκαέξι επιβάτες που ανέμεναν να ταξιδέψουν για Πειραιά προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας σε άλλο πλοίο.

«Τυπώνουν ψηφοδέλτια ΝΑΙ-ΟΧΙ για δημοψήφισμα»

Έντονες φήμες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ότι τυπώνονται ψηφοδέλτια ΝΑΙ-ΟΧΙ για δημοψήφισμα. Τι πραγματικά συμβαίνει και τι διαρρέει το Μαξίμου;

«Αυτή την ώρα τυπώνονται ψηφοδέλτια με ΝΑΙ και ΟΧΙ«, λέει η φήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Το δημοψήφισμα θα αναφέρεται στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη ή όχι.

Πηγές από το Μαξίμου χαρακτηρίζουν τις φήμες «αστείες» και διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός.

Μια άλλη φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες είναι ότι στο Σύνταγμα μαζεύονται «μπαχαλάκηδες» που θα κάνουν επεισόδια.

Οι «Αγανακτισμένοι» χαρακτηρίζουν τέτοιες φήμες προβοκάτσια για να ενοχοποιηθούν οι συγκεντρώσεις. Τονίζουν μάλιστα οτι κανένας κομματικός δεν έχει θέση στο Σύνταγμα και η διαδήλωση γίνεται από αγανακτισμένους πολίτες που θέλουν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

«Προσπαθούν να αποδυναμώσουν το κίνημα. Οι μόνοι μπαχαλάκηδες στο Σύνταγμα είναι αυτοί που έχουν το θράσος να περνούν ακόμη το κατώφλι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να το μαγαρίζουν με την ανόσια ύπαρξή τους», λένε χαρακτηριστικά οι Αγανακτισμένοι απαντώντας στις φήμες.

Διαβάστε αν το δημοψήφισμα για το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό και τι ακούγεται για εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον Παπανδρέου.
Συστήστε το άρθρο: Μοιραστείτε

Fimes.gr

Σοκ: Γνωστός έλληνας παρουσιαστής έχει AIDS

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι γνωστός παρουσιαστής με εκπομπή στην τηλεόραση διαγνώστηκε με AIDS. Πώς αντέδρασε ο παρουσιαστής;

Αναταραχή στη showbiz προκαλεί η πληροφορία ότι Έλληνας παρουσιαστής είναι φορέας του Aids.

Ο γνωστός παρουσιαστής αυτόν τον καιρό γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία με την εκπομπή του.

Το δυσάρεστο νέο το έμαθε ο παρουσιαστής καθώς είχε κάνει τις εξετάσεις σε γνωστή αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσμτα, κάλεσαν τον γνωστό παρουσιαστή στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησαν να περάσει από εκεί γιατί τον ήθελαν για κάτι πολύ σοβαρό.

Όταν έφτασε ο παρουσιαστής, του ανακοίνωσαν ότι έχει τον ιό του AIDS. Ο γνωστός σταρ σοκαρίστηκε και ζήτησε δεύτερη εξέταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και τη δεύτερη φορά τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, γεγονός που έχει καταρρακώσει τον παρουσιαστή ο οποίος πλέον πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ώστε να μην νοσήσει.

Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να καταλάβει από που μπορεί να έχει κολλήσει, πράγμα όχι εύκολο, καθώς δεν έχει σταθερή ερωτική ζωή.

Διαβάστε τον έλληνα ζεν πρεμιέ που έχει AIDS και τον παρουσιαστή εθισμένο στο αλκοόλ.
« Φήμες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο ΟικονομικώνΣωτήρης Σκουλούδης
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή διαμαρτυρία μελών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας 10.

Περίπου 80-100 άτομα βρίσκονται δεξιά και αριστερά της εισόδου κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς όμως να εμποδίζουν την προσέλευση των υπαλλήλων.

Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν ένα γιγαντιαίο πανό στην πρόσοψη του κτηρίου, όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Σαν σήμερα

Στις 3 Ιουνίου

1833: Ιδρύεται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.

1875: Πέθανε ο Ζορζ (Αλεξάντρ Σεζάρ Λεοπόλντ) Μπιζέ, γάλλος συνθέτης, γνωστός για την όπερα «Κάρμεν».

1899: Πέθανε ο Γιόχαν Στράους ο νεώτερος, αυστριακός συνθέτης. («Γαλάζιος Δούναβης»)

1911: Γεννήθηκε η Πολέτ Γκοντάρντ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Πολίν Μάριον Λιβάι, αμερικανίδα ηθοποιός, από τις μεγάλες σταρ του βωβού κινηματογράφου και μία από τις συζύγους του Τσάρλι Τσάπλιν.

1922: Γεννήθηκε ο Αλέν Ρενέ, γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου, από τις εμβληματικές προσωπικότητες της νουβέλ- βαγκ. («Χιροσίμα αγάπη μου»)

1924: Πέθανε ο Φραντς Κάφκα, γερμανόφωνος τσέχος συγγραφέας. («Η Δίκη»)

1926: Γεννήθηκε ο Άλεν Γκίνσμπεργκ, αμερικανός ποιητής της «beat generation».

1941: Οι Ναζί καταστρέφουν το χωριό Κάνδανος της Κρήτης και σκοτώνουν τους κατοίκους του, σε αντίποινα για τον φόνο 25 γερμανών στρατιωτών.

1961: Έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου εκτίθενται στο Λούβρο. Ενθουσιώδης υποδοχή.

1973: Ο Μπομπ Μάρλεϊ κυκλοφορεί το άλμπουμ του «Exodus», ένα από τα κορυφαία της ρέγκε («One Love / People Get Ready», «Jamming», «Three Little Birds»)

1981: Ταυτόχρονη πυρπόληση των πολυκαταστημάτων «Κλαουδάτου» και «Ατενέ» στην Αθήνα.

1996: Εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου εθνοφρουρού Στέλιου Παναγή, από τα στρατεύματα κατοχής στην ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας.


Πηγή: sansimera.gr

Η ξεφτιλισμένοι μας γυρίζουν στο 1960 την ΣΚΟΠΕΛΟΜεγάλοι η πτώση των αφίξεων στην Σκόπελο και μεγαλύτεροι η πτώση σε μερικές περίπτωσης στην κίνηση  της αγοράς που φτάνουν  και το 70% από πέρυσι και ακόμη πιο πολλή από το 2009 σε απελπισία είναι εκατοντάδες Σκοπελίτες από την κατάσταση .Όπως μας είπε δικαστικός επιμελητής από τον βόλο ότι έρχεται κάθε εβδομάδα στην σκόπελο φορτωμένος διαταγές πληρωμής που θα βγει η κατάσταση?
Αν δεν ξεσηκωθούμε όλοι μας τώρα μετά θα είναι αργά
Κύριοι Σκοπελιτες που ασχολείσθε με τα  τουριστικά επαγγέλματα Έλληνες μην περιμένετε φέτος στην Σκόπελο κανένας δεν θα δόση 580 ευρώ από Θεσσαλονίκη να έρθει Σκόπελο ,απλά δεν μπορεί όσο και να μας αγαπούν με τις περικοπές που έχουν δύσκολο να κάνουν ακόμη και διακοπές
Η ξεφτιλισμένοι μας γυρίζουν στο 1960 και μερικοί κοιμόσαστε ακόμη, περιμένετε να αλλάξει  η κατάσταση.
Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήση και καλύτερα να βγω ψεύτης
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα τα λεμέ και εσείς αν θέλετε μας ακούτε διαφορετικά ….

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο ακόμη και eδω στην σκόπελο που είμαστε ήσυχη άνθρωποι ,της μαλακιές ότι πάμε καλά με τον τουρισμό να της πουν αλλού όχι σε εμάς έχουμε ματιά και βλέπουμε και αυτιά και ακούμε για ρωτήστε ανθρώπους του τουρισμού ...

Ερχεται κοινωνική έκρηξη

Πέρα απ’ τους ανούσιους διαξιφισμούς των αστικών κομμάτων και τις κινήσεις τακτικής κάποιων κυβερνητικών στελεχών για να φτιάξουν το προσωπικό τους προφίλ –«πιασάρικοι» τίτλοι άρθρων όπως «βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ», «δεν δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» κλπ, υπάρχουν σε όλες τις αστικές φυλλάδες- η κατάσταση στην εργαζόμενη κοινωνία και στα λαϊκά στρώματα, εξ αιτίας της καπιταλιστικής επέλασης είναι εκρηκτική.

Ολοσέλιδο δημοσίευμα στο σημερινό «Ποντίκι» τονίζει ότι «Ο Παπακωνσταντίνου έχει παραδώσει εν λευκώ στους τροϊκανούς την κατάρτιση του μνημονίου. Η χώρα, ξέφραγο αμπέλι», για να συμπληρώσει το περιοδικό «Επίκαιρα» -επικαλούμενο δημοσκόπηση της VPRC  που δημοσιεύει- ότι «έρχεται κοινωνική έκρηξη».

Μυρίζει μπαρούτι, στην ελληνική κοινωνία και δεν χρειάζεται να μας το πει κανένα δημοσίευμα ούτε καμιά δημοσκόπηση. Οποιος έχει την ελάχιστη επαφή με τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία το διαπιστώνει. Κυοφορούνται τέτοιες καταστάσεις που θα ήταν παρακινδυνευμένο να προσπαθήσει κανείς να τις προβλέψει.


Παραθέτουμε ένα εύστοχο άρθρο από το σημερινό Ποντίκι»:

«Μέχρι εδώ!»

Η ελληνική κοινωνία - «αγανακτισμένη», φοβισμένη ή ακόμη υπό την επήρεια του σοκ στο οποίο υποβάλλεται εδώ και ενάμιση χρόνο - αρχίζει να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της και στο όνομα της υποτιθέμενης διάσωσης της. Γι' αυτό αναζητά τρόπους αντίστασης. Το δείχνουν οι τάσεις που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις (κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και προσωπικό). Μα πάνω απ' όλα το δείχνει η επίμονη παρουσία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα - και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η αγριότητα της επίθεσης που δέχεται υποχρεώνει την ελληνική κοινωνία να άρει την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλλε - ενδεχομένως και δια της σιωπής της - το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η μετατροπή της σιωπής σε αγανάκτηση είναι ίσως ο πρώτος πολιτικός φθόγγος με τον οποίο αρθρώνεται η φράση «μέχρι εδώ».

Αυτό το «μέχρι εδώ» αποτελεί την κόκκινη γραμμή της ελληνικής κοινωνίας, την οποία σκοπεύουν να διεμβολίσουν οι διεθνείς επόπτες και τα εγχώρια ανδρείκελα με τη «νομοθέτηση» του «μνημονίου 2». Δηλαδή των ρυθμίσεων εκείνων που βγάζουν στο σφυρί την περιουσία της χώρας μαζί με τον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π», η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι στις αποκρατικοποιήσεις θα μπουν όλοι οι κρατικοί πόροι και όχι μόνο αυτοί που έχουν προαναγγελθεί.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει ότι στην εταιρεία «αποκρατικοποιήσεων» καθοριστικό ρόλο θα παίζουν οι επόπτες, που θα αποφασίζουν τι, σε ποιον, πότε και με ποιο τίμημα θα ξεπουληθεί.
Ήδη γίνονται επεξεργασίες για τη μεθόδευση με την οποία θα προβληθεί το εθνοσωτήριο έργο του ξεπουλήματος.

Ήδη μελετάται να κρατηθούν στο σκοτάδι οι λεπτομερείς όροι του ξεπουλήματος που θα καταγράφονται στο «μνημόνιο 2», όπως έγινε και με την πρώτη δανειακή με την τρόικα.

Ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους προφανώς έχει ψυλλιαστεί τις μεθοδεύσεις και δια της παρουσίας του προειδοποιεί τους πρόθυμους να συνυπογράψουν το ξεπούλημα της χώρας: "Μέχρι εδώ"

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου