Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Το σύστημα είναι σάπιο. Σάπιες είναι και οι αξίες τους, οι ιδέες τους, η προπαγάνδα τους


kke«Για πολλά χρόνια (δέκα, δεκαπέντε) πολλά ξενοδοχεία της Κέρκυρας, αλλά και άλλες επιχειρήσεις, έχουν μετατραπεί σε γκέτο για τους εργαζόμενους. Ο Τουρισμός αναπτύσσεται, τα κέρδη μεγαλώνουν, αλλά οι εργαζόμενοι κάθε χρόνο, για λίγα ψίχουλα επιβίωσης, ζούσαν το δικό τους Μεσαίωνα. Τους έκλεβαν ένσημα, ρεπό, υπερωρίες, χρονοεπιδόματα, τους πλήρωναν κάτω από τις συμβάσεις, χρόνο με τον χρόνο πρόσθεταν περισσότερη δουλεία σε λιγότερα άτομα. Πολλές επιχειρήσεις, με πρωτοστάτες το Ακτή Μεσογγή, προχώρησαν πιο πέρα.
Μονίμως χρωστούσαν δεδουλευμένα (2,3,4) και πλέον μηνών στους εργαζόμενους. Η θρασύτητα και εργοδοτική αυθαιρεσία δεν έχει όρια. Το μόνο που έβλεπαν είναι το μεγαλύτερο κέρδος τους. Έτσι είναι οι καπιταλιστές από ίδρυσης τους. Άπληστοι, αχόρταγοι, αδίστακτοι. Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες στην Κέρκυρα. Οι ελεγκτικές αρχές του Ι.Κ.Α και της επιθεώρησης, δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές, κόμματα και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν Δ. Τα γνωρίζουν και οι επαγγελματίες γύρω από τα ξενοδοχεία και φυσικά των Μωραΐτικων. Κανείς ποτέ δεν αντέδρασε, εκτός από το ΚΚΕ. Οι εργάτες είχαν σκυμμένο το κεφάλι, τα κέρδη πλήθαιναν,  βασίλευε η «Εργασιακή Ειρήνη»- ή σύγχρονη δουλεία. Όποιος νόμιζε ότι αυτή η κατάσταση θα κρατούσε για πάντα, ή ανόητος ήταν ή ανιστόρητος. Ας ρίξει μια ματιά στην  ιστορία της εργατικής τάξης. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 άρχισε να χαλάει η ηρεμία της αστικής τάξης της Κέρκυρας .Όλο και πιο συχνά και έντονα, άρχισαν να αναπτύσσονται αντιδράσεις και αγώνες των εργαζομένων. Αυτό συνέβη με τη συγκρότηση και ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ βοήθησε τους  εργαζομένους να πιστέψουν στην δύναμή τους και το δίκιο τους. Η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων στο σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, με την επικράτηση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, έδωσε άλλον αέρα στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων στα ξενοδοχεία και τον Τουρισμό.
Σημαντική στιγμή των αγώνων ήταν ο πολυήμερος αγώνας των εργαζόμενων στο «Ακτή Μεσογγή» τον Ιούλιο του 2009. οι σύγχρονοι «είλωτες» άρχισαν να ξυπνάνε, να αντιδρούν και να ζητούν τα δικαιώματά τους.
Tο «Ακτή Μεσογγή» είχε απλήρωτους τους εργαζομένους περίπου ένα χρόνο. Δούλευαν τσάμπα, για το «αφεντικό», για την «ψυχή της μάνας τους». Δεν είχαν να φάνε. Ήταν λοιπόν η σταγόνα που ξεχείλισε το γεμάτο για χρόνια ποτήρι της οργής τους. Το σωματείο τους, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ ,τους στήριξαν στον αγώνα τους. Αυτός ο αγώνας, καθώς και άλλοι που αναπτύχθηκαν την ίδια ή προηγούμενες περιόδους, ανησύχησαν έντονα το τοπικό κεφάλαιο. Έβαζαν σε κίνδυνο την ησυχία τους, την αισιοδοξία τους, την απληστία και εκμετάλλευση των εργαζομένων. Έπρεπε να χτυπήσουν το «κακό» στην ρίζα του. Και οι ρίζες ήταν το ταξικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ και ο φυσικός, από ιδεολογία και αρχές, υποστηρικτής των εργαζομένων, το ΚΚΕ.
Έβαλαν σε κίνηση όλους τους μηχανισμούς τους. Πολιτικό, προσωπικό από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, Μ.Μ.Ε και την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Η συκοφαντία και η «λάσπη» πήγαιναν σύννεφο. Ο κος Μπούκας, Γραμματέας τότε του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήριζε τον αγώνα των εργαζομένων στο «Ακτή Μεσογγή» : «Τυφλή Σύγκρουση». Κατ’ αυτόν, ο αγώνας για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους, από μία επιχείρηση που «έσφυζε» από πελάτες και κέρδη, ήταν παράλογος. Στο τέλος της τουριστικής περιόδου το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έκλεισε. Προσέφυγε στον νόμο του πτωχευτικού κώδικα. Κίνηση μεθοδευμένη και από καιρό προετοιμασμένη. Χρωστούσαν παντού. Από τότε και για μήνες οι μηχανισμοί και το πολιτικό προσωπικό του τοπικού κεφαλαίου οργίαζε καθημερινά, με «μαύρη» προπαγάνδα, κατά του προέδρου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, του ΠΑ.ΜΕ, του Κ.Κ.Ε και του βουλευτή του. Ο Γκαίμπελς είχε ίσως λιγότερη φαντασία. Προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες, για το κλείσιμο του ξενοδοχείου στους αγώνες των εργαζομένων και σε όσους τους υποστήριξαν. Δηλαδή, κατ’ αυτούς, τι έπρεπε να κάνουν οι εργαζόμενοι; Να δουλεύουν τσάμπα επ’ άπειρον, μήπως κλείσει το ξενοδοχείο; Όσοι το ισχυρίζονται δούλεψαν πολλές φορές τσάμπα; Ο κος Μπούκας δουλεύει μήπως τσάμπα; Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Ακτή Μεσσογγή», αλλά και εκατοντάδες άλλοι, έμειναν άνεργοι το 2010. από το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου οι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να τους δοθεί κάποιο βοήθημα από την κυβέρνηση. Συλλαλητήρια, καταλήψεις περιφέρειας κ.α. οι υποσχέσεις της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ πολλές, αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Οι άνεργοι πλέον ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε απόγνωση και εξαθλίωση.
Φέτος το «Ακτή Μεσσογγή» άνοιξε με νέο, κατά τα φαινόμενα, εργοδότη και νέο όνομα. Οι εργαζόμενοι στο πρώην  «Ακτή», ζητούν, όπως προβλέπουν οι αστικοί νόμοι, την επαναπρόσληψή τους. Το σωματείο τους οργανώνει συγκέντρωση (Κυριακή 15-05, ημερομηνία καταληκτική για την επαναπρόσληψή τους, όπως προβλέπει η τοπική συλλογική σύμβαση) για να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Την ίδια μέρα, και στον ίδιο τόπο, οργανώνεται συγκέντρωση των επαγγελματιών των Μωραΐτικων, από τους τοπικούς φορείς τους. Ποιός ήταν ο σκοπός της;
Ο κος Αλεξάκης, επαγγελματίας αλλά και στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μας καταγγέλλει ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την επίλυση του προβλήματος του «Ακτή Μεσσογγή», σε άρθρο του( στο διαδίκτυο ),προφανώς αυτός «ενδιαφέρεται». Ποιό είναι το πρόβλημα του ξενοδοχείου κύριε Αλεξάκη; Αυτό που επικαλείται ο κος Μπούκας, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «ανοιχτό ξενοδοχείο-εργασιακή ειρήνη», αλλά με άνεργους και απλήρωτους( λέμε εμείς ) ξενοδοχοϋπαλλήλους; . Τους συμπαρασταθήκατε ποτέ εσείς και το ΠΑΣΟΚ; Ο κος Αλεξάκης μιλάει για κλειστά καταστήματα. Ποιος τα κλείνει; Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων  ή το ΠΑΜΕ; Δεν τα κλείνει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν Δ, με την «φορο-ληστεία», τις περαιώσεις, και τα χαράτσια; Δεν τα κλείνει η πολιτική που μείωσε δραματικά το εργατικό λαϊκό εισόδημα και τον εσωτερικό και κοινωνικό τουρισμό; Δεν τα κλείνει η ασυδοσία των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων με τα κλειστά πακέτα; Μας εγκαλεί ο κος Αλεξάκης ότι δεν ασχολούμαστε με τα «πραγματικά» προβλήματα του τόπου, αλλά έχουμε ψηφοθηρικές επιδιώξεις.
Εμείς, κύριε Αλεξάκη, ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα. Διαπιστώνουμε ότι τα δημιουργεί η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, πολιτική υπεράσπισης του μεγάλου κεφαλαίου. Διαπιστώνουμε παράλληλα όμως ότι αυτή την πολιτική υποστηρίζετε κι εσείς, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό, αντί να απευθυνόσαστε στο ΚΚΕ ή το ΠΑ.ΜΕ, να απολογηθείτε στους μαγαζάτορες και συγχωριανούς σας, για την πολιτική του κόμματός σας.
Ποιά είναι τα ψέματα και η συκοφαντία, κύριε Αλεξάκη; Για ποια λουλούδια μιλάτε; Δεν μας γιουχάισαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επαγγελματίες κατά την έξοδό μας από το ξενοδοχείο ενώ αποχωρούσαμε; Δεν κινήθηκαν κάποιοι απειλητικά προς το μέρος μας, χωρίς πρόκληση από εμάς; Δεν μας ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ τα λάστιχα των αυτοκινήτων;;;
Ψάξτε στις ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Ίσως βρείτε κάτι για τον Γκαίμπελς και τις μεθόδους και τακτικές του. Ίσως τότε ανακαλύψετε και δικές σας πλευρές, από την πολιτική σας συμπεριφορά, για να γνωρίζετε πού κινήστε πολιτικά-ιδεολογικά.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους μικρούς επαγγελματίες. Ο αντίπαλός τους είναι ο ίδιος. Είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΛΑΟΣ και Ε.Ε.
Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα τους δίνουν το χέρι στους μικροεπαγγελματίες   ( κάποιοι όμως τους βάζουν να το δαγκώσουν) για να καλύψουν τις ευθύνες των κομμάτων τους, του κεφαλαίου και του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν πρέπει να τα καταφέρουν! Όλη αυτή η επιχείρηση συκοφαντίας και λάσπης, κατά του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, έχει συγκεκριμένη στόχευση: Να τους αποκόψει από τους εργαζόμενους, να απομονώσει τους τελευταίους για να είναι εύκολη λεία στο κεφάλαιο. Να τσακίσουν τους αγώνες τους. Να τους κάνουν να σκύψουν ΞΑΝΑ το κεφάλι. Δεν θα τους περάσει!! Τους αγώνες της Εργατικής Τάξης δεν τους σταμάτησε η δικτατορία του Πάγκαλου, του Ι. Μεταξά, των Μετεμφυλιακών κυβερνήσεων, η Χούντα. Όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχουν και αγώνες
Το σύστημα είναι σάπιο. Σάπιες είναι και οι αξίες τους, οι ιδέες τους, η προπαγάνδα τους. Αυτοί έφεραν τον τόπο μας, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην σημερινή τους κατάσταση. Και αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι οπισθοδρόμηση!
Η ζωή και ο κόσμος, με μπροστάρη την εργατική τάξη, θα πάνε μπροστά, παρά τις δυσκολίες, θα νικήσουν την αδικία και την εκμετάλλευση, θα ανατρέψουν τον Καπιταλισμό».

Κατάληψη της Περιφέρειας από τους ξενοδοχουπάλληλους του Ακτή Μεσογγή

katalipsi1
Σε κατάληψη του γραφείου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προχώρησαν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του «Ακτή Μεσογγή», αιτώντας μεσολάβηση του Περιφερειάρχη για την επαναπρόσληψή τους στο ξενοδοχείο.Από την άλλη ερώτηση στη Βουλή προς τα συναρμόδια υπουργεία κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους ζητώντας να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση της θέση της για την υπόθεση του «Ακτή Μεσογγή».
Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής το ξενοδοχείο έχει μπει στη διαδικασία πτώχευσης.

«Ξαφνικά ανακοινώθηκε ότι ενοικιάστηκε σε εταιρεία φάντασμα κυπριακών συμφερόντων και επίσης ξαφνικά μια άλλη εταιρεία βρέθηκε να υπενοικιάσει την επιχείρηση. Εμείς δε μπορούμε να δεχθούμε τη στάση της νέας εταιρείας να μην αναγνωρίζει ότι είναι διάδοχη κατάσταση και να μη θέλει να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους καταπατώντας ουσιαστικά προεδρικό διάταγμα του 2002» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρωτοβουλίες Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας
Λόγω του ότι ο Περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, απουσίαζε, γιατί βρισκόταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αθήνα, για θέματα της messogi_copyΠεριφέρειας, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, στον οποίο τόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης, όσο και οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και του ζήτησαν να παρέμβει, προκειμένου να λυθεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι (3 χρόνια απλήρωτοι και με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον), εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του.
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων του, «Ακτή Μεσογγή», κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Πρόσθεσε ότι, η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας αποτελεί αίτημα όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Τουρισμού και πολύ περισσότερο της ευρύτερης περιοχής
Ο Αντιπεριφερειάρχης, το απόγευμα θα συναντηθεί με την εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και αύριο το πρωί θα παρασταθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Ο Στ.Πελάης
Μετά την χθεσινή κατάληψη στη περιφέρεια Ι.Ν. ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Στ. Πελάης δήλωσε ότι θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι και τα προεδρικά διατάγματα, ενώ μίλησε για «στήριξη κάποιων φορέων στη παρανομία» που υφίσταται στη περίπτωση του Ακτη Μεσσογή.katalipsi2
Από την επιθεώρηση εργασίας, τονίστηκε ότι θα ζητηθεί το αυτονόητο για 63 εργαζόμενους τους ξενοδοχείου.
Απάντηση Εργ. Κέντρου σε καταγγελία Διοίκησης Ακτή Μεσογγή
«Σε απάντηση της κοινοποιηθείσας γνωστοποίησης της Εταιρείας «IONIAN HOTELS – Ο. ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» της 17/05/2011, υπογράφοντος του κου. Παπαδημητρίου Ιωάννη, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει τα εξής:
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει τον αποτροπιασμό και αγανάκτηση όλων των μελών του ΔΣ για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, η πρόεδρος του ΔΣ Σοφία Λίβερη και το μέλος του ΔΣ Σταμάτιος Πελάης, καθώς κι ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, από τον κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου, διευθυντή της εταιρείας «Ο. Μπλουγούρας και ΣΙΑ ΕΕ».
Μάλλον ο εν λόγω κύριος πιστεύει ότι η Κέρκυρα αποτελεί τριτοκοσμική αποικία όπου έχουν καταργηθεί οι νόμοι και τα εργασιακά δικαιώματα. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κερκύρας είναι αναγνωρισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις που μάχονται και προασπίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων πολύ πριν η εταιρεία «Ο. Μπλουγούρας και Σια ΟΕ» αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Κέρκυρα.
Χαρακτηρισμοί που δεν φείδεται να απευθύνει ο εν λόγω κύριος κατά των αιρετών μελών των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως «αλαζονεία», «σκοπιμότητα», «προκλητική στάση» και «λογική του πεζοδρομίου» αποτελούν εις βάρος μας ύβρεις και τις επιστρέφουμε στον ίδιο. Για αυτές τις κατηγορίες θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων.
Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε πρωτίστως στον εν λόγω κύριο, ο οποίος προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι το διευθυντικό του δικαίωμα εξαντλείται στους χώρους της επιχείρησης που διοικεί, αλλά και προς κάθε επίδοξο μιμητή του, ότι η συνδικαλιστική δράση προστατεύεται από το σύνταγμα και τους νόμους. Αντί να κάμψει την αποφασιστικότητα και μαχητικότητά μας ως συνδικαλιστών, αντίθετα συμπεριφορές σαν του κ. Παπαδημητρίου θωρακίζουν την βούλησή μας για προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως είναι η καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, η εκ του νόμου και της ΣΣΕ προβλεπόμενη υποχρέωση επαναπρόσληψης του προσωπικού που εργάζεται στις τουριστικές επιχειρήσεις και η τήρηση εν γένει όλων των εργοδοτικών υποχρεώσεων".

Ο Αυτοκράτορας που κατήργησε τη δουλεία και θέσπισε για πρώτη φορά την ανεξιθρησκία !!!!

Ο Μέγας Κωνσταντίνος άλλαξε τον ρου της ιστορίας, με τις θρησκευτικές και αστικές αλλαγές τις οποίες επέφερε. Με το διάταγμα των Μεδιολάνων το 313 μ.Χ. (διάταγμα του Μιλάνου) θεσπίζεται για πρώτη φορά η ανεξιθρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο της εποχής. Σταματούν οι θρησκευτικοί διωγμοί, οι κατακόμβες, οι αρένες με τα λιοντάρια και κάθε άλλο βάρβαρο και απάνθρωπο σπορ. Με το διάταγμα νομιμοποιήθηκε η χριστιανική Εκκλησία ως «επιτρεπομένη θρησκεία», οι οπαδοί της οποίας έπρεπε να προσεύχονται στον δικό τους θεό για την ευτυχία του κράτους. Με αυτή την κίνηση ο Κωνσταντίνος δεν έκανε το Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας, απλώς εγγυήθηκε την...... ανοχή του κράτους απέναντι στους χριστιανούς. Παρόλο που το διάταγμα ίσχυε οι διωγμοί σταμάτησαν μόνο όταν ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτορας(324).Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χριστιανοί να μην κρύβονται και κατα συνέπεια να μην χρησιμοποιούν τις κατακόμβες ως μέρος για να κρύβονται και να τελούν τις θρησκευτικές τους τελετές.
Μια απ’ αυτές ήταν η απελευθέρωση, η δυνατότητα στους δούλους να γίνουν απελεύθεροι.
Κατήργησε την ποινή του σταυρικού θανάτου, ανανέωσε το οικογενειακό δίκαιο, κατεδίκασε τη μοιχεία όπως είδαμε, με νόμους ανύψωσε τη θέση της μητέρας, προστάτεψε την οικογένεια και τα παιδιά απ’ την κατάχρηση της πατρικής εξουσίας και τα κορίτσια απ’ την απαγωγή. Ρύθμισε τα ζητήματα διαζυγίου, κληρονομίας, προίκας, κοκ. Όλη η πολιτεία του δείχνει ότι ενεργούσε ως χριστιανός. Με νόμο τιμωρούσε εκείνους που προξενούσαν τον θάνατο των σκλάβων και περιόρισε τη βία και τη σωματική τιμωρία. Μάλιστα κάτι σημαντικότατο για τον 4ο αιώνα: απαγορεύει τον στιγματισμό στα πρόσωπα των σκλάβων. Είχαν τη συνήθεια δηλαδή να στιγματίζουν με σπαθί, καμένο σπαθί, τα πρόσωπα των σκλάβων. Και έλεγε ότι το πρόσωπο είναι εκείνο που μας φέρει εις τον Θεόν. Το κατ’ εικόνα Θεού, αφού πλαστήκαμε έτσι. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να αχρειώνεται η εικόνα του Θεού στους σκλάβους; Δεν ξέρω πόσοι χριστιανοί ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Επέφερε την ειρήνευση.

Στην Τήνο εθεάθη σήμερα ο Καραμανλής...


Θεσσαλονικείς εκδρομείς εντόπισαν τον Κώστα Καραμανλή με τη σύζυγο και τα παιδιά τους στην Τήνο, μας πληροφορεί αναγνώστης μας, που βρέθηκε στο νησί της Μεγαλόχαρης.
Όπως μας περιέγραψε αρκετοί προσκυνητές πλησίασαν τον πρώην πρωθυπουργό και του
ευχήθηκαν για τη σημερινή ονομαστική εορτή του, ενώ πολλοί παρατήρησαν ότι είναι εμφανώς αδυνατισμένος. Όταν μάλιστα κάποιος τον ρώτησε, θέλοντας να τον πειράξει, ποιο είναι το μυστικό της πετυχημένης δίαιτας του, ο Κώστας Καραμανλής απάντησε: "Ψάρι, σαλάτα και Νατάσα", προφανώς για να τονίσει την αποφασιστική συμβολή της συζύγου του στο αποτέλεσμα...

Αν ο Στρος Καν την είχε πέσει στην Μαρία Μπακοδήμου.... θα τα είχε γλιτώσει όλα αυτά...

Στην μηχανή του χρόνου, με το ολόγυμνο κορμί της Ελίνας Καντζά....Θυμόμαστε την επική γυμνή σκηνή της Εύας Λάσκαρη στο θέατρο..!

Πώς έμεινε έγκυος η Πέγκυ Ζήνα...?


Πώς έμεινε έγκυος η Πέγκυ Ζήνα...?
Σαφώς με τον πατροπαράδοτο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε,
αλλά βοήθησε και το τάμα στην Παναγία της Τήνου...! Η όμορφη τραγουδίστρια διανύει την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της καθώς περιμένει τον ερχομό του πρώτου της παιδιού. Σύμφωνα με το περιοδικό «Λοιπόν» η Πέγκυ είχε κάνει τάμα στην Παναγιά της Τήνου για να της δώσει την ευλογία να γίνει μητέρα καθώς προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει παιδί και μάλιστα. Κάτι το οποίο δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει γιατί η τραγουδίστρια ναι μεν είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει μανούλα αλλά δεν είχε αγχωθεί ώστε να κάνει τάμα για να αποκτήσει παιδί. Εμείς να της ευχηθούμε με ένα πόνο!
Πηγή: ΛΟΙΠΟΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΕΙΤΕ όταν ξέχασε να ντυθεί τι έγινε...

Ποιό ρόλο παίζουν οι ΜΚΟ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου;


Ο γνωστός για την ευαισθησία αλλά και τους αγώνες του στα εθνικά θέματα της πατρίδας μας, βουλευτής επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννης Κοραντής (πρώην πρέσβης και διοικητής της Ε.Υ.Π.), προβληματισμένος (αλλά και γνωρίζοντας πολλά λόγω των πρότερων θέσεών του) με τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν κάποιες ΜΚΟ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με θέμα "Η σχέση της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου με περίεργες ΜΚΟ".

Στην ερώτησή του αυτή ο κύριος Κοραντής προσπαθεί να διερευνήσει (και ταυτόχρονα να γνωστοποιήσει) τις δράσεις συγκεκριμένων ΜΚΟ, που προφανώς υποσκελίζουν την εθνική εξωτερική πολιτική, ασκώντας οι ίδιες ένα "ιδιότυπο" έργο "προσέγγισης" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χωρίς να διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και με τεράστιους κινδύνους να σχηματίσουν "εικόνες" που δεν ευνοούν την πατρίδα μας.

Στην ερώτησή του ο κύριος Κοραντής αναφέρει χαρακτηριστικά πως πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό προτάσεις από διάφορες ιδιωτικές Εταιρείες, ΜΚΟ και παρεμφερείς οργανώσεις, όπως η «Λυσιστράτη», η «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», το «Αρχιπέλαγος» κ.α., σχετικά με την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων πολιτιστικού, εμπορικού – επιχειρηματικού και τουριστικού περιεχομένου, επικεντρωμένων στα νησιά του Β. Αιγαίου και τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Δεδηλωμένος στόχος όλων αυτών των προγραμματιζομένων εκδηλώσεων είναι, σύμφωνα με τους εμπνευστές τους «η οικοδόμηση γέφυρας κατανόησης, συνεργασίας και προσέγγισης των λαών, που κατοικούν στις ακτές του Αιγαίου», η σύσφιγξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων με την Τουρκία κλπ.

Πέραν από την καλοπροαίρετη αντίληψη περί σύσφιξης των σχέσεων των λαών Ελλάδος και Τουρκίας, είναι πρόδηλη η αδυναμία των οργανωτών να κατανοήσουν τις κοινωνικοπολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και τις από δεκαετίες επίμονες προσπάθειες της Άγκυρας να οδηγήσει τα νησιά του Αιγαίου σε πλήρη εξάρτηση από τα απέναντι τουρκικά παράλια, εκμεταλλευόμενη ειδικότερα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία στην χώρα μας.

Το ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι οι ανωτέρω ΜΚΟ και Εταιρείες πιέζουν την Περιφέρεια Β. Αιγαίου να θέσει υπό την αιγίδα της τις διάφορες αυτές εκδηλώσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προκύπτουν συνεπώς εύλογα ερωτηματικά ως προς τις ακριβείς στοχεύσεις των ανωτέρω ΜΚΟ-Εταιρειών και τα πραγματικά συμφέροντα που αυτές εξυπηρετούν.

Μετά από όλα αυτά ο κύριος Κοραντής ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό:
  1. Είναι ενήμεροι των ανωτέρω αναφερομένων προτάσεων; Γνωρίζουν το ποιόν των εν λόγω ΜΚΟ-Εταιρειών; Ποιές είναι οι πηγές χρηματοδότησής τους; Επιδοτούνται από το Κράτος;
  2. Δεν είναι παράξενη αυτή η ομοβροντία αιτημάτων προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου; Προτίθεται αυτή να ανταποκριθεί θετικά;
  3. Οι πρωτοβουλίες των επισήμων διμερών κρατικών επιτροπών και των αντίστοιχων Επιμελητηρίων δεν θεωρούνται επαρκείς, ώστε να εμφανίζονται κινήσεις ιδιωτών, που, αν μη τι άλλο, δημιουργούν ερωτηματικά;
  4. Έχει ζητηθεί η γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών;
  5. Σε τελευταία ανάλυση, πώς τοποθετείται το Υπουργείο σας επί του όλου θέματος;

Cosmote: Απολύσεις, ψέματα και "συνδικαλισμός"Σε μια οικονομικά εύρωστη επιχείρηση, που κατά το 25% ανήκει στο κράτος, αποφασίστηκε να απολυθούν 120 εργαζόμενοι (δεν θα μιλήσω εδώ για τους 150 της «Γερμανός»), και αυτό που επί της ουσίας έγινε ήταν μια 48ωρη απεργία και μερικές άτυπες καταλήψεις κτιρίων.

Σκοπός μου είναι να επικεντρωθώ στην εμπειρία που αποκόμισα τόσο εγώ προσωπικά, όσο και αρκετοί συνάδελφοί μου από τις κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως από τη στάση των εμπλεκόμενων πλευρών, δηλαδή της διοίκησης της εταιρίας, του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων και της ομοσπονδίας, αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων, τόσο αυτών που εθίγησαν άμεσα, όσο και των υπολοίπων που περιμένουν και αναρωτιούνται αν και πότε θα έρθει και η δική τους σειρά.

Ούτε η διοίκηση ούτε ο σύλλογος εργαζομένων μπήκαν στο κόπο να απαντήσουν τα πολλά και εύλογα γιατί. Και καλά, η διοίκηση κάνει τη δουλειά της, η οποία είναι να εξασφαλίζει τα κέρδη των μετόχων, χρησιμοποιώντας πότε το μαστίγιο και πότε το καρότο, αλλά το σωματείο μας, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να δουλεύει για τους εργαζόμενους, πού ήταν και τι έκανε;

Η αίσθηση που έχω -και όχι μόνο εγώ απ' όσο ξέρω- είναι ότι παρά τις ρητορικές κορώνες των πρώτων ημερών για «συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις» και την επιβεβλημένη 48ωρη απεργία, οι συνδικαλιστές του συλλόγου μας «χαθήκαν» και από Τρίτη η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ήταν στα γραφεία του και εργάζονταν κανονικά, ενώ το HR καλούσε συναδέλφους σε καφετέριες και στο Μέγαρο του ΟΤΕ για να υπογράψουν τις «συναινετικές» αποχωρήσεις.

Αυτό που μου έμεινε ήταν η ολιγωρία που είδα, η ασυνέπεια και ασυνέχεια των ενεργειών του σωματείου, με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις να ξεφουσκώσουν και τελικά να χάσουν τη δυναμική τους.

Έτσι, η πλειοψηφία των συναδέλφων που είχαν προγραφεί από τη διοίκηση, οι οποίοι, είτε γιατί δεν είχαν πείρα από εργατικές κινητοποιήσεις είτε γιατί θεώρησαν την υπόθεση χαμένη για χαμένη, ήραν την εμπιστοσύνη τους στο σύλλογο και προτίμησαν το «πακέτο», εγκαταλείποντας τη μάχη και τη θέση εργασίας τους.

Καιρό τώρα λέω -και γίνομαι δυσάρεστος- ότι το πρωτοβάθμιο σωματείο μας δεν θέλει να έχει μέλη αλλά πελάτες. Ο κόσμος φοβήθηκε και υπέκυψε στον εκβιασμό της διοίκησης διότι δεν έχει εκπαιδευτεί σε συλλογικούς αγώνες και δεν έχει αποκτήσει τη συνείδηση ότι μόνο διαμέσου αυτών κερδίζονται τα διάφορα εργατικά ζητήματα. Τώρα αν μου πείτε αυτό δεν είναι πρόβλημα μονάχα της Cosmote αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, θα συμφωνήσω αν και αυτό δεν αλλάζει κάτι.

Κανένας εργαζόμενος από μόνος του δεν μπορεί να τα βάλει με την Cosmote -ή την όποια εταιρία- και να έχει ελπίδες να κερδίσει. Αντίθετα, με συλλογικούς αγώνες και με συσπειρωμένους τους εργαζόμενους απέναντί της, η διοίκηση της Cosmote είναι αυτή που δεν θα είχε καμιά ελπίδα, διότι η εταιρία είναι στον όμιλο ΟΤΕ που είναι κατά το 25% κρατικός, άρα και πιο ευαίσθητος σε πολιτικές πιέσεις, ενώ συμβάλλει αποφασιστικά στην κερδοφορία του ομίλου ΟΤΕ και η ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της εύρυθμης λειτουργίας της κοστίζει στους μετόχους παρά πολλά χρήματα.

Ο ρόλος του σωματείου: ποδηγέτηση και κομματικοί μηχανισμοί

Δεν υπάρχουν φόρμουλες επιτυχίας για εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, καθώς, όσο κι αν το παρελθόν διδάσκει ποιο είναι το γενικό πλαίσιο που αυτοί πρέπει να διεξάγονται για είναι νικηφόροι, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να τα δει κανείς κατά περίπτωση.

Οι αγώνες έχουν τη σημασία τους στην εποχή που συμβαίνουν και οι μορφές που παίρνουν καθορίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συμβαίνουν. Στις μέρες μας όπου τα πράγματα είναι για όλους στριμωγμένα -μέχρι τώρα το στρίμωγμα το είχαν μόνο οι εργαζόμενοι και κυρίως τα λαϊκά στρώματα- ο κάθε ένας οφείλει να αγωνιστεί σκληρότερα και, βέβαια, οι θυσίες που απαιτούνται είναι αναλογικά μεγαλύτερες.

Μέχρι τώρα με δεδομένα την υψηλότατη κερδοφορία της εταιρίας και το γεγονός ότι η Cosmote ανήκει εξ ολοκλήρου στον ΟΤΕ, ο οποίος με τη σειρά του είναι κατά το ένα τέταρτο κρατικός, θεωρούσαμε (όχι όλοι μας βέβαια) ότι εφόσον εργαζόμαστε με ζήλο και είμαστε παραγωγικοί, οι δουλειές μας ήταν σε ένα μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένες. Έτσι θεωρούσαμε ότι είμαστε σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους εργαζόμενους στον αμιγώς ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η συνθήκη ίσχυε μέχρι πριν κάποιο διάστημα, αλλά το πρόβλημα φυσικά είναι ότι δεν καταλάβαμε πότε έπαψε να ισχύει, κι εδώ είναι που λέω ότι ο σύλλογος εργαζομένων δεν έπαιξε το ρόλο που του αναλογούσε. Στις συνελεύσεις που έγιναν την περίοδο των απολύσεων, είδα πολλούς συναδέλφους να κατηγορούν ευθέως το Δ.Σ. του συλλόγου ότι ενώ γνώριζε ότι επίκειντο απολύσεις, δεν βγήκε να το πει επίσημα.

Για εμένα το πρόβλημα δεν είναι αυτό, διότι πώς θα μπορούσαν να πουν επίσημα για απολύσεις τη στιγμή που η διοίκηση το διέψευδε; Αποδείξεις δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν εφόσον επρόκειτο απλά για πρόθεση, αλλά οι ενδείξεις ήταν πολλές, εξ ου και οι φήμες που κυκλοφορούσαν επί μήνες, και εντέλει ο κόσμος πιάστηκε ανενημέρωτος, στον ύπνο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Cosmote είναι μέλος της ΟΜΕ-ΟΤΕ και αριθμεί 1.600 περίπου εγγεγραμμένα μέλη, από τα οποία, αν και όλοι πληρώνουν συνδρομή, ζήτημα είναι αν 100–200 συμμετέχουν τακτικά στις διαδικασίες του. Πρόκειται για ένα θεσμό απαξιωμένο στα μάτια των εργαζόμενων, που ποτέ δεν στάθηκε στα αλήθεια δίπλα τους, αλλά κύριο μέλημά του ήταν να στήσει και να συντηρεί ένα μηχανισμό από πράσινα, γαλάζια και ροζ παιδιά, που ψηφίζουν σύμφωνα με τις κομματικές επιταγές, εξασφαλίζοντας έτσι το «δικαίωμα» του προνομιακού συνομιλητή με τη διοίκηση.

Έχοντας ως δεδομένο ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που κατεβαίνουν στις εκλογές του συλλόγου είναι κομματικά παραμάγαζα και λειτουργούν με τις πλάτες και τις μεθόδους των αστικών κομμάτων, εγώ ο ίδιος αμφισβητώ το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ. του συλλόγου και προτάσσω την από τα κάτω οργάνωση των εργαζόμενων, και την ενεργή συμμετοχή του κάθε ενός στις διαδικασίες και στις μάχες.

Προτάσσω τη δημιουργία μιας διαρκούς επιτροπής αγώνα, η οποία θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά - αδιαμεσολάβητα, και που ως σκοπό θα έχει την ενημέρωση και την οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στις αντεργατικές επιλογές της διοίκησης της εταιρίας και ενάντια στο Δ.Σ. του συλλόγου που έχει στόχο του να ποδηγετήσει τους εργαζόμενους και να τους καταστήσει πελάτες κομματικών μηχανισμών.

Το τι θα συμβεί στις επόμενες εκλογές του συλλόγου δεν θα προσπαθήσω να το προβλέψω, πολύ δε περισσότερο να το προδικάσω, μια και εκεί, λόγω του μηχανισμού που ανέφερα παραπάνω, είναι το δικό τους γήπεδο. Αυτό που ξέρω πολύ καλά, όμως, είναι ότι στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις θα μας βρίσκουν μπροστά μπροστά, να τους έχουμε ξεπεράσει.
Όσο για τις συνελεύσεις, Ε! και σ' αυτές εκεί θα είμαστε να τους ξεμπροστιάζουμε…

Νίκος Θωμάς
Εργαζόμενος στην Cosmote
Από το 5ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ που κυκλοφορεί

εκδήλωση-συζήτηση

Καπιταλιστική κρίση

 Ευρωπαϊκή Ένωση

και Ελλάδα


Τετάρτη 25/5, 7 μμ.

Νομική Αθήνας
Ομιλητές:
Hillel Ticktin, Latif Parker (Critique)
Σάββας Μιχαήλ  (ΕΕΚ)
Γιώργος Οικονομάκης (ΚΕΑ)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

CIA: "Έρχονται ταραχές και γενικευμένη βία στην Ελλάδα"!


"Ταραχές και γενικευμένη βία" βλέπει η CIΑ στην ετήσια έκθεσή της (την τακτική έκδοσh World Factbook), για την Ελλάδα λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και μάλιστα εκφράζεται η απορία "πώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεσπάσει γενικευμένες ταραχές"! Η CIA εκτιμά ακριβώς αυτό που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ξένοι φοβούνται: Ταραχές και αποσταθεροποίηση που θα έχουν άκρως αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.
Αναφέρουν συγκεκριμένα οι αναλυτές της CIAι: "Μία αύξηση γενικευμένης λαϊκής δυσαρέσκειας  θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την ικανότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τους στόχους του προϋπολογισμού, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες ταραχές ή βία".
Θεωρούν μάλιστα ότι είναι απορίας άξιο πως ακόμα δεν έχουν ξεσπάσει μείζονος έκτασης ταραχές λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν οδηγήσει στην ανεργία το 15% του πληθυσμού. Με δυό λόγια θεωρούν ότι "το ποτήρι είναι πολύ κοντά στο να ξεχειλίσει"!
Για την οικονομία, στην έκθεση αναφέρεται ότι το χρέος της Ελλάδας «προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στην Ευρωζώνη και έθεσε το ζήτημα εάν ένα κράτος-μέλος θα μπορούσε να εγκαταλείψει οικειοθελώς το κοινό νόμισμα ή να το απομακρύνουν».


Επίσης, η CIA τονίζει ότι η Ελλάδα εισήγαγε μεταρρυθμίσεις, προσθέτει, όμως, ότι οι επενδυτές αναρωτιούνται ακόμα εάν η χώρα μπορεί να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ενώπιον μιας ζοφερής οικονομικής προοπτικής και της λαϊκής δυσαρέσκειας που θα εκφραστεί με βιαιότητες και εσωτερική κρατική αποσύνθεση.
Πάντως αναγνωρίζει ότι "Τα ελληνικά εργατικά συνδικάτα απεργούν για τα νέα μέτρα λιτότητας, αλλά οι απεργίες είχαν μέχρι στιγμής μικρό αντίκτυπο στην επιθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει μεταρρυθμίσεις."
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Η γυναίκα καιγόταν και οι Ελληνάρες την κλέβανε (Εξάρχεια, Σάββατο 14 Μαΐου)

Γωνία Καλλιδρομίου και Χ. Τρικούπη, υπάρχει ένα παλιό και γνωστό καφενείο «Η Μουριά» που χρόνια τώρα, κυρίως τα Σάββατα, μαζεύει κόσμο υποτίθεται με άποψη, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.  Εγώ συχνά πυκνά κατεβαίνω εκεί, γιατί επιπλέον μπροστά στη «Μουριά» και σε όλο το μήκος της Καλλιδρομίου, γίνεται και μια απ’ τις καλύτερες και μεγαλύτερες Λαϊκές με μπόλικη πραμάτια και πολύ κόσμο, κι εμένα κάτι τέτοια να πω τη μαύρη μου αλήθεια μ’ αρέσουνε. Έτσι, λοιπόν, αυτό το Σάββατο αποφάσισα να κατέβω.
Ήταν περίπου 12.30, όταν ανεβαίνοντας τη Χ. Τρικούπη και βρισκόμενος στο ύψος του πεζόδρομου της Μεθώνης,  κάπου 50 μέτρα πριν την Καλλιδρομίου, ακούω μια τρομερή έκρηξη, με φλόγες, καπνό και φωνές.  Πλησιάζοντας, βλέπω μια μηχανή πεσμένη στο ρείθρο του πεζοδρομίου μπροστά στο καφενείο, λαμπαδιασμένη, κι η φωτιά από την έκρηξη να κατευθύνεται προς τους γωνιακούς ανθοπώλες, καίγοντας ανθρώπους και τέντες.
Χώθηκα γρήγορα μες στο καφενείο, όπου από μιαν άκρη κοίταζα έντρομος τον απέναντι ψαρά και τον κρεοπώλη, να προσπαθούν με ντενεκέδες γεμάτους νερό, να σώσουν τους ανθρώπους που καίγονταν, ενώ κάποιοι άλλοι με λάστιχα «πότιζαν» τη μηχανή που εξακολουθούσε να καπνίζει, (με το σωληνάκι της βενζίνης τραβηγμένο!) και τις τέντες, που φλεγόμενες είχαν πέσει πάνω στο σωρό απ’ τα καμένα γλαστράκια και λουλούδια.
Ένα νοσοκομειακό ήρθε «κελαηδώντας», έβαλαν μέσα μια γυναίκα που θα έπρεπε να ‘ταν η ανθοπώλης της γωνίας, κι έναν άντρα, αλλά αυτόν σε κατάσταση τραγική.  Τους πήρε και τους δυο κι έφυγε. Από κοντά έφυγε κι η Πυροσβεστική. Οι κουκουλοφόροι προ πολλού είχαν πετάξει τις κουκούλες στον πεζόδρομο της Μεθώνης κι είχαν εξαφανιστεί. Κι ενώ η υπόλοιπη Λαϊκή στο βάθος ξανάβρισκε το ρυθμό της, με τα ΜΑΤ ακίνητα – αυτοί δε φύγανε – στραμμένα προς τα ντουβάρια των σπιτιών, όπως  κάνουν και στα γήπεδα που κοιτάνε τις κερκίδες,  μια νέα λάμψη ήρθε να φωτίσει το παράξενο αυτό τοπίο αλλά αυτή  τη φορά ήταν «η φλόγα της  Ελληνικής  λεβεντιάς».  Η αφύπνιση του Νεοέλληνα.
Ούτε αλλοδαποί ούτε μετανάστες. Έλληνες ήταν. Γνήσιοι Αθηναίοι πολίτες, που άρχισαν δειλά – δειλά να προχωράνε κάνοντας κύκλο γύρω απ’ το σωρό με τα πεταμένα γλαστράκια και τα μισοκαμένα λουλούδια της γυναίκας που ‘φυγε με τ’ ασθενοφόρο. Κοίταζαν γύρω αν τους βλέπουν, κοιτιόντουσαν και μεταξύ τους κάνοντας νοήματα του στυλ «…πάρε εσύ πρώτος!… Όχι, εσύ καλύτερα…!» κι άρχισαν δήθεν αδιάφορα να πλησιάζουν, άλλοι διαλέγοντας τα καλά κι άλλοι κλωτσώντας και παραμερίζοντας τα καμένα, μέχρι που στο τέλος φεύγανε και ξανάρχονταν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα, φέρνοντας ολόκληρα καφάσια που τα γέμιζαν και τα ξαναγέμιζαν με γλαστράκια και λουλούδια, σαν τα όρνια που ορμάνε από ψηλά ν’ αρπάξουν ό,τι προλάβουν ν’ αρπάξουν απ’ το ψοφίμι.
Με ποιόν να είμαι;… «Αυτό το μεσημέρι, παρέμεινα εις τα όρη».
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1293518

Η ευαισθησία του carrefour στους ΑΜΕΑ δείτε
Εξώδικο επιστολή στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ από τους «Ελ. Επαγγελματίες» για τις διαδηλώσεις των αλλοδαπών

ImageΕξώδικο επιστολή έστειλε στο Αρχηγό της ΕΛΑΣ η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» η οποία αφορά την πιθανότητα πραγματοποιήσεως διαδηλώσεων αλλοδαπών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Με την επιστολή αυτή η ομάδα «Ελεύθεροι Επαγγελματίες» ζητά την άμεση απαγόρευση και καταστολή αυτών των κινητοποιήσεων, όπως το άρθρο 11 του Συντάγματος των Ελλήνων επιτάσσει.
Ακολουθεί η εξώδικη αποστολή
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντ/γο κ. Ελευθέριο Οικονόμου
Κοιν: ΜΜΕ
Θέμα: Συναθροίσεις – Διαδηλώσεις αλλοδαπών
Αξιότιμε αντ/γε κ. Οικονόμου,
Σας είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά παρατηρούνται προκλητικές συγκεντρώσεις αλλοδαπών με διάφορες αφορμές, υποκινούμενες συχνά από πολιτικές ομάδες με αμφιλεγόμενες προθέσεις, οι οποίες ωστόσο σίγουρα δεν συμβιβάζονται με τα χαρακτηριστικά ενός εθνικού κράτους δικαίου, όπως πιστεύουμε ότι είναι η χώρα μας και ως εκ τούτου είναι αμφισβητουμένης νομιμότητος.

Επειδή σε ανάλογη περίπτωση ευθύς μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, εντός και εκτός των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ελληνική Αστυνομία, της οποίας εσείς ηγείσθε, περιφρούρησε αντί να αποτρέψει μία τέτοια εκδήλωση αλλοδαπών,
Επειδή η ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε αντιστοίχως πολλάκις μέχρι τώρα και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις,
Επειδή οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις της Αθήνας, ιδίως του κέντρου και των περιοχών που βρίσκονται πέριξ της οδού Πατησίων και σε όλο της το μήκος από την Ομόνοια αισθάνονται ιδιαίτερη ανασφάλεια,
Επειδή αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην πρόκληση των Ελλήνων πολιτών,
Επειδή η πλειονότητα των συμμετεχόντων σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι απλά αλλοδαποί αλλά σαφέστατα ευρίσκονται στην χώρα μας παρανόμως,
Επειδή η κατάσταση στην Αθήνα είναι ιδιαιτέρως τεταμένη, λόγω της δολοφονίας του Εμμανουήλ Κανταρέ από αλλοδαπούς,
Επειδή έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και το εμπόριο της Αθήνας βασίζει μεγάλο μέρος της ελπίδας της για σωτηρία στους τουρίστες και δεν επιθυμούμε αυτοί να γίνουν κοινωνοί εικόνων, όπου η Αθήνα εμφανίζεται να είναι ένα τεράστιο πεδίο αναρχίας, ανομίας, μαχών και ταραχών,
Επειδή κυρίως από το διαδίκτυο έχει γίνει γνωστό ότι επίκεινται διαδηλώσεις αλλοδαπών τις ερχόμενες ημέρες,
Για όλους αυτούς τους λόγους και προ πάντων για την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματός μας,
Σας ζητούμε να σεβασθείτε το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχετε ορκισθεί να υπερασπίζεσθε και, σύμφωνα με το άρθρο 11 του οποίου το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην Ελλάδα αποτελεί ρητώς κατηγορηματικώς αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και μόνων αυτών, να απαγορεύσετε την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενεργήσετε προς αποτροπή τους σε περίπτωση που οιοσδήποτε, αλλοδαπός ή Έλληνας, επιχειρήσει να μην συμμορφωθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε μαζικά στα ένδικα μέσα και να ζητήσουμε αφενός την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένου και υμών και αφετέρου την αποζημίωσή μας για τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και την πιθανή ηθική βλάβη που η ανωτέρω παράβαση θα μας προξενήσει.
Για τους «Ελευθέρους Επιχειρηματίες»
Παναγιώτης Δούμας
Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου